Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andegawenka napisał(a):
Alu, Malwi nie ma....się nie świeci na zielono....nieobecna na dogo

sorki , nie bylo mnie przy kompie .... już zasiadam do allegro ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kapsel napisał(a):
Sąsiadka parę dni temu dzowniła do schroniska do Konina to powiedzieli jej, że nie wezmą psiaka bo to nie ich teren, kazali dzwonić do gminy, a gmina powiedziała, że ich to nic nie obchodzi. Masakra!!!! :shake:

Nie wiem, jak jest w Twoim rejonie, u mnie jeśli zgłosi się psa gminie, pies schodzi z tego świata. Tylko na to mają fundusze :angryy:
Ale widzę, że Kapselek jest w dobrych rękach :)

Posted

troszkę przedłużony tekst:

Kapsel mix BERNARDYN - jeszcze szczeniak a już szuka domu

Kapsel to jeszcze psie dziecko... niestety już zdążył zasmakować w życiu jak to jest być niechcianym i niekochanym. Jest DUŻYM psim dzieckiem, co pewnie było przyczyną próby pozbycia się go. Około dwóch tygodni błąkał się po polach pod Koninem. Wycieńczony, lgnął do człowieka nie rozumiejąc sytuacji w której się znalazł. Ktoś porzucił go, mimo, że nic złego nie zrobił. Znalazł się w obcym miejscu, bez jedzenia i wody. Witał się z ludźmi, a mimo to nikt nie chciał go wziąć ze sobą. Do czasu, aż natrafił na ludzi dobrego serca, którzy wzięli go do siebie, nakarmili, napoili, wykąpali i dali mu kawałek siebie. Kapsel bardzo przypomina bernardyna, zarówno z charakteru jak i z wyglądu. Teraz jest bezpieczny, przebywa w domu tymczasowym aż do znalezienia mu nowych właścicieli.

Niestety, mimo że KAPSEL jest tam bezpieczny nadal szuka swojego jedynego domu, swoich ludzi , którzy będą go kochać do końca świata i jeden dzień dłużej... Ludzi, którzy zaopiekują się niespełna 7 miesięcznym Kapslem. Kapsel jeszcze urośnie, przybierze na wadze - będzie potężnym psem.

Szukamy najlepszego domu dla Kapsla , najlepiej żeby był to dom z ogrodem, ale Kapsel musi mieć posłanie w domu i ciągły dostęp do niego... Szukamy domu, który będzie domem odpowiedzialnym, domu który zgodzi się na wizytę przed i po adopcyjną, który podpisze umowę adopcyjną... domu który już nigdy Kapsla nie porzuci... Domu który wie że adopcja psa to poważna decyzja.

Jeśli możesz mu takie warunki zapewnić, jesteś odpowiedzialny i przemyślałeś tą decyzję - ZADZWOŃ: 784-987-335 ( nie odpowiadam na SMSy ) lub napisz maila : [email protected]

.................................................................

A jeśli marzysz o Bernardynie, masz warunki, ale nie możesz przygarnąć takiego na stałe podaruj mu Dom tymczasowy, lub wspomóż nas finansowo.
Zapraszamy również na stronę http://www.bernardyn.com.pl na której znajdziesz blisko 80 innych bernardynów do adopcji - one wszystkie, tak jak Kapsel - szukają swojego domu...

Posted

[quote name='Malwi']troszkę przedłużony tekst:

Kapsel mix BERNARDYN - jeszcze szczeniak a już szuka domu

Kapsel to jeszcze psie dziecko... niestety już zdążył zasmakować w życiu jak to jest być niechcianym i niekochanym. Jest DUŻYM psim dzieckiem, co pewnie było przyczyną próby pozbycia się go. Około dwóch tygodni błąkał się po polach pod Koninem. Wycieńczony, lgnął do człowieka nie rozumiejąc sytuacji w której się znalazł. Ktoś porzucił go, mimo, że nic złego nie zrobił. Znalazł się w obcym miejscu, bez jedzenia i wody. Witał się z ludźmi, a mimo to nikt nie chciał go wziąć ze sobą. Do czasu, aż natrafił na ludzi dobrego serca, którzy wzięli go do siebie, nakarmili, napoili, wykąpali i dali mu kawałek siebie. Kapsel bardzo przypomina bernardyna, zarówno z charakteru jak i z wyglądu. Teraz jest bezpieczny, przebywa w domu tymczasowym aż do znalezienia mu nowych właścicieli.

Niestety, mimo że KAPSEL jest tam bezpieczny nadal szuka swojego jedynego domu, swoich ludzi , którzy będą go kochać do końca świata i jeden dzień dłużej... Ludzi, którzy zaopiekują się niespełna 7 miesięcznym Kapslem. Kapsel jeszcze urośnie, przybierze na wadze - będzie potężnym psem.

