AlfaLS Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Asior napisał(a):no cóż.. taki już mój los :) tej złej Kurcze chyba się przyłączę :diabloti: Quote
rencia42 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Dobrze napisane ja tez myślę ze wydanie suni teraz będzie dobre dla Azy i jej pani. Quote
Jasza Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Asior - nie znam Cię ale wiele Twoich postow czytałam i mogę sobie wyobrazić jakim jesteś człowiekiem.:loveu::loveu: Spsób w jaki przedstawiłaś sprawę jest jasny i klarowny. Ja jestem za, tym bardziej, jeżeli jako KTOZ będziecie Azulę 'mieć na oku". Poza tym jest umowa adopcyjna, w której można zastrzec konieczność sterylizacji,prawda? Decyzja nie należy do mnie. Ale jestem na wątku od początku, pomagam jak mogę, więc się wypowiedziałam. Tym bardziej, że Panią Magdę "znam" mailowo i mam o niej jak najlepsze zdanie. Quote
Nutusia Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ja po cichutku też jestem "za". Co dom, to dom - bez dwóch zdań. Moją tymczasowiczkę (już teraz dożywotnią) też dostałam bez sterylki, bo była w stanie jeszcze gorszym od Azy. Mi też KTOZ zaufał :) Fakt, Tosca była w schronisku, a nie bezpieczna w hotelu. Niestety, z powodu ropomacicza musiała być operowana zanim w pełni odzyskała siły, a ja umierałam w środku nocy stojąc pod drzwiami gabinetu czy da radę, czy tak słaby organizm przetrzyma. Przetrzymał, bo nasza Tośka ma darowanych więcej żyć niż kot! :) Nużyca to wbrew pozorom bardzo ciężka choroba (może prowadzić nawet do zgonu). Dodatkowo, te francowate nużeńce uwielbiają hasać właśnie po osłabionym organizmie, a narkoza, tak ciężki zabieg jak sterylka, a potem rekonwalescencja są im poniekąd "na rękę". Rzeczywiście, w obliczu obecnego stanu Azy, jej pobyt w płatnym DT może się znacznie wydłużyć... Dlatego skoro w sprawę zaangażowała się instytucja, jaką jest KTOZ oraz zaufana lecznica, wydaje mi się, że z takim zapleczem można sunię przekazać p. Magdzie, a za zaoszczędzone pieniądze, wziąć do hotelu kolejnego szczęśliwca, który wygra swój los na loterii. Quote
marra Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 O matko co za biedactwo:shake: aż się wystraszyłam jak zobaczyłam to zdjęcie:placz: Czekamy na decyzje co do Azuni :) Quote
Jasza Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Decyzję powinny chyba podjąć przede wszystkim Shania i Ula. Ale każdy, kto jest na wątku i każdy komu los Azy od początku nie był obojętny - powinien się wypowiedzieć. Quote
marra Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Jasza napisał(a):Decyzję powinny chyba podjąć przede wszystkim Shania i Ula. Ale każdy, kto jest na wątku i każdy komu los Azy od początku nie był obojętny - powinien się wypowiedzieć. W takim razie jeżeli moje zdanie jest coś warte (los Azy nie ejst mi obojętny) jestem ZA. Quote
Shania Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Czytałam Wasze wypowiedzi i dajcie mi przemyśleć sprawę, będę się konsultowała z Ulą i P.Magdą w tej sprawie jeszcze.Być może przychylę się do tej prośby, ale nie miałam jeszcze znaku, że odbyła się wizyta przed adopcyjna, a czekam na to.Jeżeli tak będzie, to mam jeszcze prośbę i proszę o wypowiedzi..jest tyle bidulek potrzebujących, że pieniązków nie chciałabym przekazać na jeden cel..niech to będzie okres nawet 2 miesięcy , ale po 10-20 zł dla tych potrzebujących najbardziej, tak ja bym zrobiła wklejając tutaj wątek i csekając na Waszą ocenę bo to Wasze pieniążki...Czekam na Wasze wypowiedzi cioteczki:) Quote
Nutusia Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Myśl, Shania, myśl - bo jak wiadomo "myślenie ma przyszłość"! :) A tu przecież o nie byle jaką przyszłość chodzi, ale o przyszłość Azy, żeby jak najprędzej mogła zapomnieć o przeszłości! Quote
bela51 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Popieram Asiora. :lol: Tym bardziej, ze dom sprawdzony i bedzie pod "nadzorem.":lol: Quote
