Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Betbet juz napisała za mnie-wszystko z rozwaga, nie na hura.Pamietajcie,ze w razie nieudanej adopcji pies nie ma dokąd wrócić,w pomorskim wraca do "swojego schronu", na południu może tylko wylądowac w schronie,gdzie dostanie szybko morbital,bo jest stary i nie wygląda za ładnie.Stąd daleko posunieta ostrozność,która rozumiem-moze irytowac,gdy patrzy się z zewnatrz.

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, nie mnie nie irytuje :) Mówię tylko, że nie można oczekwić od kogoś, że przejedzie przez całą Polske - po pierwsze czas, po drugie kasa. Nikt nie śpi na pieniądzach i jak ma zwierzęta i pracuje to trudno pojechać na tak długą wycieczkę. Ot tyle, jeśli nie dojdzie do adopcji ja bardzo chętnie zawiążę kontakt z Telmą :) mam multum takich staruszków potrzebujących pomocy.

Po prostu przeprowadzcie wiztę przedadopcyjną.

Posted

Nie chodzi o samą wizytę, chodzi o zapoznanie się, przecież to chyba nie dziwne, że pytamy Telmę kim jest, jakie ma pieski, skąd je brała. Zdaje się, że tam była wizyta naszej znajomej dogomaniaczki z południa. Byłybyśmy niepoważnymi oszołomami wypychając Stworka bez uprzedniego sprawdzenia wszystkiego. A na to potrzebny jest czas, spokój, pewnie jakaś rozmowa telefoniczna. Dla Stworka to ogromna szansa, tylko nie może być na zasadzie: w niedzielę jest transport, stańcie na głowę ale wypchnijcie go do niedzieli. Jesli to TEN dom, TEN pies, to przecież Telma, która zdaje się być bardzo rozważną osobą nawiąże kontakt z Brazowa, pogadaja przez tel. Telma wypyta o psa, szczegóły.

Tylko spokój może nas wszystkich uratowac:)

Z jednej strony faktycznie, jechanie po psa taki kawał często jest niemozliwe, a z drugiej storny właśnie takie niemozliwości zostały popełnione:) Bo np kochana zula jechała kilkanaście jak nie kilkdziesiąt godzin łącznie po introwertyka Dino. Introwertyk okazał się cudownym ekstrawertykiem, a zula pokazała, że niemozliwe jest możliwe:)

Posted

Fajnie, że ciotki przybywają. Słuchajcie, rozmowy z Telmą trwają, zapoznajemy się. Wydaje mi się, że kolejnym etapem będzie konieczny kontakt Telma-Brazowa, żeby ustalić w jakiej kondycji jest dziadunio. telma ma swoje psy i nie może sobie pozwolić na jakąś choróbkę.

A jeśli już będzie wszystko omówione, to poszukamy transportu, zapewne na raty:)

Posted

Wiem, że to zabrzmi debilnie, ale czasem mam wrażenie, że na południu jest więcej dobrych ludzi... Nie wiem, jakaś wielka kumulacja tam? Bo w to ,że Stworka zabierze ktoś z odwiedzających schronisko nie wierzę. Absolutnie nie ma takiej mozliwości. Tylko wolontariusz, znajomy wolontariusza, dogomaniak, ktoż z południa - to tak, ale nie odwiedzający schronisko.

Ten pies jest piekielnie stary...

Posted

Betbet napisał(a):
Wiem, że to zabrzmi debilnie, ale czasem mam wrażenie, że na południu jest więcej dobrych ludzi... Nie wiem, jakaś wielka kumulacja tam? Bo w to ,że Stworka zabierze ktoś z odwiedzających schronisko nie wierzę. Absolutnie nie ma takiej mozliwości. Tylko wolontariusz, znajomy wolontariusza, dogomaniak, ktoż z południa - to tak, ale nie odwiedzający schronisko.

Ten pies jest piekielnie stary...

Stary,stary....a Ty ile masz lat?:cool3:co sie psa czepiasz?:lol:moze on sie nie czuje na swoj wiek?moze to jego najlepsze lata?

Posted

brazowa1 napisał(a):
tak,tez mam takie marzenie...

Kiedys przyszla jedna pani z dziewczynką. Chciały wziąć najbiedniejszego,najsmutniejszego i najbrzydszego. Kolezanka pokazała Smutasa,dziewczynka zaczela płakać-nie, nie nad pieskiem,tylko nad tym,ze mama moglaby wziąc tego psa dla niej.

Kiedyś, dawno temu uczestniczyłam ze swoimi harcerzami w aukcji psów ze schroniska na Paluchu organizowanej przy okazji jakiegoś miejskiego festynu. W pewnej chwili do aukcji włączyli się państwo Jerzy Andrzejewski (reżyser) i Jadwiga Barańska (aktorka). Licytowali najbrzydszego psa - strasznie przerażoną i zaniedbaną sunię, pokraczny mix bull teriera. Oczywiście wygrali licytację. I wszyscy ryczeliśmy jak bobry kiedy pani Jadwiga tłumaczyła córce, że co prawda psiak jest brzydki, ale kiedy go ktoś pokocha i o niego zadba, to jak w bajce zmieni się z potworka w pięknego szczęśliwego psa...
Myślę, że ze Stworkiem też tak będzie...

Posted

brazowa1 napisał(a):

Kiedys przyszla jedna pani z dziewczynką. Chciały wziąć najbiedniejszego,najsmutniejszego i najbrzydszego. Kolezanka pokazała Smutasa,dziewczynka zaczela płakać-nie, nie nad pieskiem,tylko nad tym,ze mama moglaby wziąc tego psa dla niej.

Ciekawe, co dziewczynka zrobi z mamusią, gdy mamusia będzie stara i niezbyt atrakcyjna...

Posted

Musze nagrac filmik,ciagle się do tego zbieram,będziecie mogły poznac go lepiej,także Telma,jeżeli jest tu nadal z nami (mam nadzieję). Jest staruszkiem,ale bardzo przytomnym,spowolniony,ale nie zdemenciały.
Chyba merda ogonkiem na mój widok.
Jest w tym samym boksie co był Smutas i bardzo mi sie z nim kojarzy.

Posted

Hm...yumanji mi Stworek przypomina Szmatkę...była podobna...z wyglądu ,tak sądzę. Szmatkę widziałąm na żywo, Stworka nie, ale takie mam pierwsze skojarzenie. I Szmatka mimo zeszmaciałego imienia znalazłą dom. Więc nie wydaje mi się, że imię to klątwa:) On jest takim Stworkiem, ale Stworek konotuje raczej pozytywnie - nie potwór, nie troll a stworzonko małe.

No, brązowa nagraj Stworka, pozaglądaj mu gdzie trzeba:)

Posted

Jestem, jestem. Czekam na konkrety, tzn stan zdrowia, na wszelki wypadek zaczne juz szczepic dodatkowo moje psy. I poproszę numer telefonu do brązowe, bo nie moge znaleść:p

Posted

Właśnie trafiłam na wątek z banerku.
Stworek oczywiście cudowny i całkowicie rozczulający swoim wyglądem:loveu:

Bardzo się cieszę, że pojawiła się Telma i że jest szansa na wspaniałą odmianę losu dla Stworka, na Jego własny DOM i Człowieka!
Trzymam kciuki!