Jump to content
Dogomania

>>>KRZYCZKI-obóz śmierci dla psów-WIELKI SUKCES- zapadł precedensowy wyrok !!!<<<

Recommended Posts

Posted

saganka napisał(a):
Kuje zelazo poki gorace ;-) Chyba ten na gorze jest za nami, bo dzisiaj mi sie zdarzyl taki oto przypadek - bedac na spacerze z psami, spotkalam radnego z mojej miejscowosci, ktory tez byl na spacerze ze swoim psem. Jest psiarzem, pogadalismy sobie chwilke i tak od slowa do slowa, wylozylam mu wszystko. Powiedzialam o sprawach sadowych, o pieniadzach, o tym, jakie tam sa warunki. I jestem z nim umowiona na przekazanie mu wszystkich materialow o Krzyczkach! Juz sie biore do roboty. Pokaze mu umowy z gmina, materialy, ktore zebrala Arka i Emir. Trzymajcie kciuki.

Trzymam kciuki!!!
Może drugi raz TV (interwencja) też by coś dało? Wiem że niestety z daleka to moge jedynie strzelać pomysłami, a jedynie dziewczyny na miejscu mogą wszystkich chętnych pomóc pokierować..

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sluchajcie - jak teraz sytuacja wyglada w schronie ?
czy bedzie zlikwidowany, czy ma na razie zakaz przyjmowania nowych zwierzat ?

Za co teraz zwierzeta maja dostawac jesc ? Kto moze pomoc ? czy tam ma byc zywa umieralnia ?
Teraz moze byc jeszcze gorzej niz bylo

Posted

Ewusek! Jak to za co? Za psy,które są aktualnie w schronie Lach dostał pieniądze od gminy-nieprawdaż?:angryy: One są na utrzymanie tych psów,a nie na napychanie sobie prywatnej kieszeni!:mad:

Posted

epe, te pieniadze sa do konca zycia psow, jezeli dostaja kase za psa to maja na biezace jedzenie a nie dla danego psa na najblizszy rok... a co z reszta ?
Nie wyobrazam sobie, zeby mozna bylo psa utrzymac za 400 zl rocznie a co do piero do konca zycia...

Posted

W poniedziałek 03.03 jest sprawa w sądzie dot. pseudoschroniska w Krzyczkach w Pułtusku. Grupa dogomaniaków wybiera się na pikietę przed sąd i na samą sprawę do Pułtuska. Podobnie jak w sprawie smalcowników w Radomiu. Jezeli ktoś z tego wątku miałby ochotę się wybrać to zapraszamy. miejsce w samochodzie tez się pewnie znajdzie dla niezmotoryzowanych. Trzeba nagłaśniać takie sprawy bo tak naprawdę mało kto o nich wie.
Wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105513&page=24

Posted

Sądzę ,że Ci którzy pojadą na sprawę powinni przedtem odwiedzić schronisko,bo jak walczyć o cos czego się nie widziało ?
To taka moja myśl jedynie.
Być może się mylę ,ale nasz wróg czyta nasze zamiary -wszystkie i to też raczej nie jest dobre.

Posted

O proteście i tak by się dowiedział prędzej czy później. Jeżeli "wróg" myśli że jest nietykalny to się grubo myli. Może w swoim środowisku jest nietykalny, albo mu się tak zdaje, ale jak dowie sie o tym więcej ludzi którym nie jest obojętny los zwierząt w Polsce to jego nietykalność szybko się skończy.

Posted

qeram napisał(a):
O proteście i tak by się dowiedział prędzej czy później. Jeżeli "wróg" myśli że jest nietykalny to się grubo myli. Może w swoim środowisku jest nietykalny, albo mu się tak zdaje, ale jak dowie sie o tym więcej ludzi którym nie jest obojętny los zwierząt w Polsce to jego nietykalność szybko się skończy.

Nie ma ludzi nietyklanych. Jeden taki nietykalny daawno temu w Ameryce też poszedł siedzieć.....wprawdzie za podatki, ale cela jest cela:-)

Posted

UWAGA! UWAGA! UWAGA!

