tripti Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 obraczus87 napisał(a):ELLIG a czy na FB kase może zbierac prywatna osoba czy tylko organizacja?? to za Ellig ja się wetnę :) tylko organizacja. Jak coś to trzeba wybrać jedną albo Psiego Anioła albo Vivę, obie mogą użyczyć swoich subkont. Trzeba się rozeznać na co będą potrzebne fundusze, z pieniążków z subkonta fundacji nie wiem czy można opłacić transport, karmę pewnie tak, weterynarza pewnie też. Ważne jest jeszcze to, że kiedyś przynajmniej w Psim Aniele było tak, że jak psiak jest fundacyjny, to ma 50% zniżki u niektórych wetów, ale to trzeba sprawdzić. Natomiast Viva pewnie mogłaby wrzucić psiaki na swoją stronkę... Quote
Tattoi Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 obraczus87 napisał(a):... musimy miec jakis plan jak zlapac suke. Uważajcie, bo jak źle złapiecie- to dostaniecie pouczenie i po ryju od "gościa 13" i jakiegos drugiego wynalazka (nicka nie pamiętam, ale bardzo uczona jednostka) z wątku szczeniąt Salo ;) Tak, że sprężajcie się laski, bo ludzie na ręce Wam patrzą. Quote
Salo Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Tamten drugi to chyba visitor, ale ja ciągle trwam w przekonaniu, że to ta sama osoba, tylko z dwóch kont jednocześnie atakuje ;) . Nie zwracajcie uwagi. To to jest mocne w gębie tylko :). Quote
Kana Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Tripti to mam szykować miejsce dla tej dziewczynki ? Bo ta z czarną maską na 90 % panienka. Ja nie biorę psa pod skrzydła fundacji żeby było jasne :). Quote
obraczus87 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Czyli są trzy szczeniaki i matka. Kana chciałaby wziac na DT rudego szczyla. Kasia mogłaby wziac jednego szczyla plus matka? Do Tattoi mógłby pojechac jeden szczeniak w takim razie... tylko teraz pytanie odnosnie kosztów. Jakie będa koszty pobytu psiaków u Kany i u Kasi oraz Tattoi? Czy nie lepiej byłoby już tego ostatniego szczyla dać do Kasi? Jak sądzicie? Trzeba też wybrać fundacje na którą bedą zbierane pieniądze z FB.. ja jestem bardziej "za" Vivą. Z Psim Aniołem nie współpracowałam w ogóle... trzeba się dowiedziec w ogole na co mogą byc przeznaczone pieniądze z konta Fundacji... I ostatni problem - najlepiej byłoby złapać matkę i szczeniaki i umieścić w jednym miejscu. A potem organizować transporty..... Quote
Kana Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='obraczus87'] Kana chciałaby wziac na DT rudego szczyla. Tego rudego z czarną maską. Ale oczywiście jeżeli nie ma gdzie sie podziać. Jeżeli jest inny DT to go odstępuje a biorę innego psiaka w mojej kolejce. [quote name='obraczus87'] Jakie będa koszty pobytu psiaków u Kany Żaden... :) Psa biorę pod swoje skrzydła. Oczywiście gdyby ktoś chcial wspomóc karmą, szczepieniami, pomoc mile widziana. Czy nie lepiej byłoby już tego ostatniego szczyla dać do Kasi? Jak sądzicie? Którego ostatniego ? Dziewczyny cholera piszcie czy mam szykować miejsce czy mam brać innego psiaka. Quote
obraczus87 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Kana spokojnie. Dla Ciebie jest jeden psiak. Tripti pisala o tym, ze najlepiej byloby Kasi (nie wiem kogo miala na mysli) przekazac JEDNEGO szczyla i MATKĘ. A wiec zostaje jeden szczyl bez DT. Quote
Salo Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ojej, a co będzie z trzecim, ostatnim ??? :( Quote
