Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co z kastracją szczylka? Chędoży chętnie wszystko, łącznie ze mną i moim odzieniem pozostawionym chwilowo bez opieki ;) Wiem, że młodziak i hormony buzują, a on nie rozumie, ale znak to, że czas rozpocząć rozmyślania o cięciu:D

Posted

w stanach to nawet szczeniaki kastrują i sterylizują ... tam się nie przejmują tak jak tutaj .... myślę że jak młody nabierze ciałka to będziemy myśleć o ciachaniu ;)

Posted

Ciotki jak jesteście takie kiepskie geograficznie to "mapa szukacz" jest na necie. A może pani zasugerować że w transporcie pomożemy jeśli to jedyny problem. Chociaż jak komuś naprawdę zależy to nie robi problemu z transportu.
Wiecie tez "Szczyl" to tak do niego pasuje że ja nie wyobrażam sobie żeby na niego inaczej wołać:):)

Posted

Szczylek dzisiaj wyczesany, wygląda jak archanioł ;) Wczoraj była burza z wichurą, a on sobie spacer w tym czasie po ogrodach ucinał. Dlatego dziś bieluchny jak po wybielaczu.
Niepokoją mnie jego buzujące hormony. Kora poczuła to samo i dzis podczas harców na polach zauważyłam, jak mu dupsko nadstawia i ogon zawija. Trzeba ciąć oboje.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Szczylek dzisiaj wyczesany, wygląda jak archanioł ;) Wczoraj była burza z wichurą, a on sobie spacer w tym czasie po ogrodach ucinał. Dlatego dziś bieluchny jak po wybielaczu.
Niepokoją mnie jego buzujące hormony. Kora poczuła to samo i dzis podczas harców na polach zauważyłam, jak mu dupsko nadstawia i ogon zawija. Trzeba ciąć oboje.

Czarodziejko, on mi się też taki bielutki i czyściutki wydał, a błąkał się przecież juz jakiś czas. Nie pomyślałam, że to deszcz go tak ładnie kąpał. Człowiek całe życie się uczy!

Kora ma cieczkę, czy to przez buzujące hormony Szczyla jej się udzieliło? I czy faktycznie jest to w ogóle możliwe bez cieczki u suczek???? Nie ma w tym względzie żadnego doświadczenia.:roll:

Posted

Kory nie sprawdziłam, bo siedząc z bezjajowcem Gromem jest bezpieczna, a na spacerach, kiedy hula hiperaktywny Lion i Aron - obaj panowie wciąż z pełnym wyposażeniem żaden jej nawet nie wąchnął z zainteresowaniem. Aron na początku miał straszne chcenia, ale przeszło. Lion jest w pełni sił i w przyzłym tygodniu jedziemy ciąć, ale nie reaguje. Kora natomiast chętnie zawija ogon i dupsko panom przed nos podsuwa. Może skoro żaden nie jest zainteresowany postanowiła zbałamucić nieletniego :cool3: Bardzo mnie to zastanowiło. Muszę ją przejrzeć. Może wkrótce rozpocznie się jej cieczka. A może zdążymy wyciąć przed. Mam tu takie stadko, że muszę trzymać ordung krótko. Nie wyobrażam sobie teraz baletów - dziadki na lewo, panny na prawo, panowie z jajkami boczkiem :roll:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Nasz szczylek jest starszy, więc mogę spytać o kastrację. Wiem, że u nas to ok. 120 zł

No właśnie kwestia, finansów kastracji. Malwi, kto zapłaci za kastrację?

Posted

sama nie wiem .... może jakiś bazarek cegiełkowy ? na pozbawienie jajcorków pana szczyla :D

kto umie robić bazarki ???

cegiełki wyprodukuje :P

Posted

Malwi napisał(a):
sama nie wiem .... może jakiś bazarek cegiełkowy ? na pozbawienie jajcorków pana szczyla :D

kto umie robić bazarki ???

cegiełki wyprodukuje :P

Ja nie umiem, to po pierwsze, prowadziłam bazarek za małoletnią oszustkę, pamiętasz Malwi, pół zdrowia mnie kosztowała :-(

Posted

oj pamiętam pamiętam ... całe szczęście że tak wcześnie to wyszło na jaw ... bo by dopiero było ....

poczekamy chwile moze jakaś kochana cioteczka się zgłosi do zrobienia cegłowo-jajkowego bazarro :D

Posted

Kapselku, ja ostatnio tylko z doskoku ( dziecko mi kompa okupuje ;) ). Do sterylki na pewno się dołożę. Jutro zapytam Sonkę o bazarek cegielowy - może będzie mieć jakiś pomysł. Ma teraz czas to może się za to zabierze.