oktawia6 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Furciaczku-CC-Cane Corso-obowiązkowo po kastracji do adopcji:roll:-to jest moje zdanie-wszystkie bullowate-czy ogólnie-chyba, że jest to niemożliwe ze wględu na zagrożeie życia czy stan zdrowia psa nie pozwala na dzień dzisiejszy przeprowadzic tego zabiegu. Napisz pv do Doddy - ona zajmuje się bullowatymi-tutaj jej fundacja: CHIPUJCIE PSY ODDAWANE DO ADOPCJI!!! www.fundacja-ast.pl P.S. nie ma mowy o offie Furciaczku -jak pies jest w potrzebie lub jest jakiś inny problem-wtedy trzeba pisac i to szybko! to nie off-tylko mus! Quote
furciaczek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Dziekuje za namiary, zaraz napisze. Niestety w schronisku w ktorym znajduje sie pies nie ma mozliwosci przeprowadzenia tego zabiegu:shake: Bardzo sie boje ze trafi w niepowolane rece... wiem jakie jest zainteresowanie cc, juz tyle propozycji mialam odnosnie mojej Furci(tez cc) ze szok:-( i te pytania... grozna, a gryzla sie juz:placz: o pseudohodowcach nawet nie wspominam:angryy: W ciagu najblizszych dni okaze sie czy bedzie mozna go ciachnac poza schronem... pieniadze to nie problem na moj koszt, i transport do nowego domku tez... Quote
oktawia6 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 wiem, Furciaczek-znam te gadki-przy rasach mini to samo-tylko w innym zabarwieniu-na rozmnażanie i dla kasy na szczeniakach-pies jest traktowany jako narzędzie:angryy:. Powiem Ci, że poziom jest żenujący:shake::angryy: P.S. jak będziesz do Doddy pisałą prośbę do zaznacz, że płacisz za transport czy coś jezcze Quote
furciaczek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Wczoraj jak pislam wiadomosc to net mi padl:angryy: dzisiaj kompletnie zero czasu, dopiero teraz... dostalam bardzo niepokojace wiesci ze schroniska...CC dzisiaj tam nie bylo, mozliwe ze sie gdziesz schowal i dziewczyna go nie zauwazyla po prostu... Dziekuje za pomoc i dobre rady:loveu: edit:Niestety doddy nie moze mi pomoc... Quote
oktawia6 Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 no to pięknie....a możesz napisac jakie to schronisko? jeśli nie to na priv. oby "się gdzieś schował"....Furciaczku:roll: jeszcze jako nocny Marek sesja moich dziatek: na kolanach u taty :loveu::eviltong: relax:eviltong: zapraszam też wszystkie dziewczęta bez wyjątku na bazarki !!!:lol:: dla Beni wyeksploatowanej przez rozmnażacza i dla brutalnie gwałconej Loni: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84986 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84981 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84976 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84971 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84966 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84961 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84956 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84951 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84946 oraz na 2 aukcje dla maluszka Klapka: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84711 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84716 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85326 Quote
furciaczek Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 To zamojskie schronisko, Niki-Lidka (chyba sie znacie:roll:) go wypatrzyla... Staram sie nie oglaszac psa zbyt publicznie...boje sie ze jakis rozmnazacz albo inny idiota go wypatrzy i zwinie z przed nosa... zalozylam mu watek na molosch, wyslalam maile do CC maniakow, zaprzyjaznionych hodowcow... nie wiem co jeszcze moge zrobic:placz: Przeslodkie te zdiecia:loveu: uwilebiam takie mordeczki....i te oczy:loveu: Quote
oktawia6 Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 furciaczek napisał(a): To zamojskie schronisko, Niki-Lidka (chyba sie znacie:roll:) go wypatrzyla... Staram sie nie oglaszac psa zbyt publicznie...boje sie ze jakis rozmnazacz albo inny idiota go wypatrzy i zwinie z przed nosa... zalozylam mu watek na molosch, wyslalam maile do CC maniakow, zaprzyjaznionych hodowcow... nie wiem co jeszcze moge zrobic:placz: Przeslodkie te zdiecia:loveu: uwilebiam takie mordeczki....i te oczy:loveu: ta, wiem o co chodzi........... Niki-Lidka wczoraj akurat tak się składa wysłała mi priv z zayptaniem o karmę-stąd kojarzę-hodowca nie pomoże-to Ci mówię-chyba, że będziesz miała szczęście-prędzej miłośnik rasy i psów-to rasa nie dla każdego. Na molosach jest-a spróbuj do Marki priv wysłac-Marka - nie wiem czy kojarzysz- bez zdjęc trochę kiepsko-szkoda-możesz je wstawiac na życzenie-ale warto je miec-teraz był Weimar młody do adopcji, Bauceuron kiedyś na Paluchu z tatoo, Afgany, Borzoje, Charty, nie wspomnę o innych rasach: Collie, Beńki, Asty, R.Nose'y, a mini Pudelki u Dejnarowicz to nie dziwota, Pekińczki - powyżej siedzi.... to jest dołujące..................... Quote
furciaczek Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 oktawia6 napisał(a):ta, wiem o co chodzi........... Niki-Lidka wczoraj akurat tak się składa wysłała mi priv z zayptaniem o karmę-stąd kojarzę-hodowca nie pomoże-to Ci mówię-chyba, że będziesz miała szczęście-prędzej miłośnik rasy i psów-to rasa nie dla każdego. Na molosach jest-a spróbuj do Marki priv wysłac-Marka - nie wiem czy kojarzysz- bez zdjęc trochę kiepsko-szkoda-możesz je wstawiac na życzenie-ale warto je miec-teraz był Weimar młody do adopcji, Bauceuron kiedyś na Paluchu z tatoo, Afgany, Borzoje, Charty, nie wspomnę o innych rasach: Collie, Beńki, Asty, R.Nose'y, a mini Pudelki u Dejnarowicz to nie dziwota, Pekińczki - powyżej siedzi.... to jest dołujące..................... Ja znam dwie hodowle Cc, ludzie naprawde wspaniali...problem w tym ze jedna zapsiona na maxa, wiekszosc to psy na emeryturce albo zabrane rozmnazaczom...druga jest w szwecji i tam mam nadzieje bedzie jakis pozytywny odzew... a marka jest na molosach czy na dogo?? ehhh jestem zdania ze tych wszystkich pseudo hodowcow i innych idiotow najlepiej byloby wykastrowac i zamknac w klatkach 1x1 do konca zycia:angryy: Quote
oktawia6 Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 furciaczek napisał(a): Ja znam dwie hodowle Cc, ludzie naprawde wspaniali...problem w tym ze jedna zapsiona na maxa, wiekszosc to psy na emeryturce albo zabrane rozmnazaczom...druga jest w szwecji i tam mam nadzieje bedzie jakis pozytywny odzew... a marka jest na molosach czy na dogo?? ehhh jestem zdania ze tych wszystkich pseudo hodowcow i innych idiotow najlepiej byloby wykastrowac i zamknac w klatkach 1x1 do konca zycia:angryy: to nieźle bo ja żadnej-nawet nie CC:roll: Marka jest na dogo a niewykluzone, że i na Molosach-ona ma Benia-niejednokrotnie uane akcje ratowania psów na swoim koncie. Quote
furciaczek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 oktawia6 napisał(a):to nieźle bo ja żadnej-nawet nie CC:roll: Marka jest na dogo a niewykluzone, że i na Molosach-ona ma Benia-niejednokrotnie uane akcje ratowania psów na swoim koncie. Ufff CC jeszcze tam jest... lece pisac do Marki Bardzo dziekuje Ci za pomoc i rady:loveu: Quote
oktawia6 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 furciaczek napisał(a): Ufff CC jeszcze tam jest... lece pisac do Marki Bardzo dziekuje Ci za pomoc i rady:loveu: drobiazg Furciaczek:oops:-próbój bo moze będzie jakaś możliwośc ratunku-a może wątek tu bez fot na PWP założyc? chociaż to cholera ryzyko.....,że ktoś niepowołany go adoptuje....ostatnio "zginęła" Ast-ka piękna ze schroniska-a dom na nią czekał-z dogo-dobry dom:roll:i odpowiedzialny Quote