Kana Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 A no dobra :) Bo ja dzisiaj jadę do schronu i miałam plan, ale te są w gorszej sytuacji. A szczeniak dla Tattoi ? Wtedy wszystkie psiaki byłyby ulokowane. Nie lubię wchodzić na wątki za obraczusiem i tripti :lol: Zawsze wpadnę :lol: Quote
obraczus87 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Kana napisał(a):A no dobra :) Bo ja dzisiaj jadę do schronu i miałam plan, ale te są w gorszej sytuacji. A szczeniak dla Tattoi ? Wtedy wszystkie psiaki byłyby ulokowane. Nie lubię wchodzić na wątki za obraczusiem i tripti :lol: Zawsze wpadnę :lol: Właśnie idę zapytać na PW ile nas kosztowałby DT dla trzeciego szczyla u Tattoi :) jakby coś to transport dla szczyla, który pojechałby do Tattoi - mamy już :) A ja Ciebie zawsze serdecznie zapraszam na "nasze" wątki ;) Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 obraczus87 napisał(a):ELLIG a czy na FB kase może zbierac prywatna osoba czy tylko organizacja?? Odpowiedz juz padla, dziekuje, teraz czekam na jakies wiadomosci i postanowienia bo juz naprawde trudno sie zorientowac, rozumiem ,ze nie szukamy DT? i czekamy na konto? Quote
malvaaa Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Kiedy mogę zawozić szczeniaki do dt? chciałabym jakoś to zgrać w miarę możliwości... pewne jest to że szczeniak z czarną mordką zamieszka u Kany, a jak z resztą bo się pogubiłam? Quote
viola005 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Tattoi napisał(a):Uważajcie, bo jak źle złapiecie- to dostaniecie pouczenie i po ryju od "gościa 13" i jakiegos drugiego wynalazka (nicka nie pamiętam, ale bardzo uczona jednostka) z wątku szczeniąt Salo ;) Tak, że sprężajcie się laski, bo ludzie na ręce Wam patrzą. dziewczyny podajcie link do "watku szczeniat Salo", chce przeczytac wypowiedzi tego osobnika/osobnikow, z gory dziekuje dostalam juz dane do przelewu, siostra wysle w tych dniach Quote
Salo Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Proszę: http://www.dogomania.pl/threads/198869-Szczeniaczki-ju%C5%BC-w-hotelu.-POM%C3%93%C5%BBCIE-MI-Z%C5%81APA%C4%86-T%C4%98-SUCZK%C4%98!!!/page10 Cała akcja zaczyna się od 10 strony. Quote
obraczus87 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Dziewczyny, mam pewna propozycje, tylko czekam na Wasza decyzję :) Rozmawiałam wstepnie z osobami, które załozyly fundacje Zwierzaki w Potrzebie :) chcialabym aby kasa z FB byla zbierana na konto tej Fundacji. Zalozycielkami Fundacji są m.in. AGA35 oraz KAgo. MAm do dziewczyn pełne zaufanie i wiem, że nie bedzie problemów jesli chodzi o zbiorke pieniedzy jak i ich wyplate na szczeniaki :) CO o tym sądzicie?? Quote
malvaaa Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ja się jak najbardziej zgadzam. Dziewczyny napiszcie proszę kiedy można zawozić psiaki i do kogo i do jakiej miejscowości? chciałabym sobie to jakoś rozplanować i zobaczyć czy mi kasy wystarczy (pokryje koszty z własnej kieszeni, chyba że nie podołam to poproszę was o pomoc). Obraczus jeśli chodzi o transport do Tattoi to chodziło ci o mnie czy jest ktoś inny chętny ;]? Quote
mala_czarna Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Śmiech mnie pusty ogarnia. Wy organizujecie pomoc dla szczeniąt, a tutaj w najlepsze kwitnie sobie dopuszczanie suk "owczarka" i szukaniu im domków. To się jakaś paranoja robi. Zajrzyjcie proszę: http://www.dogomania.pl/threads/199361-Przygarne-Szczeniaczka Quote
