Jump to content
Dogomania

Gryfik i Dandi,ślepa Viktoria, Liszka, staruszek Dyzio z Krzyczek&Jacuś z Krzyczek

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na dzisiaj to już kategorycznie za wiele dla mnie:motz::motz::motz:!
teraz sama się nabzdyczyłam:motz:
ale Lisia tak-jest mądra:) - bo nie zaczepia pani Vitki-to trzeba jej przyznac-inteligentna, dogaduje się z moimi świetnie-idealnie.
do tego nie umie jeszcze całowac-ale uczę ją-to zamiast pocałunków podgryza z radości alb staje na 2 łapkach i przednimi pac pac -delikatnie po policzkach-zginąc na miejscu można, z miłości oczywiście:)

P.S.na osiedlu ludzi z psami przybywa.....chciałam napisac z psami i bez smyczy.....ale kieszeń pełna jak ktoś wyobraźnie i kultury nie ma-obserwuję tylko kto jak się zachowuje, powoli i dyskretnie-na dzień dobry uwagę zwracam-proszę psa na smycz-skąd oni są? z obejścia na nowe osiedle się zwalili? bo nie rozumiem niektórych postaw......

Posted

[quote name='Vectra']
a czym ? jeśli można widzieć ?
bo właśnie widzę , że na dogo się źle zaczyna dziać

a cały dzień jest do bani-właśnie-odnośnie tego co się wydarzyło...

a "nabzdyczyłam" się to już w żartach-za małpiatki:loveu:-przecież nie można się nabzdyczyczyc jak coś się naprawdę podoba:lol: ot tak tylko ujęłam:eviltong:, lubię to określenie:evil_lol:

Posted

Oktawio, nie gniewaj się. Przecież wiesz, że masz cudne psiaki, że wogóle wszystkie psiaki są cudne i jeszcze, że niektóre ciotki mają spaczone poczucie humoru.
Buziaki dla całego stadka

Posted

dziewczęta-przecież ja wiem-a ja jakie mam poczucie humoru?:evil_lol: też a może i lepsze:evil_lol:.
a tak serio to małpy kocham od zawsze:loveu::
Złota Tamaryna:

tu moja największa miłośc z małp: srebrnogrzbiety:loveu::

albo Japońskie Makaki:

odmienne w swojej urodzie Gelady (czerwone serca):

to już chyba jasne co robią u mnie Gryfoniki:ylsuper:domyśliły się....po ponad roku.....phi:eviltong:

Posted

Oktawia..
Zostałam fanką Twojego nowego nabytku...
Sunieczka przepiękna - ja za te ich "kufy bez kufy"dałabym się pokroić...
A tak przy okazji - dziękuję Ci za wszystko co zrobiłaś!
Jeśli będziesz w potrzebie pisz..
Zawsze możesz na mnie liczyć.

Posted

Dzięki Alpina:oops:nic wielkiego i tak nie ja........
aaaaaa mówisz, że się zakochałaś?:loveu: "kufy bez kufy"?:razz:toż to wstawiłam 5 nowych fotek:ylsuper:podobieństwo jest spore! nie do odróżnienia!:evil_lol::eviltong:

Posted

oktawia6 napisał(a):
Kaerjot-chesz łomot?:mad:kogo kapucynką zwiesz? poza tym jestem miłośniczką małp i kapucynek też:obrazic:ot co.

Liszkę zapisałm na konsultację kardiologiczną do dr Nizołka oraz jeśli uzna to za konieczne na echo serca na 3 października na 17:00.

trzymam kciuki zeby ewentualne badania wypadlu pomyslnie:)

a co do malpiatek... ja zakochalam sie w affenpinczerze:loveu: Moze to nie gryfonik ale pysio tez ma rozkoszny:loveu:

Posted

[quote name='furciaczek']
trzymam kciuki zeby ewentualne badania wypadlu pomyslnie:)

a co do malpiatek... ja zakochalam sie w affenpinczerze:loveu: Moze to nie gryfonik ale pysio tez ma rozkoszny:loveu:

dziękuję Furciaczek-oby! jak nie to oczywiście leczenie! drNiziołek jest najlepszy w tej dziedzinie.

