andegawenka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Mysza2 napisał(a): Ten pies ma w sobie coś takiego że mnie się zaraz pysk uśmiecha jak na jego zdjęcia patrzę:) Bo on Kapselkowy...:loveu::loveu: . Nes2009 napisał(a):A jajecka w formalinę.... ...zostawimy na pamiątkę...:evil_lol::evil_lol: Quote
Czarodziejka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Nasz Myszolek Szczylek Kapselkowy to takie beznadziejnie nieokrzesane stworzenie, że słów brak :D Pędzi w wyścigu z Lionem, Lion go buch bokiem, małe bęc i leży. Pędzi, bo chce dogonić Korę, ale nie wyhamował, fik, obrót w powietrzu i małe leży w świeżo przeoranej ziemi, brudne i mokre, bo własnie padało. Ja głaszczę dziadunia Arona - tez potrzebuje - małe siedzi na mnie, podemną, przyklejone do mnie, oczy wiszą. Za moment już leży na dziadku, że może nie zauważę mixu kolorów i jemu nieco pieszczot przypadnie. Szczylek chodzi w parze z Aronem - razem najstarszy i najmłodszy w stadzie. Wczoraj nawet małe próbowało zjeść z jednej miski, ale dziadunio już się nieco poprawił i pokazuje swój chcarakterek, więc warknął - małe na bok, łapy w górę i leży :D Quote
Mysza2 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Jakbym to widziała Czarodziejko :lol::lol::lol: ty książki powinnaś pisać:lol::lol: Quote
Kapsel Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ło matko, ale z niego niedojdek, sierotka szczylkowata, żeby tak stale się przewracać,:-D:kiss_2: a że głaskania i pieszczot potrzebuje, to brakowało mu pewnie od malutkiego i dlatego tak pragnie straszliwie :razz: A że sierotowaty trochę jest, to pewne.:evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 A coby nie było,że jenom offuję na bazarki wielkopsiaków zapraszając:lol:...pokazuje kumpla sZCZYLKA SŁODKIEGO, w wymiarach XXXXXL...najbardziej nakolankowy jak się da:evil_lol:...żadnej okazji nie przepuści! i MALUCH NASZ TAKI BYĆ BEDZIE- NAKOLANKOWY W ROZMIARACH XXXXL!!! Uploaded with ImageShack.us ...i tak uwolniona od wyrzutów sumienia...ZAPRASZAM NA BAZARKI WIELKOPSIAKÓW... http://www.dogomania.pl/threads/191516-Doposa%C5%BC-swoj%C4%85-kuchni%C4%99_ozd%C3%B3b-dom_MI%C5%81O_PI%C4%98KNIE_WYGODNIE_na-beni%C4%99-Misi%C4%98-i-Silverka-2.09 http://www.dogomania.pl/threads/191602-Nie-tylko-w-podr%C3%B3%C5%BCy_Nie-tylko-latem!-Pi%C4%99knie-i-uzytecznie-na-codzie%C5%84_dla-benk%C3%B3w-3.09 Quote
Mysza2 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nakolankowy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: chyba tylko łepetyna na tym kolanku się mieści:lol::lol: CZy doszła moja wpłata? Quote
Czarodziejka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ale ogromna głowa!!!:D I oczy wiszą, jak w definicji :D Piękny piesio. Wyobrażacie sobie go wyrzuconego z samochodu, bo za duży urósł? Jak nasz szczylek...Ale to już było. Teraz to on jest pies stróżujący ;) Aron jest głuchawy, Daszka dokumentnie głucha, a Lion sie pierdołami nie zajmuje. Obszczekiwanie ruchów na horyzoncie pozostaje więc Gromisiowi, Korze i Carmen. A nasz czylu jest uszami, radarami i sonorami Arona. Jak słyszy, że inni szczekają szczeka do ucha dziadkowi i ten nieprzytomny, wyrwany ze snu zaczyna na tej swojej jednej lichej strunce pocharkiwać leżąc, bo jeszcze się nie zebrał do wstania, a łapy sztywne. Małe w tym czasie już go obskakuje, bo trzeba lecieć pod bramę.:D Od dwóch dni dodaję do psiego menu również gotowane buraczki akurat mam nadwyżkę, a wiem, że lubią. Była nawet kłótnia między Carmen a Szczylkiem, bo ona jadła, a on chciał uświadczyć. Nie uświadczył, oczy zwisły aż do samej ziemi z żalu. Musiałam dać drugiego - swojego osobistego do sałatki. No więc, kiedy juz mają posiekane i ugotowane i dodane do ryżu z mięskiem, to okazuje się, że znika tylko mięso, a ryż jest oblizany po ziarenku do białego. Trochę się widać stado przypasło. Natomiast wszędzie wokół karminowe placuszki kwitną na mych łąkach. I nie są to bynajmniej maki wiosenne.:D Quote
Malwi Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 czarodziejkooooo napisz proszę po krótce jego zachowania w stadzie, do kotów i dzieciaków jak możesz :loveu: Quote
Kapsel Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Nigdy buraczków nie dawałam, muszę spróbować :-D Ryż zostawiają :mad:a taki przeciez dobry :-D ładnie, zaczęły się już grymasy:cool3: Kwiatuszków od samego boksia miałabym bardzo wiele ..... na każdym spacerze musi zrobić ;) a nieraz dwa razy :sg168:Jenny zaś robi raz dziennie, ale to nie kwiatuszek, a prawie weselny tort wychodzi. ;) Quote