Jasza Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Co z pieniędzmi,to możemy zdecydować potem. Dogadamy się. Porozmawiaj z Ulą i Panią Magdą. Czekamy na decyzję.:loveu: Quote
marra Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 a ja jeszcze cichutko poproszę o zajrzenie do Kropki, Mix Goldena czeka na pomoc: http://www.dogomania.pl/threads/195454-Właściciel-wyjeżdża-pies-na-bruk...goldenka-czeka-na-pomoc!?p=15635675#post15635675 Quote
Jasza Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 I jak tam?? Jak Aza przede wszystkim? Decyzja zapadła?? Ula, Shaniu???? Pliszka wpłaciła za szalik bazarkowy. Shaniu - jak pieniądze wpłyną to napisz proszę. Quote
ULKA12 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Aza bez zmian, pyszczek jakby lepszy, dzisiaj sobie nawet pobrykała:lol: Jutro postaram się porobić jej jakieś nowe fotki to wstawię. Czy wizyta przedadopcyjna się odbyła? Quote
Jasza Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Dopytywałam kilka razy Shanię, czy szukać kogoś na tą wizytę, ale powiedziała mi, że kogoś już prosiła. Jeżeli razem z Shanią zdecydujecie, że po wizycie, jeżeli wszystko bedzie ok, Aza jedzie do Pani Magdy, to można by poprosić Asior, żeby ktoś z KTOZ-u sprawdził dom. Czekam na Shanię. Quote
ULKA12 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Ja wypowiadam się za siebie, jak ja to widzę. A widzę to tak, jeśli wizyta wypadnie pozytywnie Azę przejmuje KTOZ w Krakowie, ale tak oficjalnie i to KTOZ wyadoptuje pani Magdzie Azę na ich umowie i to oni dopilnują aby sterylizacja była wykonana. Ale to musi być wszystko przeprowadzone oficjalnie mam nadzieję, że jest możliwa taka opcja. I jeszcze jedno ja nie decyduje o losach Azy i nie jestem uprawniona do podejmowania takich decyzji. Ja mogę wyrazić tylko swoją opinię. Quote
Shania Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 już jestem, zaraz poczytam, przepraszam, że długo nie pisałam, ale miałam rodziców w gościach u siebie, nadrabiam:) Quote
Shania Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 pisałam do osoby, gdzie miała być przeprowadzona wizyta, powiedziała mi, ze adres zapodała, sama czekam na info, ale postaram się telefonicznie coś dowiedzieć, słuchaj Jasza, a Ty w razie czego(bo coś długo to trwa)masz kogoś na wizytę? Quote
Shania Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 doszły pieniążki od bela1-29, 50 potem poprawię w 1 poście dziewczyny pomocy teraz..sunia uciekła http://www.dogomania.pl/threads/195585-Zagin%C4%99%C5%82a-sunia-w-Katowicach...Pomocy!!!!!?p=15648081#post15648081 Quote
Ewanka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='Shania']doszły pieniążki od bela1-29, 50 potem poprawię w 1 poście dziewczyny pomocy teraz..sunia uciekła http://www.dogomania.pl/threads/195585-Zagin%C4%99%C5%82a-sunia-w-Katowicach...Pomocy!!!!!?p=15648081#post15648081 Shaniu, jak juz bedziesz uzupelniac pierwszy post , to dopisz koniecznie (!!!!) daty wszystkich przelewow ... bedzie duzo klarowniej i latwiej dla wszystkich zorientowac sie w aktualnym stanie finansow. Quote
Shania Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 to musze historię na koncie sprawdzić...a teraz nie bardzo mam czas..postaram się pomału to zrobic... Quote
Ewanka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Shania napisał(a):to musze historię na koncie sprawdzić...a teraz nie bardzo mam czas..postaram się pomału to zrobic... tak najprosciej ... skopiuj sobie historie i zobaczysz jak to potem ulatwi gospodarowanie finansami ... bedzie wiadomo, co, kiedy, od kogo i ... na co poszlo. Quote
Jasza Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Shaniu - podaj mi na PW adres Pani Magdy. Poproszę kogoś, ale muszę wiedzieć z jakiej części Krakowa. A Ty kogo pytałaś? Quote
Asior Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 "chiba" nie za bardzo chcecie żeby ta sunia poszła do DS :roll: strasznie dziwny ten wątek :roll: Quote
Recommended Posts