Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmowa była dziwna. Pan powiedział, że całą noc nie spał, bo bolała go noga, ale gdybym miała jakieś inne małe, ładne pieski, które są gdzieś bliżej do zaproponowania, to prosi o kontakt.

Ja nawet mam u siebie takiego pieska, ale nic nie powiedziałam o tym, bo widać, że Pan jest jakiś niezdecydowany i właściwie nie wiem , czy to nie było tylko tak "na do widzenia" powiedziane, żeby było miło...

Chyba , że Pan czyta wątek i wywnioskował, że był ktoś inny chętny na Nutkę i ma małe szanse na jej adopcję ?

Posted

:thumbs:

Wiesz toyota, ja się czaiłam na Fryzię 5 miesięcy:oops:. Też miała dziewczynka pecha z dziwnymi potencjalnymi domkami:roll:.
Momentem przełomowym była15-miesieczna DONka z ADHD mojej siostry w marcu ( a pogoda wiadomo jaka ;)) u mnie na tymczasie . Stwierdziłam, że już z każdym psem sobie poradzę ;). Zadzwoniłam do Murki, odbyła się wizyta PA, zatankowałam do pełna auto i w Wielki Piątek będziemy obchodzić 2-gą rocznice :multi:.

Posted

[quote name='Luna123']:thumbs:

Wiesz toyota, ja się czaiłam na Fryzię 5 miesięcy:oops:. Też miała dziewczynka pecha z dziwnymi potencjalnymi domkami:roll:.
Momentem przełomowym była15-miesieczna DONka z ADHD mojej siostry w marcu ( a pogoda wiadomo jaka ;)) u mnie na tymczasie . Stwierdziłam, że już z każdym psem sobie poradzę ;). Zadzwoniłam do Murki, odbyła się wizyta PA, zatankowałam do pełna auto i w Wielki Piątek będziemy obchodzić 2-gą rocznice :multi:.

I to się nazywa zdrowe i odpowiedzialne podejście do kwestii adopcji psa!

Posted

Oddała, oddała!!! :D

Państwo byli u nas ok.9.30, wstali ok. 5.00, żeby przyjechać po Nutkę :)
Bardzo sympatyczni ludzie, obiecałam, że prześlę link do wątku, to może będziemy mieć informacje jak się Nuci powodzi z pierwszej ręki :) Nutka była trochę wystraszona obcymi ludźmi i tym, że wszyscy nagle chcieli ją głaskać :)
Śmignęło się Nutce, zwłaszcza że jak widać z Grudziądządzem nic nie wyszło (strasznie dziwny ten pan, wątku mu nie podsyłałam, więc wątpliwe, aby go czytał).

Aha, dopytałam: ogródek jest ogrodzony; poprzedni piesek był piczerkowaty, jeszcze przedmałżeński ;) Było to ok. 18 lat temu. Wyrwał się za suczką i wpadł prosto pod koła samochodu :(
Nutka będzie miała do dyspozycji ogródek oraz spacery. Będzie mieć oczywiście identyfikator, uczulałam też, żeby na początku na spacery wychodzić w dobrze zapiętej obróżce.
Państwo przekazali 50 zł, doliczę to do rozliczenia.

Wczoraj wieczorem wykąpałam Nutkę, tutaj fotki już po:

Fotek z odjazdu suni zapomniałam zrobić :(

Na miejsce Nutki już wczoraj późnym wieczorem dotarł do nas pies... uzgodnione z Filipkami, przypadek nagły... Potem go Wam przedstawię.

Posted

A jeszcze śmiesznie wyszło, bo starszy syn (14 lat) marzył o piesku, który nazywałby się Bemol, tak po muzykowemu ;) No i jest NUTKA, też muzykowa ;)
Głowa rodziny śmiał się, że nigdy nie widział żony i syna z takimi cielęcymi oczami wpatrzonymi w monitor, gdzie widniały zdjęcia Nuteczki ;)

Posted

no w sumie to sie cieszę, że Pan zrezygnował. Miałam teraz właśnie dzwonić do niego z przeprosinami, bo dopiero wróciłam z akcji "Psu buda na zimę", ale pomyślałam, że najpierw zerknę na wątek jak tam wizyta przedadopcyjna.
Murka do mnie dzwoniła zaraz po wyjeździe Państwa - więc bardzo bardzo się cieszę, że taki domek się trafił maliźnie.
Nuteczko dużo szczęścia.
Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc w każdy możliwy sposób. Mieleckie dziewczyny - tak nazywam Was wszystkie skupione wokół wątku mieleckiego - dla Was szczególny ukłon, bo bez Was to nic bym nie poradziła.
:Rose:

Posted

Super, ze tak sie NUtce udalo :klacz: Mial byc Bemol, jest Nutka tez muzycznie. Bardzo sie cieszymy, ze malizna sie doczekala.

To dla nas znak, zeby jednak nie rezygnowac, tylko wytrwale oglaszac i oglaszac.

A Basia pisala, ze na Nutkowym lancuchu juz kolejny pies zapiety :-( Masakra z tymi lancuchami.

Posted

tak miałam tam pojechać, ale chyba bym nie utrzymała dzisiaj nerwów na wodzy. Będę u nich w przyszły weekend. Ponoć to taki liskowaty piesek. Nie wiem po cholerę im kolejny pies!! Mają Rudiego, Liska /chudy jak szczapa/ przy drugim domu Albinek i jeszcze to małe teraz. Pójść palnąć w......
Tak jak dzisiaj będąc u jednej Pani z budą usłyszałam od jej sąsiadki, że ma do uśpienia dwie suki, bo..............niemowy po powodzi!!!! nie szczekają!! "Una kce takiego złego coby scekoł" Zapytałam czy może wysterylizować w ramach akcji - odpowiedź brzmiała nie !! Myślałam, że jej zak... - ale się opanowałam, bo wszak odrobina kultury we mnie tkwi. Spróbuję po dobroci za tydzień coś wynegocjować.

Posted

Przesłałam domkowi Nutkowemu link do wątku :)

[FONT=Courier New]Witam!
Dotarliśmy bezpiecznie i na czas. w podróży Nutka była b. grzeczna, tyle że wymiotowała - choroba lokomocyja. W domu jest super grzeczna, powoli przyzwyczaja się i jest coraz odważniejsza. Coraz śmielej porusza się po domu, dziś raz weszła na piętro ale zaraz zwiała. Za to po spacerze sama ciągnie w strone domu i siada pod drzwiami. I od razu rozlokowała się w łóżku ktore kupiliśmy , tam czyje się póki co najswobodniej. Zaczyna merdać ogonkiem na nasz widok - delikatnie na razie, ale... Dziękujemy za link i Pozdrawiamy!
[/FONT]

Posted

No to końcowe rozliczenie:

Stan konta na 10 luty wynosił -190,90 zł
Wpłaty:

241,50 zł bazarek Murki
50 zł domek Nutki
Razem: 100,60 zł

Koszty:
136 zł hotelowanie
(11-26.02)

100,60 zł - 136 zł = -35,40 zł
Pozostałość po hotelowaniu Nutki wynosi -35,40 zł.

Kwota ta zostanie pokryta z bazarku, który się skończył w piątek :)

A to jest waćpan, który przyjechał na miejsce Nutki:

Jego historia i więcej fotek będzie na wątku, który postaram się jutro założyć.