taks Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='conceited'] tez zaczne dzialac poza dogo. Zacznij ,zacznij i inni też . Nie ma co odwlekać sprawy:lol: Oczko nie będzie czekać:shake: Nie taka kasa idzie miesiącami i nawet latami na hotele a tu przecież sunia tylko na leczenie potrzebuje. Połowę sumy już biorę na siebie - tyle to wyszarpię na pewno:diabloti: czy więcej, nie wiem, nie obiecuję. No, czyli nie jest beznadziejnie;) bo jakby połowa juz jest Atakujcie krewnych, przyjaciół, znajomych... Ta kwota na prawdę jest do uzbierania Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 :laola:wow !!! no takiego obrotu spraw sie nie spodziewalam :) na pewno uzbieramy reszte. napisalam do Supergogi, jak udostepni konto Animalii, to zaraz puszcze dalej informacje na moje forum gminne, ludzie na pewno pomoga :) Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 u dr. Dabrowskiego 1500zl, wiec jednak zostanmy przy dr Garncarzu :) Quote
coronaaj Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Daga & Maks napisał(a):zapisuję wątek Zapisuje watek..nie bylo mnie dlugo twardy dydk padl...zobaczymy jak nowy bedzie sie sprawowal. Quote
taks Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Dobre wieści - sunia ma juz na pewno 600 zł na operację.:multi: Mam super przyjaciół, na prawdę super - i zdumiewające, że jeszcze się do mnie przyznają po tym jak ich wszystkich regularnie ograbiam z kasy na kolejną bidę:evil_lol: Tym razem zrzekliśmy się solidarnie prezentów gwiazdkowych i ...jest kasiora:eviltong: a radocha świąteczna wcale nie będzie z tego powodu mniejsza - wręcz przeciwnie Teraz pytanie techniczne - kto będzie skarbnikiem? Gotówka jest w tej chwili u mnie i proszę o wskazówki co dalej mam z nią zrobić Quote
ania z poznania Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Taks, jesteś WIELKA, dziękujemy w imieniu Inusi :) :Rose::Rose:!!!! W takim razie mamy całą kwotę, ja dodam resztę. Quote
danka4u1 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Nie było mnie tutaj dwa dni, a tu takie wieści!! Ineczko, ależ Ty masz przyjaciół. Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 :sweetCyb: O matko, jestem w podwojnym szoku ! Z jednej strony 600zl, z drugiej 400zl ....:iloveyou: Inusia ma prezent na gwiazdke :tree1:- operacje oczka ... o mamo, nie chce mi sie wierzyc :modla: sluchajcie, Supergoga chciala uzyczyc nam konta na zbiorke, ale skoro juz nie zbieramy, to chyba nie trzeba miec konta fundacyjnego... nie wiem, co myslicie? trzeba zadzwonic, umowic Inusie na operacje...jejku...nie wierze :) Quote
ania z poznania Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Jak się cieszę, że tak się Inusi udało! Aga, czy coś wiadomo na temat sposobu operacji, to jest laserowy zabieg? Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 ojej, nie wiem. Na samej wizycie nie bylam, byla KateBono. Ona bedzie wiedziala wiecej :) Quote
BeaBono Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 ania z poznania napisał(a):Jak się cieszę, że tak się Inusi udało! Aga, czy coś wiadomo na temat sposobu operacji, to jest laserowy zabieg? fakoemulsyfikacja - polega ona na rozbiciu zmętniałej soczewki przy pomocy ultradźwięków i usunięciu jej rozbitych fragmentów Quote
conceited Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 [quote name='BeaBono']fakoemulsyfikacja - polega ona na rozbiciu zmętniałej soczewki przy pomocy ultradźwięków i usunięciu jej rozbitych fragmentów o jezusie, to chyba jakies chinskie slowo :p to co dziewczyny z tym fundacyjnym kontem? potrzebujemy czy juz nie? Quote
eski Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='taks']Dobre wieści - sunia ma juz na pewno 600 zł na operację.:multi: Mam super przyjaciół, na prawdę super - i zdumiewające, że jeszcze się do mnie przyznają po tym jak ich wszystkich regularnie ograbiam z kasy na kolejną bidę:evil_lol: Ogromne ukłony i gorące podziękowania dla taks i jej wspaniałych przyjaciół :loveu: I dla Ani oczywiście także :loveu: Quote
margo54 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Nie spodziewałam się, że w tak krótkim czasie Inusia będzie miała środki na operację. Szczerze mówiąc, nie wierzyłam,że uda się uzbierać tak ogromną kwotę. Wielkie podziekowania dla Was dziewczyny:Rose: To wielka szansa dla Inki, na adopcję i normalne życie. I zaczęłam wierzyć, że to się uda.Że Inka znajdzie dobry dom, bo to kochana sunia. Quote
conceited Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Zeby nie bylo tak pieknie... rozmawialam dzis z dr. Garncarzem. Przed operacja trzeba probic rozne badania, od ich wyniku zalezec bedzie decyzja o operacji. Musimy zrobic pelna morfologie, badania nerek i watroby oraz pelne badania kardiologiczne. Wyniki tych badan bedziemy musieli wyslac dr Garncarzowi i on stwierdzi, czy kwalifikuje małą do operacji. To wszystko to jednak pol biedy. Gorzej bedzie pozniej. Przygotowanie psa do operacji trwa tydzien (zakraplanie oczu), operacja trwa 3-4 godzinki i bedzie robiona w Warszawie. Niestety, po operacji niezbedne beda dwie kontrole...w Warszawie. Jedna w 3-5 dniu po zabiegu, druga w 2 tygodnie po. Nie mam zielonego pojecia jak to zrobimy... Jakas logistyczna makabra. Pies jest na DT w Pniewach, lekarze w Poznaniu, chirurg w Warszawie. jejuniu... Quote
