Ewanka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Zaproszona przez Kizimizi, odwiedzam i ja śliczną suczynkę, sponiewieraną przez 'ludzi' ... cieszę się, że jedzie, jak mi się wydaje, do Igiełki ... ważne, że będzie już bezpieczna i pod stałą opieką weta. Quote
kizimizi Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Andzike napisał(a):Ja mam kogoś z Białegostoku !!! Napiszcie do joanna83 ja do niej juz pisalam i do kazdego z Biełegostoku kogo znalazłam. Ewanka napisał(a): ... cieszę się, że jedzie, jak mi się wydaje, do Igiełki ... ważne, że będzie już bezpieczna i pod stałą opieką weta. DZiewczyny powiedzcie czy suczka ma jechac do Igiełki i czego szukamy, kasy, tarsnportu? Bo nic nie wiadomo Quote
Asior Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 I co z małą??? a może hotelik u zuziM by ją przyjął???? czy ktoś może wie, dlaczego madallena i E-S ma bana???? Quote
andzia69 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Asior napisał(a):I co z małą??? a może hotelik u zuziM by ją przyjął???? czy ktoś może wie, dlaczego madallena i E-S ma bana???? Asior - ale dt jest juz - u Igiełki - tylko podstawowy problem jak zwykle...transport...:( jak na razie nic blizej Pipi nie znaleziono...zawsze musi byc przecież pod górkę... Bana ma Kana, Madallena, Malwi, E-S, Iwona 77...normalnie epidemia bananowa na dogo... Quote
kizimizi Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Ewanka jest spod Warszawy i byc moze ma miejsce i byc moze gdzies blizej jest miejsce i dałoby sie psa zabrac (Zuzia to znów Zgorzelec, kawał drogi jak do Igiełki) ale sie nikt nei odzywa i jeszcze te bany. Moze pradzej uda sie inny dt bliżej niż ten tańszy u Igiełki. Quote
andzia69 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 a może popytac wśród jamnikolubnych ciotek - może któras miałaby miejsce dla suni... czy ktoś zgłosił sunie na watek jamnisiowatych w potrzebie? Quote
kizimizi Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 andzia69 napisał(a):a może popytac wśród jamnikolubnych ciotek - może któras miałaby miejsce dla suni... czy ktoś zgłosił sunie na watek jamnisiowatych w potrzebie? wydaje mi sie ze tak. Quote
tripti Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 wakacje już prawie, słuchajcie, ale w białymstoku można ją tanio ciachnąć, poza tym ja nadal szukam po tych okolicach, bo dodatkowo ładować się w koszty transportu, sterylki to niedobrze... tu nie ma problemu ze znalezieniem dt PŁATNEGO gdzieś w Polsce, ale poszukajmy jeszcze czegoś bezpłatnego, jak nie - to płatnego, ale gdzieś bliżej Pipi. Quote
Igiełka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Ciotki Kto mnie przeprowadził na południe kraju a Ja nic o tym nie wiem ?:evil_lol::evil_lol: Jestem przekonana że mieszkam w woj. kujawsko-pomorskim -bo to jest Rypin a nie Rybnik. :eviltong: Quote
joanna83 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Dziewczyny ja jestem cały czas na wątku, chociaż dogo mi strasznie źle działa... Szukam i pytam w sprawie DT, ale w Białymstoku, to bardzo ciężka sprawa. Nie znam też żadnego płatnego DT. Teraz jest kiepski okres, bo wyjeżdzam na wakacje w następnym tygodniu i moje psy zostają u mamy, więc nawet jej nie mam co błagać, żeby wzięła coś do siebie :( Jeśli chodzi o DT u Igiełki, to faktycznie ten transport jest bardzo problematyczny. Ja będę jechać przez Olsztyn, więc mogłabym gdzięś tam podwieść małą, ale z Olsztyna to jeszcze i tak ze 150 km... Quote
Pipi Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 andzia69 napisał(a):a może popytac wśród jamnikolubnych ciotek - może któras miałaby miejsce dla suni... czy ktoś zgłosił sunie na watek jamnisiowatych w potrzebie? Tak,zgłosiłam pierwszego dnia,ale cisza. . . . . Jeśli mogę prosić,to chciałabym wstrzymać się do jutra z szukaniem transportu i w ogóle dt,ok? Jutro podejmę decyzję. . . . .proszę,poczekajmy. Tymczasem,kilka słów o kurczaczku.W nocy była straszna burza.Polazłam do niej do kojca zobaczyć,czy się nie boi.Siedziała na budzie/jest pod zadaszeniem/i warczała na Diankę,która była w budzie.Pomyślałam,że skoro ją zabrałam,że skoro ma być już tylko lepiej,to strasznie tu,wśród tych piorunów,błyskawic,deszczu i wiatru i ciemności.Zabrałam sunię do mieszkania.Płaczące towarzystwo przeniosłam na "salony",a Żabcia została w kuchni.Cichutko spała do rana.Rano spacer na smyczy,reszta luzem.Odbyło się zapoznanie.Żabunia boi się dużych psów.Saszę,Kropkę i Poświętniaczki obszczekała i nawet rzucała się do nich.To było rano.Teraz jest na podwórku w towarzystwie Mony,Luki,Puni,Dianki,Misia i Ozzyka i do tych małych nie fika,ale do dużych co chwilę podbiega i napada.Te stoją jak zaczarowane i patrzą.Jedynie Sasza,warknęła,ostrzegła ją,że nie żartuje.Myślę,że to kwestia czasu i nie byłoby źle.Teraz idę cykać fotki,bo baterie już naładowane.Wkrótce będą zdjęcia - zapraszam. Quote
