Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

obraczus87 napisał(a):
ELLIG a czy na FB kase może zbierac prywatna osoba czy tylko organizacja??

to za Ellig ja się wetnę :) tylko organizacja. Jak coś to trzeba wybrać jedną albo Psiego Anioła albo Vivę, obie mogą użyczyć swoich subkont. Trzeba się rozeznać na co będą potrzebne fundusze, z pieniążków z subkonta fundacji nie wiem czy można opłacić transport, karmę pewnie tak, weterynarza pewnie też. Ważne jest jeszcze to, że kiedyś przynajmniej w Psim Aniele było tak, że jak psiak jest fundacyjny, to ma 50% zniżki u niektórych wetów, ale to trzeba sprawdzić. Natomiast Viva pewnie mogłaby wrzucić psiaki na swoją stronkę...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obraczus87 napisał(a):
... musimy miec jakis plan jak zlapac suke.

Uważajcie, bo jak źle złapiecie- to dostaniecie pouczenie i po ryju od "gościa 13" i jakiegos drugiego wynalazka (nicka nie pamiętam, ale bardzo uczona jednostka) z wątku szczeniąt Salo ;)
Tak, że sprężajcie się laski, bo ludzie na ręce Wam patrzą.

Posted

Tamten drugi to chyba visitor, ale ja ciągle trwam w przekonaniu, że to ta sama osoba, tylko z dwóch kont jednocześnie atakuje ;) . Nie zwracajcie uwagi. To to jest mocne w gębie tylko :).

Posted

Tripti to mam szykować miejsce dla tej dziewczynki ?
Bo ta z czarną maską na 90 % panienka.
Ja nie biorę psa pod skrzydła fundacji żeby było jasne :).

Posted

Czyli są trzy szczeniaki i matka.

Kana chciałaby wziac na DT rudego szczyla.

Kasia mogłaby wziac jednego szczyla plus matka?

Do Tattoi mógłby pojechac jeden szczeniak w takim razie... tylko teraz pytanie odnosnie kosztów.

Jakie będa koszty pobytu psiaków u Kany i u Kasi oraz Tattoi? Czy nie lepiej byłoby już tego ostatniego szczyla dać do Kasi? Jak sądzicie?

Trzeba też wybrać fundacje na którą bedą zbierane pieniądze z FB.. ja jestem bardziej "za" Vivą. Z Psim Aniołem nie współpracowałam w ogóle... trzeba się dowiedziec w ogole na co mogą byc przeznaczone pieniądze z konta Fundacji...

I ostatni problem - najlepiej byłoby złapać matkę i szczeniaki i umieścić w jednym miejscu. A potem organizować transporty.....

Posted

[quote name='obraczus87']
Kana chciałaby wziac na DT rudego szczyla.

Tego rudego z czarną maską. Ale oczywiście jeżeli nie ma gdzie sie podziać. Jeżeli jest inny DT to go odstępuje a biorę innego psiaka w mojej kolejce.

[quote name='obraczus87']
Jakie będa koszty pobytu psiaków u Kany

Żaden... :) Psa biorę pod swoje skrzydła.
Oczywiście gdyby ktoś chcial wspomóc karmą, szczepieniami, pomoc mile widziana.

Czy nie lepiej byłoby już tego ostatniego szczyla dać do Kasi? Jak sądzicie?

Którego ostatniego ?

Dziewczyny cholera piszcie czy mam szykować miejsce czy mam brać innego psiaka.

Posted

A no dobra :) Bo ja dzisiaj jadę do schronu i miałam plan, ale te są w gorszej sytuacji.

A szczeniak dla Tattoi ? Wtedy wszystkie psiaki byłyby ulokowane.

Nie lubię wchodzić na wątki za obraczusiem i tripti :lol: Zawsze wpadnę :lol:

Posted

Kana napisał(a):
A no dobra :) Bo ja dzisiaj jadę do schronu i miałam plan, ale te są w gorszej sytuacji.

A szczeniak dla Tattoi ? Wtedy wszystkie psiaki byłyby ulokowane.

Nie lubię wchodzić na wątki za obraczusiem i tripti :lol: Zawsze wpadnę :lol:

Właśnie idę zapytać na PW ile nas kosztowałby DT dla trzeciego szczyla u Tattoi :) jakby coś to transport dla szczyla, który pojechałby do Tattoi - mamy już :)

A ja Ciebie zawsze serdecznie zapraszam na "nasze" wątki ;)

Posted

obraczus87 napisał(a):
ELLIG a czy na FB kase może zbierac prywatna osoba czy tylko organizacja??

Odpowiedz juz padla, dziekuje, teraz czekam na jakies wiadomosci i postanowienia bo juz naprawde trudno sie zorientowac, rozumiem ,ze nie szukamy DT? i czekamy na konto?

Posted

Kiedy mogę zawozić szczeniaki do dt? chciałabym jakoś to zgrać w miarę możliwości...
pewne jest to że szczeniak z czarną mordką zamieszka u Kany,
a jak z resztą bo się pogubiłam?

