Jump to content
Dogomania

Wierna *ŻABKA* od kwietnia mieszka pod balkonem przy Fr.Nullo-MA DOM!!!Pozostał DŁUG!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Topi']Krusiap pisła, że żabka już miała "lekkie odruchy radości".
Poddaję pod Waszą rozwagę: czy dom
- ludzi, którzy TAKIEJ psiny nie potrafili oswoić przez pięć miesięcy mając ją pod tzw. "bokiem" -
nadaje się dla takiego WYJĄTKOWEGO stworzonka.

Nie mi jest decydować.
Ale nie osądzam pochopnie.
Nie wszyscy ludzie wiedzą co robić w takiej sytuacji.
Zaangażowali się. Zależy im.

Dom jest według mnie do sprawdzenia. Ale nie do przekreślenia.

• Replies 793
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karusiap napisał(a):
Zabka zabki przednie i kly ma bardzo ladne,tak 2-letnie,z tylu jest troche gorzej wiec mysle,ze moze miec 3-4 lata. Spytam weta jeszcze;)
Rozmawialam z p.Tomkiem, Zabula szczekala podczas porannych spacerkow na inne psy.Ja prosilam by na razie nie brac jej na spacer:oops:troche sie balam. Ale zadzwonie po poludniu i jesli nadal sie nie wysiusiala to chyba poprosze o wyniesienie jej na trawke,jak myslicie?

Jedzonka tez nie zjadla i jelsi nadal nie zje poprosze by sprobowac dac jej gotowane lub puszke....
Mysle,ze nie jest zle bo jest dosc aktywna jak widzi krecacych sie ludzi;)

To fajnie, że się ruszyła z miejsca :)
Jeśli nie sikała cały czas, to już kurcze długo - no chyba, że siknęła sobie na kocyk i nie widać
Moze rzeczywiście nie jest przyzwyczajona i czeka na trawkę :)

Ona zjadała ładnie suchy pokarm i puszki.
Jak 2 razy przyniosłam gotowane jedzenie to olała i potem wyrzucałam do śmietnika

Posted

Myślę żeby spróbowac posadzić Żabkę na trawkę, ale jeszcze z dużą ostrożnością, w szelkach i może jednej obróżce i na razie to musi być pod całkowitą kontrolą poza boksem, skoro się rano ruszyła to może i sama wyjdzie na pole (na uwięzi), bo jeśli nie to znowu rączki i postawienie na trawie i na słoneczku:)

I myślę Karusia żeby pilnować zamkniętych drzwi, tych ogólnych wejściowych jeśli otwiera sie wejście do boksu z Żabką :)
Pozdrowienia:)

Posted

Zaba juz wczoraj wojowala.jak przyszlam do hotelu to pisalam,ze mnie skubana obszczekala:)potem sie polozyla.
Na razie zrobila siku w boksie i troszke zjadla.Mysle,ze musi wytrzymac ze spacerkiem do soboty,wtedy albo ja bede albo dziewczyny.Bede miala pewnosc,ze jest na sto sposobow zapieta i zobaczymy jak bedzie sie zachowywac.Na razie niech odpoczywa;)

Posted

Oj biedna ta nasza Zabeczka. Podeszlam dzis do niej,znieruchomiala.Zalozylam szelki,ale byly tak okrutnie ciasne w pasie,ze musialam zdjac,niestety nie moglam ich poszerzyc. W miedzyczasie Zabce znudzilo sie majstrowanie przy niej i probowala nie wiem czy warknac czy klapnac zebami. Ubralam jej wiec obrozke i na rekach wynioslam na sloneczko.
Paraliz calkowity,postawiona na trawce byla sztywna a kazdy ruch wywolywal poploch....
agamika ma zdjecia slicznotki.
Zalatwia sie w boksie normalnie wiec choc taki plus.

Posted

Kurcze pewnie nie będzie z Nią tak łatwo.

