Beat2010 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Egon, Cyryl, Bonita :-(:-(:-( A nam opiekun z 6 powiedzial, że dodajemy mu roboty, bo po weekendach ma wpisy z chorymi psami i musi czas marnować idac z nimi do lekarza..... myślalyśmy, że Sara ( mini wilczek) zaraz przy wejściu , jest leczona na tylnie łapy, a tu nie ...... choć mowił, że chodzi z nia do lekarza, ale czasu nie marnował i psem, który ledwie powłóczy nogami się nie przejął ... Pewnie wiecie,kto jest najlepszym specjalistą od USG w Wwie i gdzie przyjmuje???? Quote
Atomowka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Dziewczyny czy ja jako osoba postronna, tzn nie związana ze schronem mogę pojechać tam i odwiedzić staruszki czy one są chowane przed odwiedzającymi? Czy mogę też np wychodzić z psami na spacery bez bycia tam wolontariuszem? Czy ew mogę z którąś z Was tam pojechać i poznać schron " od podszewki"? Quote
Dada M Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Atomowka']Czy ew mogę z którąś z Was tam pojechać i poznać schron " od podszewki"?[/QUOTE] Jak najbardziej. Gdy będziesz pod opieką wolontariusza, możesz także wyprowadzać psy na spacery, wystarczy wypełnić odpowiedni formularz. Większość wolontariuszy zajmujących się geriatrium bywa w schronisku w soboty i niedziele. Quote
Atomowka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ja właśnie nie wiem czy będę w week mogła, z chęcią bym jutro albo w środę podjechała, pytanie czy może któraś z Was będzie w ten dni w schronie? Quote
Beat2010 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Atomowka']Ja właśnie nie wiem czy będę w week mogła, z chęcią bym jutro albo w środę podjechała, pytanie czy może któraś z Was będzie w ten dni w schronie?[/QUOTE] W srodę będzie Iwonka i Żanetka Quote
sodalis Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Beat2010'] Pewnie wiecie,kto jest najlepszym specjalistą od USG w Wwie i gdzie przyjmuje????[/QUOTE] Marciński. Przyjmuje na Powstańców Śląskich i Gagarina. Trzeba się zapisać telefonicznie. Quote
Dada M Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Dada M']Dziś znów się załamałam - mamy kolejnego ONka w geriatrium. Psiak ma 14 lat i został oddany do schroniska po wielu latach od adopcji.[/QUOTE] Zapomniałam wspomnieć, że mam też dobrą wiadomość - ten staruszek został adoptowany w niedzielę :) Quote
Beat2010 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Dowiedziałam się w rozmowie tel., że właśnie w tej chwili z lecznicy na Wilanowskiej jedzie na Paluch starsza mikrosunia, którą ktoś wyrzucił z samochodu na srodku jezdni, jakaś Pani zaniosła ja do lecznicy i wezwano SM. Ponieważ sunia ma guzy na sutkach, vet podejrzewa, że wyrzucono ją na srodku Wilanowskiej , żeby nie trzeba było wydawać forsy na operację i leczenie.... nawet nie chce mi sie komentować Quote
malagos Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Boziulko, przecież guz sutka to nie wyrok, cholera.........Teraz co, kwarantanna czy operacja w schronisku? Pokażesz ją nam?......... Quote
Beat2010 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='malagos']Boziulko, przecież guz sutka to nie wyrok, cholera.........Teraz co, kwarantanna czy operacja w schronisku? Pokażesz ją nam?.........[/QUOTE] tak, jak tylko będzie na stronie schroniska, a sunia biegala jak oszalała po jezdni ...., lekarki dały jej coś uspokajającego :( Quote
Beat2010 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Data przyjęcia: 04-10-2011 ID: 2414/11 Gatunek: PIES Rasa: MIESZANIEC Płeć: Samica Waga: 6kg Wiek: 15 lat(a) Data przyjęcia: 04-10-2011 to ta sunia wyrzucona z samochodu Quote
malagos Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Śliczna. Zaraz ją pokaże Karoli z mikropsiaków. To raczej pewne, ze nikt się po nią nie zgłosi ........ Czy ona trafi do biura, czy na boksy w geriatrium? Quote
Beat2010 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='malagos']Śliczna. Zaraz ją pokaże Karoli z mikropsiaków. To raczej pewne, ze nikt się po nią nie zgłosi ........ Czy ona trafi do biura, czy na boksy w geriatrium?[/QUOTE] to zdjęcie to jeszcze po środku usypiającym :) ten jęzorek wywalony, biedna mala.....jakie miała przebudzenie...rano była jeszcze w domu a wieczorem w schronie... co za podli ludzie .... Quote
APSA Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Dada M']Zapomniałam wspomnieć, że mam też dobrą wiadomość - ten staruszek został adoptowany w niedzielę :) Przez tę sąsiadkę, o której pisałaś :) I jeszcze był drugi potencjalny dom (3majcie kciuki, żeby wziął innego kandydata :razz:). Rudy z guzami, który czas jakiś był w geriatrium, też je szczęśliwie opuścił :) Cyryl :( Egon :( - co się stało? Bonita - słyszałam, że jakaś "ONka z gariatrium", ale nie skojarzyłam, że to ona :( [quote name='malagos'] Czy ona trafi do biura, czy na boksy w geriatrium?Chgw. :p Biuro, kba, pawilon I/II, geriatria, szpital - wszystko możliwe. Na pocieszenie pozdrowienia od Tarzyka :) Quote
Dada M Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='APSA']Przez tę sąsiadkę, o której pisałaś :)[/QUOTE] Nie, ktoś inny (może ten drugi dom, o którym piszesz?). Ale sąsiadka będzie odwiedzać :) Egon został uśpiony. Moim zdaniem - nie było ku temu wystarczających powodów. Quote
malagos Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 I jak się ma ta maleńka babinka z guzami?......... Quote
Onaa Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Mam pytanko: czy mogę na fb dać zdjęcie Tarzyka z ds , chciałam żeby ludzie zobaczyli że warto i że można pokochać schroniskowego staruszka :). DadaM, a co z tą sunią kudłatą co dawałaś tutaj kiedyś jej zdjęcie ? Quote
puch555 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Dzisiaj wyszły na spacer następujące salki:6,10,11,12,13, gabinet i trochę z korytarza. Quote
Alekssandra Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='puch555']Dzisiaj wyszły na spacer następujące salki:6,10,11,12,13, gabinet i trochę z korytarza.[/QUOTE] Super - naprawdę dobra robota. Słaby dzien jak na święto adopcji, wiele przypadkowych osób a niewiele sensownych. Nie udało mi się wydać bardzo grzecznego i miłego psa Zajączka ale chętnych na szczeniaki - całe rodziny. Quote
Dada M Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Dogo07']a co z tą sunią kudłatą co dawałaś tutaj kiedyś jej zdjęcie ?[/QUOTE] Wciąż jest w schronisku. Zajmuje się nią Alekssandra, więc może napisze, co nowego u suni słychać. Quote
Beat2010 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='malagos']I jak się ma ta maleńka babinka z guzami?.........[/QUOTE] no własnie, kto będzie w tygodniu, żeby sprawdzić co z nią :modla: zapomniałam w sobotę:mad: Quote
sambo_os1 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Paluchowe cioteczki czy kojarzycie tego psiaka? adoptowany z Palucha nr schroniskowy psa: 2167/09. potrącony przez samochód,kontaktu z właścicielem brak.....http://www.dogomania.pl/threads/215929-Potr%C4%85cony-kundelek-prosi-o-pomoc! Quote
malagos Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Beat2010']no własnie, kto będzie w tygodniu, żeby sprawdzić co z nią :modla: zapomniałam w sobotę:mad:[/QUOTE] Tak mi jej zal.......... Quote
Recommended Posts