coronaaj Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Cioteczki z Warszawy darmowe chipowanie ---------- Forwarded message ---------- From: Kośnik Anna <[email protected]> Date: 2010/12/1 Subject: czipowanie zwierzat w Warszawie To: "[email protected]" <[email protected]> [FONT=Arial][FONT=Arial]Szanowna Pani[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Uprzejmie informuję, że akcja bezpłatnego czipowania psów i kotów z terenu m.st. Warszawy trwa jeszcze do 15 grudnia 2010r. W tym roku przewidziano zaczipowanie ponad 12 tys psów i kotów tj. ok. 670 na każdą z 18 Dzielnic. [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]W trybie przetargu nieograniczonego wybrano 16 wykonawców, którzy reprezentowali 112 zakładów weterynaryjnych . Ilość zakładów wet. w poszczególnych Dzielnicach była bardzo różna od 1- 16. Dlatego też wykorzystanie czipów w dzielnicach z większą liczbą lecznic było efektywniejsze. Pomimo tego na dzień dzisiejszy istnieje możliwość zaczipowania psa lub kota w dzielnicy Żoliborz (lecznica ul. Mickiewicza 30 oraz ul. Gojawiczyńskiej 16), Bielany (lecznica ul. Reymonta 12 A oraz ul. Schroegera 72 A), Wola (ul. Prosta 2/14) oraz na Śródmieściu (ul. Graniczna 4 lok. 4). [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Miasto planuje kontynuację akcji w 2011 roku[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]., informacje w tej sprawie będą zamieszczane na bieżąco w Biuletynie Informacji Publicznej www.bip.warszawa.pl[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Z poważaniem[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Anna Kośnik[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Biuro Ochrony Środowiska [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Pl. Starynkiewicza 7/9[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Wydział Spraw Zwierząt[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]tel. 22/ 257 93 69[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]pok. 413[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
conceited Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Mam dobre wiadomosci :) Okazuje sie, ze podczytuje nasze forum dobry duszek, ktorego poruszyl los Inki :) W wyniku tego, rozmawialam dzis znow z dr. Dąbrowskim i zgodzil sie zanizyc cene dla Inusi :) Jesli okaze sie, ze Inusia kwalifikuje sie do operacji, zoperuje ja rowniez za 700-1000zl :) Dobremu duszkowi dziekujemy !!! :lilangel: Teraz Inusia musi jechac na badania. Dr kazal wykonac te same badania i wyznaczyl termin tych badan na srode, godz 15:00 ! Bedzie robiona morfologia, usg galki ocznej i badania serduszka. Szukamy wiec kogos, kto bedzie mogl w srode pojechac po Inusie do Pniew, zawiezc ja na badania, a potem odwiezc. Ja pracuje w srode od 11:00 do 20:00 :/ Jesli cena transportu jest problemem, to mysle, ze moglybysmy z tych pieniazkow na operacje zaplacic za zwrot paliwa...co sadzicie? Quote
ania z poznania Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Poprosimy Weronię, to jest też dobry duszek, na pewno nie policzy dużo za paliwo. Quote
conceited Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 napisac do niej priv czy juz pytalas ? :) Quote
conceited Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Niestety Weronia nie pomoze, pytalam jeszcze jedna osobe i tez dzis odmowila :( Ania z Poznania jedzie jutro na tydzien do Niemiec, ja w srode pracuje od 11:00 do 20:00. Nie zwolnie sie z pracy bo potrzebuje kasy :/ Quote
Bonsai Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Napiszcie do Skarpety im. Falcott o pomoc, oni finansują staruszki w nagłych potrzebach finansowych. Quote
conceited Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Dzieki Bonsai :) Wlasnie nam pomogla jamnicza skarpeta :) dali na operacje Inusi 600zl ! Co do transportu - DT czyta nasz watek i jak Margo z mezem zobaczyli jakie mamy problemy z transportem zdecydowali, ze sami wyrusza swoim autkiem w te podroz do weta:lilangel: yupi ! Quote
margo54 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Inka w zimowym krajobrazie, tydzień temu, gdy śniegu było jeszcze niewiele i dzisiaj. [IMG]http://i51.tinypic.com/2lwu7b5.jpg[/IMG] Wspólne wąchanie z Szymkiem [IMG]http://i56.tinypic.com/2afepuo.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/14y7l2h.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/11bky77.jpg[/IMG] Quote
margo54 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Z Bazylkiem [IMG]http://i54.tinypic.com/2r79eah.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/2ptqs9j.jpg[/IMG] I z Maskotką [IMG]http://i56.tinypic.com/zkl7di.jpg[/IMG] Quote
conceited Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 alez tam pieknie w Waszym malym raju :loveu: Quote
Recommended Posts