mala_czarna Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 [quote name='mysza 1']Trzeba było spróbować ze śląskim, tam sporo fajnych domów się trafia. Następnym razem ;)[/QUOTE] Wiesz co mysza? Ja to się nie poddaję z nim ale powiem szczerze, że tak w ogóle to jestem totalnie i masakrycznie załamana, bo nie mam już pojęcia, pomysłów, pieniędzy, itp., itd, jak znaleźć mu dom. Może to okrutnie zabrzmi, ale będę szczera, to jest pies, który generuje olbrzymie sumy, a jest psem zdrowym, młodym, i ładnym. To co idzie na jego hotel można byłoby przekazać dla psów chorych, powypadkowych, dla staruszków na dożycie w domowych warunkach. Ja mam po prostu dosyć. Nie chce mi sie już nic :-(:-( Quote
mysza 1 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='mala_czarna']Wiesz co mysza? Ja to się nie poddaję z nim ale powiem szczerze, że tak w ogóle to jestem totalnie i masakrycznie załamana, bo nie mam już pojęcia, pomysłów, pieniędzy, itp., itd, jak znaleźć mu dom. Może to okrutnie zabrzmi, ale będę szczera, to jest pies, który generuje olbrzymie sumy, a jest psem zdrowym, młodym, i ładnym. To co idzie na jego hotel można byłoby przekazać dla psów chorych, powypadkowych, dla staruszków na dożycie w domowych warunkach. Ja mam po prostu dosyć. Nie chce mi sie już nic :-(:-([/QUOTE] Pewnie, że masz rację. No ale ciężko o BDT dla takiego Spajka... a zatem nie ma wyjścia, trzeba szukać, ogłaszać i tyle. Co 2 tygodnie nowe ogłoszenia i kiedyś komuś się spodoba. Musi. Quote
mala_czarna Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 Od października deklaruję 50 zł co miesiąc bo marniutko u nas. Quote
mala_czarna Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 Słuchajcie, miałam telefon w sprawie Spajka. Dzwonił pan z Mińska Mazowieckiego, i jest zainteresowany adopcją. Spajk miałby do towarzystwa suczkę, kundelkę, mieszkałby w dużej, ocieplanej, podwójnej budzie. W okresie jesienno-zimowym przebywałby w domu. Pan mieszka z żoną w domu z ogrodem. Quote
wasabi81 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 [quote name='mala_czarna']Słuchajcie, miałam telefon w sprawie Spajka. Dzwonił pan z Mińska Mazowieckiego, i jest zainteresowany adopcją. Spajk miałby do towarzystwa suczkę, kundelkę, mieszkałby w dużej, ocieplanej, podwójnej budzie. W okresie jesienno-zimowym przebywałby w domu. Pan mieszka z żoną w domu z ogrodem.[/QUOTE] :-) :-) Super!!! Fajnie ze byl pierwszy telefon w sprawie Spajka!! Mysle ze domek jest wart sprawdzenia. Wazne ze podczas jesieni i zimy Spajk mialby dostep do domu i nie musialby przebywac na dworzu!! Quote
mala_czarna Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 Wysłałam mu wszystkie dane adresowe hotelu, bo oczywiście powiedziałam, że najlepiej zobaczyć Spajka na żywo, żeby później nie było rozczarowania. Czekam co mi pan odpisze ;) Nie było również żadnego problemu jak zapowiedziałam, że najpierw wizyta przedadopcyjna. Choroba, że też Spajk bliżej gdzieś nie jest :( Quote
Nutusia Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 No nareszcie coś drgnęło "w rajstopach"!!! Brzmi nieźle... W Mińsku ma domek moja Luna - fajny domek ;) Oby i Spajkolińskiemu się poszczęściło!!!! Quote
mala_czarna Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 Się zobaczy, czy będzie im się chciało pojechać do hotelu ;) Quote
mysza 1 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Czy ja mogę z ogłoszeniem się wbić? :) Firma Karma Express zgodziła się nam pomóc finansowo przekazując 3 zł od każdego sprzedanego worka karmy. W czasie składania zamówienia dopiszcie w uwagach "psom na pomoc". I tak robicie zakupy dla swoich podpiecznych, pomóżcie nam proszę kupując w Karmie Express :) Dla nowych klientów dodatkowo jest 5 % zniżki :) http://www.karmaexpress.pl/pomoz-bezdomnym-zwierzakom,3,11 Dziękuję :) Quote
ag2709 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Extra by było! Mińsk jest na mojej trasie do domu do Siedlec :) Kama, ćwicz pozytywne myślenie :) to pomaga :) Quote
