Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czuję się okropnie , bo bardzo chcę im pomoc, a nie daję rady z czasem :( gorsze przypadki szły do adopcji i starsze tylko trzeba dobrej promocji . Sama teraz ledwo chodzę i czuję się coraz gorzej, ale jak o nich pomyślę, to ma wyrzuty, ze ja tak zostawiłam na postwę losu :( a pomocy potrzebują

Ktos był u nich, moze Basia widziałaś je?

Posted

dzwoniła do mnie Basia , ma niestety padnięty net, była dziś w schronie i niestety muszę przekazać nie najlepsze wieści Sabie siadają tylne łapy :-(

Posted

:shake:Brak mi słów,nie mam pomysłu nawet na tymczas.Ja do niedawna miałem trzy owczarki,jeden odszedł za TM(prawie 15 lat) została mi parka,która nie zaakceptuje kolejnego psa.To są młode ok.3 letnie psiaki.Samiec jest uratowany,adoptowany z Emira(agresywny),suka łagodniejsza(pseudo-hodowla) ale cięta na inne zwierzęta.Dzisiaj na nasz teren wszedł kot sąsiadki i tragedia,bo go miśki dorwały a był ulubieńcem dzieci.Także od rana wesoło:shake:Teren mamy dość duży ale z tolerancją moich miśków nawet nie ma szans na cokolwiek.

Posted

bros napisał(a):
dzwoniła do mnie Basia , ma niestety padnięty net, była dziś w schronie i niestety muszę przekazać nie najlepsze wieści Sabie siadają tylne łapy :-(

Treść wiadomości:
Mam kilka pytań co do pieska. czy lubi inne psy? Nadaje się jako pies stróżujący do pilnowania posesji? może być w kojcu i spać w budzie? poszukuje dla mojego taty psa żeby pilnował posesji dawał o sobie znać to znaczy szczekał i odstraszał... Posiadamy już dwa psy jeden owczarek 6 lat i suczkę z schroniska 3 lata.

takie pytanie dostałam z ich allegro - co Wy na to?

Posted

[quote name='mari23']Treść wiadomości:
Mam kilka pytań co do pieska. czy lubi inne psy? Nadaje się jako pies stróżujący do pilnowania posesji? może być w kojcu i spać w budzie? poszukuje dla mojego taty psa żeby pilnował posesji dawał o sobie znać to znaczy szczekał i odstraszał... Posiadamy już dwa psy jeden owczarek 6 lat i suczkę z schroniska 3 lata.

takie pytanie dostałam z ich allegro - co Wy na to?

Ta dziewczyna założyła też wątek w przygarnę psa:
http://www.dogomania.pl/threads/195762-Szukam-pieska-do-pilnowania-posesji-%29

Pisałyście chyba, że to psy głównie nastawione na człowieka?
W takim razie ta propozycja odpada bo potrzebny jest pies do pilnowania firmy, który praktycznie w ogóle nie będzie miał kontaktu z człowiekiem... w dzień w kojcu, nocą ma biegać i pilnować terenu...

Zrobię im w tym tygodniu ogłoszenia... masakra, jakie biedy:-(:-(

A może spróbujemy nazbierać na jakiś hotelik/DT ? nie raz udało się nazbierać na dwa, zżyte ze sobą psy, które razem szły do hotelu!!!
Trzeba by intensywnie reklamować wątek i rozsyłać prośby o wsparcie!!
Czy ktoś mógłby w tym pomóc??
Najbardziej się boję, że psy zostaną rozdzielone - jedno z nich (Apo) znajdzie dom a sunia po prostu się podda...:-(

Posted

jakoś tak mam, że kiedy "coś" mi podpowiada "nie", to potem się sprawdza.... kilka razy już się "sprawdziło", a tu jakoś serce mi mówi, że to nie ten domek...
tam stróż do pracy potrzebny, suczka już jest 6-letnia, a Saba ma 8....
dostałam od tej pani 3 maile identycznej treści - do trzech ogloszeń allegro - wszystkie trzy mają watki na dogo, a w tym są 2 pary psów - zapytanie na zasadzie "kopiuj-wklej" nawet nie wskazywało, o które z dwójki psów chodzi, a ja na takie "bezosobowe" traktowanie psa jestem... "uczulona"

Posted

Przepraszam,że mnie tu nie było, ale komputer mi umarł i dopiero przed sekundą mąż uruchomił mi "nowy" złom. Ale u Saby i Apolla jestem , głaszczę, gadam, miziam! Dziś zadzwonił ten pan, który szuka suni do stróżowania, ale.... on chce młodszą sunię. Zapisałam jego numer, będę z nim jeszcze rozmawiać we wtorek. Apollo jest w dobrej formie, ale Sabunia niestety odczuwa "moc" boksu :( - łapy zaczynają odczuwać stały kontakt z betonem - zimno - wilgotno - stawy siadają :( Tak mi żal tych onków, że nie macie nawet pojęcia! To takie kontaktowe psy! Łakną człowieka jak tlenu! Wtulają mi się w dłonie przez kraty! Płakać mi się chce, jak od nich odchodzę! I nikt!!! ich nie chce???

