Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoskaGoska']marii a jak nic nie zrozumialam z tego co napisalas?? :oops:
co mialas na mysli : zabrali do nich od nas wczoraj dwa biedactwa

do nich - czyli do schroniska w Tychach (poprawiłam)... od wczoraj szukam jakiegoś kontaktu, nikt mi nie odpisuje, a piszę jakoś tak "w desperacji" nieco chaotycznie, przepraszam:oops:

a wracając do Apolla i Saby - czy jakieś ładne fotki dostane na maila?
będę im robić allegro, a jak skończę budżet (oj, nie pytajcie, co to, kto nie wie, ten szczęśliwy)
może popróbuję zrobić inne ogłoszenia

Posted

ale czemu te psy pojechaly do TYCH z Wroclawia?
zaraz tu dam fotki bedzie ich sporo - bo dzis one to chyba z 1h spokojnie byly na spacerze- - bo czekalysmy, zeby niunia do weta sié załapała,bo ja nie mogę na jej oczy się patrzeć bo jak byk ma chore

Posted

GoskaGoska napisał(a):
ale czemu te psy pojechaly do TYCH z Wroclawia?
zaraz tu dam fotki bedzie ich sporo - bo dzis one to chyba z 1h spokojnie byly na spacerze- - bo czekalysmy, zeby niunia do weta sié załapała,bo ja nie mogę na jej oczy się patrzeć bo jak byk ma chore

oczy to ona ma czerwone takie, dobrze, że u weta była...
a psy pojechały z gminy Wołów, są ze zlikwidowanej oczyszczalni ścieków szpitala w Lubiążu - gmina ma podpisaną umowę z Tychami, więc tam....
pan, który je zabierał bardzo sympatyczny, jak czarnego do klatki włożyli, Borys (jasny) sam wskoczył do niego... serce pęka...
Beata dzwoniła i prosiła, żeby je razem dali (bardzo zżyte są i bojaźliwe), pani jej na to, że to tylko stworzenia, no to Beata już się wściekła: "dla mnie to pani jest tylko stworzeniem i chyba miejsca pracy pani pomyliła"
a teraz siedzi i ryczy...

fotki cudowne! dziękuję !!!!

Posted

Foty extra,fajnie,że trzymacie rękę na pulsie i oby coś z tego było.Co do komentarza pracownicy schroniska z Tychów,to ręce opadają.Co ona tam robi z taką mentalnością???

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Oby jak najszybciej znalazły dom, opowiadam o nich komu się da.....

to tak jak ja....
ja opowiadam nawet takim, którym wiem, że się nie da.... liczę na cud...

Posted

Basia1244 napisał(a):
Ale nie dają! Nie dają ich na spacer, bo chciałam brać!

dlaczego ??????:crazyeye:

do końca allegro pozostała godzina.... wyświetleń 927.... telefonów..... zero...:-(

Posted

Ano dlatego, że wolno nam brać tylko psy z izolatek i szczeniakarni. Ale pójdę w czwartek i jeszcze raz zapytam, bo one są już po kwarantannie (lada moment je na ogólne boksy dadzą i rozdzielą - sama się dziwię, że jeszcze siedzą w parze na jedynkach), więc może pozwolą teraz zabrać na spacer.

Posted

Basia z boksu ciężej psa wyciągnąć niz tam na izolatce - bo wtedy faktycznie psy mogą się gryź jak weżniesz jakiegoś a pozniej wróci - do grupy inne są zazdrosne i w ogóle adrenalina na boksie się podnosi.
Zawsze tak było z wyciąganiem psa, bo tak naprawdę osobiście wyciągnąć psa nie można , trzeba prosić pielęgniarza a wiadomo, ze on tez ma inne psy itd więc psy raczej spacerów nie mają, dlatego jak się psa wyciąga to trzeba to wykorzystać na zdjęcia, reakcje na inne zwierzęta , jak chodzi na smyczy, jak reaguje na inne psy, na suczki, na koty i nawet dzikie ptaki :)

ja trochę wysiadłam fizycznie, jutro i czw mam zabiegany dzień , ale siądę na dniach do tych ogłoszeń i dom im się znajdzie , bo tak to wiadomo że ze schronu nie pojdą :shake:

Posted

Tak tak - ja wiem, że z boksów nie wyciągać, bo potem jest rzeźnia, ale ja chciałam brać psy z jedynek - na początku z diuną_wro nawet spróbowałyśmy zabrać cc do zdjęć i jamniczkę szorściaka i jeszcze coś, ale nas opiórkali...że nie wolno i już.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Ano dlatego, że wolno nam brać tylko psy z izolatek i szczeniakarni. Ale pójdę w czwartek i jeszcze raz zapytam, bo one są już po kwarantannie (lada moment je na ogólne boksy dadzą i rozdzielą - sama się dziwię, że jeszcze siedzą w parze na jedynkach), więc może pozwolą teraz zabrać na spacer.

Boże, ogólne boksy, rozdzielą.................Czy one mają szansę? Rozpacz. Mówię o tych psiakach, wertuję w głowie jak można pomóc. Jestem z wami piesiulki.

Posted

zawsze.ewa napisał(a):
Boże, ogólne boksy, rozdzielą.................Czy one mają szansę? Rozpacz. Mówię o tych psiakach, wertuję w głowie jak można pomóc. Jestem z wami piesiulki.

czasem mam dość tego świata.... nie mam już sił... i łez....
jak im pomóc???????
allegro zakończyło się prawie tysiącem wyświetleń (wyróżnione, podświetlone itp) ale nikt nawet nie zadzwonił zapytać....

Posted

Zmień tekst tego allegro na bardziej osobisty - bez tysiąca wykrzykników, takie cichsze, ale głębsze - sporo ludzi czyta jednak tekst. I fotki od Goska Goska - trzeba wznowić i walczyć. jutro postaram się zabrać je na spacerek.