kaja555 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 saganka napisał(a):Kuje zelazo poki gorace ;-) Chyba ten na gorze jest za nami, bo dzisiaj mi sie zdarzyl taki oto przypadek - bedac na spacerze z psami, spotkalam radnego z mojej miejscowosci, ktory tez byl na spacerze ze swoim psem. Jest psiarzem, pogadalismy sobie chwilke i tak od slowa do slowa, wylozylam mu wszystko. Powiedzialam o sprawach sadowych, o pieniadzach, o tym, jakie tam sa warunki. I jestem z nim umowiona na przekazanie mu wszystkich materialow o Krzyczkach! Juz sie biore do roboty. Pokaze mu umowy z gmina, materialy, ktore zebrala Arka i Emir. Trzymajcie kciuki. Trzymam kciuki!!! Może drugi raz TV (interwencja) też by coś dało? Wiem że niestety z daleka to moge jedynie strzelać pomysłami, a jedynie dziewczyny na miejscu mogą wszystkich chętnych pomóc pokierować.. Quote
Ewusek Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 sluchajcie - jak teraz sytuacja wyglada w schronie ? czy bedzie zlikwidowany, czy ma na razie zakaz przyjmowania nowych zwierzat ? Za co teraz zwierzeta maja dostawac jesc ? Kto moze pomoc ? czy tam ma byc zywa umieralnia ? Teraz moze byc jeszcze gorzej niz bylo Quote
epe Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Ewusek! Jak to za co? Za psy,które są aktualnie w schronie Lach dostał pieniądze od gminy-nieprawdaż?:angryy: One są na utrzymanie tych psów,a nie na napychanie sobie prywatnej kieszeni!:mad: Quote
Ewusek Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 epe, te pieniadze sa do konca zycia psow, jezeli dostaja kase za psa to maja na biezace jedzenie a nie dla danego psa na najblizszy rok... a co z reszta ? Nie wyobrazam sobie, zeby mozna bylo psa utrzymac za 400 zl rocznie a co do piero do konca zycia... Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Niektore gminy placa ryczałtowo miesiecznie albo kwartalnie. A poza tym to tam sa duze oszczednosci z lat poprzednich , mysle, ze rocznie ok.700Tys wiec nie powinno zabraknac a skarbnikiem jest gwiazda hodowli westów - to tez tragedii nie bedzie. Quote
qeram Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 W poniedziałek 03.03 jest sprawa w sądzie dot. pseudoschroniska w Krzyczkach w Pułtusku. Grupa dogomaniaków wybiera się na pikietę przed sąd i na samą sprawę do Pułtuska. Podobnie jak w sprawie smalcowników w Radomiu. Jezeli ktoś z tego wątku miałby ochotę się wybrać to zapraszamy. miejsce w samochodzie tez się pewnie znajdzie dla niezmotoryzowanych. Trzeba nagłaśniać takie sprawy bo tak naprawdę mało kto o nich wie. Wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105513&page=24 Quote
Izabella Hossa Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Sądzę ,że Ci którzy pojadą na sprawę powinni przedtem odwiedzić schronisko,bo jak walczyć o cos czego się nie widziało ? To taka moja myśl jedynie. Być może się mylę ,ale nasz wróg czyta nasze zamiary -wszystkie i to też raczej nie jest dobre. Quote
qeram Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 O proteście i tak by się dowiedział prędzej czy później. Jeżeli "wróg" myśli że jest nietykalny to się grubo myli. Może w swoim środowisku jest nietykalny, albo mu się tak zdaje, ale jak dowie sie o tym więcej ludzi którym nie jest obojętny los zwierząt w Polsce to jego nietykalność szybko się skończy. Quote
Neigh Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 qeram napisał(a):O proteście i tak by się dowiedział prędzej czy później. Jeżeli "wróg" myśli że jest nietykalny to się grubo myli. Może w swoim środowisku jest nietykalny, albo mu się tak zdaje, ale jak dowie sie o tym więcej ludzi którym nie jest obojętny los zwierząt w Polsce to jego nietykalność szybko się skończy. Nie ma ludzi nietyklanych. Jeden taki nietykalny daawno temu w Ameryce też poszedł siedzieć.....wprawdzie za podatki, ale cela jest cela:-) Quote
emir Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 UWAGA! UWAGA! UWAGA! Nasz ulubieniec , specjalista w sporządzaniu fałszywych protokołów, pan powiatowy lekarz weterynarii , J.Leszczyński zwrócil się do TOZ w Warszawie o pomoc w adopcjach psów z Krzyczek, oraz z propozycją przejęcia schroniska w Krzyczkach , ponieważ PAN LACH rezygnuje!!!!! PYTANIE: KTO OBEJMIE SCHRON W KRZYCZKACH??! CZY GEHENNA ZWIERZĄT WRESZCIE SIĘ SKOŃCZY???!! EMIR Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Coś to mi nie pasuje . Otworzył Eko faune 3 ? Zbyt piękne aby było prawdziwe. Quote
