Basia1244 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 AAA! jeszcze jedno - one na prawdę nie muszą iść do adopcji razem - Api jest bardzo nastawiony na człowieka - jemu jest potrzebny dobry przewodnik i to będzie super pies do towarzystwa - uwielbiam takie chłopaki - kontaktowy, chętny do współpracy, skoncentrowany. Szybko można go nauczyć wielu rzeczy - tylko jakiś fajny ludź i wio. Saba jest bardzie wyciszona, ale to atut dla kogoś, kto nie ma ochoty na super szkolenie psa lub zwyczajny trening. Czysta, stabilna suka do spacerów. Dodaj im w tym allegro trochę tych cech - to są świetne onki. Niekoniecznie na podwórko! Quote
bela51 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Serce sie kraje, gdy czytam te historie. Co z tymi ludzmi sie dzieje? Czy ten ich Pan nie miał rodziny, która by pomogła? Ehh... pieskie zycie.:-( Quote
Basia1244 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 A czy ktoś założył im może wątek na owczarku? http://www.owczarek.pl/ warto Quote
zawsze.ewa Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 czy jak pójdą osobno do adopcji to czy Saba da radę sama? Koszmar .....więcej pytań niż odpowiedzi...co lepsze razem, osobno. Boże, marzę o domu i podwórki, właśnie dla takich nieszczęśników jak nasze oneczki. Quote
mari23 Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='Basia1244']Zmień tekst tego allegro na bardziej osobisty - bez tysiąca wykrzykników, takie cichsze, ale głębsze - sporo ludzi czyta jednak tekst. I fotki od Goska Goska - trzeba wznowić i walczyć. jutro postaram się zabrać je na spacerek.[/QUOTE] tekst będzie Twój, a zdjęcia Goski - zaraz się za to biorę, bo czasu szkoda i psiaków żal... tak może być? ja jestem beksa więc do tekstów nie rozumu, a serca używam, stąd one takie, nie potrafię rozsądnie... ;) edit: do tekstu Basi dodałam późniejsze uwagi - poprawcie cioteczki, żeby było dobrze: ____________________________________ Dwa wspaniałe owczarki niemieckie Saba i Apollo szukają domu, obecnie znajdują się we wrocławskim schronisku po stracie właściciela. Są to psy stabilne emocjonalnie, pilnujące, ale nie jazgoczące, przyjazne opiekunowi, piękne i w dobrej kondycji. Mogą pilnować posesji, ale także mieszkać w bloku. Saba jest wysterylizowana i ma 8 lat. Jest wyciszona - to atut dla kogoś, kto nie ma ochoty na super szkolenie psa lub trening, po prostu - czysta, stabilna suka do spacerów. Api ma 7 lat i nie jest kastrowany, bardzo nastawiony na człowieka - super pies do towarzystwa, kontaktowy, chętny do współpracy, skoncentrowany, szybko można go nauczyć wielu rzeczy. Psy całe życie spędziły razem i miały cudowny dom, ale ponieważ dla nich człowiek jest najważniejszy - nie muszą iść do adopcji razem, choć byłoby to dla nich najszczęśliwsze zakończenie. Jeśli potrzebujesz dobrego stróża, wiernego przyjaciela, spokojnego towarzysza - dojrzałego i mądrego psa - zainteresuj się Sabą lub Apollem i zadzwoń.. do kogo podać kontakt? do schroniska? Quote
Basia1244 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Tekst super! Może do schroniska to nie dawaj telefonu, bo to bezsensu ,tam się dodzwonić nie idzie. Ja myślę, że Goska Goska jest najlepsza od onków - więc może się zgodzi, zapytaj, a jak nie to dawaj mój 661293967 mail: [email protected]. Quote
GoskaGoska Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 no tylko, ze jak jezdze autem to nie odbieram telefonow i ze tak powiem nie powinna się wkurzać - a wiem jacy ludzie potrafią dzwonić i o jakich godzinach - mozesz dac moje gg 2128752 Quote
Basia1244 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Na spacerek nie poszliśmy, ale godzinkę przez kraty gadaliśmy sobie. Api jest fenomenalny. Powtarzam FENOMENALNY chłopak - szuka ludzia! Saba jest mniej "nachalna" , ale też kontaktowa - wołały za mną długo.......... Szlag mnie trafia, ja kmuszę od nich odejść, bez nich. GoskaGoska - ja teżnie odbieram telefonu ,jak prowadzę :) Na szczęście nie jestem zawodowym kierowcą, ale i tak przez kilka godzin dziennie mam wyłączoną komórkę :) - takie życie. Quote
wolf122 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Dobrze,ze wątek żyje-Basia1244 super,że poświęcasz im czas nie z obowiazku a z serca jak i inne aktywne tu osoby.Ja tu zaglądam i tylko dopinguję,może w jakimś momencie będę umiał pomóc bezpośrednio.Trzymam mocno kciuki,choć jak przeglądam wątki innych nieszczęść to tracę wiarę w człowieka. Quote
Borówka16 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Jestem Maryniu :( Boże...co ludzie potrafią zwierzakom zrobić :( Quote