Posted

[quote name='Basia1244']Przepraszam,że mnie tu nie było, ale komputer mi umarł i dopiero przed sekundą mąż uruchomił mi "nowy" złom. Ale u Saby i Apolla jestem , głaszczę, gadam, miziam! Dziś zadzwonił ten pan, który szuka suni do stróżowania, ale.... on chce młodszą sunię. Zapisałam jego numer, będę z nim jeszcze rozmawiać we wtorek. Apollo jest w dobrej formie, ale Sabunia niestety odczuwa "moc" boksu :( - łapy zaczynają odczuwać stały kontakt z betonem - zimno - wilgotno - stawy siadają :( Tak mi żal tych onków, że nie macie nawet pojęcia! To takie kontaktowe psy! Łakną człowieka jak tlenu! Wtulają mi się w dłonie przez kraty! Płakać mi się chce, jak od nich odchodzę! I nikt!!! ich nie chce???[/QUOTE]

chce, chce, ale ma już 9 przygarniętych zwierzaków...:-(
od pierwszej chwili, jak zobaczyłam tych dwoje - pokochałam biedaków.... i pomóc nie mogę....:placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

[quote name='mari23']
od pierwszej chwili, jak zobaczyłam tych dwoje - pokochałam biedaków.... i pomóc nie mogę....:placz::placz::placz::placz::placz:[/QUOTE]
No to tak ,jak ja - one maja w sobie urok, a do schronu przychodzą sami "widzący inaczej" ehhh

Posted

Trzeba by umieścić je w hotelu - po to, żeby ich nie rozdzielono. A potem szukać domku. Ja mam też psa i sukę ("owczarkopodobne") i widzę, jak bardzo się kochają. Mogę pomóc z transportem, chętnie też dorzucę się na hotel.

Posted

Wystąpię jako głos rozsądku. Po pierwsze dla dwóch dużych psów potrzeba 900 zł miesięcznie na hotel + ewentualne wydatki weterynaryjne. To kwota ogromna. Zwłaszcza, że 1. psom nie grozi uśpienie, 2. psy maja dobre warunki (wspólny i duży boks, zadaszony, ładne i ocieplone budy, pełną michę i opiekę weterynaryjną) 3. są razem i nie grozi im w tej chwili ani rozdzielenie ani dokładka innych psów - bo na sukach nie ma przepełnienia, a siedzą w dziale suki duże. Reasumując - za wszelką cenę należy promować psy do adopcji, rozsyłać dane o nich, gdzie tylko się da, robić ogłoszenia, plakaty i pomóc w ewentualnym transporcie. Dlatego ja ze swej strony proszę - niech każdy zrobi choć jedno ogłoszenie, jeden plakacik, kilka uloteczek - szczególnie osoby z Dolnego Śląska, a osoby, które deklarują pieniądze niech ewentualnie trzymają tę kasę na benzynę, gdyby był potrzebny transport. ja wiem, że znowu tu się wymądrzam, ale naprawdę nie widzę potrzeby załatwiania tym onkom na dzień dzisiejszy hotelu - natomiast jest realna potrzeba rozgłosu medialnego dla nich - i tu błagam - rozgłaszajcie, promujcie, zachęcajcie! One jeszcze na jakimś ogródku ładnych kilka lat popilnują i potowarzyszą człowiekowi.

Posted

Jeśli mieszkacie gdzieś w pobliżu budujących się nowych domków jednorodzinnych, lub w pobliżu już istniejącego osiedla domków jednorodzinnych to też błagam: wydrukujcie kilka ulotek z tekstem od mari - może być nawet bez zdjęcia, ale żeby popowieszać na słupach, powrzucać do skrzynek. No jakoś musimy wylansować te psy! Pomóżcie proszę!

Posted

Pocieszyłaś mnie! Odkładam kasę na transport! Pokombinuję też z ulotkami. Może mazowieckie będzie bardziej przyjazne moim ulubieńcom. Czasem zastanawiam się co myśli, czuje ich "ukochany" pan"?

Posted

Basia1244 napisał(a):
Wystąpię jako głos rozsądku. Po pierwsze dla dwóch dużych psów potrzeba 900 zł miesięcznie na hotel + ewentualne wydatki weterynaryjne. To kwota ogromna. Zwłaszcza, że 1. psom nie grozi uśpienie, 2. psy maja dobre warunki (wspólny i duży boks, zadaszony, ładne i ocieplone budy, pełną michę i opiekę weterynaryjną) 3. są razem i nie grozi im w tej chwili ani rozdzielenie ani dokładka innych psów - bo na sukach nie ma przepełnienia, a siedzą w dziale suki duże. Reasumując - za wszelką cenę należy promować psy do adopcji, rozsyłać dane o nich, gdzie tylko się da, robić ogłoszenia, plakaty i pomóc w ewentualnym transporcie. Dlatego ja ze swej strony proszę - niech każdy zrobi choć jedno ogłoszenie, jeden plakacik, kilka uloteczek - szczególnie osoby z Dolnego Śląska, a osoby, które deklarują pieniądze niech ewentualnie trzymają tę kasę na benzynę, gdyby był potrzebny transport. ja wiem, że znowu tu się wymądrzam, ale naprawdę nie widzę potrzeby załatwiania tym onkom na dzień dzisiejszy hotelu - natomiast jest realna potrzeba rozgłosu medialnego dla nich - i tu błagam - rozgłaszajcie, promujcie, zachęcajcie! One jeszcze na jakimś ogródku ładnych kilka lat popilnują i potowarzyszą człowiekowi.

odnowiłam im dzisiaj allegro - jak każde - wyróżnione, pogrubione i podświetlone jest, to chyba czwarte, albo i piąte.... oby znalazł się dla nich czlowiek.... no i dom oczywiście, bo "człowiek" czyli my wszystkie - to za mało

a o tych plakatach tam, gdzie domy nowe się budują to nie pomyślałam.... super-pomysł !