Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tripti musimy dać radę, nie ma innej opcji :)
na palmera mamy, tak? Kinia dziękujemy.
teraz transport, nie możemy zapłacić za niego w ratach? może to głupie pytanie ale warto spróbować.
czwartek wieczorem nam pasuje, bo chcemy ją złapać właśnie w czwartek.

Posted

jubu napisał(a):
W czwartek mogę zabrać sukę dopiero wieczorem. Natomiast jeśli trzeba mogę pożyczyć klatkę kennelową już jutro, żeby rano w czwartek od razu zapakować do niej sukę. Ale jutro musiałby ktoś ją od nas odebrać, bo ja jestem w pracy 24h a ajlii zostaje bez samochodu.

klatke na czas transportu do was jubu bedziemy miec pozyczona od Aga35 wiec tu najmniejszy problem...problem z tym kto przetrzyma suke ze szczeniakiem do wieczora..

Posted

malvaaa napisał(a):
Tripti musimy dać radę, nie ma innej opcji :)
na palmera mamy, tak? Kinia dziękujemy.

dziewczyny jeszcze raz podkresle ze za palmera zaloze z pozyczonych pieniedzy bo nie mam tyle i bede musiala oddac, wiec tylko zakladam za palmera...daje tylko 50 zł...

Posted

Kana napisał(a):
Ten facet co w czwartek rano chce odstrzelić matkę chce 600 zl??? :O
Toć to świętokradztwo!

Ale tutaj ruch :)

spokojnie!!! w poście nr 2 jest rozpiska, ten pan chce około 200 zł - jak na nasze rejony to baaaardzo tanio i tak, duże ułatwienie, dobrze dziewczyny ugadały gościa.

Posted

tripti napisał(a):

6) jedzenie dla Bambino i Tattoi: ok 80 zł miesiąc razy 3: 240 zł ( tak założyłam, oby dało się taniej)

Ja se wypraszam.
Ja z całą pewnościa jem mniej i taniej. Ale tak na spółę z Bambino?
Kojec mam wolny. Ale na świeżym powietrzu. Jak Wam pasuje, to suka może siedzieć do usranej śmierci- czyli do wyjazdu.
Kojec jest duży i jest tam nie buda, tylko domek. O ile sucz nie chodzi pionowo po kratach- to nie wyjdzie.

Posted

:) Ty wiesz, że te psiaki jeszcze bezimienne to ja tak skrótowo, a tak swoją drogą Ty to jesteś ekonomiczna ;)
ale fajnie, że jesteś, to powiedz ile taki szczeniak je na miesiąc? ok 7 kg? i może jest jakaś w miarę tania karma dobrej jakości? ja tak chciałam mniej więcej dać obraz kosztów.

w takiej sytuacji to już odeszłoby ok 500 zł i czas poświęcony przez ailij i suczka mogłaby poczekać na Panią Hanię.

Posted

Przy rosnącym szczeniaku trzeba policzyć 3- 4 złote dziennie przy karmie premium lub super premium.
Razy 30 dni= 120 złotych.
Takie liczenie jest dla mnie trudne, bo nigdy nie karmię tylko suchym żarciem.
Ale tak to wychodzi.

Posted

no to nie pocieszyłaś mnie, ja tak mniej więcej podzieliłam worek 15 kg, który dostawałam od dziewczyn na Witę, starczało spokojnie na 2 mce, ale rzeczywiście dojadała też inne jedzenie. Czyli koszt wzrasta o ok 120 zł. Te dzieciaki to trzeba ekspresem wysłać do domu :)

Posted

Kochana bo mały pies w sensie szczeniak je tyle, co dorosły, tylko podzielone na więcej razów i troche wprzód.

POGUBIŁAM PRZECINKI.

Bo rośnie. I dlatego szczeniak to koszt a dorosłe bydlę- mniejszy:-)

I Cię nie mam pocieszać, tylko liczyć.

Posted

Tattoi coś Ty taka opryskliwa?
Wszyscy chcemy pomóc.
Kinia nie będzie sama łapać psów, na poprzedniej stronie jest napisane ile osób sie zgłosiło....

Tripti to ja pociesze Cię że chociaż za mojego szczylka nie trzeba zbierać.

Posted

Jestem z doskoku... czyli jakie mamy ustalenia??

Suka ze szczeniakiem jadą do Tattoi i tam zostają do czasu transportu p.Hani, tak??

Jeden szczyl jedzie do Tattoi i tam czeka na DS.
Ostatni szczyl jedzie do Kany w piątek (zawozi Go Malvaaa) i tam czeka na DS.

Za palmera KINIA ZAKŁADA kase, ale MUSIMY zwrocic. (maxymalny koszt palmera to 200zł)

Posted

Kinia1984 napisał(a):
ale kto suke zawiezie do tattoi...wybaczcie ale nie wiem czy dam rade przewiezc tyle psow sama w samochodzie...

Właśnie... nie dasz rady.. to za dużo psów na Ciebie jedną.

Czy ktoś jest w stanie zawieźć psy do Tattoi w okolice Otwocka??

Posted

raczej nie uda mi się namówić Janusza żebyśmy w czwartek pojechali na łapanie bo ostatnio ma dużo roboty w pracy i jest przemęczony. Mogę załatwić dobrą karmę za 60zł za worek ale nie wiem czy w końcu jakiś psiak zostaje w Warszawie albo w okolicy? Bo karma byłaby najwcześniej na poniedziałek. Nie wiem jak jeszcze mogę Wam pomóc.

Posted

Czyli jesli chodzi o matke to mamy dwa wyjscia:

--> albo znajdziemy transport do Tattoi i tam matka i szczyl poczekaja na transport pani Hani
--> albo znajdziemy transport do Ajlii i Jubu - Oni przetrzymają psy przez noc i w piatek zawioza do Kasi...

Posted

bardziej opłacało by nam się przetrzymać je u Tattoi do transportu P. Hani ale nie wiadomo kiedy on będzie a psy też coś jeść muszą.
Mąż Ajlii napisał na str 8 że może po sunie przyjechać w czwartek wieczorem, tak zrozumiałam i zawiezć ją do Poznania w piątek ale nie mamy kasy na ten transport i tu zaczynają się schody. Więc chyba nie mamy innego wyjścia tylko skorzystać z propozycji Tattoi o przetrzymaniu jej.
Gościa od palmera też trzeba wcześniej zawiadomić, i Ajlii też bo jest kolejka do tego transportu w piątek.