Posted

Tattoi napisał(a):
Uważajcie, bo jak źle złapiecie- to dostaniecie pouczenie i po ryju od "gościa 13" i jakiegos drugiego wynalazka (nicka nie pamiętam, ale bardzo uczona jednostka) z wątku szczeniąt Salo ;)
Tak, że sprężajcie się laski, bo ludzie na ręce Wam patrzą.

dziewczyny podajcie link do "watku szczeniat Salo", chce przeczytac wypowiedzi tego osobnika/osobnikow, z gory dziekuje

dostalam juz dane do przelewu, siostra wysle w tych dniach

Posted

Dziewczyny, mam pewna propozycje, tylko czekam na Wasza decyzję :)

Rozmawiałam wstepnie z osobami, które załozyly fundacje Zwierzaki w Potrzebie :) chcialabym aby kasa z FB byla zbierana na konto tej Fundacji. Zalozycielkami Fundacji są m.in. AGA35 oraz KAgo. MAm do dziewczyn pełne zaufanie i wiem, że nie bedzie problemów jesli chodzi o zbiorke pieniedzy jak i ich wyplate na szczeniaki :)

CO o tym sądzicie??

Posted

Ja się jak najbardziej zgadzam.
Dziewczyny napiszcie proszę kiedy można zawozić psiaki i do kogo i do jakiej miejscowości? chciałabym sobie to jakoś rozplanować i zobaczyć czy mi kasy wystarczy (pokryje koszty z własnej kieszeni, chyba że nie podołam to poproszę was o pomoc).
Obraczus jeśli chodzi o transport do Tattoi to chodziło ci o mnie czy jest ktoś inny chętny ;]?

Posted

ja to juz sie nie wypowiadam na temat takich bezmozgow...male piwo jak tu wchodza jakies postronne obce osoby i proponuja swoje "szczeniaki z pseudo" ale jest kupa watkow na dogo przykladnych dogomaniaczek ktorym serce nie pozwolilo uspic slepego miotu lub zrobic aborcyjnej...szambo sie tu robi i tyle...

Posted

MALVAAA cierpliwosci kochana. Ja tutaj z doskoku jestem, mam w pracy okropny młyn..

Szczeniak rudy z czarna maska jedzie do KANY do Trójmiasta - tyle wiem na pewno. Szukamy takiego transportu.

Poza tym czekamy na Tripti, która ma kontakt z Kasią.

A ja czekam na info od Tattoi ile będzie kosztował pobyt szczeniaka w Jej DT. Jesli wszystkim będa pasować warunki cenowe, wtedy Kinia1984 zawiezie szczylka - zaproponowała pomoc w tym transporcie :) dziekuję!

Teraz kwestia najwazniejsza - NIE MOZNA ZABRAC SZCZENIAKOW OD MATKI. Najlepiej by bylo zlapac matke i szczeniaki i umiescic je gdzies na czas transportów... wiem, że jest to praktycznie niemożliwe, ale musimy próbować... czy ktoś ma doświadczenia w łapaniu dzikich suk?

Posted

Wysłałam na PW do ELLIG numer konta Fundacji Zwierzaki w potrzebie :) dziekuję Aga35 i KAgo za użyczenie konta! Rozliczenie wpłat będzie dopiero od czwartku, bo dziewczyny czekają na login do konta interentowego. :) ale mysle ze to nie jest problem.

Kasa z DOGO jest zbierana na konto MALVAAA :)

Posted

Kochani, Kasia z kontaktów z Tripti to ja. Mogę spokojnie na 0,5 roku wziąć i matkę i juniorka. Mam nadzieję, że moje 4 misie to przeżyją. Jeden z moich warunków, to to żebym nie musiala się rozliczac z żadną fundacją. Zby wiele biegania z papierami żeby dostać jakiekowiek pieniądze, choć rozumiem że Fundacja musi mieć dokumenty na rozchodowanie srodków. Ale wolę to mieć poza sobą. Reszta do uzgodnienia. ;)

Posted

Bambino napisał(a):
Kochani, Kasia z kontaktów z Tripti to ja. Mogę spokojnie na 0,5 roku wziąć i matkę i juniorka. Mam nadzieję, że moje 4 misie to przeżyją. Jeden z moich warunków, to to żebym nie musiala się rozliczac z żadną fundacją. Zby wiele biegania z papierami żeby dostać jakiekowiek pieniądze, choć rozumiem że Fundacja musi mieć dokumenty na rozchodowanie srodków. Ale wolę to mieć poza sobą. Reszta do uzgodnienia. ;)

Fundacja bedzie zbierac jedynie pieniazki jakie uda sie uzyskac z Facebooka. Oczywiscie beda potrzebne dokumenty przy wyplacie kasy z konta Fundacji - to normalne. Jednak mysle, ze nie bedzie z tym wiekszego problemu. :)