tripti Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 to dobrze, że udało się przetrwać burzę, u nas przeszła bokiem:( z podlaskiego dt płatne znalazłam na mapie pomocy dogo u Ewa3 i Legend. Quote
Ra_dunia Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Przybywam na wezwanie AgusiP :) Matko - jaka biedna malizna :( Zaznaczam na razie... Quote
Pipi Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Wkleję prośbę Aga&2 z kotkowa.pl - ja również bardzo proszę o oddanie głosu,kto tylko może.Kotkowo bardzo mi pomaga. . . . . "Kochane, wielka prośba do psiolubów kotolubnych Staramy się o wsparcie z Krakvetu, nasza sytuacja tragiczna... Niezręcznie mi prosić, ale to przecież dla dobra zwierzaków. Poza tym poznałam niedawno Pipi osobiście, przejęliśmy jej kociaki - Biedroneczki ,a wcześniej białaczkowego Rumcajsika..." Przegrywamy w Krakvecie dosłownie kilkoma głosami. Jeśli ktoś ma konto na miau to wielka prośba - zagłosujcie. to szansa na lepszy los dla naszych kiciów... Może macie jakiś miłych znajomych którzy mają konta na miau??? Liczy się każdy głos... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=112159 Quote
dreag Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Niestety, nie wyszło w Pupilach, specjalnie wczoraj pojechałam kupić i sprawdzić, pewnie za późno podane, spróbuję w przyszłym tygodniu. Będę dalej ogłaszać na BO. Pipi, Znam płatny tymczas za 25zł w Białymstoku, ale nie wiem, czy tam jest miejsce, zapytam, jeśli chcesz... No i tam są duże psy... Quote
Pipi Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Kilka zdjęć. tu widać,jaka ona chudziutka Quote
Igiełka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Pipi Jesteś Wspaniała -bardzo dziękuje ile jest zdjęć.:loveu::cool3: Żabunia ma piekne mądre oczy śliczne umaszczenie tylko rzeczywiście chudzinka. Tam jest wielu wiernych opiekuńczych Towarzyszy- zwierzęta kochają najmocniej -miłością piękną bo bezinteresowną. :lol::lol: Quote
IVV Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 sliczne malenstwo!!! teraz tylko tem dom dla niej i juz bedzie dobrze... Quote
ata Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Pipi napisał(a):Wkleję prośbę Aga&2 z kotkowa.pl - ja również bardzo proszę o oddanie głosu,kto tylko może.Kotkowo bardzo mi pomaga. . . . . "Kochane, wielka prośba do psiolubów kotolubnych Staramy się o wsparcie z Krakvetu, nasza sytuacja tragiczna... Niezręcznie mi prosić, ale to przecież dla dobra zwierzaków. Poza tym poznałam niedawno Pipi osobiście, przejęliśmy jej kociaki - Biedroneczki ,a wcześniej białaczkowego Rumcajsika..." Przegrywamy w Krakvecie dosłownie kilkoma głosami. Jeśli ktoś ma konto na miau to wielka prośba - zagłosujcie. to szansa na lepszy los dla naszych kiciów... Może macie jakiś miłych znajomych którzy mają konta na miau??? Liczy się każdy głos... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=112159 Zagłosowałam na kotkowa ;) Quote
Pipi Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 ata napisał(a):Zagłosowałam na kotkowa ;) Bardzo dziękuję. _Lara,tak,malutka u mnie jest.W tej chwili jakoś podejrzanie się kręci,wydaje mi się,że ma bóle,skurcze.Coś czuję,że noc mam dzisiaj z głowy,ale jak będzie zobaczymy.Wetka powiedziała,że jest połowa ciąży,ale to była stażystka i może się pomyliła? Wolałabym to ja się pomylić. . . . Quote
Monica_20 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Niebieska713 napisał(a):Jamnisia sliczna...I koza tez... To jest Mietek :loveu: Quote
Isadora7 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Czy wszytkie istotne informacje dotyczące suni są zawarte w pierwszym poscie i można sie na nich oprzeć? Quote
Asior Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Isadorko, zjawiasz się szybko jak błyskawica :) post pierwszy nie jest uaktualniony :( Quote
Recommended Posts