Jump to content
Dogomania

Gryfik i Dandi,ślepa Viktoria, Liszka, staruszek Dyzio z Krzyczek&Jacuś z Krzyczek

Recommended Posts

Posted

[quote name='oktawia6']:evil_lol:tak goopi to z tej bajki:evil_lol:no to babola strzeliłeś-
Lisia podgryza za ostki z radości do tego by było zabawniej-Grysia i Dandisia-z radości w trakcie zabawy:eviltong:Gryfik się dzisiaj zbiesił z tego powodu-Lisia jak wpadnie w szał witania to jest żywioł-podgryza ręce, szarpie rękawki-amok z miłości! a muszę ją nauczyc całowac:loveu:

o, całować koniecznie, jak będziesz ją uczyć, będą lekko przymknięte oczka :evil_lol:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piotrek_b napisał(a):

o, całować koniecznie, jak będziesz ją uczyć, będą lekko przymknięte oczka :evil_lol:

to jest poważne zadanie-Dandisia nauczyłam po jakimś czasie-zdziczały był-sikał jak psa zobaczył na ulicy pod siebie i koope do tego robił-ze strachu, nie umiał chodzic po schodach, reagował chisterycznie na nowe zdarzenia-wiele mu zostao do dziś:roll:
co do Lisi to powoli ją nauczę:loveu:i bez podśmiewania proszę!:mad:

Posted

Ja tam sie wcale nie smieje,z nauki całusow.To przykre,gdy pies tego nie potrafi. Opiekowalam sie psem po przejsciach,ktory byl przekonany,ze chce go...ugryzć.Reagowal panicznie na widok twarzy.
Moja sucz,gdy ja dostałam,za kazdym razem chciala mi odgryżć nos,a teraz na "daj buzi" juz wie,co ma robic.
Liszka na pewno tez sie nauczy.

Posted

Wiem kochana, że się nie śmiejesz:lol:Ty nie! niektóre psy na przykłąd na objęcie-takie czułe-obiema rękami-jak faceta-reagują wręcz agresywnie-warczą ostrzegawczo.
Liś jak daję busi Grysiałkowie lub Dandiłce-to kładzie się prawie na mnie-tak pokazuje, że jest zazdrosna:loveu:
Viktoria nigdy mi buzi nie dała i nie da-ona wymaga specjalnego traktowania-liże za to stópki-jak wcześniej pisałam- i to najlepiej ze wszystkich!:p

Posted

[quote name='oktawia6']dziękuję Furciaczek-oby! jak nie to oczywiście leczenie! drNiziołek jest najlepszy w tej dziedzinie.

małpiatki tia.....Affenpincher-oh my god-przecież to od niego wywodzi się Gryfonik Brukselski! w sumie są bliźniacze-tylko tam jest jeden kolor-black ale są piękne:loveu:-to fakt-nieco mniejsze jeśli chodzi o posturę-ale przeboskie:loveu:
w sumie nie do odróżnienia z Gryfonikiem Brabanckim-patrząc oględnie:

Oktawia małe sprostowanie :

Po piersze kufa małpiego pinczera nigdy nie jest jak u gryfonika wygięta do góry. Pysk nie jest szeroki lecz zbiega się ku końcowi raczej spiczasto. A już mówić że brabantczyk jest podobny do małpiego pinczera bez obrazy ale to pomyłka.

Małpi pinczer

Brabantczyk - gdzie tu widzisz podobieństwo? nawet patrząc oględnie ?

Waga pinczera nie powinna przekraczać 3, 5 kilo jest o wiele drobniejszy od Gryfonika i co najwazniejsze jego włos jest miękki

Posted

[quote name='sylwiaskalska']
Oktawia małe sprostowanie :
Po piersze kufa małpiego pinczera nigdy nie jest jak u gryfonika wygięta do góry. Pysk nie jest szeroki lecz zbiega się ku końcowi raczej spiczasto. A już mówić że brabantczyk jest podobny do małpiego pinczera bez obrazy ale to pomyłka.
Małpi pinczer
Brabantczyk - gdzie tu widzisz podobieństwo? nawet patrząc oględnie ?
Waga pinczera nie powinna przekraczać 3, 5 kilo jest o wiele drobniejszy od Gryfonika i co najwazniejsze jego włos jest miękki

SylwiaSkalska małe sprostowanie: zamiast napisac Gryfonik Belgijski napisałm Gryfoni Brabancki-bez obrazy.

