obraczus87 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Kamila wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale wiem co czujesz :-( Może teraz Spajkiem sie ktoś zainteresuje. OBY! Quote
Ewa Marta Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Wierzę, że ta zmiana pomoże Spajkowi znaleźć dom! Wpłaciłam swoją październikową deklarację dla niego:-) Quote
mala_czarna Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 [quote name='obraczus87']Kamila wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale wiem co czujesz :-( Może teraz Spajkiem sie ktoś zainteresuje. OBY![/QUOTE] Ja się po prostu źle czuję z żebraniem o pieniądze, bo ileż można? Tutaj bazarkami się sprawy nie załatwi, bo powiedzmy sobie szczerze, nadejdzie moment, że nie będzie czego już wystawić. Przepraszam, że tak piszę, ale jestem realistką, a kiedyś nie byłam. Już nigdy nie wezmę psa, jeśli w 100% nie będzie miał deklaracji. Chociaż nawet i to nie gwarantuje rozliczenia na czas. Spajka mi jest niesamowicie szkoda, bo to jest pies na medal. Wielka, łagodna przytulanka, która potrzebuje zainteresowania człowieka, jakiegoś psiego kumpla, i byłby szczęśliwy do końca życia. [quote name='Ewa Marta']Wierzę, że ta zmiana pomoże Spajkowi znaleźć dom! Wpłaciłam swoją październikową deklarację dla niego:-)[/QUOTE] Dziękuję bardzo! Quote
hop! Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Kiedyś brałam psy na BDT - wyżywienie, zabawki itd. finansowałam sama. Prosiłam o pomoc na weta, ale bardzo dużo mnie to kosztowało. Potem przestałam prosić. Zwykle zostawałam sama ze wszystkim - z ogłaszaniem również. Niestety, tak to jest. W tej chwili nikt nie przejmie od Ciebie Spajka. Z adopcjami jest coraz gorzej. Ciężko będzie znaleźć dom Spajkowi, bo jest dużym, zwykłym kundelkiem bez skojarzeń z jakąkolwiek rasą. Przy tym jest energiczny i chyba trochę nieokrzesany. ;) Może joaaa go "oszlifuje" i czegoś nauczy. Quote
Ellig Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Kamila, nie martw sie, wiem ,ze jest ciezko ale pomagamy , kazdy jak moze, za chwile zrobimy kolejne ogloszenia.Przydadza sie nowe zdjecia. W koncu ktos Spajkiego wypatrzy. Quote
mala_czarna Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 A własnie nie! Rozmawiałam wczoraj z Joasią, i jest nim zachwycona :) Jest posłuszny, nie nakręca się niepotrzebnie, bardzo ładnie bawi się z innymi psami, i jest zrównoważony :) A wracając do kwestii finansowych to ja po prostu nie dam rady dołożyć do jego utrzymania więcej niż zarabiam :( Każdy interesuje się psem do pewnego momentu, a jak długo nie znajduje domu to ludzie tracą zainteresowanie. Ja i tak bardzo, bardzo dziękuję osobom, które dla Spajka robiły bazarki, wpłacały jednorazowo, bo już dawno bym z torbami poszła. Mogę zrobić wydarzenie na FB, ale co tam napiszę? Że pies zdrowy, ułożony, i domu nie może znaleźć? Quote
mala_czarna Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 [quote name='Ellig']Kamila, nie martw sie, wiem ,ze jest ciezko ale pomagamy , kazdy jak moze, za chwile zrobimy kolejne ogloszenia.Przydadza sie nowe zdjecia. W koncu ktos Spajkiego wypatrzy.[/QUOTE] Wiem Elu, wiem, i ja naprawdę jestem wdzięczna wszystkim, którzy Spajka wspierają, ale co dalej będzie? :( Quote
hop! Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='mala_czarna']A własnie nie! Rozmawiałam wczoraj z Joasią, i jest nim zachwycona :) Jest posłuszny, nie nakręca się niepotrzebnie, bardzo ładnie bawi się z innymi psami, i jest zrównoważony :)[/QUOTE] To duży plus - zwłaszcza w przypadku dużego psiaka. :) Quote
3 x Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='hop!']Kiedyś brałam psy na BDT - wyżywienie, zabawki itd. finansowałam sama. Prosiłam o pomoc na weta, ale bardzo dużo mnie to kosztowało. Potem przestałam prosić. Zwykle zostawałam sama ze wszystkim - z ogłaszaniem również. Niestety, tak to jest. nie zawsze tak jest ;) W tej chwili nikt nie przejmie od Ciebie Spajka. Z adopcjami jest coraz gorzej. Ciężko będzie znaleźć dom Spajkowi, bo jest dużym, zwykłym kundelkiem bez skojarzeń z jakąkolwiek rasą. Przy tym jest energiczny i chyba trochę nieokrzesany. ;) Może joaaa go "oszlifuje" i czegoś nauczy. tutaj uważam, że się mylisz bo ludzie są różni jedni kochają małe beżowe kundelki inni duże czarne a jeszcze inny czarne brodate suki ;) przyjdzie pora na spajka tylko szkoda że to sie tyle ciągnie :( Quote
hop! Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='3 x']nie zawsze tak jest ;) tutaj uważam, że się mylisz bo ludzie są różni jedni kochają małe beżowe kundelki inni duże czarne a jeszcze inny czarne brodate suki ;) przyjdzie pora na spajka tylko szkoda że to sie tyle ciągnie :([/QUOTE] Nie zawsze, ale bardzo często. ;) Masz rację. Są też tacy, co preferują rasowe psy - najlepiej wychowane od szczeniaka. ;) Jesteś optymistką z jednym tymczasowiczem - to dobrze. :) Spajk był ogłaszany w prasie? Darmowe ogłoszenia zamieszczają np. we wrocławskiej GW. Quote