epe Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Pewnie coś wymyśli z "panem z Chrcynne"! Przecież tak dobrze żyje się z psów,a możliwości nadal duże,błąka się tego po Polsce,nic tylko zbierać i handlować z Niemcami -na przykład!:angryy: Quote
ARKA Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 aldonda napisał(a):Sądzę ,że Ci którzy pojadą na sprawę powinni przedtem odwiedzić schronisko,bo jak walczyć o cos czego się nie widziało ? To taka moja myśl jedynie. Bez przesady. Komus sie ufa a do protestow kazdy moze sie doloczyc-na tym polega demokracja. Dwa, nie kazdego wpuszczą do schroniska, to schronisko prywatne:roll: Quote
maggiejan Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 [quote name='emir'] ponieważ PAN LACH rezygnuje!!!!! Lach rezygnuje?????????? Czy można wierzyć w ten CUD????????????? Quote
ARKA Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Z tego co ja słyszałam to owszem rezyguje ale...do konca rok ma prowadzic i realizowac umowy z gminami, te co ma podpisane, wiec na koniec roku moze byc znow 500 psów i wtedy co? Ktos przejmuje schronisko z 500 psami bez kasy na nie!!:angryy::angryy::angryy: Quote
Weronia Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Coś to mi nie pasuje . Otworzył Eko faune 3 ? Zbyt piękne aby było prawdziwe. właśnie... nie ma ludzi nietykalnych, to prawda. A kiedyś trafi kosa na kamień:cool3::diabloti: Że też taki ktoś nie boi się z domu wyjść..:diabloti: Quote
enia Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 maggiejan napisał(a):Lach rezygnuje?????????? Czy można wierzyć w ten CUD????????????? No ja jakoś nie wierze, że tak łatwo odpuścił. Za duża kasa, może ktoś inny będzie to prowadził z jego "środowiska"? albo zwyczajnie daje nam to info na przeczekanie......... Quote
maggiejan Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 [quote name='ARKA']Z tego co ja słyszałam to owszem rezyguje ale...do konca rok ma prowadzic i realizowac umowy z gminami, te co ma podpisane, wiec na koniec roku moze byc znow 500 psów i wtedy co? Ktos przejmuje schronisko z 500 psami bez kasy na nie!!:angryy::angryy::angryy: No to nadzieja w prokuratorze, że L. posadzi, to będzie musiał wcześniej zrezygnować. Quote
qeram Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 maggiejan napisał(a):No to nadzieja w prokuratorze, że L. posadzi, to będzie musiał wcześniej zrezygnować. Nawet nie musi sadzać bezwzględnej odsiadki, co się nie zdaża w polskich sądach wystarczy że jako karę dodatkową zasądzi zakaz prowadzenia schroniska tak jak w sprawie smalcowników w Radomiu Quote
Mośka Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Eeee, zawsze się znajdzie kolega, wujek , ciocia... Quote
ARKA Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Mośka napisał(a):Eeee, zawsze się znajdzie kolega, wujek , ciocia... ;) jest takie powiedzenie, ze z rodzina wychodzi sie najlepiej na zdjeciach. A powaznie to juz nie bedzie takie proste. Co 'prace zlecone', na jaki temat; 'przewaga budy murowanej nad drewniana'-tez to nie przejdzie.;) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Nie wierze, pewnie odda w dzierzawe dręczycielowi z Chrcynnego, sam bedzie robił za lapacza i tylko nazwiska sie zmienia. Jezeli sad nie da wyroku, o zakazie prowadzenia jakiejkolwiek dzialanosci zwiazanej ze zwierzetami to nic z tego a i tak to tez mozna obejsc,. Przeciez lapaczem na papierze moze zostac niezastapiona Kur.....ska. Quote
andzia69 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 maggiejan napisał(a):Lach rezygnuje?????????? Czy można wierzyć w ten CUD????????????? faktycznie to byłby cud!:crazyeye: Quote
Basia i Barni Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 nie no zwariuje...wyper..lac skur...ynu !!!:oops: przez takich ludzi mi sie rzygac chce pewnie rezygnuje umownie a nie czynnie Lach ---->az o psy strach :shake: Quote
Recommended Posts