Szukamy najlepszego domu dla Kapsla , najlepiej żeby był to dom z ogrodem, ale Kapsel musi mieć posłanie w domu i ciągły dostęp do niego... Szukamy domu, który będzie domem odpowiedzialnym, domu który zgodzi się na wizytę przed i po adopcyjną, który podpisze umowę adopcyjną... domu który już nigdy Kapsla nie porzuci... Domu który wie że adopcja psa to poważna decyzja.

Jeśli możesz mu takie warunki zapewnić, jesteś odpowiedzialny i przemyślałeś tą decyzję - ZADZWOŃ: 784-987-335 ( nie odpowiadam na SMSy ) lub napisz maila : [email protected]

.................................................................

A jeśli marzysz o Bernardynie, masz warunki, ale nie możesz przygarnąć takiego na stałe podaruj mu Dom tymczasowy, lub wspomóż nas finansowo.
Zapraszamy również na stronę http://www.bernardyn.com.pl na której znajdziesz blisko 80 innych bernardynów do adopcji - one wszystkie, tak jak Kapsel - szukają swojego domu...

PIĘKNIE :-( Gdybym ja szukała psiaka na allegro, Kapsel byłby na pewno mój! Tekst naprawdę bardzo wzruszający :placz::placz::placz:

Kapselku, juz niedługo będziesz miał swego ludzia, trzymam mocno, mocno kciuki. On tak bardzo pragnie człowieka, choc ten go porzucił, pozbył się jak śmiecia :shake: i znów się kurcze wzruszyłam. Żal mi tego Szczylka, niech już znajdzie domek :-(..... bo on tak trochę jakby był mój, echhhh

Posted

Super te foty w tym ogłoszeniu, ten szczyl mnie rozbraja,
Kto tam pisał że babcie śpią. Nie śpią, były ze swoim psem na spacerze np. A poza tym bazarek robią.

Posted

Mysza2 napisał(a):
Kto tam pisał że babcie śpią. Nie śpią, były ze swoim psem na spacerze np. A poza tym bazarek robią.

ja musiałam nieźle podzwonić kluczami, żeby gada namówić na ostatni spacer:evil_lol::evil_lol:

Posted

Mysza2 napisał(a):

Juz sie tak nie tłumacz Mysiu, my rozumiemy pewne sprawy.... przed chwilą jedna cioteczka, żeby wymusić na TZ wyjazd do schronu, użyje znanego sposobu, oby się jej tylko udało :D:D:D:mdrmed:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
A co to, mój tymczas niefajny? :-? Ja tu go kocham jak nie wiem i ryjec ma wycałowany i kuper wystrzyżony i brzuszek dostał!
Odemnie wychodzą same perełki ;)

dbaj dbaj bo to zaszczyt miec benka u siebie ..jak widzisz nie każdy może miec pozdrawiam
i wymiziaj wymiziaj malca od nas też
podszepnij mu na uszko że myslimy o nim cały czas

Posted

andegawenka napisał(a):
ja musiałam nieźle podzwonić kluczami, żeby gada namówić na ostatni spacer:evil_lol::evil_lol:

Mój TZ przed chwilą głośno ryczał :evil_lol: "jak nie chcecie iść ze mną to same pójdziecie!!!!" :diabloti: Leniwce jedne!!! :mad:

Posted

Kapsel napisał(a):
Juz sie tak nie tłumacz Mysiu, my rozumiemy pewne sprawy.... przed chwilą jedna cioteczka, żeby wymusić na TZ wyjazd do schronu, użyje znanego sposobu, oby się jej tylko udało :D:D:D:mdrmed:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Zależy w jakim stopniu TZ podatny na te argumenty.

Posted

wy po spacerkacha a mój wyjec ( wyje jak mnie straci z pola widzenia heh ) śpi chrapie i pier... mi prawie pod nos bo lezy na moich nogach a ja tuz na fotelu

jakby mógł by mi na kolana wlazł abym mu nie uciekła taki mamy cyc -cycu jak to mój syn mówi

Posted

Czarodziejka napisał(a):
A co to, mój tymczas niefajny? :-? Ja tu go kocham jak nie wiem i ryjec ma wycałowany i kuper wystrzyżony i brzuszek dostał!
Odemnie wychodzą same perełki ;)

Zajefajny Czarodziejko :buzi::buzi::buzi: cudowny!!! :ghost_2::bigcool:i nie perełka od Ciebie wyjdzie, ale brylant najwyższej klasy :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ANETTTA']wy po spacerkacha a mój wyjec ( wyje jak mnie straci z pola widzenia heh ) śpi chrapie i pier... mi prawie pod nos bo lezy na moich nogach a ja tuz na fotelu
jakby mógł by mi na kolana wlazł abym mu nie uciekła taki mamy cyc -cycu jak to mój syn mówi
Moja też taki mój cyc. Wie zołza kto o nią walczył.

Posted

Mysza2 napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Zależy w jakim stopniu TZ podatny na te argumenty.

Nie znam jego preferencji, ale cioteczka kciuki trzymać kazała :megagrin: