tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 a mi dogo pada i robię trzecie podejście do umieszczania postu... ale przybyło postów!!! już wyjaśniam Kasia to Bambino:) Kasia jest tu bardzo ważna, dlatego, że tylko Ona może ewentualnie zabrać matkę, wydaje mi się, że skoro ta matka taka wycofana to najlepiej by było, aby na początku pojechała z jakimś szczeniakiem, szczaniak pójdzie szybko, ale matka od Kasi może dostać tak około pół roku na znalezienie domku. Kana - zadzwonię dziś, wczoraj dostałam smska na ten drugi numer, ale dziś odczytałam. Zaraz uzupełnię na pierwszej stronie wszystko dotyczące kont. Z Tattoi umawiamy się za zwrot kosztów weterynaryjnych, karmy i dokładamy się do szczeniaków Salo. Matka "naszych" szczeniaków nie może pojechać do Tattoi, ponieważ nadal wszyscy wierzymy, że uda się złapać matkę szczylków od Salo i Tattoi trzyma dla niej miejsce, co jest zrozumiałe. Ktoś na miejscu musi zorganizować łapankę. Jeszcze jedno, nie wiemy jaka jest ta matka, może być tak, że Ona nigdy nie przystosuje się do życia z człowiekiem, można zrobić też tak, ze złapie się ją wysterylizuje zrobi imitację budy i zostawi tam gdzie żyła, bo może tam jest szczęśliwa na wolności. To już osoba, która ma z nią kontakt musi ocenić. Wynika z tego, że mamy miejsca dla wszystkich, tylko brak transportów. 1) jedna trasa Duczki - Józefów: prawdopodobnie Kinia, jedzie szczeniak lub dwa. 2) druga trasa Duczki - Trójmiasto: .????????, jedzie rudy prosiaczek. 3) trzecia trasa Duczki - 70 km od Poznania: ???????, jedzie szczeniak? i matka?. Quote
tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Kasiu jak fajnie, że zajrzałaś, ja już nie wiem co pisałam na pw co na wątku. Kasiu czy oprócz zwrotu za karmę i weterynarza, mamy jeszcze jakieś koszty? jeszcze istotna jaka ta suczka jest, bo jak wyślemy do Bambino dzikusa, to jeszcze ucieknie, a przede wszsytkim to kto od nas adoptuje dzikiego psa. Po doświadczeniach z Aniołem, który uciekł z kliniki w Bobrowcu dochodzę do wniosku, że najlepiej psa zabezpieczyć, żeby mógł żyć tylko dla siebie i zostawić na wolności, jeżeli nie żyje w centrum ruchliwego miasta, a gdzieś na uboczu. Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=173602202679254 co mam napisac , ze potrzebne pieniadze na transport i co jeszcze o szczeniakach, ktore maja tymczasy i gdzie i koniecznie tel. kontaktowy do osoby , gdyby ktos mial pytania. http://www.facebook.com/event.php?eid=173602202679254#!/event.php?eid=173602202679254 Quote
tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Elu, zmieniłam trochę pierwszy post, jest bardziej aktualny. Pieniążki potrzebne są na jedzenie, weta, transport, resztę tzn 2 zł za dzień u Tattoi uzbieramy chyba na dogo? nie będziemy już mieszać na FB. Konto Fundacji trzeba podać oficjalnie do publicznej wiadomości, ale tego jeszcze nie mam. Teraz pilnie szukamy transportu!!!! matka musi opuścić miejsce w tym samym czasie co szczeniaki. Szczeniaki są już kilku miesięczne pewnie i jak teraz nam matka ucieknie to będzie zaraz powtórka z rozrywki. Kontakt sugerowałabym na Malvę. Z doświadczenia dobrego wiem, że Kana sama szuka domów swoim podopiecznym jak już jest czas, więc na rudego prosiaczka będzie inny kontakt, ale to już później. Narazie taki wspólny grupowy proponuję na Malvę, zgadzasz się (Malvaa)? Ellig nie wchodzi mi ten facebook :( Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Konto juz dostalam i wkleilam na FB nie wiem dlaczego nie wchodzi, jezeli jestes zarejestrowana na FB to musi sie otwierac ja klikam i widze. Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Dziekuje za nr tel. wlasnie napisala Hanna Roszkowska, ze wplaca pieniadze i pyta o transport , moze bedzie dzwonila............ Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Hanna napisala ,ze moze zawiesc w strone Poznania szczeniaka..... Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ellig napisał(a):Hanna napisala ,ze moze zawiesc w strone Poznania szczeniaka..... do kogo dac kontakt??????????? Quote
tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Ellig napisał(a):Hanna napisala ,ze moze zawiesc w strone Poznania szczeniaka..... to wspaniałe informacje, tylko Ellig, za Poznaniem u Bambino to nasze jedyne miejsce dla matki, więc jak szczeniaka to i matkę..., albo nawet samą matkę, ze szczeniakiem dalibyśmy radę, tylko chodzi o to, że jak matka byłaby z dzieciaczkiem to może szybciej zaufałaby człowiekowi. Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 tripti napisał(a):to wspaniałe informacje, tylko Ellig, za Poznaniem u Bambino to nasze jedyne miejsce dla matki, więc jak szczeniaka to i matkę..., albo nawet samą matkę, ze szczeniakiem dalibyśmy radę, tylko chodzi o to, że jak matka byłaby z dzieciaczkiem to może szybciej zaufałaby człowiekowi. Przypomnij mi swoj nr tel. wysle tej Pani na FB Quote
malvaaa Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 przepraszam za tą nie cierpliwość, już się uspokajam ;) Trasę Duczki- Trójmiasto biorę na siebie.Połowe kosztów transportu pokryje ja, będę prosić o małą pomoc. I tak ja proponuję złapać sunie i szczeniaki z pomocą psiego anioła, pani która mieszka obok tych psów powiedziała że może je zwabić do ogródka i tam poczekają na nas ale ja bym nie ryzykowała, bo jeśli jej się nie uda złapać wszystkich to reszta nie podejdzie tam tak łatwo tylko się spłoszy jeszcze bardziej. A to utrudni całą akcje. Zgadzam się na kontakt do mnie, wysłałam już namiary. Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 malvaaa napisał(a):przepraszam za tą nie cierpliwość, już się uspokajam ;) Trasę Duczki- Trójmiasto biorę na siebie.Połowe kosztów transportu pokryje ja, będę prosić o małą pomoc. I tak ja proponuję złapać sunie i szczeniaki z pomocą psiego anioła, pani która mieszka obok tych psów powiedziała że może je zwabić do ogródka i tam poczekają na nas ale ja bym nie ryzykowała, bo jeśli jej się nie uda złapać wszystkich to reszta nie podejdzie tam tak łatwo tylko się spłoszy jeszcze bardziej. A to utrudni całą akcje. Zgadzam się na kontakt do mnie, wysłałam już namiary. Podalam, dziekuje:) Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 malvaaa napisał(a):a matkę ze szczeniakiem może zawieźć? nie wiem mam nadzieje ,ze zadzwoni.......... Quote
Kinia1984 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 bylam dzis z Malwina u dzieciakow, rozmawialam tez z pania, poznala mnie z zeszlorocznej akcji z psiakami stamtad...sprawa jest dosc ciezka...szczeniaki i matka nie podchodza do czlowieka, tzn szczeniaki sie ciesza ale jesli wyciaga sie do nich reke to uciekaja miedzy dechy. Tak jak pisze malwina, akcja łapania dzieciakow i matki musi sie odbyc za jednym razem...potrzeba jest wiecej osob niz my dwie. Do zlapania matki na bank potrzebny ktos doswiadczony. srodkow na robale nie podalysmy gdyz sa w proszku i nie ma mozliwosci podania im odpowiednich dawek w tych warunkach kazdemu z osobna. wstawiam najpierw filmiki a pozniej dopisze to o czym zapomnialam: tu sobie zyja, jak czmychna miedzy dechy to nie ma mocnych zeby ja stamtad wyciagnac [video=youtube;24ftA26-av4]http://www.youtube.com/watch?v=24ftA26-av4[/video] Wszytskie psiaki to suczki na 90%, sunia miala ich osiem, podobno 5 z nich ludzie jacys okoliczni wzieli tzn wzieli pieski bo suk nie chcieli. Najmniejsza jest biala