Jump to content
Dogomania

Wierna *ŻABKA* od kwietnia mieszka pod balkonem przy Fr.Nullo-MA DOM!!!Pozostał DŁUG!

Recommended Posts

Posted

Bardzo prosimy o pomoc Dogomaniaków ze śląska!
Jesteśmy w trakcie łapania Chanel (uciekła po jednym dniu pobytu w DS) (wątek moj podpis - napis)
Znaleźlismy klatke-łapke dla psów, trzeba ja na CITO przewieźć ze Świętochłowic do Krakowa(właściwie nie do samego Krakowa, tylko do Bolechowic-nie wjezdzając do Krakowa)
Mozliwy zwrot kosztów paliwa, klatka jest duza, nieskładana, mieściła sie do opla corsy przy położonych siedzeniach. Kontakt: 502-780-120
Błagam pomóżcie!!

A tutaj dopiszę- będzie możliwość wykorzystania jej na złapanie Żabki potem, prosze pomocy! Mozemy uratować dwa psy!

• Replies 793
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety jeśli chodzi o pomoc w przewiezieniu klatki nie mam zupełnie jak pomóc...
W naszym samochodzie nie składają się siedzenia, a bagażnik malutki

A pytałyście Nikusia?

Posted

Może będzie mógł pomóc

Ja wieczorem napewno zaglądnę do Żabki - mam nadzieję, że będzie w budzie...bo martwię się o to, że nie było Jej o 5 rano..

Wojtuś - a coś takiego, jak tutaj?

Posted

Mam wielka prosbe, wiem,ze to nam utrudni komunikacje ale z pewnego waznego powodu,ktory bede zainteresowanym tlumaczyla na PW chcialam prosic czy mozemy ustalac termin lapania malej wlasnie na PW.
Bardzo mi zalezy jedynie,zeby spotkac sie przed piatkiem,bo mnie znowu nie bedzie prawdopodobnie potem.

Posted

Oczywiście

Poczekajmy jeszcze na Wojtusia, bo mówił mi o fajnych pomysłach zamontowania drzwiczek

Z okazji DNIA KUNDELKA, który wypada dzisiaj :)

Wszystkiego dobrego dla Żabki - żebyśmy już mogli niedługo oglądac Jej zdjęcia na podusi albo na kolanach ukochanego Człowieka :)

Posted

Wczoraj byłem po 16 i Żabka smacznie spała w budce:)

Cofnąłem się za garaże żeby wyjąć obrózko-smycz, moją łapaczkę,
podeszłem gdzieś z kiełbasą na 2 m pod budkę, a Żabka spokojnie wyszła, popatrzyła na mnie i choć czule przemawiałem i łagodnie
spokojnie sobie poszła.

Jest spokojna i nieufna, taka malutka sarenka - jak mówi Fizia,
Na budce zostawiłem pokrywkę plastikową od wiaderka z farbą, do zakrywania otworu budki,
Wczoraj wieczorem dorabiałem te drzwiczki do budki, dokupie jeszcze zawiasy i najpóźniej jutro przymontuje ze sznurkiem.

Teraz myślę że gdybym od razu podszedł i zasłonił wejście to Żabka byłaby w budce, ale czy by mi sie nie wysmyknęła przy próbie jej wyciągnięcia,

Rozmawialiśmy z Fizią- co zrobić jak Żabka będzie już przymknięta w budce:

albo całą budkę z Żabką przenieść do auta - gdyby nie było kontenerka.
albo podłożyć kontenerek i ... jak Żabka przejdzie ...zamknąć, tak byłoby chyba najlepiej,
albo przewieść budkę z Żabką w bezpieczne już miejsce i tam przełożyć do kontenerka.

Posted

oo no to świetnie, że będą drzwiczki - ja myślę, że to może nam bardzo pomóc

Wielkie dzięki!!!!

a może jeszcze tak: - w budzie do auta, jak będą drzwiczki zamkniete - a w aucie spróbować przełożyć do kontenerka?
zeby jak zwieje byla w aucie

a może by się dało w tych drzwiczkach zrobić ze 2-3 otwory Wojtuś? wtedy mogłaby już spokojnie przejechać w budzie, a kontenerka nie musiałyby dziewczyny taszczyć ze sobą

Posted

Z naszą Miśką było tak, że Pan Adam ją zamknął w budce, przybił gwoździem deseczkę, zostawiając od góry lukę i czekał na Jarka ( męża Amikat).
Była noc, więc to też troszkę dlatego te środki ostrożności.
Jak Jarek przyjechał, zabrali do smochodu całą budkę.
Nie mogliśmy ryzykować, że Misia ucieknie przy przekładaniu do kontenerka, bo był mróz, na dodatek mała była już w ciąży...
Pojechała z całą budką.
Trzymam kciuki, żeby Wam się udało i to za pierwszym razem, żeby Żabka się nie zraziła i w razie nieudanej akcji nie uciekła w inne miejsce i nie wycofała się jeszcze bardziej.

Posted

No właśnie, może bezpieczniej by było faktycznie razem z budką, jak już jest taka szansa.
Poprzednio był tylko karton, to by się pewnie nie udało, bo przy gwałtownych ruchach mógł się rozwalić.
Ale teraz jest solidna, drewniana buda

Posted

fizia napisał(a):
oo no to świetnie, że będą drzwiczki - ja myślę, że to może nam bardzo pomóc
Wielkie dzięki!!!!
a może jeszcze tak: - w budzie do auta, jak będą drzwiczki zamkniete - a w aucie spróbować przełożyć do kontenerka?
zeby jak zwieje byla w aucie
a może by się dało w tych drzwiczkach zrobić ze 2-3 otwory Wojtuś? wtedy mogłaby już spokojnie przejechać w budzie, a kontenerka nie musiałyby dziewczyny taszczyć ze sobą

Tak chyba będzie najlepiej:)
Ponawiercam jeszcze z 10 dużych otworów fi 10 mm, a drzwiczki będą zamykane "na haczyk",
i Żabka już przejedzie w budce:)

Posted

A jesteście pewni że buda ma dno ?? Bo może być tak,że nie ma dna tylko kocyki czy cuś zamiast dna :shake: Upewnijcie się co do tego ... bo co będzie jak budkę podniesiecie, a okaże się, że Żabka zwieje, bo dna nie ma ??

Posted

o tym samym pomyslalam.
a juz piszmy tu, po prostu jak ktos nam wystraszy Zabke to urwe mu glowe,chyba wszyscy wiedza o kim mowie.
Wojtus a kiedy bedziesz montowal drzwiczki?bo to moze Zabe na chwile wystraszyc. Jeju zeby juz byla bezpieczna....