Beat2010 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='APSA']Tę samą. ,,, Rudzinko, strasznie mi smutno :-( Quote
Dada M Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Owocny weekend za nami. Na spacery wyszły prawie wszystkie psiaki z geriatrium (oprócz: psów z gabinetu, psów z korytarza, Aresa i ONka z sali 8, ONka z wybiegu sali 1 - gdyby ktoś był w schronisku w tygodniu, prosimy o spacery dla tych delikwentów :)). Wczoraj na spacerach były: sala 1, 5, 11, 10, 13. Dziś: sala 2, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13 + Don Huan z sali 8, Hania, Barry, Baj. Jest kilka nowych psiaków, głównie owczarki. Quote
Dada M Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Chłopaki z sali 5 na wybiegu: Żubrzyk: Dziadziuś: Jurand: Cedryk i grubasek, który pilnie potrzebuje imienia: Nowa, piękna ONka Leda 1344/11: Quote
Dada M Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Nowy psiak z sali 1, śliczny i niewidomy/niedowidzący: Bert nie żyje :( Kochany, mądry psiak, który na starość został wyrzucony jak śmieć i ostatnie 2 lata swego życia spędził w schronisku. Astaroth - Berni ma na 100% raka kości (tak mówi opiekunka). Ma zdjęcia rtg. Quote
APSA Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Dada, piękne zdjęcia! Żubrzyk i Dziadziuś :loveu: Bert :( (zdjęcia kiepskie, więc wstawiam miniaturki - do powiększenia po kliknięciu) Nowy szorstkowłosy ze zdjęć Dady: Nie taki nowy (były już raz zdjęcia) "Jaga bis" Jakieś nowe czarne leżące Quote
Dada M Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Jaga bis - to sunia 1800/11, robocze imię Mika. Nie jest staruszką, ale jest bardzo wychudzona i źle znosi schronisko. Czarny psiak 1897/11 jeszcze ma kwarantannę. Głaskałam go dziś, jest miły, trochę wystraszony. Quote
Beat2010 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='Dada M']Owocny weekend za nami. Na spacery wyszły prawie wszystkie psiaki z geriatrium (oprócz: psów z gabinetu, psów z korytarza, Aresa i ONka z sali 8, ONka z wybiegu sali 1 - gdyby ktoś był w schronisku w tygodniu, prosimy o spacery dla tych delikwentów :)). Wczoraj na spacerach były: sala 1, 5, 11, 10, 13. Dziś: sala 2, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13 + Don Huan z sali 8, Hania, Barry, Baj. Jest kilka nowych psiaków, głównie owczarki.[/QUOTE] Super, że Baj był na spacerze, opiekunka nie wydala go na spacer naszej Ż., bo psiak po kastracji ,Dada ma wiekszą siłe przekonywania:) , za to Didzej zająl boks zewn. Baja:multi: a co z Donem? Quote
Dada M Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Beat2010 - niezasłużona pochwała ;), na spacerze był Baj, niewidomy owczarek zza geriatrium. Ale Baj-bernardyn miał za to kumpla do zabawy i cały korytarz do dyspozycji - okazał się być bardzo towarzyskim psem. Dziś już go nie widziałam, czyżby pojechał ... ? Dziś na spacerze były psiaki z gabinetu, Ares, ONek z wybiegu, ONka Tosia i sala 11. Sunia 1786/11 - bardzo miła, tłuściutka i maksymalnie wyeksploatowana: Samiec 1832/11, trafił do geriatrium po pogryzieniu: Quote
Dada M Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ratlerek 1745/11 "Cavalierek"-szpetucha: Sunia 1818/11 - początkowo wystraszona, ale na spacerze już zadowolona i aktywna: Piękniś bez nr: Quote
Dada M Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 W gabinecie przebywa też ciężko chory psiak z problemami neurologicznymi, nie chodzi, wyniosłam go na 10 min na trawę - kto wie, czy dożyje weekendu. Biedak jest w schronisku już prawie 5 lat, trafił tu już jako staruszek. Jak zazwyczaj, ciężko na to patrzeć - tak wiekowy psiak powinien odchodzić u boku swojego pana, bezpieczny i zadbany. Niestety - jest, jak jest. Sunia, która wciąż ma kwarantannę, nie wygląda najlepiej: ONek z wybiegu sali 1: Bej - co prawda już nie geriatryk. Uparł się dziś, by nie udało mi się zrobić dobrego zdjęcia. Ale przechytrzyłam go - trzeba tylko usunąć z tego zdjęcia odwłok drugiego psa ;) Quote
Kora Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Dada, gdzie jest ten ostatni sznaucerowaty taki zaginal staruszek na Sobieskiego. Ja mam zaginionego malenkie zdjecie, ale juz wyslalam do wlascicielki to Twoje zeby sama zobaczyla tylko Malgos gdzie on siedzi? Quote
