Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dla mnie najładniejszy pies nie tylko na Dogo ale i w całym internecie
staruszki, nijakie, byle jakie, przeciętne - takich pełno w każdym schronie
znamy je
Figo, Orzeszek, Kaszelek itd
mam dwa Gipsio i Ferdek - dwa staruchy, przeciętniacy
za mali do budy, za duzi do bloku

Stworku, czarnuszku będę Cię odwiedzać
pa pa pa

Posted

Miałam gorszą bidę i nie żałuję dnia ani godziny.Mój Lejeczek był wiekowy, ślepy, głuchy i bezzębny.Jak trafił do mnie to chodził w kółko, przez prawie miesiąc załatwiał się pod siebie.Bardzo dużo bym dała, żeby żył, żeby był.Żebym znowu mogła z nim wychodzić co 4 godziny, niezależnie od pory dnia i roku.Był u mnie niespełna 15 miesięcy, a ja ciągle za nim ryczę.Tęsknię tak, jak za moją ukochaną Vikusią, z awatarku.Z tym jednym uchem stojącym, a drugim klapniętym przypomina mojego aktualnego Edzia-śleputka.Wypisz wymaluj...cały Edziaczek.Niestety, ale Edziu nie toleruje innych samców, dlatego na BDT mam babcinkę Żabulkę.

Posted

Będzie się gdzieś zatrzymywała, nocowała? Bo gdyby musiała przekimać w Trójmieście, to skromne bardzo progi mego wynajmowanego pokoju, ale spokojnie i sympatycznie. Użyczę pokoju, sama się gdzieś zawinę.
Szlag, że to środek tygodnia, bo małego trzeba będzie jakoś wcześniej wyciągnąć.
Halo, halo Brązowa, co tam Pani myśli, jak to logistycznie zrobić?:)

Posted

Ona bedzie nocowała w Toruniu, potem po pracy pojedzie do Gdanska, zabierze go i wróci:) Bedzie samochodem, więc tam podjedzie gdzie trzeba , tyle tylko rzeby Stworek był gotowy na 12 sta rano.

Posted

No i wszystko wskazuje na to ze psinka znajdzie sie we właściwym miejscu...
Niby brazową rozumiem ale nie za bardzo sie z Nią zgadzam.... Wziełam starszego pana oneczka. też pisali o psinie na początku że brzydki, że po przejsciach...
Wypatrzyłąm w Wyborczej, zadzwoniłam, okazało sie że jest również na dogo... Bywałam tu ale sie nie rejestrowałam... Zrobiłam to dopiero wtedy kiedy psinka już do nas jechała....
Ciotki mi zaufały po rozmowie telefonicznej. Nie widziałam psiny(tyle co na zdjeciu), odebrałam na dworcu, wprowadziłąm do mieszkania...
Jesteśmy tak sobie razem już blisko 6 lat. Razem sie zestarzelismy ;-) Nigdy nie było zadnych z psiną problemów.
Rexiulek , psiaczek ponad 15-to letni jest juz schorowanym starowinką ale staramy sie cieszyc każdym danym nam wspólnym dniem.....

Przed Rexikiem mieliśmy psine ze schoronu. Zgodnie z naszą tradycją staruszka. Najpierw jeździłąm, oswajałam psiaka ze sobą i siebie z nim......... Chodziliśmy na spacerki........
I wiecie co....... Jak wreszcie razem zamieszkaliśmy zaczęły się spore problemy. Psiak nawet mnie 2 razy ugryzł...... blisko rok trwało zanim wszystko się poukładało....

Posted

Wisela, biorąc pod uwagę ile jest zwrotów z adopcji albo ile razy psy potem giną bez wieści, trafiają do schronów to właściwie... mocna ostrożność jest wskazana. Bardzo mocna. Bo dla tego psa to akurat wóz albo przewóz. Ty psa z problemami nie oddałaś, a tak jak wspominałyśmy już tutaj, ostatnio Czoko jechała przez całą Polskę i zostałą oddana, bo... nie cieszyła się, nie bawiłą się. I znowu przez całą Polskę. okazała się być normalnym psem, ale osoba któa ją zaadoptowała jest niezrównoważona. Nie wykryły tego żadne wizyty przedadopcyjne, rozmowy telefoniczne i pisanie na forum...
Więc po prostu trzeba dmuchać, chuchać, sprawdzać. Jak ktoś się nie zniechęci, pozwoli nam wszystko wyniuchać, jest ok:)

Telma, zobacyzmy jak tam Brązowa będzie mogłą to zorganizować :)

JA nie mogę uwierzyć...Kompletnie. Telma masz aparat fotograficzny? Będziesz w stanie nam wstawić foty z domu?

Posted

Zmieniaj! żeby nie zapeszać hehe:) Nigdy nie ma niczego na 100% pewnego ale będziemy pracować żeby się udało. Jest deklaracja jednej dogomaniaczki, że jakby nie miał kto odebrać Stworka i przygotować na 12:00 to ona pomoże. Złote serce ma, bidę straszną pod opieką ale i temu w razie W pomoże.

Posted

Ok, super, to do poniedziałku ustalcie kto go wyciagnie, spakuje mu walizki:D i przekaże i wtedy z tą osobą moja znajoma sobie będzie koordynowac operacje odbioru :D

Posted

Betbet napisał(a):
Wiem, że to zabrzmi debilnie, ale czasem mam wrażenie, że na południu jest więcej dobrych ludzi... Nie wiem, jakaś wielka kumulacja tam?
:angryy: E e e e e!
Nieładnie tak w swoje gniazdo hm hm....:cool3:

A tak serio- moje doświadczenia temu przeczą... ale to może kwestia tego, że zajmuję się głównie podhalanami- na południe mało ich trafia...

Stworek! Powodzenia chłopaku- trzymam kciuki!
A za banerek i tekst na nim autorce mistrzostwo świata się należy:p Tak mnie zaintrygował, że MUSIAŁAM wejść:)
Będę Stworkowi kibicować.

Posted

:oops::oops: Cieszę się że przyciągnęły dobrych ludzi, chociaż graficznie nie są doskonałe.:eviltong:
Telma ustalimy, jestem tak zdeterminowana, że gdyby nikt nie mógł to wzięłabym urlop hehe.

Mc_mother to dobrze, że rpzeczą i nie wiedziałam, że mamy w pomorskim kogoś od podhalanów:O Pogrążam się? Hehe