mala_czarna Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Wczoraj telefonowała Pani w sprawie Spajka. Mieszka w województwie łódzkim, dom z ogrodem. Pani mieszka wraz z mężem i autystycznym czteroletnim wnuczkiem, który uczestniczy w zajęciach z Dogoterapii. Spajk sie bardzo podobał, powiedziałam, że jest łagodnym pieskiem, że w hotelu miał kontakt z dziećmi. Pani wykazała szalone zainteresowanie do momentu kiedy powiedziałam, że byłoby miło żeby pojechała do hotelu wraz z dzieckiem zobaczyć Spajkusia na żywo. Tak, pani ma samochód, ale sprawdzi jeszcze na mapie jak daleko trzeba jechać. Miała oddzwonić, ale się nie odezwała. Ja się odezwałam i zapytałam, czy podjęła jakąś decyzję. Tak, podjęła, hotel jest dość daleko, i nie pojedzie :shake: Quote
xxxx52 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 mala_czarna napisał(a):Wczoraj telefonowała Pani w sprawie Spajka. Mieszka w województwie łódzkim, dom z ogrodem. Pani mieszka wraz z mężem i autystycznym czteroletnim wnuczkiem, który uczestniczy w zajęciach z Dogoterapii. Spajk sie bardzo podobał, powiedziałam, że jest łagodnym pieskiem, że w hotelu miał kontakt z dziećmi. Pani wykazała szalone zainteresowanie do momentu kiedy powiedziałam, że byłoby miło żeby pojechała do hotelu wraz z dzieckiem zobaczyć Spajkusia na żywo. Tak, pani ma samochód, ale sprawdzi jeszcze na mapie jak daleko trzeba jechać. Miała oddzwonić, ale się nie odezwała. Ja się odezwałam i zapytałam, czy podjęła jakąś decyzję. Tak, podjęła, hotel jest dość daleko, i nie pojedzie :shake: tylko nie dla tego dziecka,a co bedzie jak pies ugryzie bo dziecko bedzie go szarpalo.Strach pomyslec Quote
3 x Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 mala_czarna napisał(a):Wczoraj telefonowała Pani w sprawie Spajka. Mieszka w województwie łódzkim, dom z ogrodem. Pani mieszka wraz z mężem i autystycznym czteroletnim wnuczkiem, który uczestniczy w zajęciach z Dogoterapii. Spajk sie bardzo podobał, powiedziałam, że jest łagodnym pieskiem, że w hotelu miał kontakt z dziećmi. Pani wykazała szalone zainteresowanie do momentu kiedy powiedziałam, że byłoby miło żeby pojechała do hotelu wraz z dzieckiem zobaczyć Spajkusia na żywo. Tak, pani ma samochód, ale sprawdzi jeszcze na mapie jak daleko trzeba jechać. Miała oddzwonić, ale się nie odezwała. Ja się odezwałam i zapytałam, czy podjęła jakąś decyzję. Tak, podjęła, hotel jest dość daleko, i nie pojedzie :shake: skąds to znam Ronka kiedyś przyjechała Pani oglądać właśnie też z Łodzi ale przyjazd odkładała dwa tyg aż będzie przy okazji bo przecież Łodź tak daleko od Warszawy dodatkowo jeszcze mieszkamy przy "zjezdzie z autostrady" więc kręcenie po warszawie naprawde odpadało a żeby było zabawniej to Pani obejrzeć psa przyjechała z kolega weterynarzem :evil_lol: Quote
mala_czarna Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Ja sobie zrobię prawo jazdy, zafunduję jakiegoś starego rzęcha i będę jeździć w te i wewte z psem, żeby ludzie na paliwo pieniędzy nie tracili, no i żeby wygodniej im było. Quote
bea100 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Nic od siebie, najmniejszego wysiłku, dowieźć im najlepiej psa i karmę zostawić a potem jak się psiak takim znudzi to do drzewa w lesie lub wyrzucić z samochodu, lub jeszcze co lepszego- łatwo przyszło, łatwo poszło... Czasem dumam nad naturą ludzką, to co przychodzi z największymi kosztami i staraniem najbardziej się ceni! Te szczeniaki co sprzedałam najdrożej są najbardziej wychuchane...bo swoje kosztowały a jak najmniejszy pryszczyk na brzuszku to lecą do weta po 10 razy dziennie. Nie sprzedam tez psa takim, co nie zadają sobie wysiłku by przyjechać wcześniej do szczeniaka - nawet z Belgii czy skąd tam by nie było. I kasa i staranie własne ( w przypadku bezdomniaków- pozostaje to staranie). Takie mam wnioski po moim wieloletnim hodowaniu rasowych psów. Bardzo przykro to pisać... To nie był ten wymarzony dom dla Spajka. Poza tym duży i silny młody i żywiołowy pies jakim jest Spajk- dla takiego dziecka - to nie jest najlepszy pomysł. Ja pracowałam ze swoimi sukami w dogoterapii, moje suki były układane pod tym kątem już od 4 mc życia, jako szczeniaki starannie wybierane z miotu, wiem o czym piszę. Quote
mala_czarna Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Ja mam Beatko po prostu już dosyć, bo nie zdarzyło mi sie jeszcze, żeby tyle czasu dwa psy w hotelu siedziały. I mam duży żal do ludzi, którzy chyba traktują te kundelki jak odpady jakieś, i że jak kundelek to powinnam całować po rękach, że wyrazili zainteresowanie :( Quote
