olenka_f Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 a nie mówiłam że małpiatki są fajowe :evil_lol: Quote
Vectra Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 strasznie mi się zaczynają podobac psy z pyskami które wyglądają jak po "zderzeniu ze ścianą" :D takie nadęte i obrażone wygladają :diabloti: Quote
oktawia6 Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 na dzisiaj to już kategorycznie za wiele dla mnie:motz::motz::motz:! teraz sama się nabzdyczyłam:motz: ale Lisia tak-jest mądra:) - bo nie zaczepia pani Vitki-to trzeba jej przyznac-inteligentna, dogaduje się z moimi świetnie-idealnie. do tego nie umie jeszcze całowac-ale uczę ją-to zamiast pocałunków podgryza z radości alb staje na 2 łapkach i przednimi pac pac -delikatnie po policzkach-zginąc na miejscu można, z miłości oczywiście:) P.S.na osiedlu ludzi z psami przybywa.....chciałam napisac z psami i bez smyczy.....ale kieszeń pełna jak ktoś wyobraźnie i kultury nie ma-obserwuję tylko kto jak się zachowuje, powoli i dyskretnie-na dzień dobry uwagę zwracam-proszę psa na smycz-skąd oni są? z obejścia na nowe osiedle się zwalili? bo nie rozumiem niektórych postaw...... Quote
Vectra Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 a czym ? jeśli można widzieć ? bo właśnie widzę , że na dogo się źle zaczyna dziać Quote
oktawia6 Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 [quote name='Vectra'] a czym ? jeśli można widzieć ? bo właśnie widzę , że na dogo się źle zaczyna dziać a cały dzień jest do bani-właśnie-odnośnie tego co się wydarzyło... a "nabzdyczyłam" się to już w żartach-za małpiatki:loveu:-przecież nie można się nabzdyczyczyc jak coś się naprawdę podoba:lol: ot tak tylko ujęłam:eviltong:, lubię to określenie:evil_lol: Quote
kaerjot Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Oktawio, nie gniewaj się. Przecież wiesz, że masz cudne psiaki, że wogóle wszystkie psiaki są cudne i jeszcze, że niektóre ciotki mają spaczone poczucie humoru. Buziaki dla całego stadka Quote
Iza i Fidel Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 kaerjot napisał(a)::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Ja nie mogę, wkurzona kapucynka :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: DOKLADNIE !!! Quote
olenka_f Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Oktawio nie lej najpierw wytłumacz :diabloti: Quote
akucha Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 A jaka fajna jest ta "weterynaryjna" fotka, ta gdzie Lisia w zielonej poświacie :loveu: Quote
oktawia6 Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 dziewczęta-przecież ja wiem-a ja jakie mam poczucie humoru?:evil_lol: też a może i lepsze:evil_lol:. a tak serio to małpy kocham od zawsze:loveu:: Złota Tamaryna: tu moja największa miłośc z małp: srebrnogrzbiety:loveu:: albo Japońskie Makaki: odmienne w swojej urodzie Gelady (czerwone serca): to już chyba jasne co robią u mnie Gryfoniki:ylsuper:domyśliły się....po ponad roku.....phi:eviltong: Quote
Alpina Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Oktawia.. Zostałam fanką Twojego nowego nabytku... Sunieczka przepiękna - ja za te ich "kufy bez kufy"dałabym się pokroić... A tak przy okazji - dziękuję Ci za wszystko co zrobiłaś! Jeśli będziesz w potrzebie pisz.. Zawsze możesz na mnie liczyć. Quote
oktawia6 Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 Dzięki Alpina:oops:nic wielkiego i tak nie ja........ aaaaaa mówisz, że się zakochałaś?:loveu: "kufy bez kufy"?:razz:toż to wstawiłam 5 nowych fotek:ylsuper:podobieństwo jest spore! nie do odróżnienia!:evil_lol::eviltong: Quote
furciaczek Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 oktawia6 napisał(a):Kaerjot-chesz łomot?:mad:kogo kapucynką zwiesz? poza tym jestem miłośniczką małp i kapucynek też:obrazic:ot co. Liszkę zapisałm na konsultację kardiologiczną do dr Nizołka oraz jeśli uzna to za konieczne na echo serca na 3 października na 17:00. trzymam kciuki zeby ewentualne badania wypadlu pomyslnie:) a co do malpiatek... ja zakochalam sie w affenpinczerze:loveu: Moze to nie gryfonik ale pysio tez ma rozkoszny:loveu: Quote