Posted

[quote name='piotrek_b']
a tego, tego małpiego to powiem Wam, że jeszcze w realu nie widziałem jakoś tak się złożyło, mało ich jest czy jak? :roll:

to prawda-mało jest ich w Polsce-ale to i lepiej z drugiej strony-nie trafią w nieodpowiednie ręce..

Affenpincher jest śliczny:loveu:-to od niego pochodzi Gryfonik:loveu::

i co Piotruś który Gryfonik a który Affen?:razz::razz::razz:

Posted

[quote name='oktawia6']to prawda-mało jest ich w Polsce-ale to i lepiej z drugiej strony-nie trafią w nieodpowiednie ręce..

Affenpincher jest śliczny:loveu:-to od niego pochodzi Gryfonik:loveu::

i co Piotruś który Gryfonik a który Affen?:razz::razz::razz:

dla mnie fotki za małe - oczka już słabe :placz:

Posted

piotrek_b napisał(a):

dla mnie fotki za małe - oczka już słabe :placz:

jo, jo cwaniaczku-po prostu nie możesz odróżnic!:diabloti:ja też czasem mam słabe:evil_lol:
P.S. tak Furciaczkowa-kochac i tulic:):)

Posted

furciaczek napisał(a):

to ja sprobuje zgadnac...
na pierwszej jest affenpinczer...a na 2 gryfonik??
:oops:

Furciaczkowa-ciekawe jak ine ciotki odpowiedzą:razz:-Ty jesteś jako pierwsza;)

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
A kto je hoduje z tego co ja wiem tych piesków nie ma jeszcze w Polsce ?

ale za to są charty Sycylijskie, na które ze zdumieniem trafiłem na lódzkiej wystawce, też myślałem że nikt ich w Polsce nie hoduje, ale na tym wątku to nie na temat (fotka w 5 gr. - Chart Sycylijski) :p

Posted

jest jakaś hodowla Affenów-już mi umknęło gdzie-ale jestem pewna, że jest.
Ostatnio w ubiegłym roku przyszedł na świat pierwszy jedyny miot unikatowej rasy Mudi.
P.S. Furciaczkowa-trafiłaś!!!:lol::p

Posted

oj bardzo długo zeszło się z odwirusowaniem-ale rewelacyjny program dał radę-ponownie koń trojański zabity.

oto obiecane zdjęcia:
schowek Lisi:

pod łóżkiem czasem się chowa i tylko główkę wystawia:eviltong:
sesja pościelowa ze wczoraj:loveu::

oraz:

z dzisiaj-Dandi razem ze skrzywdzonym małym porzuconym podrzutkiem:-( zakałdam mu wątek gdzie podam link:

jego wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83996

Posted

kaerjot napisał(a):

A te goryle nie skrzywdzą Dandisia?

Wkurzonej kapucynki?:razz::evil_lol:-tak naprawdę byłoby to niemożliwe-z Gorylami i Dandisiem-sama chciałabym ale też nie od razu-choc kobieta ma większe szanse u Goryla niż facet-i to też po jakimś czasie a tak by przytulił to trzeba całkiem zaskarbic sobie jego zaufanie:p
cóż może moje marzenie się kiedyś spełni:iloveyou:....

Posted

ale sie schowala mordeczka no:loveu:
http://img408.imageshack.us/img408/4339/tnp9240813sg5.jpg

Oktawio znasz moze jakies strony, fora co kolwiek gdzie moge oglosic CC ze schroniska?? Serce mi sie kraje ze tak wrazliwy pies musi tam siedziec:-(
Niestety nie mam dosiadczenia w wyadoptowywaniu psow, zalezy mi zeby psiak trafil w dobre rece, jest nie kastrowany... mam nadzieje ze nie trafi sie amator psich walk:shake:

przepraszam za malego offa:oops: