ania z poznania Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Jak suuuuper! Świetny tekst! Dziękujemy bardzo :)! Quote
conceited Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 i jak Spręzynka? kiedy jedzie do doktora? Quote
danka4u1 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Nie było mnie trochę u Sprężyneczki. Co słychać? Jak zdrówko i samopoczucie? Quote
Olena84 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 danka4u1 napisał(a):Nie było mnie trochę u Sprężyneczki. Co słychać? Jak zdrówko i samopoczucie? Podpisuje sie pod pytaniem? Quote
margo54 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 U Inusi bez zmian.Przekochana z niej psina, tylko na czas posiłków niestety musi być separowana od reszty towarzystwa, bo może dojśc do rozlewu krwi.Wtedy wstępuje w nią demon.Zachowuje sie tak, jakby ciągle była głodna. Ale nie zjada wszystkiego, pewne potrawy wyraźnie jej nie smakują.Nie lubi naleśników i ryb, zobaczyć minę Inki, gdy dostanie którąś z tych potraw, bezcenne:lol: Czy juz coś widomo, kiedy Inka ma kosultację okulistyczną?, czas biegnie, sunia już się trochę u nas zasiedziała a nadal nie wiadomo, co z drugim oczkiem. Quote
conceited Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 hmmm...zaraz napisze do ANi w tej sprawie. Jesli Ania nie pojedzie (myslalam, ze bylyscie umowione na jakis piatek) to ja pojade. Tylko, ze u mnie kiepsko z czasem, wiec moglabym tylko w ta niedziele. Zaden inny dzien nie wchodzi w gre bo w przysly weekend pracuje. Quote
ania z poznania Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Byłyśmy umówione, tylko że okulisty wtedy nie było, teraz mnie nie ma, tak się mijamy. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu się uda. Quote
BeaBono Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Jedziemy jutro z Gufim do dr Garncarza do Borówca. Jesteśmy zapisane na godz.11.00. Mogłybyśmy zabrać Inkę, ale potrzebna byłaby pomoc w transporcie. Czy ktoś mógłby przywieźć Inkę do Poznania i odwieźć potem do dt? Quote
KateBono Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Jesteśmy po wizycie u dr Grncarza. Inka na lewe oczko już nie widzi ( zaćma starcza ) , prawe jest do uratowania- też zaćma ( trzeba zrobić operację w ciągu pół roku )Póżniej Inka oślepnie całkowicie. Koszt operacji to 700-1000 zł., jeżeli by miała być sztuczna soczewka to trzeba dodać jeszcze 200 euro. Za wizytę nie zapłaciłam nic - pan dr zbadał Inkę za darmo.Teraz cioteczki decyzja należy do was. Quote
ania z poznania Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Byłabym za zrobieniem tej operacji.... Teraz tylko zostaje nam zbierać kasę. Od czego to zależy czy będzie użyta sztuczna soczewka? Quote
KateBono Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 ania z poznania napisał(a):Byłabym za zrobieniem tej operacji.... Teraz tylko zostaje nam zbierać kasę. Od czego to zależy czy będzie użyta sztuczna soczewka? To tak jak u ludzia- będzie widziała do końca swoich dni na to oczko, kiedyś tego nie było. Dr powiedział, że moze być ale nie musi.To jest teraz nowość dopiero zaczęli produkować i wszczepiać psiakom. Jakby się udało zebrać kasę to Inka mogłaby jechać z Gufciem ( on tez ma mieć operację ) i koszt transportu byłby mniejszy. Quote
conceited Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Mozeby zapytac tez u dr Dabrowskiego o cene (wtedy nie chcial operowac bo Inka nie miala DT), i u Dr Kasi (?) z Polanki...moze bedzie taniej bo dr Garncarz to jednak slawa.:oops: Warto chocby spytac. Tez jestem zdania, ze powinnismy uzbierac te pieniazki, bo jakie Inka bedzie miec szanse na adopcje jako pies niewidomy? Teraz juz ma nikłe ze wzgledu na wiek (wet Garncarz powiedział, ze ma okolo 8 - a nie 6), a przy calkowitym oslepnieciu beda równe zeru.:-( Inusia jest kochaną przytulanką, w jedna strone musiala jechac w kontenerku (jechalam sama, na letnich oponach, musialam sie mega skupiac na drodze), ale w druga strone jechalam juz z moim TZ i mialam ja cala droge na kolankach. Ona uwielbia byc przytulana i glaskana.:loveu: Musze przyznac, ze przytylo jej sie troszke:evil_lol:, dostala pieknej, mięciutkiej sierści. Jestem pod wrazeniem zwierzakowego raju u Margo, mają z TZem wspanialą przystań zwierzakową, cieply domek, pelen kotow i psow lezacych w objeciach przed kominkiem, raj z ktorego nie chce sie wychodzic. Szkoda, ze Inusia jest wredną małpą przy karmieniu i nie może tam zostać. Trzeba wznowić ogłoszenia, bo widziałam, że allegro wygaslo, napisze do Helga&Ares w tej sprawie :) Dzieki KateBono za pomoc - mielysmy dzis dzien pelen przygod zwiazanych z transportem :eviltong: Quote
ania z poznania Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Zapytam też mojego weta o koszt takiej operacji u niego. Aga, może napiszesz w tytule wątku, że zbieramy na operację? Quote
ania z poznania Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Dziewczyny, a czy są jakieś fundacje albo grupy zajmujące się adopcjami staruszków? Może do nich uderzyć o pomoc? Quote
ania z poznania Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Znalazłam Adopcje Starszych Psów na FB, niestety mają problem ze stroną i ruszą w połowie grudnia.... http://www.facebook.com/pages/Adopcje-starszych-psow/109479535789537?ref=ts#!/pages/Adopcje-starszych-psow/109479535789537 Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Aniu, zapytaj swojej wetki o cene, ja zapytam dzis Dabrowskiego. Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 aha, przydaloby sie jakies fundacyjne konto...podalabym info dalej, ze zbieramy pieniadze. Na pewno poza dogo udaloby misie troche uzbierac, ale nie moge podawac swojego prywantego konta, bo ludzie pomysla, ze na swoje koty zbieram ;) Quote
taks Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Czy sunia jest w płatnym czy bezpłatnym DT? Byc może będę mogła coś pomóc ale odpowiedź na powyższe pytanie jest ważna. Quote
ania z poznania Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 W bezpłatnym, u Margo54, świetne dt, raj dla psiaków. Quote
taks Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ania z poznania napisał(a):W bezpłatnym, u Margo54, świetne dt, raj dla psiaków. Wspaniale, to mi bardzo pomoże:lol: w takim razie sprawdzę możliwości i wieczorem dam znać ile kasy wysępiłam:evil_lol: do kiedy trzeba zebrać całą sumę? i to jest 1 tyś jak w tytule czy więcej? Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 dr Garncarz wycenil operacje na 700-1000zl. Dodatkowo moznaby Ince zalozyc sztuczna soczewke za 200 euro, ale to juz nie jest konieczne. Zacznijmy wiec od tysiaca bo nawet jesli operacja wyniesie 700zl to pewnie beda jakies koszta lekow, kontroli, itd. Dziekujemy za chec pomocy. Jak uda nam sie uprosic jakas fundacje, zeby udostepnila konto, to tez zaczne dzialac poza dogo. Quote
Recommended Posts