Wiesz co, ale wydaje mi się, że te szelki nie były aż tak za ciasne - sprawdzaliśmy to z Wojtusiem, dało się spokojnie wsadzić tam palec między szelki a ciałko. My je dopasowywaliśmy na Niej i już i tak Ją wymęczliśmy, trzeba było majstrować pod Jej brzuszkiem, ale faktycznie na spacery i na przyszłość można by było z centymetr poszerzyć. Ja mam takie szelki dla moich suń, one raczej muszą być dobrze dopasowane, żeby nie było szansy wysmyknięcia się łapki. Jak pies leży, to się wydają bardziej ciasne, ale jak się podniesie to inaczej się układają.
A dlaczego nie mogłaś poszerzyć - tak w ogóle czy przez to, żeby były na Niej?

Posted

Tak wogole:oops:ale to nic,nastepnym razem pomecze sie z nimi;)
Przyszlo mi do glowy,ze moze rosnie przez ciaze?ale w takim tempie?
Moze masz racje i byla po prostu w takiej pozycji,napieta cala,ze wydawalo mi sie. W kazdym razie do spacerow i tak humorku dama nie miala wiec powygrzewalysmy sie w slonku:)

Posted

Bardzo możliwe,że właśnie przez pozycję.
Kurcze na ciążę to może za wcześnie, żeby tyła co? sama nie wiem

Przykro mi, że nie mogłam dzisiaj pojechać, postaram się w najbliższym czasie - chociaż po tym majstrowaniu przy Żabce to nie wiem czy akurat ja się jej dobrze kojarzę :)

ale faktycznie myslę, że troszkę, jakby się poszerzyło te szeleczki, to nie zaszkodzi
Trzeba tylko uważać, żeby nie przesadzić
To jest taki pewny model, raczej nie możliwe, żeby uciekła, pod warunkiem, że właśnie ta obręcz nie będzie zbyt luźna - bo wtedy psiaki mądrale zginają łapkę w łokciu i w ten sposób sobie wyjmują z szelek.

A zobacz - tu jest obróżka z takim samym mechanizmem, bo też od Taks

żeby poluźnić, trzeba wyjąć taśmę z tego miejsca, gdzie są takie 2 niepołączone kawałki plastiku - na zdjęcia najbardziej po prawej, koło biało-czarnego ptaszka
w tym miejscu jest taśma z zewnątrz i pod spodem, 2 warstwy - trzeba wyjąć obie z tego uchwytu
i potem podnieść do góry taśmę w środku tego metalowego fragmentu, tzn. zebrać jej troszkę i potem pocignąc w miejscu brązowego ptaszka, tak, żeby metalowy fragment przesunął się w prawo - akurat w przypadku tej obróżki już by się to nie udało, bo jest ma max wydłużona
ułożyć wszystko, żeby obie warstwy taśmby były równo i wsadzić je znowy w ten kawałeczek zapięcia, który ma 2 niedochądzące do siebie fragmenty

Posted

O jakie ładne zdjęcia :)

Tylko widać faktycznie, że nie jest specjalnie szczęśliwa w tej sytuacji bidusia...ale masz rację, przecież nie ma co liczyć na cud, tyle miesięcy nie ufała, udawało się Jej zawsze uniknąć dotyku

Ale musi byc dobrze :)

Posted

[quote name='Awit']Śliczna...
Pilnujcie jej, zabezpieczajcie, znowu dopiero co znaleziona sunia uciekła bo jej się obroża zsunęła.....
To Misia uciekła na spacerze jej Opiekunki i Wandzi - przy robieniu zdjęć,
strasznie trzeba uważać z tymi Psiakami:
http://www.dogomania.pl/threads/195418-Krak%C3%B3w-sunia-wyrzucona-na-dzia%C5%82ce-w-DT-prosz%C4%99-o-wsparcie-finansowe-na-karm%C4%99-i-og%C5%82osz/page5?p=15642154#post15642154