małpiatki tia.....Affenpincher-oh my god-przecież to od niego wywodzi się Gryfonik Brukselski! w sumie są bliźniacze-tylko tam jest jeden kolor-black ale są piękne:loveu:-to fakt-nieco mniejsze jeśli chodzi o posturę-ale przeboskie:loveu:
w sumie nie do odróżnienia z Gryfonikiem Brabanckim-patrząc oględnie:

Posted

Dokladnie jeszcze nie zglebialam tej rasy. Pierwszy raz zobaczylam te slicznosci na Crufcie... takie malenstwa ,a te pyszczki doprowadzaja mnie do obledu:loveu: odczepic sie nie moglam od nich po prostu:loveu: maja w sobie takie cos co przyciaga jak magnes ...
moze kiedys bede miala to szczescie w domku...:loveu:

Posted

jeszcze się uwinęłam dzisiaj ze zdjęciami-w ładną pogodę:

sesja loggiowa dla fanów mojej ferajny z 21 września:p:

obserwujemy sobie:evil_lol::

i co? coś ciekawego na horyzoncie?:razz:

dobra to poobserwujemy razem:p:eviltong:!!!

Posted

[quote name='ARKA']A gdzie Viktoria?!! :-oOddana do schronu?:mad::evil_lol::p
A tu jak zazdrosnik ich podgląda;)

baaa! oby tylko!:razz::evil_lol:do lasu obok na drucie kolczastym przywiązana!
Furciaczek-one zawsze mają "coś" do obserwowania:evil_lol:-dzisiaj był ładny i słoneczny dzień-więc z chęcią sobie polukały:lol:

Posted

[quote name='brazowa1']
Oktawia, a ludziska to jak reaguja na Twoje płaskopyskie,w takiej gromadzie?

Brązowa zawsze wychodzę na zmianę: tj. Gryfik i Dandi na łączniku, potem biorę Liszkę, potem Sikorię-wieczorem tak samo-jeśli chodzi o pierwszy spacer to to TZ bierze Gryfika i Dandika na łączniku ja Liszkę i idziemy razem do lasu obok-na leśnej dróżce spuszcza je ze smyczy-ja idę z Liszką na smyczy nadal(prosta konfiguracja nie?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:)-jak sporadycznie pierwszy spacer razem:tj. Gryfik, Dandi&Liszka to "oooo, ładne:razz:"-
ostatnio jakiś gośc z okna nie z gruszki ni z przypiardu do mnie krzyknął-"coś dużo pani ma tych piesków" to odpowiedziałam "i barrrdzo dobrze" - z naciskiem na R:diabloti:-staram się nie codzic we 3 bo w razie zagrożenia nie mam wolnej ręki-stracona pozycja-ale sporadycznie muszę-jak TZ w pracy posiedzi z rana dłużej.

Posted

[quote name='brazowa1']Oktawia, a ludziska to jak reaguja na Twoje płaskopyskie,w takiej gromadzie?

łapią za pyski i ciągną by wyciągnąć, a wyciągnąć nie mogą ,
coś mi się popi.....liło chyba z jakaś bajka o rzepce..., o w morde, idę siku i spaciu ....

Posted

[quote name='piotrek_b']
łapią za pyski i ciągną by wyciągnąć, a wyciągnąć nie mogą ,
coś mi się popi.....liło chyba z jakaś bajka o rzepce..., o w morde, idę siku i spaciu ....

:evil_lol:tak goopi to z tej bajki:evil_lol:no to babola strzeliłeś-
Lisia podgryza za ostki z radości do tego by było zabawniej-Grysia i Dandisia-z radości w trakcie zabawy:eviltong:Gryfik się dzisiaj zbiesił z tego powodu-Lisia jak wpadnie w szał witania to jest żywioł-podgryza ręce, szarpie rękawki-amok z miłości! a muszę ją nauczyc całowac:loveu: