snuszak Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 a ja myślałam, że ona już po świętach trafiła do DT w Poznaniu Quote
conceited Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Nie udalo sie :( szukam dalej... Quote
conceited Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Kochani (jesli ktos jeszcze nas czyta... :( ), dzwonil lekarz, ma skladnik potrzebny do operacji, ustalilismy termin operacji na 02.02.2011. 5 dni wczesniej Inusia musi miec podawane krople do oczu dwa razy dziennie, po te krople pojade w poniedzialek. Mysle, ze uda mi sie wyczarowac DT w Poznaniu do tego czasu, domek sie namysla i konsultuje z rodzina ;) Porsze Was o obecnosc na watku, pamietajmy o Inusi i o Margo. Quote
conceited Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Dajcie prosze znac, czy deklaracja na operacje Inusi jest aktualna :( Quote
taks Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Moja jak najbardziej tak - mogę przelać w każdej chwili tylko proszę o nr konta Quote
danka4u1 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Ja na wątku kibicuję na milcząco Wam i Inusi, ale że pomóc nie mogę....nie piszę. Pozdrowienia Quote
margo54 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Cieszę się, że już niedługo fakt całkowitej ślepoty przestanie Ince zagrażać, że oczko zostanie uratowane. Sunia zasługuje na najlepszy dom, jest naprawdę przekochana, ale chce mieć wyłączność, zwłaszcza przy jedzeniu. I to jest jej jedyna wada- zazdrość. A to jedno z ostatnich zdjęć Inki-wypoczynek po "szaleństwach" sylwestrowej nocy.;) Quote
conceited Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Danusiu - badz z nami mimo wszystko, dobre slowo sie liczy :) Inusia od wielu stron ma tylko kilka osob, ktore ja odwiedzaja :( Margo - sunia jest slodka, ludzie nie wiedza, co traca ! Ja jej znajde ten dom chocby na koncu swiata ! Quote
danka4u1 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 conceited napisał(a): - sunia jest slodka, ludzie nie wiedza, co traca ! Ja jej znajde ten dom chocby na koncu swiata ! Ludzie nie mają oczu i ze sercem u wielu tez nie tak....takiej suni trzeba szukać domu az na końcu swiata!! Świat sie kończy, ale o tym wiemy wszyscy tutaj na dogo zwłaszcza. Dobrze, ze sunia ma Was i operacja powstrzyma zagrażająca jej ślepotę. To pocieszające. Quote
snuszak Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 ja jestem sobie u Inki, tylko nic zrobić nie mogę, cały czas mam ją na głowie z tym tymczasem w Poznaniu Quote
danka4u1 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 A ja zawsze tam, gdzie i Ola. Jestem i kibicuję i podziwiam zdjęcia naszej ślicznotki te, które były zamieszczone... Quote
conceited Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Kochani, blagam o pomoc i mobilizacje na watku !!! Inusia od piatku musi byc w Poznaniu ! Nie ma gdzie. Blagam pomozcie mi szukac dla niej DT w Poznaniu. Inka nie moze zostac u Margo, a ja nie mam mozliwosci wozic Inki na kazda kontrole z Pniew do Poznania. Bylam wczoraj u dr. Dabrowskiego w sprawie operacji i doostalam krople i tabletki, ktore Inusia musi przyjmowac od piatku do samego dnia operacji czyli 2.2.2011 ! Po operacji Inusia musi mieszkac przez tydzien w klatce kennelowej, z kolnierzem na glowie. Oferuje sie wozic ja na operacje i kontrole na terenie Poznania, uzyczyc klatke kennelowa, ale blagam, niec ktos ofiaruje tej malej kruszynce cieply kat. Ona nie potrzebuje wiele, toleruje koty, z psami ma spiecia tylko przy jedzeniu. Jest nakolankowa przytulanka. Stworzylam info o Ince na facebooku, kto ma tam konto niech prosze wejdzie na moj profil (agnieszka zabrocka) i udostepnia info o szukaniu DT. Tymczas, ktory maglowalam o przejecie Inki niestety jest przerazony faktem, ze Inka zostanie na czas nieokreslony, na czas szukania jej domu. Wczesniej wzieli Fuksa na swieta, termin byl jasny. Boja sie, ze Inka zostanie u nich na zawsze i nie pomoga :( POMOCY ! Quote
snuszak Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 to podnosimy wątek aż ktoś zobaczy i pomoże Quote
conceited Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 to ja podniose jeszcze raz ... :( Quote
Olena84 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Ok, znajoma ma popyac, ona jest z Poznania ale bedzie tam dopiero od ok 20 lutego (bo wyjechala do innego miasta), od 20 lutego moze wziac sunie na dt jesli nic sie jej nie znajdzie. Quote
conceited Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 [quote name='Olena84']Ok, znajoma ma popyac, ona jest z Poznania ale bedzie tam dopiero od ok 20 lutego (bo wyjechala do innego miasta), od 20 lutego moze wziac sunie na dt jesli nic sie jej nie znajdzie. Cudownie !!! Dziekuje Olena ! Latwiej bedzie mi znalezc DT na czas okreslony (zalozmy do 20 lutego) niz na nieokreslony. Jest nadzieja :) Quote
Olena84 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=185414758147874&id=100001741020814&ref=notif¬if_t=like#!/photo.php?fbid=126606570740710&set=a.100259850042049.234.100001741020814 sunia na fb Quote
conceited Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Cholera. Dzwonilam do domku, o ktorym pisalam wczesniej, ze mamy dom od 20 lutego, ale uslyszalam, ze im przykro, ale dycyzja juz zapadla, nie pomoga :( Szukam na gwalt gdzie indziej. Jezu, tak ciezko znalezc dom dla jednego, kochanego psa, jak znalezc dom dla setki pozostalych... Quote
conceited Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Straszna lipa. chyba bede zmuszona wziac małą do siebie lub do hotelu na ten czas :( Rozeslalam jeszcze dzis mailing - moze ktos odpowie, jesli nie - trudno :/ Jutro do Ciebie zadzwonie Margo. Quote
LidkaWejman Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Witam! Właśnie dostałam info od Ani, przejrzałam wątek...pies miałby być w domu w kennelu?cały czas w klatce.... hmmm Inka znienawidziłaby mnie....jutro skonsultuje się z wetem, bo Ammar ma ropne zapalenie skóry i jego kłaki latają wszędzie....i czy nie stanowi to zagrożenia dla suni...i czy ami już gronkowca przy okazji nie dostał..... Z góry mówię,że mam auto,ale jestem mobilna 3km do przedszkola i z powrotem w naszym fyrtlu,więc ktoś musiałby małą wozić do weta itd..., nie robię też zastrzyków( nie umiem). Jutro dam znać co i jak około południa...pogadam też z mężem.... Quote
ania z poznania Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Lidka, zastrzyków robić nie będziesz musiała, tylko kropelki do oka podawać i może tabletki. Inusia to spokojna starsza sunia, po operacji na pewno będzie potrzebować spokoju. No niestety, kennel obowiązkowy (musi mieć bardzo ograniczony ruch) ale to wyłącznie dla jej dobra.... Quote
conceited Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 LidkaWejman napisał(a):Witam! Właśnie dostałam info od Ani, przejrzałam wątek...pies miałby być w domu w kennelu?cały czas w klatce.... hmmm Inka znienawidziłaby mnie....jutro skonsultuje się z wetem, bo Ammar ma ropne zapalenie skóry i jego kłaki latają wszędzie....i czy nie stanowi to zagrożenia dla suni...i czy ami już gronkowca przy okazji nie dostał..... Z góry mówię,że mam auto,ale jestem mobilna 3km do przedszkola i z powrotem w naszym fyrtlu,więc ktoś musiałby małą wozić do weta itd..., nie robię też zastrzyków( nie umiem). Jutro dam znać co i jak około południa...pogadam też z mężem.... Lidko, psiak przed operacja - od piatku - musi miec podawane dwa razy dziennie tableteczki i krople do oka. Zadna filozofia :) Operacja jest 2 lutego i po niej niestety Inusia musi spedzic przynajmniej tydzien w klatce i z kolnierzem na szyi, z przerwa na malutkie, delikatne spacerki w celu siusiu ;) Inusia jest nauczona czystosci i zostawania samej. Nie powinna sprawiac klopotu, choc nigdy nie byla zamykana w klatce wiec nie wiemy jak to zniesie. Niestety, dla jej dobra - musi. Po operacji oka nie mozemy dopuscic do zmian cisnienia w galce, bo zaprzepasci to cala, droga operacje. Ze swojej strony zapewniam karme, transport i klatke. Szkoda tylko, ze nie pomoze nikt kto mieszka troszke blizej, bo to Szczepankowo tez daleko :( wykoncze sie z tym transportem. Quote
Recommended Posts