Viris Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Szkoda że nie trafił się Dżasperkowi porządny domek do tej pory. Gdzieś tam są ludzie dla niego... tylko jeszcze go nie znaleźli :( Quote
Dorothy Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 kochane dziewczyny bardzo potrzebna dla dziadka karma active!!! ta karma ktora przywiozlyscie juz sie skonczyla a dziadek jadl jej chyba z kilogram dziennie , to jest karma dla seniorow typu light o obnizonej ilosci kalorii zeby emeryci nie tyli! A on jako pies chudy i mieszkajacy w stajni musi jesc duuuzo kalorii !! Bardzo prosze. Mamy tez nowego psa, wczoraj przyblakal sie do stajni w sniezyce wyczerpany, nie wyglada na wloczege, biegal za autami podobno po drodze, chyba ktos go wyrzucil... :-( Renifer dziadzio i reszta renifer Brutus Renifer nowy narazie bezimienny, renifer nowy zaraz po wpuszczeniu do stajni. Beton okazal sie cieply i przytulny w porownaniu do sniezycy w ktorej sie błąkał... ale duzo lepsza okazala sie w chwile potem odnaleziona w kaciku socjalnym kanapa :-D Quote
Viris Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Właśnie miałam pisać co u Was, Dorothy czy wolisz zamówić karmę i dostać zwrot czy ja mam czegoś szukać i zamawiać na Ciebie po opłaceniu. Masz jakieś sugestie co do karmy?? ile jej kupić? Ktoś ma jakąś godną polecenia??? Pomocyyyy!!!!! Ja nie znam się na karmach, moja suka jest na BARF. Wiedział pies gdzie się przybłąkać... ciepły beton.. Quote
Evra Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Viris napisał(a): Ktoś ma jakąś godną polecenia??? Pomocyyyy!!!!! Ja nie znam się na karmach, moja suka jest na BARF. Wiedział pies gdzie się przybłąkać... ciepły beton.. Polecam Brit Activity (Brit Activ). Moja boksinka jest ogólnie niejadkiem, chuda strasznie, a na tej karmie ładnie wygląda i chętnie ją je. POLECAM ! Granulki niezbyt wielkie, w sam raz dla dziadka. 15 kg kosztuje ok. 105 zł. Wypróbowałam już mnóstwo karm i przy tej już zostanę, efekty widzę takie jak były po Acanie i Nutra Nuggets, a cena o niebo przystępniejsza. Quote
Dorothy Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 narazie kupilam w zooplusie dla moich psow mera dog active 30 kg za 179 zl bo jest promocja http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/mera_dog/mera_dog_classic/51517 dziadek wpyla to jak szalone, wiec moze? Quote
Viris Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Dorothy daj znać czy to co Ty kupiłaś czy tego Brita zamówić. Na adres fundacji zamówić wysyłkę? Quote
Dorothy Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 brit wychodzi drozej, proponuje jednak mera dog ? brit za 30 kg wychodzi ponad 200 zl, mera dog 179 na adres fundacji prosze :-) Quote
Dorothy Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 zamówic ile sie da,dziadzio wsuwa wszystko jak odkurzacz, mimo to bardziej sie zatacza i gorzej chodzi, chyba chłód, narazie jest tak potwornie zimno ze dziadunio spedza wiele czasu u mnie w domu w przedpokoju. Niestety nie moge go miec tu na stale bo w domu zjada go Bert oraz dziadunio obsikuje wszystkie sprzety w mieszkaniu, wiec tak wedrujemy stajnia doom dom stajnia, byle w cieplym... Quote
Dorothy Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 zapraszam na krotki reportaz tvs z naszej fundacyjnej wigilii http://www.tvs.pl/informacje/31866,swietowanie_na_sianie__zwierzeta_tez_chca_poczuc_magie_swiat.html Quote
Viris Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Zamawiam dzisiaj karmę, 60 kg. Przepraszam że tyle to trwa - mam nadzieję że do świąt dojedzie ;D Quote