chudzinka, wazy moze ponad 2 kg, na moje oko maluchy maja okolo3 miesiace, ruda grubiutka bedzie typem parowki na krotkich łapkach, trzecia ruda jest najwieksza ale wszystkie beda mikro psami, mamusia wazy jakies 6 kg...kuleje na tylnia łapkę. [video=youtube;Emgf1J76UDA]http://www.youtube.com/watch?v=Emgf1J76UDA[/video] [video=youtube;TuoadmHbKVI]http://www.youtube.com/watch?v=TuoadmHbKVI[/video] Fotki: Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Ellig']Dziekuje za nr tel. wlasnie napisala Hanna Roszkowska, ze wplaca pieniadze i pyta o transport , moze bedzie dzwonila............ Pani Hanna napisala "napisalam ze szczeniaki na mrozie; bedziecie widziec ze to ten cel"...... taki dala tytul wplaty Quote
Kana Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Dokładnie jak piszę Obraczuś ja mieszkać w Trójmieście :) Ja biorę szczyla na siebie, nie biorę psów fundacyjnych i nie mam czasu latać ze świstkami. Quote
tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 i na dodatek bierzesz moją Melcię :) tak wygladała jako szczeniak, tylko łapeczki chudsze, zresztą właśnie dzwonię do Ciebie :) Quote
Kinia1984 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ellig mi tez nie działa ta strona na FB... Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Kinia1984 napisał(a):Ellig mi tez nie działa ta strona na FB... Napisalam pw. Prosze sprawdzcie swoje ustawienia prywatnosci , podobno byly zmiany i Fb cos blokuje na wydarzeniu w tej chwili jest 29 osob, jezeli dalej bedzie klopot to trzeba napisac do FB w czym masz problem. Quote
wiga138 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 1. Poprosze nr konta 2, Miałam doczynienia z dziką matką i jej szczeniakami. Przy łapaniu zastoswałam lek sedalin. Na efekty czeka sie od 30u min do 3ch , 4ch godzin.... 3. Dzika mama ( a raczej dwie ) mają dziś cudowne domki. Socjalizacja trwała od trzech miesiecy do pól roku. To naprawdę się udaje !!! Dzieciaki zreszta tez udało się umieścić w b.b.b. fajnych domkach ( łącznie z moim :) ) Zrobie rozeznanie i dowiem sie czy mogę pomóc w łapaniu i zwerbować jeszcze jedna doświadczoną osobę. Gdzie dokładnie znajdują sie psiaki ? i jaki jest to teren ( ze szczegółami ) Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 wiga138 napisał(a):1. Poprosze nr konta 2, Miałam doczynienia z dziką matką i jej szczeniakami. Przy łapaniu zastoswałam lek sedalin. Na efekty czeka sie od 30u min do 3ch , 4ch godzin.... 3. Dzika mama ( a raczej dwie ) mają dziś cudowne domki. Socjalizacja trwała od trzech miesiecy do pól roku. To naprawdę się udaje !!! Dzieciaki zreszta tez udało się umieścić w b.b.b. fajnych domkach ( łącznie z moim :) ) Zrobie rozeznanie i dowiem sie czy mogę pomóc w łapaniu i zwerbować jeszcze jedna doświadczoną osobę. Gdzie dokładnie znajdują sie psiaki ? i jaki jest to teren ( ze szczegółami ) na filmach powyzej troche widac, sporo zakamarkow..... Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 obraczus87 napisał(a):Dzieki! :) To w takim razie trzeba skontaktowac się z Psim Aniołem i poprosic o pomoc w łapaniu.... dokladnie sa juz na wydarzeniu na FB Quote
Kana Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 No to ja czekam w takim razie na tego diabełka ! :loveu: Toć spójrzcie... wyraz mordki mówi wszystko :knuje: Szukaniem domu dla Manty zajmę się osobiście ze swoimi danymi :p Quote
tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 wiga lokalizacja to Duczki koło Wołomina, a teraz tak jak pisze Ellig widać na filmiku, dużo zakamarków, niestety psy nie są zamknięte w jednym miejscu. Czwartek jest wolny, czy dałbyście radę zorganizować się na czwartek? Quote
Recommended Posts