Korenia Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Byłam dzisiaj na wystawie :cool3: I był gryfonik :cool3: i zrobiłam zdjęcie :cool3: I kiedyś wstawie :cool3: Jakiś zagraniczny był :cool3: bo jego pani mówiła w innym języku niż ja :cool3: Quote
furciaczek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 No wlasnie ja sie panicznie boje tego ze jakis idiota go wypatrzy:shake: a takich i na dogo niestety nie brakuje:placz: nie wiem juz sama czy zakladac ten watek na PWP... porozmawiam z Lidka bo to ona ma kontakt z piesem i ona sie tam wszystkim na miejscu zajmuje, ja tylko staram sie pomoc... A co slychac u Ciebie?? Quote
oktawia6 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Korenia napisał(a): Byłam dzisiaj na wystawie :cool3: I był gryfonik :cool3: i zrobiłam zdjęcie :cool3: I kiedyś wstawie :cool3: Jakiś zagraniczny był :cool3: bo jego pani mówiła w innym języku niż ja :cool3: przyszła mnie podręczyc:mad::eviltong:wstawiaj teraz i nie drzaźnij mnie!:placz: Furciaczkowa co słychowac? Lisia na knsultację 3 października kardiologiczną i Sikorię na prześwietlenie chcę zabrac-poza tym spoko... tylko wieczór popsuty:roll: bo Ast bez zmyczy przyszarżował na moje maluszki-bez zmyczy, bez kagańca:angryy:właścicielka-radosna raperka obok-nic się nie stało-bo byłam z TZ-em, ją jeszcze na pewno spotkam na osiedlu......wyśmiała nas dorzucając słowa: "dooobra-to naarka" ale TZ jej "obiecał":cool1::angryy:następnym razem.............. Quote
brazowa1 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Skopałabym jej doope,z wielka chęcią.Własnie przez takie kretynki i kretynow nie znosze wszelkich mc astowatych.Kojarza mi sie te psy z atakiem na moja suke. Quote
furciaczek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Mam nadzieje ze efekt badan bedzie pozytywny:loveu: Tak czy siak kciuki 3 bede trzymac :) Ehh niektorzy ludzie sa nieodpowiedzialni az do granic mozliwosci:shake: A moze pozyczyc Ci Furcie i pojdziesz na spotkanie z wlascicielka tego astka:cool3: Ciekawe co by wtedy zrobila:diabloti: Quote
Korenia Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 oktawia6 napisał(a):przyszła mnie podręczyc:mad::eviltong:wstawiaj teraz i nie drzaźnij mnie!:placz: Kiedyś :eviltong:,bo a) jestem już 'spakowana' na jutro, b) mam 1500 wirusów w kompie :angryy: Quote
oktawia6 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 furciaczek napisał(a): Mam nadzieje ze efekt badan bedzie pozytywny:loveu: Tak czy siak kciuki 3 bede trzymac :) Ehh niektorzy ludzie sa nieodpowiedzialni az do granic mozliwosci:shake: A moze pozyczyc Ci Furcie i pojdziesz na spotkanie z wlascicielka tego astka:cool3: Ciekawe co by wtedy zrobila:diabloti: Otóż to-ja jak kiedyś wspominałam skrycie kocham te psy:cool1: ale jak jestem sama na dworzu do tego bez moich maluszków:oops: ale w rękach takich idiotów to:shake:jak każdy pies bez wychowania i tak jak tu bez smyczy:shake: Furciaczkowa-dobry pomysł:diabloti: !!! moja przyjacióła ma Asta-zawsze na smyczy-a to jest dopiero Ast:crazyeye::nerwy:champion Polski-reproduktor, głowa jak u byka, ale i charakter do tego w parze idzie-jest odpowiedzialna i taka sytuacja by jej się w głowie nie pomieściła!:shake:ja swoje zawsze na smyczy prowadzę-jak szczekają nawet na ine psy to zwracam uwagę-by były grzeczne a tu taka blebejska podkuchenna wyłazi i myśli, że podwórkiem będzie trząśc- NIE! Brązowa-widzę, że miałaś kwaśną przygodę-Twoja sunia.....czy coś się jej stało?:roll: P.S. Korenia Ty też zawirusowana? szlag ja mam anty wirus-Kasperskiego-mam najgorszy z możliwych wirusów-koń trojański:( ale stale jes niszczony przezs ten program, który usunął mi już kilkadziesiąt plików z trojanem Quote
