malvaaa Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 zaraz wyślę nr konta. miejsce nie sprzyja złapaniu, niby są na zagrodzonym terenie ale niestety siatka jest w baaardzo wielu miejscach dziurawa, pieski siedzą w deskach, więc jak się tam zagnieżdżą to nie ma szans ich wyciągnąć. dookoła jest posesja która jest spora i ma milion zakamarków a szczeniaki bez problemu mieszczą się w każdą dziurę. ale dokładnie co zorganizować :)? ja jestem w czwartek na miejscu więc służę swoją pomocą. Quote
tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 skoro mamy dt, to zorganizować łapanie. Quote
Kinia1984 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 tripti ty pamietasz jak wygladalo lapanie poprzednich lokatorow z tej dzialki...wszedzie dziury, zakamarki, psy wybiegaly na ulice...na szczescie 6 dzikusow juz w swoich domkach , tej suni nie dalo sie zalapac , byla najsprytniejsza... Quote
AGA35 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 malvaaa napisał(a):zaraz wyślę nr konta. miejsce nie sprzyja złapaniu, niby są na zagrodzonym terenie ale niestety siatka jest w baaardzo wielu miejscach dziurawa, pieski siedzą w deskach, więc jak się tam zagnieżdżą to nie ma szans ich wyciągnąć. dookoła jest posesja która jest spora i ma milion zakamarków a szczeniaki bez problemu mieszczą się w każdą dziurę. ale dokładnie co zorganizować :)? ja jestem w czwartek na miejscu więc służę swoją pomocą. ja także siedzę na miejscu wiec chetnie pomoge w " łapaniu" Quote
tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Kinia1984 napisał(a):tripti ty pamietasz jak wygladalo lapanie poprzednich lokatorow z tej dzialki...wszedzie dziury, zakamarki, psy wybiegaly na ulice...na szczescie 6 dzikusow juz w swoich domkach , tej suni nie dalo sie zalapac , byla najsprytniejsza... ja pamiętam... co prawda nie pamiętam tej suni, a inną rudą, ale te szczeniaki jakieś takie może bardziej kluskowate to mnie zwinne, nie wiem, ale może uda się dostać pomoć od Psiego Anioła z łapanką? tak? złapać na pewno będzie bardzo ciężko :( to ewentualnie na łapankę jesteś Ty Kinia, Malvaa, AGA35, może wiga... nadal skromnie. Kto tam jeszcze z dogo z Waszych okolic? Quote
Kana Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Dziewczyny tutaj jest potrzebna liczba co najmniej 4-5 dobrze zorganizowanych osób. Szkoda że mnie tam nie ma bo na pewno bym pomogła. Jeżeli znowu zostawi się sukę do będzie klops! Nie można do tego dopuścić! Quote
AGA35 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 ja zabiore moja córke i moze uda mi sie zwerbować jeszcze monę025 Quote
Kinia1984 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 dobra teraz pytanie czy w czwartek , jesli wszystko pojdzie ok to beda juz od razu od ręki transporty? do trojmiasta i poznania? bo do tattoi zawioze szczeniaka, na suke w dluzsza podroz konieczny jest transporter, ja mam jeden ale malutki na szczeniaka....z Psiego anioła trzebaby tez pozyczyc klatke łapkę , albo żeby ktos stamtad przyjechal z nią... Quote
tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 do trójmiasta jak transport znajdzie się na już to fajnie, ale jak coś to prosiaczek będzie miał gdzie zaczekać. Najgorszy ten poznań, napiszę to tej pani z FB. Zadzwonię jeszcze do Kasi, na kiedy mogłaby być gotowa na przyjęcie. Ja tak w sumie zakładam, że za pierwszym podejściem może się nie udać, ale wierzę w Was :) Quote
Kana Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ktoś tutaj pisał że transport Duczki - Trójmiasto bierze na siebie... ? Quote
malvaaa Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ja biorę na siebie transport do trójmiasta, muszę zobaczyć ile mam kasy i ile mi brakuję i mogę ruszać. Jak nie będę mogła w czwartek to przetrzymam go u siebie i wyruszę w piątek raniutko, może tak być Kana? Kiedy ci bardziej pasuje? Ja biorę swojego Piotrka, to już mamy pare osób. Ale może jak psi anioł ma sprzęt to nie trzeba jakieś super grupy żeby je złapać. Umawiamy się na czwartek, tak? Napiszę do tej Pani Hanny zaraz email i ustalimy z nią ten transport do Poznania. Quote
malvaaa Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Jutro ureguluje sprawę kasy, wszystko będzie na pierwszej stronie. Quote
Kana Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Piątek mi pasuje jak najbardziej :) Bo w weekend pracuje. Quote
Astaroth Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Z proszku na odrobacze można ulepić kulki wtedy łatwiej podać ale skoro szczeniaki są płochliwe to czy udałoby im się podać odrobaczenie w tabletkach? Quote
Kinia1984 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 tabletki tez ciezko bo nie wiadomo ktory zlapie, zeby nie bylo tak ze jeden pozre 2 dawki:) Natalia tak wogole to wielkie dzieki za karme i proszki:) jak uda sie zlapac psiaki to podzielimy proszek po prostu. Quote
Kana Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Dziewczyny zostawcie te odrobaczanie w spokoju... trzeba te psy złapać. To jest teraz priorytet. Odrobaczyć to sobie każdy może już w DT. Quote
malvaaa Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 takie rzeczy ustalimy jak już je będziemy mieć w garści ;) Quote
Astaroth Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 nie wiem czy Sedalin można podawać takim maluchom ale może napiszcie do Komety ona ma doświadczenie z łapaniem psów i sedalinem. Quote
obraczus87 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Mnie też linki podane przez Ellig w ogole nie wchodza... Ellig jesli mozesz to zapros mnie na wydarzenie na FB, moze tak będzie łatwiej. Na miejscu we czwartyek beda: Malvaaa, Kinia, Aga z córką, Malvy TZ. Czy będzie Mona?? Musicie sie zaopatrzyc w obroze, szelki i smycze. Inaczej bedzie ciezko je przytrzymac... Mam nadzieje ze w tym przypadku Sedalin podziała... na mojego psa nie działa w ogóle.. ale On jest dziwny :) Jesli chodzi o transporty: --> transport do Kany - jedzie MALVAAA. MAlvaaa podaj nam koszty - ile Ty mozesz zaplacic sama, a ile mamy dozbierac. --> transport do KAsi - czy p.Hanna dala odpowiedz?? Jesli pojedzie, to czy za zwrotem kosztów paliwa? I ile mniej wiecej będzie kosztowac paliwo na takiej trasie? Czy Kasia jest gotowa na przyjęcie szczeniaka i matki? --> transport do Tattoi - jedzie Kinia. Kinia czy Ty bedziesz juz sama kontaktowac się z Tattoi? Trzeba by Ja uprzedzic, że jak sie uda złapac szczyle i matke, to szczeniak przyjedzie do Niej we czwartek. Acha, Malvaaa czy kontaktowalas sie z psim Aniolem? Moga pomoc w łapance?? Czy pozycza klatke łapkę? Quote
Ellig Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 obraczus87 napisał(a):Mnie też linki podane przez Ellig w ogole nie wchodza... Ellig jesli mozesz to zapros mnie na wydarzenie na FB, moze tak będzie łatwiej. Na miejscu we czwartyek beda: Malvaaa, Kinia, Aga z córką, Malvy TZ. Czy będzie Mona?? Musicie sie zaopatrzyc w obroze, szelki i smycze. Inaczej bedzie ciezko je przytrzymac... Mam nadzieje ze w tym przypadku Sedalin podziała... na mojego psa nie działa w ogóle.. ale On jest dziwny :) Jesli chodzi o transporty: --> transport do Kany - jedzie MALVAAA. MAlvaaa podaj nam koszty - ile Ty mozesz zaplacic sama, a ile mamy dozbierac. --> transport do KAsi - czy p.Hanna dala odpowiedz?? Jesli pojedzie, to czy za zwrotem kosztów paliwa? I ile mniej wiecej będzie kosztowac paliwo na takiej trasie? Czy Kasia jest gotowa na przyjęcie szczeniaka i matki? --> transport do Tattoi - jedzie Kinia. Kinia czy Ty bedziesz juz sama kontaktowac się z Tattoi? Trzeba by Ja uprzedzic, że jak sie uda złapac szczyle i matke, to szczeniak przyjedzie do Niej we czwartek. Acha, Malvaaa czy kontaktowalas sie z psim Aniolem? Moga pomoc w łapance?? Czy pozycza klatke łapkę? Malvaaa miala pisac do Pani Hanny z FB, podalam dwa adresy mailowe. Quote
Kinia1984 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 plan wyglada tak: szukamy kogos z palmerem , Malwa ma dzwonic do Psiego Aniola czy maja , ja tez czekam na kontakt do kogos kto ma, ale czwartek to święto wiec moze byc lipa. Na klatke łapkę to ja bym nie liczyla bo czasem na zlapanie w ta klatkę trzeba czekac dzien lub dwa a poza tym nikt nie da nam gwarancji ze nie wlezie tam ktorys ze szczeniakow. Marta z sedalinem masz racje...na jedne psy dziala na inne nie...ja na sedalin nie licze...kiedys z laura1108 lapalysmy suki dzikie z oczyszczalni obok nas i konce dawki sedalinu nie podzialaly...czekalysmy pare godzin na efekt a efektu nie bylo... Jesli bedzie palmer w czwartek to jest po co jechac...Jesli nie...to szukajmy dalej kogos kto bedzie mogl ustrzelic suke... Bez sensu jest ganianie psow po ulicach, straszenie ich , tak jak bylo rok temu... Anouk92 poradzila zeby najpierw jedna osoba podjechala z kims z palmerem , ustrzelic suke, a pozniej reszta podjechalaby zajac sie szczeniakami...Mysle ze ta Pani obok spokojnie zwabilaby te szczeniaki do ogrodka jedzeniem.... Quote
malvaaa Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Dzwoniłam, oni mają tylko klatkę, facet mógłby podjechać w piątek bo czwartek ma wolny i jakbym się zdecydowała to mam przedzwonić do niego w czwartek wieczorem i się umówić, powiedziałam że jakby coś to dam znać. więc psi anioł odpada bo nie mają palmera, tak? nic nie musicie mi oddawać za ten przejazd do trójmiasta. Quote
mala_czarna Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Poczekajcie, zaraz zapytam Gusię, albo Neigh. One chyba wiedza, kto ma palmera. Quote
obraczus87 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Malvaaa moze jednak policz ile mamy Ci dolozyc bo to kawal trasy, a poza tym paliwo drogie okropnie. Teraz potrzebna kasa i jeszcze raz kasa. Palmer kosztuje mase kasy, więc musimy mieć z czego opłacic. To jedyny sposób na złapanie matki... Quote
mala_czarna Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Nie ma mozliwości zdobycia Palmera. I na pewno nie w okolicach Wawki, ani nawet dalej. Quote
Recommended Posts