iwop Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='Dorothy']zapraszam na krotki reportaz tvs z naszej fundacyjnej wigilii http://www.tvs.pl/informacje/31866,swietowanie_na_sianie__zwierzeta_tez_chca_poczuc_magie_swiat.html Jakże ci zazdrosze takiej Wigilii! Cudnie i wzruszająco... Quote
Dorothy Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 na nastepny rok zapraszam wszystkich chetnych do nas na wigilie :) a teraz zapraszam na allegro dla konikow, gdyby ktoś miał ochotę nam pomóc :-) kalendarze i cegiełki fundacyjne http://allegro.pl/show_item.php?item=1379043747 http://allegro.pl/show_item.php?item=1379043843 Quote
Jasza Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Właśnie widziałam filmik na wątku dwóch klaczek, matki i córki. I tak się zastanawiałam,co to za pies zasnął na kanapie, taki zwinięty...a to Nowy... Pięknie macie Dorothy. Konie cudne. Bajkowo. Ciepło. Zazdroszczę Wam, a współczuję ludzoiom, którzy wigilię i Święta spędzają tylko w ludzkim gronie. Quote
iwop Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Proszę zajrzyjcie tutaj, śpią na śniegu: http://www.dogomania.pl/threads/198855-Dwa-psy-i-suczka-Śpią-na-śniegu-pod-gołym-niebem!-Pomocy!-Ostrowiec-Świętokrzyski?p=15987526#post15987526 Quote
Dorothy Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 doszło dziekuje najserdeczniej, :-) Dziadzio bardzo lubi ta karme, wsuwa :-) Quote
Viris Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 No to super, bardzo się cieszymy. Quote
tanitka Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Proszę o bardzo mocne trzymanie kciuków za Dzaspara 6 stycznia. ;) Quote
Viris Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Młodsza kotka została wyadoptowana do bardzo fajnego domu. Trochę czasu już minęło, nie wiedzieliśmy czy kicia się przyjmie w mieszkaniu. Ale teraz już jest wszystko w porządku więc mogę o tym napisać ;) Quote
AlfaLS Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 tanitka napisał(a):Proszę o bardzo mocne trzymanie kciuków za Dzaspara 6 stycznia. ;) A co będzie 6-tego stycznia? Choć i tak będę trzymała kciuki:thumbs: Quote
Dorothy Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 szkoda ze nikt nie szuka domu dla Dziadzia...:-( Quote
Viris Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Dorothy właśnie miałam Ciebie pytać czy można już go ogłaszać. Prosiłaś o trochę czasu na odkarmienie - żeby wtedy nie szukać domu, że lepiej żeby chwilę odczekać. Rozumiem że można już starowinkę naszą ogłaszać do adopcji tak? Czy mogę podać namiary na Ciebie w ogłoszeniach? Quote
Dorothy Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 oczywiscie, tylko sie zastanawiam czy podawac informacje o tym guzie... :-( narazie staram sie o tym nie myslec, guz nie powieksza sie, ale jednak... jest. Dziadzio niestety ma troche wad - siusia w domu, znaczy teren wlasciwie, i to permanentnie, a na dworze marznie, wiec jakiego tu domu szukac? Miewa pomysly godne geriatryka, mianowicie ostatnio nie chcial zjesc kolacji a na koniec parominutowego debatowania nad miska obrocil sie i... obsikal ja wraz z calym jej otoczeniem, normalnie sobie nasiusial do miski. Czemu - nie wiem. Poza tym nadal przylepa :-) ale jak czlowiek w poblizu to do psow jest zaczepny bo zazdrosny, i stale wywoluje bojki bo do psow skacze. A jak sobie pomyli lub nie wyceluje skacze do czego innego co ma po drodze - na przyklad lapie noge, moja wciaz nosi slady jego wszystkich czterech zebow :-D Quote
Recommended Posts