Nasz ulubieniec , specjalista w sporządzaniu fałszywych protokołów, pan powiatowy lekarz weterynarii , J.Leszczyński zwrócil się do TOZ w Warszawie o pomoc w adopcjach psów z Krzyczek, oraz z propozycją przejęcia schroniska w Krzyczkach , ponieważ PAN LACH rezygnuje!!!!!

PYTANIE:
KTO OBEJMIE SCHRON W KRZYCZKACH??!
CZY GEHENNA ZWIERZĄT WRESZCIE SIĘ SKOŃCZY???!!
EMIR

Posted

Pewnie coś wymyśli z "panem z Chrcynne"!
Przecież tak dobrze żyje się z psów,a możliwości nadal duże,błąka się tego po Polsce,nic tylko zbierać i handlować z Niemcami -na przykład!:angryy:

Posted

aldonda napisał(a):
Sądzę ,że Ci którzy pojadą na sprawę powinni przedtem odwiedzić schronisko,bo jak walczyć o cos czego się nie widziało ?
To taka moja myśl jedynie.

Bez przesady. Komus sie ufa a do protestow kazdy moze sie doloczyc-na tym polega demokracja. Dwa, nie kazdego wpuszczą do schroniska, to schronisko prywatne:roll:

Posted

Z tego co ja słyszałam to owszem rezyguje ale...do konca rok ma prowadzic i realizowac umowy z gminami, te co ma podpisane, wiec na koniec roku moze byc znow 500 psów i wtedy co? Ktos przejmuje schronisko z 500 psami bez kasy na nie!!:angryy::angryy::angryy:

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Coś to mi nie pasuje . Otworzył Eko faune 3 ? Zbyt piękne aby było prawdziwe.

właśnie...

nie ma ludzi nietykalnych, to prawda. A kiedyś trafi kosa na kamień:cool3::diabloti:
Że też taki ktoś nie boi się z domu wyjść..:diabloti:

Posted

maggiejan napisał(a):
Lach rezygnuje?????????? Czy można wierzyć w ten CUD?????????????

No ja jakoś nie wierze, że tak łatwo odpuścił. Za duża kasa, może ktoś inny będzie to prowadził z jego "środowiska"?
albo zwyczajnie daje nam to info na przeczekanie.........

Posted

[quote name='ARKA']Z tego co ja słyszałam to owszem rezyguje ale...do konca rok ma prowadzic i realizowac umowy z gminami, te co ma podpisane, wiec na koniec roku moze byc znow 500 psów i wtedy co? Ktos przejmuje schronisko z 500 psami bez kasy na nie!!:angryy::angryy::angryy:
No to nadzieja w prokuratorze, że L. posadzi, to będzie musiał wcześniej zrezygnować.

Posted

maggiejan napisał(a):
No to nadzieja w prokuratorze, że L. posadzi, to będzie musiał wcześniej zrezygnować.

Nawet nie musi sadzać bezwzględnej odsiadki, co się nie zdaża w polskich sądach wystarczy że jako karę dodatkową zasądzi zakaz prowadzenia schroniska tak jak w sprawie smalcowników w Radomiu

Posted

Mośka napisał(a):
Eeee, zawsze się znajdzie kolega, wujek , ciocia...

;) jest takie powiedzenie, ze z rodzina wychodzi sie najlepiej na zdjeciach. A powaznie to juz nie bedzie takie proste. Co 'prace zlecone', na jaki temat; 'przewaga budy murowanej nad drewniana'-tez to nie przejdzie.;)

Posted

Nie wierze, pewnie odda w dzierzawe dręczycielowi z Chrcynnego, sam bedzie robił za lapacza i tylko nazwiska sie zmienia.
Jezeli sad nie da wyroku, o zakazie prowadzenia jakiejkolwiek dzialanosci zwiazanej ze zwierzetami to nic z tego a i tak to tez mozna obejsc,. Przeciez lapaczem na papierze moze zostac niezastapiona Kur.....ska.