mala_czarna Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 [quote name='ag2709']Extra by było! Mińsk jest na mojej trasie do domu do Siedlec :) Kama, ćwicz pozytywne myślenie :) to pomaga :)[/QUOTE] Wysłałam wczoraj do tego pana meila, podałam namiary na hotelik, dosłałam zdjęcia Spajkusia, ale ani się nie odezwał telefonicznie, ani meilowo. Ludzie są naprawdę nienormalni, przestaję ich rozumieć. Mam zabrać Spajka i przywieźć go do nich?? Quote
hop! Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='mala_czarna']Się zobaczy, czy będzie im się chciało pojechać do hotelu ;)[/QUOTE] Niestety, ludzie mają wymagania. Bywa, że chcą psa z obrożą, smyczą, posłaniem itp. Informacje o bezpłatnym transporcie psa często można spotkać w ogłoszeniach. Ludzie zajmujący się adopcjami psów przyzwyczaili społeczeństwo do bezpłatnych adopcji i dodatków, więc wymagania rosną. ;) Quote
mala_czarna Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Zasadniczo to mnie już ludzie nie są w stanie niczym zaskoczyć, ale za każdym razem czuję jednak rozczarowanie :( Czy nie można po prostu zadzwonić, albo wysłać smsa, że hotel jest daleko i nie mogą/nie chcą podjechać? Quote
ag2709 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 taaa może jeszcze, żeby pachniał konwaliami i podawał rano kawę do łóżka.. W głowie się nie mieści. Zobaczymy, może to milczenie jeszcze nic nie znaczy. Dajmy czas do początku tygodnia na zastanowienie, a jeśli do tego czasu się nie odezwą, to niech wiedzą co stracili. A raczej kogo. Źrebaczka! :) Quote
Kejciu Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 A może nie mają dostepu do internetu?albo podejmują decyzję nie pochopnie i potrzebują czasu....ja jestem w stanie to zrozumieć :)nie panikujmy :) poczekajmy chwilkę:) 3mam kciuki! Quote
mala_czarna Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 E tam :( Wysłałam mu smsa z pytaniem, czy będą dzisiaj w hotelu. Zero odzewu :( Quote
hop! Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='mala_czarna']E tam :( Wysłałam mu smsa z pytaniem, czy będą dzisiaj w hotelu. Zero odzewu :([/QUOTE] Chamstwo i tyle. :shake: Quote
mala_czarna Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 [quote name='hop!']Chamstwo i tyle. :shake:[/QUOTE] Tacy są ludzie. Niestety. Quote
mala_czarna Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Nie wytrzymałam, zadzwoniłam. Nie odbiera telefonu :nonono2: Quote
Nutusia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Faktycznie dziwni ludzie. Można zrozumieć, że hotel jest daleko, bo to fakt. Ale przecież są ludzie, którzy jeśli chcą adoptować psiaka, to go chcą i wystarczy zdjęcie i rozmowa. Ja wielokrotnie zawoziłam psiaki, robiąc jednocześnie wizytę PA i domki okazywały się super. Albo rodziny przyjeżdżały po psiaka np. ze Śląska - też "w ciemno", na podstawie zdjęć i relacji i teraz te psiaki mają takie domki, że klękajcie narody... Ech, Spajkuś, Spajkuś, jest gdzieś ten Twój domek, to jest zapisane w górze, tylko dlaczego aż tak daleko się umieścił w czasie?... :( Quote
mala_czarna Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 No co tu pisać, skoro już mi totalnie wszystko opadło po prostu :( Quote
3 x Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 grzebię sobie po różnych ogłoszeniach i ustawiam jakiestam różne kryteria wyboru i wychodzi mi że jak ustawię na alegratce "oddam" to spajki i foczka są na pierwszej stronie spajk dodatkowo na samej górze i chciałam powiedziec ze na zdjęciu głównym Spajka fajnie go widac nie zlewa się z tłem, po prostu go widać a foczka ma tak zakręcone zdjęcie że aż z ciekawości trzeba kliknąc ogłoszenie :) Quote
mala_czarna Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 bo ja im robiłam wyróżnione te ogłoszenia :) Chyba zapłaciłam za tydzień dla Spajka i Foczki. Tylko cisza jak makiem zasiał. Quote
Ellig Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='mala_czarna']Nie wytrzymałam, zadzwoniłam. Nie odbiera telefonu :nonono2:[/QUOTE] Moim zdaniem , trzeba jeszcze probowac. Quote
Recommended Posts