furciaczek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Nie pozostaje chyba nic innego jak uwazac na takich idiotow i omijac szerokim lukiem:shake: W Ciechocinku latal niedawno jakis tego typu czubek, ma mixa asta i mysli ze swieci:roll: Szczul psem wszystko cos sie ruszalo... jak zobaczylam sytuacje gdzie puscil psa na jamnika pewnej starszej pani to myslalam ze nogi mu z doopy powyrywam:angryy: Pies zarobil pozadnego kopniaka:oops: a wlascicielowi powiedzialam ze jak chce sie tak bawic to prosze bardzo, tam przywiazane do lawki sa moje pieseczki i niech z nimi sprobuje:diabloti: w tym parku juz go wiecej nie widzialam, znalazl sobie palant inne miejsce:shake: Quote
oktawia6 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 :crazyeye::angryy::shake:następny miłośnik widzę-szlag-taaak ale Wiesz ja widziałam wyraźnie, że ją to bawiło! uśmiechała się głupkowato do tego A Twoje "maluszki" to CC i drugi jaki?:diabloti::evil_lol::razz: Quote
furciaczek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 oktawia6 napisał(a)::crazyeye::angryy::shake:następny miłośnik widzę-szlag-taaak ale Wiesz ja widziałam wyraźnie, że ją to bawiło! uśmiechała się głupkowato do tego A Twoje "maluszki" to CC i drugi jaki?:diabloti::evil_lol::razz: Ja osobiscie jestem zdania ze kazdy wlasciciel tego typu psow powinien byc najpierw przebadany, obowiazek szkolenia itd... ale niestety to malo realne:roll: Taak bardzo zabawne patrzec jak ktos boi sie twojego psa, czy musi dojsc do tragedii zeby tacy ludzie zaczeli myslec:angryy: CC i sznaucio olbrzymek:loveu: Quote
oktawia6 Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 ja jestem tak samo za! jak z testami na broń ostrą! wiem, że to niemożliwe:shake: Sznaucer-goopia-tak się domyślałam-tylko nie byłam pewna-bo ma małą bródkę:evil_lol:to masz bezpieczeństwo w takim razie-ja muszę się TZ wysługiwac-zawsze da radę w kryzysach. ale mieszkasz w Londynie? tak jak w avku widzę-tam chyba większa kultura-tak mi się zdaje:oops: Quote
furciaczek Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Fotki na avku i bannerku z okresu szczeniectwa psiakow:loveu: A Preziuch to pies wyrwany z pseduhodowli w wieku kilku miesiecy, trzymany w kojcu nie przesadze 1.5x1.5, zero socjalizacji, agresja, agresja i jeszcze raz agresaja:shake: O dziwo na mnie ani razu nie warknal ale ile miesiecy mi zajelo wyprowadzenie go na prosta:roll: Do tej pory ma odchyly ale na komende od razu sie uspokaja:loveu: Tutaj jest niby zakaz posiadania atow, pitow, tos, filii i czegos tam jeszcze a na ulicach ich od groma:crazyeye: Na szczescie wiekszosc dobrze wychowanych, nie agresywnych... ale zdazaja sie wyjatki:roll: Po moim osiedlu chodzi mix bullmastifa z szarpkiem... wlasciciel chyba chory psychicznie...jak zobacze ze znowu psa nakreca na inne do dzwonie z miejsca na policje... szkoda mi psa bo tu sie nie bawia tylko od razu usypiaja... Quote
oktawia6 Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 o i widzisz-czyli tam się nie pieszczą:roll: ja też mam Sznaucerkę Średnią Sikorię-jakbyś wcześniejszych stron nie przeglądała to taka wygląda: i tak teraz: tylko Viktoria przejawiała agresję:roll:-jest po ciężkich przeżyciach-sponiewierana-jest u mnie ponad rok-podusie to jej hobby!:loveu: Quote
furciaczek Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Ojej jakie biedactwo z niej bylo:-( jak mozna doprowadzic psa do takiego stanu:placz: widze ze juz slicznie obrosla:loveu: Quote
Recommended Posts