Viris Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Myślę że trzeba spróbować z tym lekiem, teraz jakiś zapas finansów mamy (za hotele płacimy "z dołu" za przebyte dni) - trzeba będzie bazarkować i jakoś się uda. Jak się ustabilizuje sprawy zdrowotne i Dżet ubierze swoje kosteczki w odrobinę ciała ruszymy z akcją ogłoszeniową. Może mu się uda znaleźć stałe miejsce - ale do tego czasu musimy mu pomóc. Ale niech reszta osób, a przede wszystkim darczyńcy się wypowiedzą. Quote
majqa Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Dorothy napisał(a):(...) Dzis owarczal Berta ktory przyszedl do kuchni zobaczyc co robie do jedzenia. Jedzenie bylo dla Dżeta wiec warczal, a Bert spojrzal na niego jak na idiote. Ale jak zaczelo pachniec zrobilo sie nieswojo, musialam podac dwie porcje :-D (...) wszedl jakis nowy ponoc swietny niesterydowy lek zapalny dla starych psow na stawy i kosci, drogi ale podaje sie najpierw co dw atyg a potem co miesiac zastrzyk, jeden zastrzyk chyba w granicach 70 zl wyjdzie, ale moze warto? (...) Oj, coś mi się widzi, że Dżet uznał, że gospodarstwem on zarządza. Bardzo jestem ciekawa tego leku. Czy należy spróbować? W moim odczuciu na pewno, bo cóż z tego, że poda mu się zagonek tańszych, a słabszym w działaniu, nietrafionych. Kumulacja tych cząstkowych wydatków da cenę droższego specyfiku. Quote
Jasza Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 No niestety, najczęściej dobry=drogi.:shake: Jak trzeba, to nie ma się co zastanawiać. Z bazarku który wystawiłam z fantami WiosnaA uzbierało się 65 PLN.:loveu: Dziękuję! Quote
WiosnaA Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Pieniążki ,które wpłynęły za koszt przesyłki fantów niech zostają dla Dżeta. Quote
iwop Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Viris będzie przez pewien czas nieobecna na dogo. Jest w szpitalu i prawdopodobnie jutro będzie mieć operację! Trzymajcie kciuki. :oops: Quote
majqa Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 3maj się Viris... :loveu: :glaszcze: Kciuki oczywiście zaciśnięte... Quote
Dorothy Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 ojej, trzymamy mocno!! Wracaj szybko do zdrowia, no i oczywiscie... do nas :-) Quote
Viris Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Jednak jestem - chyba trudno ze mną wytrzymać i mnie wygonili ze szpitala. Niestety czuję się źle, ogólnie bardzo zmęczona. Zabieg miałam mieć dzisiaj, ale lekarz powiedział że wolałby chwilę poczekać - więc na razie czekamy. Dziękuję za informacje odnośnie bazarku i wysyłek - podliczę zatem wszystkie wpłaty i wstawię kwotę w rozliczenie w 1poście - ale proszę o wyrozumiałość - trochę mi to zajmie. Quote
majqa Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Viris napisał(a):(...) podliczę zatem wszystkie wpłaty i wstawię kwotę w rozliczenie w 1poście - ale proszę o wyrozumiałość - trochę mi to zajmie. Czekamy uzbrojeni w życzliwą cierpliwość. Zdrowiej Viris i wypoczywaj. :-) Quote
majqa Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Co słychać u Dżeta? Jak mija weekend lujkowi - amantowi? Quote
Viris Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Dziękuję za miłe słowa wszystkim, niestety wczoraj wieczorem znowu byłam w szpitalu. Na szczęście był mój lekarz na dyżurze i mogłam się skonsultować. Niestety nie wiemy co dla mnie będzie lepsze - na razie wróciłam do domu ale chyba w tygodniu wrócę na oddział i na zabieg :( Quote
iwop Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Viris napisał(a):Dziękuję za miłe słowa wszystkim, niestety wczoraj wieczorem znowu byłam w szpitalu. Na szczęście był mój lekarz na dyżurze i mogłam się skonsultować. Niestety nie wiemy co dla mnie będzie lepsze - na razie wróciłam do domu ale chyba w tygodniu wrócę na oddział i na zabieg :( ojej.. miałam naprawde nadzieję, że się obędzie bez zabiegu :( Quote
Viris Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 No niestety wybór jest trudny. Ale nie dam sobie rady z życiem w ciągłym strachu że ból wróci - tym bardziej że dwa ostatnie ataki nie odbyły się w nocy - tylko za dnia podczas aktywności ruchowej - a to oznacza że może dopaść mnie w każdej chwili = duże ryzyko. Quote
tanitka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Dżaspar jest już po kastracji i ma się znakomicie. To pies który potrzebuje mnóstwo kontaktu z człowiekiem i mnóstwo ruchu. Człowiekiem idealnym byłby ktoś aktywny, kto by z nim biegał, może na rowerze jeździł, albo sport jakiś psi uprawiał. Pies do ludzi cudowny, wobec innych psów i suczek nie bardzo. WYgląda to tak, ze biega, biega z inymi psami i nagle doskakuje nie wiadomo czemu, ugryzie i odbiega. NIe wiadomo o co mu chodzi. ZObaczcie jaki piękny pies się z niego zrobił: Quote
agusiazet Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Piękny i wygląda na to, że potrzebuje człowieka tylko dla siebie!!! Quote
majqa Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Prześliczny, tylko szkoda, że taki nieobliczalny w kontakcie z innymi psiulami. :-) Quote
Viris Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Ojej to niedobrze że Dżasperek takie zachowania wykazuje. Ciekawe jak to było "przy dołku" - tego niestety się już nie dowiemy. Bardzo dziękujemy za opiekę nad tym przystojniakiem! No też ciekawa jestem co tam u Dżecika - mam nadzieję że nie przysparza kolejnych problemów :( Quote
iwop Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 majqa napisał(a):Prześliczny, tylko szkoda, że taki nieobliczalny w kontakcie z innymi psiulami. :-) Szkoda... Może trzeba behawiorysty zapyta co może być powodem? Quote
tanitka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 mam nadzieję, ze jakiś odpowiedni dom się znajdzie, bo w tzw. międzyczasie było kilka osób zainteresowanych adopcją, więc pies się podoba, ale domki były nie za bardzo. Quote
majqa Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 tanitka napisał(a):mam nadzieję, ze jakiś odpowiedni dom się znajdzie, bo w tzw. międzyczasie było kilka osób zainteresowanych adopcją, więc pies się podoba, ale domki były nie za bardzo. To po prostu nie byli jeszcze jego ludzie... I na tych właściwych przyjdzie czas. :lol: Quote
Jasza Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dżaspar cudny. Dom bez innych psów w takim razie i z odpowiedzialnymi ludźmi. Jak tam staruszek? Quote
Recommended Posts