mari23 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='Borówka16']Jestem Maryniu :( Boże...co ludzie potrafią zwierzakom zrobić :( Dziękuję, że jesteś:Rose: Trochę trwało, bo jakby mi było mało problemów - :-(kolejną bidę sobie do domu dokwaterowałam.... maleńkie to, na jedno oczko ślepe, na jedna łapkę kulawe - i niby na DT, domek znajdzie...:stupid::help1: malutka ułożyła się koło moich nóg i wszystkie moje psiaki powarkuje - a one - jak każdą kolejną - przyjęły ja życzliwie... a Apuś i Saba .... no niestety są duże, więc w domu ich nie zmieszczę już...:-( właśnie zrobiłam im allegro - wyróżnione, pogrubione i podświetlone, z maksymalną możliwą ilością zdjęć (ciężko było wybrać, bo takie piękne fotki) http://allegro.pl/show_item.php?item=1266791959 sprawdźcie mnie i podpowiedzcie, co poprawić:cool3: Quote
wolf122 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Moim skromnym zdaniem już lepiej zaprezentować psiaki nie można. To w końcu nie konkurs piękności a oferta dla człowieka ,który ma je pokochać.Jeśli takie ogłoszenie nie podziała,to kiepska sprawa. Quote
Basia1244 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 dla Saby i Apolla od przyjaciół: udostępniłam wszystkie zdjęcia i historie psiaków na facebooku. Już ludzie zaczynają "podawać dalej". Za jakiś czas odnowię te wiadomości, więc znów się pojawią jako ogłoszenia. Teraz pozostaje mieć nadzieję, że kogoś wzruszy ich los i ktoś się zdecyduje... Na pewno zawsze to jedna więcej szansa. Nie wiem czy bez konta na facebooku będzie to widoczne, pewnie nie, ale tu jest galeria: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000714458104#!/album.php?aid=27092&id=100000930135823 a oprócz tego każdy pies został "wysłany" jako osobne ogłoszenie. Zobaczą to ogłoszenie wszyscy, którzy są dodani do przyjaciół czyli ponad sto osób z różnych miast, większość z nich ma sporo kolejnych przyjaciół, więc mam nadzieję, że dla któregoś psiaczka okaże się to "łańcuszkiem szczęścia"..." Quote
Ania i Kajber Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Trzymam mocno kciuki. Barzdo mocno mi te psiaki zapadły w serce. Oby tylko ich nie rozdzielili i nie przenieśli na ogolne, bo mogą sobie nie poradzić. :-(. Quote
Basia1244 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Trzymać kciuki! Są pierwsze telefony z allegro! Na razie pytają wyłącznie o Apiego, testują, ja testuję, ale...... niech dzwonią!. Quote
Basia1244 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 A może nadają się do koni? Meri? http://www.dogomania.pl/threads/193748-Dwa-psy-str%C3%B3%C5%BCuj%C4%85ce-poszukiwane/page4 Może tu je dać? Quote
Ania i Kajber Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Oby sie dom znalazl- jednak najfajniej by bylo dla obu psiaków razem. U Was we wrocławskim podobno jest największy procent adopcji ( i w krakowskim)- może coś sie trafi. Tylko proszę- wykastrujcie Apollo przed ew. wydaniem- nie ucieknie za pannami. Quote
mari23 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='Basia1244']A może nadają się do koni? Meri? http://www.dogomania.pl/threads/193748-Dwa-psy-str%C3%B3%C5%BCuj%C4%85ce-poszukiwane/page4 Może tu je dać? tam już tłumy zgłoszone, w tym "moje" dwa stróżujące.... ale jest nadzieja.... na allegro mają 2 obserwatorów - czy to ktoś z Was? oby to dwa domki były..... Quote
wolf122 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 :shake:Trzymam kciuki,czas płynie:shake: Quote
Basia1244 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Onki bez zmian - nadal w jedynce, nadal razem, nadal bez ludzia. Telefon już nie dzwoni., psy coraz brudniejsze, szlag. Quote
Ania i Kajber Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dobrze, ze razem, nierozdzielone, be zagrożenia ze strony inych psów. To moze trwać nawet rok, ale dom znajdą :-). Quote
mari23 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Basia1244 napisał(a):Onki bez zmian - nadal w jedynce, nadal razem, nadal bez ludzia. Telefon już nie dzwoni., psy coraz brudniejsze, szlag. gdzie ludzie mają oczy i serca????:-(:-(:-( Quote
Basia1244 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Też się zastanawiam... bo one są rewelacyjne! I na stróża i na towarzysza! Oślepli?????? Quote
Ania i Kajber Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Pewnie biedaki mają dużą konkurencję wśród owczarków pięknych i młodszych, których w żadnym schronisku nie brakuje, niestety :-(. Quote
Recommended Posts