oktawia6 Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 [quote name='furciaczek'] trzymam kciuki zeby ewentualne badania wypadlu pomyslnie:) a co do malpiatek... ja zakochalam sie w affenpinczerze:loveu: Moze to nie gryfonik ale pysio tez ma rozkoszny:loveu: dziękuję Furciaczek-oby! jak nie to oczywiście leczenie! drNiziołek jest najlepszy w tej dziedzinie. małpiatki tia.....Affenpincher-oh my god-przecież to od niego wywodzi się Gryfonik Brukselski! w sumie są bliźniacze-tylko tam jest jeden kolor-black ale są piękne:loveu:-to fakt-nieco mniejsze jeśli chodzi o posturę-ale przeboskie:loveu: w sumie nie do odróżnienia z Gryfonikiem Brabanckim-patrząc oględnie: Quote
furciaczek Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Dokladnie jeszcze nie zglebialam tej rasy. Pierwszy raz zobaczylam te slicznosci na Crufcie... takie malenstwa ,a te pyszczki doprowadzaja mnie do obledu:loveu: odczepic sie nie moglam od nich po prostu:loveu: maja w sobie takie cos co przyciaga jak magnes ... moze kiedys bede miala to szczescie w domku...:loveu: Quote
oktawia6 Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 tutaj wzorzec wg FCI to poczytania o Małpim Pinczerze:loveu::loveu::loveu:: http://www.4lapy.info/L-wzorce/a-affenpinczer.html Quote
furciaczek Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='oktawia6']tutaj wzorzec wg FCI to poczytania o Małpim Pinczerze:loveu::loveu::loveu:: http://www.4lapy.info/L-wzorce/a-affenpinczer.html Dziekuje:loveu: Z tego co opowiadal mi hodowca te psy maja cudowny charakter ( o ile mamy pojecie na temat wychowania psa), i potrafia dowodzic w stadzie skladajacym sie z wiekszych psow:loveu: pies idealny dla mnie... Quote
oktawia6 Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 jeszcze się uwinęłam dzisiaj ze zdjęciami-w ładną pogodę: sesja loggiowa dla fanów mojej ferajny z 21 września:p: obserwujemy sobie:evil_lol:: i co? coś ciekawego na horyzoncie?:razz: dobra to poobserwujemy razem:p:eviltong:!!! Quote
ARKA Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 A gdzie Viktoria?!! :-oOddana do schronu?:mad::evil_lol::p A tu jak zazdrosnik ich podgląda;) Quote
furciaczek Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Sliczne te Twoje pycholki:loveu: Ciekawe co tak obserwowaly:cool3: Quote
oktawia6 Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 [quote name='ARKA']A gdzie Viktoria?!! :-oOddana do schronu?:mad::evil_lol::p A tu jak zazdrosnik ich podgląda;) baaa! oby tylko!:razz::evil_lol:do lasu obok na drucie kolczastym przywiązana! Furciaczek-one zawsze mają "coś" do obserwowania:evil_lol:-dzisiaj był ładny i słoneczny dzień-więc z chęcią sobie polukały:lol: Quote
brazowa1 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Oktawia, a ludziska to jak reaguja na Twoje płaskopyskie,w takiej gromadzie? Quote
oktawia6 Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 [quote name='brazowa1'] Oktawia, a ludziska to jak reaguja na Twoje płaskopyskie,w takiej gromadzie? Brązowa zawsze wychodzę na zmianę: tj. Gryfik i Dandi na łączniku, potem biorę Liszkę, potem Sikorię-wieczorem tak samo-jeśli chodzi o pierwszy spacer to to TZ bierze Gryfika i Dandika na łączniku ja Liszkę i idziemy razem do lasu obok-na leśnej dróżce spuszcza je ze smyczy-ja idę z Liszką na smyczy nadal(prosta konfiguracja nie?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:)-jak sporadycznie pierwszy spacer razem:tj. Gryfik, Dandi&Liszka to "oooo, ładne:razz:"- ostatnio jakiś gośc z okna nie z gruszki ni z przypiardu do mnie krzyknął-"coś dużo pani ma tych piesków" to odpowiedziałam "i barrrdzo dobrze" - z naciskiem na R:diabloti:-staram się nie codzic we 3 bo w razie zagrożenia nie mam wolnej ręki-stracona pozycja-ale sporadycznie muszę-jak TZ w pracy posiedzi z rana dłużej. Quote
piotrek_b Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='brazowa1']Oktawia, a ludziska to jak reaguja na Twoje płaskopyskie,w takiej gromadzie? łapią za pyski i ciągną by wyciągnąć, a wyciągnąć nie mogą , coś mi się popi.....liło chyba z jakaś bajka o rzepce..., o w morde, idę siku i spaciu .... Quote
oktawia6 Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 [quote name='piotrek_b'] łapią za pyski i ciągną by wyciągnąć, a wyciągnąć nie mogą , coś mi się popi.....liło chyba z jakaś bajka o rzepce..., o w morde, idę siku i spaciu .... :evil_lol:tak goopi to z tej bajki:evil_lol:no to babola strzeliłeś- Lisia podgryza za ostki z radości do tego by było zabawniej-Grysia i Dandisia-z radości w trakcie zabawy:eviltong:Gryfik się dzisiaj zbiesił z tego powodu-Lisia jak wpadnie w szał witania to jest żywioł-podgryza ręce, szarpie rękawki-amok z miłości! a muszę ją nauczyc całowac:loveu: Quote
Recommended Posts