mala_czarna Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 Zrobiłam Cafeanimal. Może trafi w końcu do Metra? ;) http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Spajk-pies-po-prostu-genialny!!,73795 Quote
3 x Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='hop!'] Masz rację. Są też tacy, co preferują rasowe psy - najlepiej wychowane od szczeniaka. ;) są ;) Jesteś optymistką z jednym tymczasowiczem - to dobrze. :) bo patrząc realistycznie na więcej nie mogę sobie pozwolić równiez ze względów finansowych w razie wypadku gdybym została z tymczasem sama [quote name='mala_czarna']Zrobiłam Cafeanimal. Może trafi w końcu do Metra? ;) http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Spajk-pies-po-prostu-genialny!!,73795 oby :) ja naprawdę nie rozumiem dlaczego generalizując więcej ludzi lubi małe bezowe niż soprawe czarne ale ja od urodzenia byłam ta "inna" ;) Quote
mala_czarna Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 Mysle, że dużą rolę grają względy finansowe - duży pies-dużo je, dużo na weta trzeba wydać w razie choroby, itp., itd. poza tym, jakos mam wrażenie, że ludzie boja sie dużych psów, czują przed nimi respekt, żeby nie powiedzieć strach. Dlatego tak podkreślam, że w wypadku Spajka jego wielkość nie idzie w parze z charakterem, bo to taki ciapciak jest kochany :) On się tak przytula do człowieka, potrzebuje bliskości ludzi, ale równocześnie i innych psów. Quote
Nutusia Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 I nie wiedzą, że prędzej mały zadzior typu "zagryzak pokostny" chapsnie, niż duży pies... Fakt, ludzie są dziwni! Quote
mala_czarna Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 A co myślicie nad ogłoszeniem go w jakiejs prasie dla wielbicieli psów? Kurcze, zapomniałam w której, ale jest taki fajny kącik adopcyjny. Tyle, że to pewnie masa pieniędzy, a przy naszym stanie konta to nie damy rady. Quote
ag2709 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 dowiedz się co i jak i będziemy kombinować z finansami! Quote
3 x Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Kamila trzeba konsekwentie ogłaszac i ciułac grosz na hotel innego wyjścia nie ma Quote
mala_czarna Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 Jest Mój Pies i Przyjaciel Pies. Zaraz poszukam w necie numery telefonów :) Quote
mala_czarna Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 Rozmawiałam z bardzo miłą pania z miesięcznika Przyjaciel Pies :) Mam jej przesłać tekst, zdjęcia Spajkusia i namiary telefoniczne. Ogłoszenie nie jest płatne, ale że nadchodzi ich co miesiąc cała fura, to pani da mi znać, czy ukaże się np. w tym, lub przyszłym numerze. Tekst oczywiście wygładzi ktoś z Redakcji :) Quote
Nutusia Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 No i gitara! Może Spajkuś podbije serce Pani i się załapie bez kolejki? ;) Quote
hop! Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='mala_czarna']Jest Mój Pies i Przyjaciel Pies. Zaraz poszukam w necie numery telefonów :)[/QUOTE] W miesięczniku "Mój Pies" są jakieś wymagania np. dotyczące zdjęć. Zapytaj Bonsai - ona wie, co i jak. Ja wysyłam psy do PP - nie czeka się specjalnie długo. W tym miesiącu jest Piasek. ;) Niestety, nie było ani jednego telefonu w sprawie psów ogłoszonych w PP, ale warto próbować. Teksty pisze ktoś z redakcji. Quote
mala_czarna Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 Tak, w "Mój Pies" zdjęcia nie mogą być małe, zamazane, nieostre. Podesłałam kilkanaście, może wybiorą? Lojalnie uprzedziłam panią, że Spajk nie jest psem po wypadku, chorym, z przetrąconą łapą, potraktowanym siekierą. Jego jedynym pechem jest to, że bezskutecznie szuka domu. Quote
mysza 1 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Kama, spróbuj z Gazetą wyborczą, ogłoszenia ze zdjęciem. Ostatnio Havanka dodawała tam mojego ślepka Jaspera. Ja nie wiem jak to zrobić. No i te Dzienniki - zachodni, jakieś tam jeszcze. Tylko te ostatnie są płatne całkiem sporo, po rabatach płaciłam chyba ok 40 zł za ogłoszenie ze zdjęciem i nie miałam żadnego telefonu ale dziewczyny z dogo chwaliły sobie te ogłoszenia, podobno skuteczne. Stale trzeba ogłaszać go w necie, co 2 tygodnie i najlepiej na weekendy. To prawda, ze duży, czarny, dla wielu zwyczajny pies wielkich szans nie ma. Moje wielkie też siedzą a ogłaszam je naprawdę skrupulatnie, Hop robi bardzo ładne i różnorodne zdjęcia i nic, cisza. O małe, średnie psiaki ludzie pytają, z większymi kłopot niestety. Quote
Recommended Posts