Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kama już o nic nie prosi :-(Przeczytałam to na wątku Koszyczka, Apsa napisała:
Kama (ta z rakiem kości czaszki, nie z geriatrium) została jednak uśpiona

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Syla']Kama już o nic nie prosi :-(Przeczytałam to na wątku Koszyczka, Apsa napisała:
Kama (ta z rakiem kości czaszki, nie z geriatrium) została jednak uśpiona

Tak strasznie przykro :( nie udało się pomóc :(

Posted

Gdyby moja Tortilka zachorowała, wyglądałaby tak jak Kama, cieżko mi było napisać to co napisałam ale ona już nie cierpi. Żegnaj suniu :-(
Morisowa jesteś Aniołem bo działasz gdy inni wątpią. Jest mi strasznie przykro, ze ludzie oddają swoje psy w takim stanie, co tacy ludzie mają w głowach?

Posted

Wiadomość spadła na mnie naprawdę niespodziewanie i mnie całkiem dobiła.
Przywykliśmy, że w tym schronisku problem jest w drugą stronę - cierpiące psy w strasznym stanie czekają dniami i tygodniami na eutanazję. A z Kamą tak się pośpieszyli... Akurat z psem, który chciał jeszcze powalczyć, z psem, który był w lepszym stanie niż kilka innych czekających w geriatrium na wybawienie śmierci, z psem, któremu znaleźlibyśmy miejsce - mocno w to wierzyłam.
Los bywa okrutny. Bo nie winię lekarza, który to zrobił.

Kama ['] pozostanie w mojej pamięci, w moim sercu. Choć znałam ją tak krótko, wyjątkowo mnie ujęła.

Żegnaj :-(

Posted

Strasznie to przykre :-(

Nie chodzi o decyzję weterynarza , z pewnością była słuszna.
Ale to choróbsko i jednak samotność w schronie , pomimo kilku dobrych ludzi , to jednak była sama z tą ciężką chorobą i bólem :-(:-(:-(.

• 6 months later...
Posted

Kama nie dostała szansy, nic nie można dla niej zrobić, było za mało czasu, by wtedy coś zrobić.
Jaśmin dostał szansę. Zabrałam go bez deklaracji, by nie podzielił losu Kamy. Teraz prosimy o wsparcie.

Jaśmin
5 lat stracił w schronisku. Teraz ma guza w głowie ale bardzo chce żyć! Dostał szansę, korzysta z każdej chwili w domowym hoteliku. Jest szczęśliwy.
Ale
brakuje kasy na karmę, kolejne badania, leki, które stale przyjmuje, suplementy poprawiające mu komfort życia....
Bardzo proszę o choć odwiedzenie wątku, kliknij baner wątku i/lub kociego bazarku !