Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AAA! jeszcze jedno - one na prawdę nie muszą iść do adopcji razem - Api jest bardzo nastawiony na człowieka - jemu jest potrzebny dobry przewodnik i to będzie super pies do towarzystwa - uwielbiam takie chłopaki - kontaktowy, chętny do współpracy, skoncentrowany. Szybko można go nauczyć wielu rzeczy - tylko jakiś fajny ludź i wio. Saba jest bardzie wyciszona, ale to atut dla kogoś, kto nie ma ochoty na super szkolenie psa lub zwyczajny trening. Czysta, stabilna suka do spacerów. Dodaj im w tym allegro trochę tych cech - to są świetne onki. Niekoniecznie na podwórko!

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy jak pójdą osobno do adopcji to czy Saba da radę sama? Koszmar .....więcej pytań niż odpowiedzi...co lepsze razem, osobno. Boże, marzę o domu i podwórki, właśnie dla takich nieszczęśników jak nasze oneczki.

Posted

[quote name='Basia1244']Zmień tekst tego allegro na bardziej osobisty - bez tysiąca wykrzykników, takie cichsze, ale głębsze - sporo ludzi czyta jednak tekst. I fotki od Goska Goska - trzeba wznowić i walczyć. jutro postaram się zabrać je na spacerek.[/QUOTE]

tekst będzie Twój, a zdjęcia Goski - zaraz się za to biorę, bo czasu szkoda i psiaków żal...

tak może być?
ja jestem beksa więc do tekstów nie rozumu, a serca używam, stąd one takie, nie potrafię rozsądnie... ;)

edit:
do tekstu Basi dodałam późniejsze uwagi - poprawcie cioteczki, żeby było dobrze:
Dwa wspaniałe owczarki niemieckie Saba i Apollo szukają domu, obecnie znajdują się we wrocławskim schronisku po stracie właściciela. Są to psy stabilne emocjonalnie, pilnujące, ale nie jazgoczące, przyjazne opiekunowi, piękne i w dobrej kondycji. Mogą pilnować posesji, ale także mieszkać w bloku.
Saba jest wysterylizowana i ma 8 lat. Jest wyciszona - to atut dla kogoś, kto nie ma ochoty na super szkolenie psa lub trening, po prostu - czysta, stabilna suka do spacerów.
Api ma 7 lat i nie jest kastrowany, bardzo nastawiony na człowieka - super pies do towarzystwa, kontaktowy, chętny do współpracy, skoncentrowany, szybko można go nauczyć wielu rzeczy.
Psy całe życie spędziły razem i miały cudowny dom, ale ponieważ dla nich człowiek jest najważniejszy - nie muszą iść do adopcji razem, choć byłoby to dla nich najszczęśliwsze zakończenie.
Jeśli potrzebujesz dobrego stróża, wiernego przyjaciela, spokojnego towarzysza - dojrzałego i mądrego psa - zainteresuj się Sabą lub Apollem i zadzwoń..

do kogo podać kontakt? do schroniska?

Posted

Na spacerek nie poszliśmy, ale godzinkę przez kraty gadaliśmy sobie. Api jest fenomenalny. Powtarzam FENOMENALNY chłopak - szuka ludzia! Saba jest mniej "nachalna" , ale też kontaktowa - wołały za mną długo.......... Szlag mnie trafia, ja kmuszę od nich odejść, bez nich.
GoskaGoska - ja teżnie odbieram telefonu ,jak prowadzę :) Na szczęście nie jestem zawodowym kierowcą, ale i tak przez kilka godzin dziennie mam wyłączoną komórkę :) - takie życie.

Posted

Dobrze,ze wątek żyje-Basia1244 super,że poświęcasz im czas nie z obowiazku a z serca jak i inne aktywne tu osoby.Ja tu zaglądam i tylko dopinguję,może w jakimś momencie będę umiał pomóc bezpośrednio.Trzymam mocno kciuki,choć jak przeglądam wątki innych nieszczęść to tracę wiarę w człowieka.

Posted

[quote name='Borówka16']Jestem Maryniu :(
Boże...co ludzie potrafią zwierzakom zrobić :(

Dziękuję, że jesteś:Rose:

Trochę trwało, bo jakby mi było mało problemów - :-(kolejną bidę sobie do domu dokwaterowałam.... maleńkie to, na jedno oczko ślepe, na jedna łapkę kulawe - i niby na DT, domek znajdzie...:stupid::help1:
malutka ułożyła się koło moich nóg i wszystkie moje psiaki powarkuje - a one - jak każdą kolejną - przyjęły ja życzliwie...

a Apuś i Saba .... no niestety są duże, więc w domu ich nie zmieszczę już...:-(
właśnie zrobiłam im allegro - wyróżnione, pogrubione i podświetlone, z maksymalną możliwą ilością zdjęć (ciężko było wybrać, bo takie piękne fotki)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1266791959

sprawdźcie mnie i podpowiedzcie, co poprawić:cool3:

Posted

Moim skromnym zdaniem już lepiej zaprezentować psiaki nie można. To w końcu nie konkurs piękności a oferta dla człowieka ,który ma je pokochać.Jeśli takie ogłoszenie nie podziała,to kiepska sprawa.

Posted

dla Saby i Apolla od przyjaciół:

udostępniłam wszystkie zdjęcia i historie psiaków na facebooku. Już ludzie zaczynają "podawać dalej". Za jakiś czas odnowię te wiadomości, więc znów się pojawią jako ogłoszenia. Teraz pozostaje mieć nadzieję, że kogoś wzruszy ich los i ktoś się zdecyduje... Na pewno zawsze to jedna więcej szansa.

Nie wiem czy bez konta na facebooku będzie to widoczne, pewnie nie, ale tu jest galeria: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000714458104#!/album.php?aid=27092&id=100000930135823 a oprócz tego każdy pies został "wysłany" jako osobne ogłoszenie. Zobaczą to ogłoszenie wszyscy, którzy są dodani do przyjaciół czyli ponad sto osób z różnych miast, większość z nich ma sporo kolejnych przyjaciół, więc mam nadzieję, że dla któregoś psiaczka okaże się to "łańcuszkiem szczęścia"..."

Posted

Oby sie dom znalazl- jednak najfajniej by bylo dla obu psiaków razem.

U Was we wrocławskim podobno jest największy procent adopcji ( i w krakowskim)- może coś sie trafi.

Tylko proszę- wykastrujcie Apollo przed ew. wydaniem- nie ucieknie za pannami.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Onki bez zmian - nadal w jedynce, nadal razem, nadal bez ludzia. Telefon już nie dzwoni., psy coraz brudniejsze, szlag.

gdzie ludzie mają oczy i serca????:-(:-(:-(