Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja mialam dziś telefon w sprawie szczylka .... Pani nie dość że niezdecydowana, to chciała żeby jej go przywieźć żeby go mogła zobaczyć :roll: ....

Posted

Malwi napisał(a):
ja mialam dziś telefon w sprawie szczylka .... Pani nie dość że niezdecydowana, to chciała żeby jej go przywieźć żeby go mogła zobaczyć :roll: ....

Skąd ta pani była? :crazyeye:

Posted

Malwi napisał(a):

i co jeszcze gwizdke z nieba :angryy:

Posted

Ech...umarł jeden hospicyjny staruszek. Już kilka dni był słabiutki. O 20.00 dałam kolacyjkę. Nie chciał jeść. Przymknęłam go w gospodarczym, żeby psy mu nie wyjadły. Zawsze zjadał, kiedy był sam....Teraz nie. Przyszłam do niego, a on już sobie zasnął. Jedzonko nie ruszone.

Kapselek to żywe złoto. Ale kiedy wynosiliśmy staruszeczka uciekł do Daszy i tam się trząsł przy niej pod stołem. Reszta cicho poodchodziła na boki.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Ech...umarł jeden hospicyjny staruszek. Już kilka dni był słabiutki. O 20.00 dałam kolacyjkę. Nie chciał jeść. Przymknęłam go w gospodarczym, żeby psy mu nie wyjadły. Zawsze zjadał, kiedy był sam....Teraz nie. Przyszłam do niego, a on już sobie zasnął. Jedzonko nie ruszone.

Kapselek to żywe złoto. Ale kiedy wynosiliśmy staruszeczka uciekł do Daszy i tam się trząsł przy niej pod stołem. Reszta cicho poodchodziła na boki.

Bardzo mi przykro...... :-(

Posted

Czarodziejko - mam prośbę ... mogłabyś wypełnić małemu metryczkę ?

1. Imię -
2. Płeć -
3. Wiek -
4. Sierść - (długość)
5. Sterylizacja -
6. Wielkość - (w cm w kłębie)
7. Miejscowość -
8. Województwo -
9. Miejsce Pobytu -
10. Zachowanie -
11. Zachowanie względem Dzieci -
12. Zachowanie względem Zwierząt -
13. Dla Kogo -
14. Historia -
15. Kontakt -
16. Krótki Opis -

Posted

Poprosiłam o zrobienie allegro z wyróżnieniem Monikę083 :loveu::loveu::loveu: tylko trzeba jej jakiś tekst podesłać.
Malwi Ty Szczylka ogłaszałaś? Masz jakiś tekst? :roll:

Posted

Malwi napisał(a):
Czarodziejko - mam prośbę ... mogłabyś wypełnić małemu metryczkę ?

-

Dobrze, zaraz go zmierzę, wymacam i opiszę ;)
Ma dredy na dupsku, trzeba je wyciąć. A zęby ma bielsze ode mnie :-?

W opisie można napisać, że to chodzące kochanie i paskudny żarłok, ale co zrobić, jak się wciąż rośnie? Jak się rankiem przeleci po miskach, to sama nie wiem, czy już je myłam. Wszystkie psy mają odszorowane szczylkowym jęzorem. Pięknie bawi się z dziećmi, ale najlepiej uwiesiłby się na mnie kiedy kucam nad Aronem staruszkiem. Wtedy Szczylu mnie obejmuje łapami i tak wisi i rzewnie patrzy na moje czułości.

Posted

[quote name='Kika9004']TEKST DO OGŁOSZEŃ:

Kapsel to jeszcze psie dziecko, a już zdążył zasmakować w życiu jak to jest być niekochanym. Jest DUŻYM psim dzieckiem, co pewnie było przyczyną próby pozbycia się go. Około dwóch tygodni błąkał się po polach koło Konina. Wycieńczony, lgnął do człowieka nie rozumiejąc sytuacji w której się znalazł. Ktoś porzucił go, mimo, że nic złego nie zrobił. Znalazł się w obcym miejscu, bez jedzenia i wody. Witał się z ludźmi, a mimo to nikt nie chciał go wziąć ze sobą. Do czasu, aż natrafił na ludzi dobrego serca, którzy wzięli go do siebie, nakarmili, napoili, wykąpali i dali mu kawałek siebie. Kapsel bardzo przypomina bernardyna: z wyglądu i z charakteru. Teraz jest bezpieczny, przebywa w domu tymczasowym aż do znalezienia mu nowych właścicieli. Jeśli chciałbyś mieć takiego benkowego przyjaciela w swoim domu i jesteś w stanie zapewnić mu godne życie zastanów się nad adopcją Kapsla! Odwdzięczy się on miłością i przyjaźnią na całe życie.

Może być?? :)

Moniko, tutaj mieliśmy taki tekst od Kika9004, może się przyda?

Posted

sorki, nie bylo mnie , cały dzień w schronisku byłam .... ja allegro zrobię - będzie fioletowe od strony bernardyniej ;) , prosiłam Kikę o tekst dłuższy do allegro, zaraz wyślę jej PW ,

a może ktoś zasponsoruje wyróżnienie na allegro ? pogrubione, podświetlone i wyróżnione kosztuje 20 zł - ale jest wtedy najbardziej widoczny ...

Posted

Malwi napisał(a):
sorki, nie bylo mnie , cały dzień w schronisku byłam .... ja allegro zrobię - będzie fioletowe od strony bernardyniej ;) , prosiłam Kikę o tekst dłuższy do allegro, zaraz wyślę jej PW ,

a może ktoś zasponsoruje wyróżnienie na allegro ? pogrubione, podświetlone i wyróżnione kosztuje 20 zł - ale jest wtedy najbardziej widoczny ...

Jak się sponsor nie znajdzie :-(, to ja nim zostanę ;)

Czarodziejko, kaska dotarła?

Posted

ANETTTA napisał(a):
liche takie moje ale ma
jak umiesz zrób mu piękne nowe niecvh ma nawet 2

Ja nie umiem, nawet zdjęć wstawiać, przecież już pisałam, że ja babcia jestem :placz:
Malwi mu zrobi piękne, wyróżnione za 20 zł. Szukamy sponsora :roll:

Posted

Kapsel napisał(a):
Ja nie umiem, nawet zdjęć wstawiać, przecież już pisałam, że ja babcia jestem :placz:
Malwi mu zrobi piękne, wyróżnione za 20 zł. Szukamy sponsora :roll:

To już znalazłyście. Na jakie konto sponsor ma wpłacić?
Kapselku ja też nie pierwszej młodości a się nauczyłam