Dada M Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='Kora']Dada, gdzie jest ten ostatni sznaucerowaty taki zaginal staruszek na Sobieskiego. Ja mam zaginionego malenkie zdjecie, ale juz wyslalam do wlascicielki to Twoje zeby sama zobaczyla tylko Malgos gdzie on siedzi? Geriatrium, gabinet (pokój po lewej stronie od wejścia). Tu mam jeszcze 2 jego zdjęcia: Quote
APSA Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Dada M']W gabinecie przebywa też ciężko chory psiak z problemami neurologicznymi, nie chodzi, wyniosłam go na 10 min na trawę - kto wie, czy dożyje weekendu. Biedak jest w schronisku już prawie 5 lat, trafił tu już jako staruszek. [...] http://img580.imageshack.us/img580/1915/dscf9927.jpg Pimpek :( [quote name='Dada M']Bej - co prawda już nie geriatryk. http://img692.imageshack.us/img692/4619/dscf9981e.jpg To jest nasz Bej? :crazyeye: Porwałam cztery zdjęcia na naszą stronę i na oficjalną :) Quote
sambo_os1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Samiec 1832/11, trafił do geriatrium po pogryzieniu: [SIZE="4"]matko jaka bida :-( Quote
malagos Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 a ta sunia, Jaga bis, jest średnia, czy mała? a ratlerek, to chłopaczek, tak? Quote
APSA Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Przy nowotworze kości to głównie p.bólowe i steryd, czyli tanio. W razie potrzeby mogę pomóc przy transporcie, tylkou mnie same popołudnia/wieczory wchodzą w grę. I z zastrzeżeniem że całkiem mnie nie ma na przełomie sierpnia i września. [quote name='malagos']a ta sunia, Jaga bis, jest średnia, czy mała? a ratlerek, to chłopaczek, tak?[/QUOTE] "Jaga bis" jest średnia, ze 12-15 kg. Wg danych z systemu ratlerek - chłopak. Quote
3 x Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Apsa , Ty chałwy chciałaś prawda? chałwy - klik się uzewnętrznij na bazarku bo nie pamiętam które ;) Quote
APSA Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Już widziałam :) Dobrze, że się przypominasz :razz: Lubisz berneńczyki, prawda? I masz samochód, w którym się taki zmieści? :cool3: Astaroth, od kiedy mogłabyś wziąć Berniego? Quote
APSA Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Astaroth']I jeszcze jedna kwestia, on by mieszkał z Karolinką i Krecikiem, jak myślicie dogadają się?[/QUOTE] O ile go Karolinka nie zagryzie ;) Berni długo mieszkał w korytarzu geriatrii, także jest sprawdzony pod względem dogadywania się z różnorakimi zgredkami :) Quote
Dada M Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 (edited) [quote name='APSA']To jest nasz Bej? :crazyeye:[/QUOTE] Piękny, prawda ? :) I okazuje się, że wcale nie taki okropny, jeśli chodzi o kontakty z innymi psami - z sunią w ogóle bez problemu, na samca czasem burknie czy uszczypnie go podczas wychodzenia z boksu, ale na wybiegu wszyscy biegali luzem i był spokój. Czyli Gawron i Bej - oswojeni, niedługo Ślepowron znajdzie sobie jakiegoś kumpla ;) Tak sądziłam, że to Pimpek - ale zmienił się tak bardzo, że nie byłam pewna :( Jeśli chodzi o Beniego - jutro chcę uprzedzić, że jest osoba zainteresowana adopcją, żeby przypadkiem go nie uśpili. Przy okazji, jeśli się uda, zerknę na zdjęcia rtg albo chociaż wypytam dokładniej wetów. Edited March 17, 2012 by Dada M Quote
APSA Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Wiesz, nawet jak on by chciał jej coś powiedzieć, to ją sobie sam odsunie z drogi kołnierzem ;) Ale tak generalnie to to bardzo spokojny misio jest. Quote
Dada M Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 (edited) [quote name='APSA']Wiesz, nawet jak on by chciał jej coś powiedzieć, to ją sobie sam odsunie z drogi kołnierzem ;)[/QUOTE] Już nie nosi kołnierza ;) Na zasadzie - skoro i tak umiera, niech chociaż nie męczy się dodatkowo przez abażur. Edited March 17, 2012 by Dada M Quote
Beat2010 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 APSA, czy Baj benek już pojechal? A co z Panią, która dzwonila w sprawie Dona lub Baja-benka? W naszym boksie w rej. 6 ( obok domków, przy gł. przejściu,idąc do geriatrium do lewej, nie mam numeru ) wylądował jakiś onek długowłosy, ponoc z geriatrium. Jestem na urlopie więc mam info z drugiej ręki :) Quote
Onaa Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 To jest ten nowy niewidzący : http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/th_PICT7906.jpg?t=1313345246 ? Jakiej wielkości ? Quote
Recommended Posts