Czarodziejka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Myszolek Kapselkowaty kocha wszystkich. Koty też, obce dzieciaki, gości, listonosza, pana z piekarni, który nam chleb dowozi, moje ciocie i wujków, krowy sąsiadów na pastwisku i ich, proszę ja was, wypracowane kupska :mad: Słowem - pies niezwykle przyjacielski, bardzo usłuchany, bardzo przytulaśny, zero agresji. Czasem warknie na Carmen, kiedt ta sie dotoczy wyjeść mu z jego osobistej michy, ale jest to w pełni uzasadnione i ciotka idzie jak zmyta ;) Quote
Czarodziejka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Kapsel napisał(a):Nigdy buraczków nie dawałam, muszę spróbować :-D Ryż zostawiają :mad:a taki przeciez dobry :-D ładnie, zaczęły się już grymasy:cool3: Kwiatuszków od samego boksia miałabym bardzo wiele ..... na każdym spacerze musi zrobić ;) a nieraz dwa razy :sg168:Jenny zaś robi raz dziennie, ale to nie kwiatuszek, a prawie weselny tort wychodzi. ;) Ja mam piramidy we wszystkich odcieniach czerwieni :D Quote
Kapsel Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Jednym słowem pies ideał :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Czarodziejko, a jak się cieszy to wyszczerza te swoje zębole? Quote
Malwi Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Ciotki - pomożecie uzupełnić ? 1. Imię - KAPSEL/SZCZYL 2. Płeć - pies 3. Wiek - 8 miesięcy 4. Sierść - półdługa 5. Sterylizacja - będzie 6. Wielkość - ... no wlasnie .. ile ma cm w kłębie ? 7. Miejscowość - 8. Województwo - Łódzkie ? 9. Miejsce Pobytu - DT 10. Zachowanie - łagodny, przyjazny 11. Zachowanie względem Dzieci - ok 12. Zachowanie względem Zwierząt - akceptuje psy i koty 13. Dla Kogo - 14. Historia - znaleziony pod Koninem 15. Kontakt - 784-987-335, [email protected] 16. Krótki Opis - Quote
Czarodziejka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 W głębie ma ok. 60cm Województwo łódzkie wystarczy. Mojej wsi na mapie nie ma, zresztą jak jest to i tak nie wtym miejscu, co jest. Kapsel świadkiem. Dla kogo - dla wszystkich, dla osób, które mają koty, dzieci, inne psy nie są przeszkodą. Kapselek jest bardzo przyjazny i kochliwy. Opis - a wybierz któryś :sg168: Sporo tu ich. Jak już jajka opisałaś w poetycki sposób, to co tam taki szczylek :D Quote
Malwi Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 a mniej wiecej jakaś większa wieś w pobliżu ? bo ludziejak dzwonia to jest piwerwsza rzecz o jaką pytają ... Quote
Kapsel Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Malwi napisał(a):a mniej wiecej jakaś większa wieś w pobliżu ? bo ludziejak dzwonia to jest piwerwsza rzecz o jaką pytają ... większa miejscowość to jest Łask Quote
sonek666 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Witam :) Widzę , że cegiełka jajkowa jest zrobiona :) Bo chyba tą wrzucać prawda ?? Tekst do bazarku jakiś jest ?? Czy mam coś wymyślić ?? Cegiełki po 5zł ?? Tak jak na każdym bazarku cegiełkowym . Jakieś specjalne zamówienia ?? Bo ja bym to widziała tak , że na początek krótka historia Pieska ( skąd on jest, na co zbierane pieniążki ) później zdjęcie , po nim ta metryczka bez historii i krótkiego opisu , bo to będzie w historii na wstępie. No i później , że zapraszam po jajeczka . Cena i to zdjęcie . Tak bym to wstępnie widziała . Proszę o jakieś komentarze co do tego to bym zaczęła już coś tworzyć :) Quote
Malwi Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 mi wszystko pasuje :D ta fotka może być na samym początku ... ja za chwilę przerobię ją na prawdziwą cegiełkę ;) żeby to jakoś wyglądało jak cegiełka :D w tej chwili to bardziej wygląda jak reklama bazarku - i chyba tak będziemy to traktować :D ... podeślę Cegiełkę na PW ;) Quote
Malwi Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 jeszcze tak ... musimy ustalić ile tych cegiełek ma być ... bo będą numerowane ;) zbieramy 120 zł ? czy w razie co więcej ? myślę że w razie co , żeby miał zapewnioną najlepszą narkozę można uzbierać 150 ... 150/5 = 30 cegiełek .... Quote
Malwi Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 tylko jeden problem ... kto udostępni konto dla szczylka ? Quote
sonek666 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Taklie coś ?? Coś poprawiać , dodawać ?? http://www.dogomania.pl/threads/191683-Świeże-jajuszka-ceglaste-prosto-od-dostawcy-promocja-do-7.09.-godz-22-))))?p=15267974#post15267974 A numer konta to chodzi na czas tego bazarku tak ?? Bo jak tak to ja mogę udostępnić :) Quote
Malwi Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 no to tak ... Nareszcie nie nareście ;) i dpisać że każde cegłowe jajo ma swój indywidualny numerek ;) to by było wsio :D lece zapisywać i reklamować :D Quote
Recommended Posts