magdyska25 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Asia a który to Profesor? Chyba nie ma go w pierwszych postach? Quote
APSA Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 magdyska25 napisał(a):Asia a który to Profesor? Chyba nie ma go w pierwszych postach? To ten w klatce po Aresie - tyle wiem. Nie ma go w wątku, bo ja go w życiu na oczy nie widziałam ;) Quote
magdyska25 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 To będę miała niespodziankę! Myślałam, że wiesz któż to ;) Quote
Dada M Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 puch555 napisał(a):W niedzielę wyszły 10,11,12,13 i gabinet. A widziałaś w niedzielę Teklę ? (to ta duża, czarna sunia z 12-tki, od kilku dni nie chodzi) Na klatce sali 5 od strony wybiegu powiesiłam kartkę, na której można wpisywać daty spacerów - przydałoby się, ta sala wychodzi z co najmniej 3 grupami wolontariuszy, czasem kilkakrotnie w ciągu tygodnia, a czasem wcale. Quote
Dada M Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 magdyska25 napisał(a):Asia a który to Profesor? Chyba nie ma go w pierwszych postach? Jeszcze nie zrobiłam mu zdjęć. Zaczęłam się nim zajmować w październiku, bo zauważyłam, że od 6 lat nie był na spacerze (poprzedni opiekunowie mówili, żeby na niegu uważać - ale obecny opiekun 12-tki i ja nie mieliśmy z nim żadnych problemów, poza tym, że pies jest mocno wystraszony). W środę został przeniesiony do geriatrium, przestał jeść. Quote
Beat2010 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Dada M napisał(a):A widziałaś w niedzielę Teklę ? (to ta duża, czarna sunia z 12-tki, od kilku dni nie chodzi) Na klatce sali 5 od strony wybiegu powiesiłam kartkę, na której można wpisywać daty spacerów - przydałoby się, ta sala wychodzi z co najmniej 3 grupami wolontariuszy, czasem kilkakrotnie w ciągu tygodnia, a czasem wcale. Będziemy się wpisywać Super, że wyjdą na spacer, bo bardzo sie martwiłam Quote
magdyska25 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Dada M napisał(a):Jeszcze nie zrobiłam mu zdjęć. Zaczęłam się nim zajmować w październiku, bo zauważyłam, że od 6 lat nie był na spacerze (poprzedni opiekunowie mówili, żeby na niegu uważać - ale obecny opiekun 12-tki i ja nie mieliśmy z nim żadnych problemów, poza tym, że pies jest mocno wystraszony). W środę został przeniesiony do geriatrium, przestał jeść. Pewnie polubią się z Justyną ;) a jak on do innych psów? może iść z innym obok siebie? (czasami brałam na raz Pulpeta i Aresa bo trzeciej osoby nie było a teraz nie wiem jak robić). To Gosia Ty będziesz z nim wychodzić czy my mamy się zająć? nie chce dublować psiaków. Quote
APSA Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Odpowiem za Dadę :) Myślę, że jeżeli tylko jest możliwość, najlepiej żeby daną salą w całości zajmowała się jedna osoba/ jedna grupa. Dzięki temu będzie choć odrobinę mniejszy bałagan ;) Quote
magdyska25 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 APSA napisał(a):Odpowiem za Dadę :) Myślę, że jeżeli tylko jest możliwość, najlepiej żeby daną salą w całości zajmowała się jedna osoba/ jedna grupa. Dzięki temu będzie choć odrobinę mniejszy bałagan ;) Ok. To ja zaklepuje salę 8 ;) (chyba nie pomyliłam nr....) No i mam oczywiście jeszcze pytanie: ktos regularnie wychodzi z Tosią? Quote
Beat2010 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 I znowu nasze staruszki , Pokerek i Elja, już nie schroniskowe, zapraszają na bazarek, tym razem z ozdobami świątecznymi http://www.dogomania.pl/threads/218535-Ozdoby-świąteczne-śnieżynki-aniołki-choinki-dla-Pokera-do-5.12-godz.17?p=18093736#post18093736 Quote