Kinia1984 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 ja to juz sie nie wypowiadam na temat takich bezmozgow...male piwo jak tu wchodza jakies postronne obce osoby i proponuja swoje "szczeniaki z pseudo" ale jest kupa watkow na dogo przykladnych dogomaniaczek ktorym serce nie pozwolilo uspic slepego miotu lub zrobic aborcyjnej...szambo sie tu robi i tyle... Quote
obraczus87 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 MALVAAA cierpliwosci kochana. Ja tutaj z doskoku jestem, mam w pracy okropny młyn.. Szczeniak rudy z czarna maska jedzie do KANY do Trójmiasta - tyle wiem na pewno. Szukamy takiego transportu. Poza tym czekamy na Tripti, która ma kontakt z Kasią. A ja czekam na info od Tattoi ile będzie kosztował pobyt szczeniaka w Jej DT. Jesli wszystkim będa pasować warunki cenowe, wtedy Kinia1984 zawiezie szczylka - zaproponowała pomoc w tym transporcie :) dziekuję! Teraz kwestia najwazniejsza - NIE MOZNA ZABRAC SZCZENIAKOW OD MATKI. Najlepiej by bylo zlapac matke i szczeniaki i umiescic je gdzies na czas transportów... wiem, że jest to praktycznie niemożliwe, ale musimy próbować... czy ktoś ma doświadczenia w łapaniu dzikich suk? Quote
ajlii Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 obraczus87 napisał(a):czy ktoś ma doświadczenia w łapaniu dzikich suk? Fundacja pod Psim Aniołem ma żywołapkę dla psów. Quote
obraczus87 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 ajlii napisał(a):Fundacja pod Psim Aniołem ma żywołapkę dla psów. Dzieki! :) To w takim razie trzeba skontaktowac się z Psim Aniołem i poprosic o pomoc w łapaniu.... Quote
obraczus87 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Wysłałam na PW do ELLIG numer konta Fundacji Zwierzaki w potrzebie :) dziekuję Aga35 i KAgo za użyczenie konta! Rozliczenie wpłat będzie dopiero od czwartku, bo dziewczyny czekają na login do konta interentowego. :) ale mysle ze to nie jest problem. Kasa z DOGO jest zbierana na konto MALVAAA :) Quote
Bambino Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Kochani, Kasia z kontaktów z Tripti to ja. Mogę spokojnie na 0,5 roku wziąć i matkę i juniorka. Mam nadzieję, że moje 4 misie to przeżyją. Jeden z moich warunków, to to żebym nie musiala się rozliczac z żadną fundacją. Zby wiele biegania z papierami żeby dostać jakiekowiek pieniądze, choć rozumiem że Fundacja musi mieć dokumenty na rozchodowanie srodków. Ale wolę to mieć poza sobą. Reszta do uzgodnienia. ;) Quote
Aleksa. Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 hej.:) będę śledzić wątek , bo to niedaleko ode mnie. :) Quote
obraczus87 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Bambino napisał(a):Kochani, Kasia z kontaktów z Tripti to ja. Mogę spokojnie na 0,5 roku wziąć i matkę i juniorka. Mam nadzieję, że moje 4 misie to przeżyją. Jeden z moich warunków, to to żebym nie musiala się rozliczac z żadną fundacją. Zby wiele biegania z papierami żeby dostać jakiekowiek pieniądze, choć rozumiem że Fundacja musi mieć dokumenty na rozchodowanie srodków. Ale wolę to mieć poza sobą. Reszta do uzgodnienia. ;) Fundacja bedzie zbierac jedynie pieniazki jakie uda sie uzyskac z Facebooka. Oczywiscie beda potrzebne dokumenty przy wyplacie kasy z konta Fundacji - to normalne. Jednak mysle, ze nie bedzie z tym wiekszego problemu. :) Quote
Recommended Posts