mala_czarna Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Wyrózniłam Spajkowi Alegratkę: http://alegratka.pl/ogloszenie/spajk-pies-dla-aktywnych-kocha-dzieci-21206589.html Quote
mala_czarna Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 (edited) Bazarek ubraniowy idzie średnio, żeby nie powiedzieć źle. Czy któraś z odwiedzających Ciotek nie chciałaby zorganizować dla Spajka jakiegoś bazarku? Wolnymi krokami zbliża się koniec miesiąca, czyli 400 zł za hotel u Joasi, i 200 złotych muszę oddać Donce za karmę, bo nadal zalegamy :-( No i co dalej będzie? Edited October 18, 2012 by mala_czarna Quote
mala_czarna Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 Podniosę Spajkusia, i jeszcze raz przypomnę się z apelem o wsparcie bazarkowe :( Quote
hop! Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 mala_czarna napisał(a):No i co dalej będzie? Będzie ciężko. Może spróbuj zrobić bazarek cegiełkowy. Quote
mala_czarna Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 hop! napisał(a):Będzie ciężko. Może spróbuj zrobić bazarek cegiełkowy. Muszę pooglądać jak te bazarki wyglądają, i chyba się za to wezmę, bo kiepsko to wszystko wygląda. Quote
mala_czarna Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 Hop, Ty robiłaś genialne bazarki cegiełkowe (mam nadzieję, że nie pomyliłam), czy masz może jakieś linki do nich? Quote
bea100 Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 mala_czarna napisał(a):Ja mam Beatko po prostu już dosyć, bo nie zdarzyło mi sie jeszcze, żeby tyle czasu dwa psy w hotelu siedziały. I mam duży żal do ludzi, którzy chyba traktują te kundelki jak odpady jakieś, i że jak kundelek to powinnam całować po rękach, że wyrazili zainteresowanie :( Wogóle pies jako pies w naszym kraju nie ma łatwo...nawet z rasowcami ludzie cuda wyprawiają. Odbierałam szczeniaki interwencyjnie, robię też wizyty sprawdzające jak ma dany psiak w nowym domu i mam taki zapis w umowie. To naprawdę nie chodzi o kundelki czy nie kundelki. To jest problem szerszy... Spokojnie, nie załamuj się Kama- jestem pewna, że na Spajka czeka gdzieś wspaniały Dom!!! Quote
hop! Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='mala_czarna']Hop, Ty robiłaś genialne bazarki cegiełkowe (mam nadzieję, że nie pomyliłam), czy masz może jakieś linki do nich? Nie wiem, czy genialne, ale dość dochodowe. ;) BAZAREK 1 BAZAREK 2 BAZAREK 3 BAZAREK 4 BAZAREK 5 BAZAREK 6 BAZAREK 7 Quote
mala_czarna Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Dzięki, zerknę dzisiaj i spróbuję coś wymodzić, chociaż jak zerknęłam na inne bazarki cegiełkowe, to idzie jak po grudzie :( Quote
hop! Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 mala_czarna napisał(a):Dzięki, zerknę dzisiaj i spróbuję coś wymodzić, chociaż jak zerknęłam na inne bazarki cegiełkowe, to idzie jak po grudzie :( Ostatnio idzie gorzej, bo pojawia się więcej bazarków cegiełkowych. Trzeba wysyłać dużo zaproszeń. Quote
mala_czarna Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Wrzuciłam Spajkusia na nowy portal adopcyjny: http://do-adopcji.pl/psy/osoby-prywatne/2-lata-tulaczki-pokochaj-spajka_i222 Quote
mala_czarna Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Zapraszam na kolejny bazarek dla Spajka i Foczki http://www.dogomania.pl/forum/threads/233868-Jak-nie-zajrzysz-to-si%C4%99-nie-dowiesz-co-tu-jest!!!-Do-28-10-do-godz-22-00 Quote
obraczus87 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='mala_czarna']Zapraszam na kolejny bazarek dla Spajka i Foczki http://www.dogomania.pl/forum/threads/233868-Jak-nie-zajrzysz-to-się-nie-dowiesz-co-tu-jest!!!-Do-28-10-do-godz-22-00 Lecę podnosic. :) Quote
mala_czarna Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Uprzejmie donoszę, że ten dziad jeden, rozwalił dzisiaj Joasi nos. Z radości!! :mad: Quote
Nutusia Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Umie się chłopak cieszyć, nie ma co! :) Quote
mala_czarna Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Nutusia napisał(a):Umie się chłopak cieszyć, nie ma co! :) O tak, bardzo szczególnie potrafi to pokazać ;) Quote
mala_czarna Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Tak tylko nieśmiało wspomnę, że jak oddam Donce 200 zł zaległych za karmę, to zostaje nam 23 zł, a hotel Spajka kosztuje 400 zł :( Są dwa bazarki na Spajka, ale to będzie po połowie dla niego, i dla Foczki, skąd reszta??? Quote
mala_czarna Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Podniosę Spajkusia, może ktoś dorzuci dla chłopaka coś jednorazowo? Bardzo proszę :( Quote
Recommended Posts