Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

U wszystkich ok. Mika powoli się oswaja - nawet kilka razy powąchała mi palce !!!!!!. Ale z odległości to straszna z niej gaduła. Melba - to istny wulkan, szaleje z Colą ( sunia na dt ), choć najbardziej lubi się tulić. Wszystkie moje michy ( 8) to wielkie tulaki.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

dokopałam się do wątku Miki i Melby i chciałam spytać Kasiu co u Was?
jak się miewa słodka Melbusia??

i jak się ma Mika? już jest odważniejsza i stała się "normalnym" psem??

Posted

Własnie zobaczyłam,że ktoś się dokopał do tego wątku. U nas wszystko ok. Melba jak zwykle szatan, ale i tak skacze, żeby wziąć ją na rączki. Teraz leży za moimi plecami.
Mika jeszcze długo nie będzie normalnym psem. Najchętniej siedzi na swoim ulubionym fotelu, choć jak przychodzimy po południu do domu ( ja po pracy a michy po lataniu po podwórzu) to Mika strasznie się cieszy, skacze z Melbą i Bambino, nawet tuli się do Grafita!!. Mogę już jej dać cokolwiek z ręki, nawet sama się doprasza. Wczoraj z Bubim byłam u Jezierskiego i pytałam czy mogę przywieźć Mikę na sedalinie, żeby za jednym zamachem ją szczepił i wysterylizował. Powiedział, że jak najbardziej. Ale jestem ciekawa, jak ona zareaguje na sedalin.
Właściwie dobrze, że się dokopałaś do wątku, bo skarbnik wątku miał trzymać pieniądze na sterylkę Miki. Muszę odnaleźć osobę i się przypomnieć.

Posted

Bambino, ale nie można w jeden dzień szczepić i sterylizować.
Albo sterylka i po dwóch tygodniach od podania ostatniego antybiotyku szczepienie, albo najpierw szczepienie, a dopiero potem znów po dwóch tygodniach sterylka.

Kurcze, dlugo się Mika otwiera na człowieka, ktoś musiał ją solidnie skrzywdzić, że teraz nie potrafi zaufać człowiekowi.

Posted

Specjalnie dlatego pytałam weta, może mnie niedokładnie zrozumiał o co mi chodzi. Powiedział, że jeśli to ma jej oszczędzić stresu, to tak trzeba zrobić. Ale za 2 tyg. muszę się do niego zgłosić na dalsze leczenie Bubełka, to dokładniej zapytam. Jeśli będzie tak jak mówisz, to będzie musiała 2* dostać sedalin.

Posted

skarbnik odszukany i jak najbardziej Mika dostanie wsparcie na sterylke :)

już pisałam Bambino że wśród tych bezdomniaków te szczęśliwe troszkę schodzą na dalszy plan ale to nie znaczy że nie pamiętamy :)