Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Na spacerach w ciągu ostatnich 3 dni byli: sala 1, sala 2, sala 6, Don Huan i Ares, czyli prawie wszystkie psy przebywające w pojedynczych klatkach :) Z korytarza - Tosia, Kłapouch i Otello.

Edited by Dada M
Posted

Apsa - dobre duszki donosza, ze Don w domu :cool1:

A odnosnie owczarkow w schr to duzo starszych przyszlo :

Alma - NUMER EWIDENCJI: 1352/11

Alma to dojrzała sunia w typie rasy owczarek niemiecki. Miła mądra, potrafi zaszczekać, ale dla ludzi zawsze łagodna. Stopień jej zaniedbania i zachudzenia w momencie przyjmowania do schroniska wiosną 20011 był na tyle wyraźny, że sunia wymagała pobytu w szpitalu. Aktualnie mieszka już w klatce ogólnej z młodym psem. Schronisko to nie miejsce dla niej. Koło Almy nie można przejść obojętnie - bo ona wypatruje ludzi i zachęca do podejścia do jej boksu. Serce pęka wkładać takiego psa z powrotem do klatki po spacerze. Bardzo liczymy na to, że dla kogoś jeszcze, stanie się specjalna i najpiękniejsza. Alma ładnie chodzi na smyczy i nie sprawia w schronisku żadnych problemów. Jest drobnej budowy. Poza personelem schroniska opieką wspierają ją Wolontariuszki: Ela 600 977 803, Basia 695 893 072 i Aleksandra 798 159 427

Grant - NUMER EWIDENCJI: 1459/ 11

Grant to piękny owczarek niemiecki w średnim wieku. Trafił do schroniska w opłakanym stanie: zachudzony, zabiedzony. Grant nabiera sił i wagi, rośnie w nim przywiązanie do osób, które o niego dbają, ale bardzo tęskni za prawdziwym domem i ludzką troską. Jest zrównoważonym psem, ładnie chodzi na smyczy, zna komendę "siad" i pozwala się czesać wolontariuszom. Mimo, że nie lubi innych samców, nie zaczepia ich na spacerach. Grant jest zdyscyplinowanym i mądrym psem, potrzebującym kontaktu z człowiekiem. Aktualnie jest już gotowy do adopcji, został wykastrowany w schronisku. Czeka na najlepszy dom i ukochanego właściciela. Poza personelem schroniska opieką wspierają go Wolontariuszki: Ela 600 977 803, Basia 695 893 072 i Aleksandra 798 159 427

Grant ma 10 lat wg biura adopcji.

Portosa dodatkowo promujemy.

Bonita ma w czwartek neurologa.

Posted

Ponad tydzień temu do geriatrium trafił w stanie ciężkim ten owczar z 13-tki:

Nie przypominał już tego pięknego psa ze zdjęcia powyżej - wychudzony, wymęczony (prawdopodobnie miał raka).
Kilka dni później zmarł :(
Z tego, co mi wiadomo - nie miał wolontariusza, nie wychodził na spacery.
Prawie 4 lata życia w schronie - i na koniec taka śmierć.
Przykro nam, Bezimienny, że nikt z nas nie zajął się Tobą na czas.

Posted

Mi zapadła w pamięć Alma. Teraz nie mogę jej zabrać na bdt bo mam 7 swoich psiaków, zaraz przeprowadzkę itd ale będę o niej pamiętać - jak tylko coś się zmieni odzywam się.

Posted

[quote name='Alekssandra']

Alma - NUMER EWIDENCJI: 1352/11

Alma to dojrzała sunia w typie rasy owczarek niemiecki. Miła mądra, potrafi zaszczekać, ale dla ludzi zawsze łagodna. Stopień jej zaniedbania i zachudzenia w momencie przyjmowania do schroniska wiosną 20011 był na tyle wyraźny, że sunia wymagała pobytu w szpitalu. Aktualnie mieszka już w klatce ogólnej z młodym psem. Schronisko to nie miejsce dla niej. Koło Almy nie można przejść obojętnie - bo ona wypatruje ludzi i zachęca do podejścia do jej boksu. Serce pęka wkładać takiego psa z powrotem do klatki po spacerze. Bardzo liczymy na to, że dla kogoś jeszcze, stanie się specjalna i najpiękniejsza. Alma ładnie chodzi na smyczy i nie sprawia w schronisku żadnych problemów. Jest drobnej budowy. Poza personelem schroniska opieką wspierają ją Wolontariuszki: Ela 600 977 803, Basia 695 893 072 i Aleksandra 798 159 427

To jest Alma:)

Posted

Ach, no tak, świeżątko schroniskowe - nie zakodowałam jej imienia ;)
Niestety, ostatnio trafiło do schroniska mnóstwo starszych ONków, istny wysyp.
Przydałby się im osobny wątek, mam wrażenie, że ktoś kiedyś zakładał wątek dojrzałych owczarków z tego schroniska ?

Posted

[quote name='Dada M']Ponad tydzień temu do geriatrium trafił w stanie ciężkim ten owczar z 13-tki:

Nie przypominał już tego pięknego psa ze zdjęcia powyżej - wychudzony, wymęczony (prawdopodobnie miał raka).
Kilka dni później zmarł :(
Z tego, co mi wiadomo - nie miał wolontariusza, nie wychodził na spacery.
Prawie 4 lata życia w schronie - i na koniec taka śmierć.
Przykro nam, Bezimienny, że nikt z nas nie zajął się Tobą na czas.

Jakie to przykre :-( :-( :-( :-( :-( :-( wybacz nam piesku...:-(

Posted

[quote name='Dada M']Ach, no tak, świeżątko schroniskowe - nie zakodowałam jej imienia ;)
Niestety, ostatnio trafiło do schroniska mnóstwo starszych ONków, istny wysyp.
Przydałby się im osobny wątek, mam wrażenie, że ktoś kiedyś zakładał wątek dojrzałych owczarków z tego schroniska ?
ostatnio ja zakladalam, ale nikt oprocz mnie , Iwonki i APSY sie nie wpisal ,to i ja przestałam zglądac :evil_lol: znajde watek i wstawie link
odnaleziony watek :) http://www.dogomania.pl/threads/207724-Najwspanialsze-z-psów-owczarki-owczarkowate-wilczkowate , wymaga uzupelnienia i aktualizacji,

my same mamy pod opieką 4 lub więcej rewelacyjnych starszawych oneczek od wielu lat przebywajacych w schronisku :-(, słodkie, łagodne, kochajace ludzi, wyjatkowo proludzkie

Posted

Przejrzałam wątek - tak naprawdę to mogłybyśmy wstawić tam opisy 1/3 psów ze schroniska, bo właśnie taka ilość psów jest bardziej lub mniej owczarkowata ;)
Myślę, że trzeba stworzyć kilka pomniejszych wątków, żeby było klarowniej - od dawna marzy mi się wątek weteranów z naszego schroniska (psy z nr łamanymi na A), zastanowię się też nad wątkiem owczarków-staruszków.
A wątek owczarkowatych trzeba poddać metamorfozie (np. zdjęcia psiaków muszą być większe, psy adoptowane trzeba przerzucić do osobnego postu, oddzielić wyraźnie samce od suczek, trzeba podać w tytule, że to psy z warszawskiego schroniska) - i rozpromować :)

Grace jest urocza ! Przekleję opis i zdjęcie:

Grace

[FONT=Arial, sans-serif]Grace to najwspanialszy niemiecki owczarek świata. Uwielbia towarzystwo ludzi, zamiast spaceru woli skoczyć na ramiona i przytulać się. Łagodna, zrównoważona, delikatna, po prostu idealna. A już czwarty rok spędza w schronisku niezauważona!!!!!![/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Grace bardzo prosi o domek, jeszcze chciałaby nacieszyć swoją obecnością opiekunów i zaznać jej miłości. Jest piękną suczką w średnim wieku i wciąż może ofiarować człowiekowi mnóstwo psiej miłości i przywiązania.[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Niedzielne zdjęcia ONka 1607/11, mieszka w sali 8 w geriatrium - błagam, niech ktoś mu nada imię.

Posted

[quote name='Katcherine']chcecie zestawy ogloszeniowe?

Ba, pytanie ;) Oczywiście, że chcemy - dziękuję :)

Postanowione, Cyryl :)

Aaaa, kolejny raz się załamałam, spójrzcie, jakie cudo od 10 lat przebywa w naszym schronisku !!!!!

Posted

[quote name='Dada M']Ba, pytanie ;) Oczywiście, że chcemy - dziękuję :)

Postanowione, Cyryl :)

Aaaa, kolejny raz się załamałam, spójrzcie, jakie cudo od 10 lat przebywa w naszym schronisku !!!!!

Dada M, co to za futrzak ? Jaki ma nr ? Też z geriatrium ?

Posted

Wypatrzyłam na stronie, staram się "wyławiać" weteranów, zakładać im wątki, robić ogłoszenia itd.
Sunia wygląda na prześliczną, poproszę dziewczyny o więcej zdjęć i wykorzystamy dla niej jeden z pakietów ogłoszeń od Katcherine.