Dada M Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Jeszcze z jeden raz dla pewności wzięłabym go osobno (bo czasem panikuje i próbuje wyszarpnąć się z obroży, przegryźć smycz - choć w czwartek spacerował już bardzo ładnie) i na spacerze sprawdziłabym, jak się zachowuje wobec innych psów. Przebywał w domku, więc nie wiem, czy to dlatego, że inne psy go atakowały, czy też on potrafił coś zmalować. Przechodząc przez geriatrium nie zwracał na psy uwagi - myślę, że można zabierać go na spacery z np. Tosią (gdy już jej się skończy cieczka, teraz Tosia przebywa w gabinecie i jest molestowana przez jakiegoś yorka ;)). Don Huan został przeniesiony do sali 10, a jego miejsce w klatce zajął Kasztan. W weekend chyba jakiś zwierz się pałętał po korytarzyku sali 8. Ja czasem biorę suczki z korytarza na spacery (ONki Tosia, Rea i Leda + Łoza i Hania) do pary z samcami z sali 2 - ale jeśli ktoś mógłby się zająć choć jedną z nich regularnie, byłoby super. Reasumując: ja i APSA zajmujemy się salą 1 i 2 + suczki z korytarza + Henio (ONek na wybiegu zewnętrznym) Ania + spółka - sala 10, 11, 12, 13 i gabinet Magdyska i Justyna - sala 8 (+ Tosia) Beat2010 - sala 5 Dorota - Dandi Brakuje nam stałego wolontariusza do sali 6 (ONek, Mat i niewidomy czarny), do kilku psiaków z korytarza (Padalec, Felmet, Maruś, Kłapouch itd.) i do niewidomego tricolora z sali 9 (był na 5-minutowym spacerze w czwartek). Ewa wychodzi z salą 4, tak ? Quote
justynaz87 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 magdyska25 napisał(a):Pewnie polubią się z Justyną ;) ... No ciekawe... W weekend się przekonamy. Na razie też jestem za tym żeby wziąć tą jedną salę i muszę jeszcze ogarnąć które psiaki z korytarza wychodzą najrzadziej to w razie wolnego spaceru będę brała (z imion jeszcze dużej cz psów nie kojarzę) Quote
Mapet Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 w takim razie ja zajmę się 6 - 3 szt (rozumiem, że nie były w ten weekend, postaram się jutro z nimi przeleciec), choc nie przepadam za wielkopsami to do slepotek mam słabosc. Co z Dzikusem 11/a i jego biednym sąsiadem Bureczkiem 11/b - czy udało się któregoś przeniesc? Gratuluje Apsie spaceru z białą dzikuską. Quote
Mapet Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 nie wiem jaki to pies - tricolor z 9 - ale zajrzę i do niego jutro. Quote
APSA Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 [quote name='Dada M']Przebywał w domku, więc nie wiem, czy to dlatego, że inne psy go atakowały, czy też on potrafił coś zmalować. Czy dlatego, że miał opinię świra i nikt nawet nie sprawdzał, jak mu będzie w zwykłym boksie ;) [quote name='Dada M'] Ewa wychodzi z salą 4, tak ? Tak mówiła. [quote name='Mapet']nie wiem jaki to pies - tricolor z 9 - ale zajrzę i do niego jutro. Mały, zwykły: Drugi, duży i szary to Dandi, który wychodzi regularnie. Quote
magdyska25 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Hmm to jak Pulpet przeniesiony- idę za nim, tzn. nie będę brać jednej sali ale tylko Pulpeta no i Tośkę na raz wezmę ...jakoś damy radę. Quote
magdyska25 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 a kto chce mi zabrać Pulpeta? no dobra mogę odstąpić- muszę mieć pewność, że jednak będzie wychodził! Ale pamiętajcie, że Tośka wychodzi ze mną ;) Quote
APSA Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Został przeniesiony do jednej z tych sal, które regularnie wychodzą z Anią i s-ką. W zasadzie wrócił do siebie, wcześniej też tam mieszkał (m.in. z Bochnarem :) ). Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 stawiam się znów zaraportować, że cały czas tu jestem i czytam. a nic nie mówie, bo nie mam nic do wtrącenia ;-) Quote
magdyska25 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 APSA napisał(a):Został przeniesiony do jednej z tych sal, które regularnie wychodzą z Anią i s-ką. W zasadzie wrócił do siebie, wcześniej też tam mieszkał (m.in. z Bochnarem :) ). aaaa ok. to już wiem. Teraz tam to chyba dużo psów jest? Quote
morisowa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 dziś odeszła jedna z suczek koszyczkowych, która miała guzy na listwie mlecznej - przerzuty do płuc, miała spuszczaną wodę, ale się nie udało.. Quote
Dada M Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 [quote name='morisowa']dziś odeszła jedna z suczek koszyczkowych, która miała guzy na listwie mlecznej - przerzuty do płuc, miała spuszczaną wodę, ale się nie udało.. Widziałaś ją ? Czy to mogła być Tekla ? http://www.dogomania.pl/threads/218475-TEKLA-owczarkowata-staruszka-paraliż-tylnych-łap-czy-sunia-odejdzie-w-schronisku Quote
Recommended Posts