ilon_n Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Czy PONciu wciąż na ulicy?? Niestety kasa by się przydała na DT .. jednak większość jest płatna. I może jeszcze allegro z informacją o pilnym DT .. Quote
as_ko Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 ilon_n napisał(a):Czy PONciu wciąż na ulicy?? Niestety kasa by się przydała na DT .. jednak większość jest płatna. I może jeszcze allegro z informacją o pilnym DT .. Tak, wciąż na ulicy. Może kasę by się dało jakoś uzbierać tylko teraz nigdzie wolnych miejsc w hotelikach nie ma :( nawet z płatnymi DT jest spory problem. :( Quote
as_ko Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Niestety MarzenKa nie zdecydowała się wziąć pieska :( Rodzice maciusia go wezmą, bo niestety nikt inny się nie zgodził, tylko potrzebny nam jest kennel, ja takiego nie mam, czy ktoś mógłby nam pożyczyć na czas tych 2 tygodni? Dzisiaj się dowiedziałam, że dzieci na niego na osiedlu wołają Atos, więc niech już tak zostanie :) Quote
Tola Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 as_ko napisał(a):Niestety MarzenKa nie zdecydowała się wziąć pieska :( Rodzice maciusia go wezmą, bo niestety nikt inny się nie zgodził, tylko potrzebny nam jest kennel, ja takiego nie mam, czy ktoś mógłby nam pożyczyć na czas tych 2 tygodni? Tz jutro jedzie przez Krasnystaw, moze podrzucic ... Kennel ma 2 wejcia, myslę, ze nada się... Quote
marzenKa Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 hej niestety tak jak pisala as-ko nie dam rady zabrac do siebie Atosa:) dzisiaj wyszlo ze moja suka przed operacja bedzie miala jeszcze mini zabieg.. i juz jutro rano musze z nia jechac..ogolnie zawrotw glowy W dodatku gadalam z moim Tztem i siostra i niestety nikt nie ma czasu by ewentualnie mi pomoc przy psiakach..wiec lipa:( Nie chce sie porywac z motyka na slonce... Mam nadzieje ze Atos mimo wszystko znajdzie DT lub wyjezdzie do Rodzicow Maciusia. Wszystko lepsze od ulicy... Czy cos mu potrzeba oprocz kennela?? niestety nie dysponuje takim sprzetem... Quote
as_ko Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Tola napisał(a):Tz jutro jedzie przez Krasnystaw, moze podrzucic ... Kennel ma 2 wejcia, myslę, ze nada się... O! super :) w takim razie mam nadzieję że teraz już wszystko pójdzie z górki. Quote
as_ko Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 marzenKa napisał(a):hej niestety tak jak pisala as-ko nie dam rady zabrac do siebie Atosa:) dzisiaj wyszlo ze moja suka przed operacja bedzie miala jeszcze mini zabieg.. i juz jutro rano musze z nia jechac..ogolnie zawrotw glowy W dodatku gadalam z moim Tztem i siostra i niestety nikt nie ma czasu by ewentualnie mi pomoc przy psiakach..wiec lipa:( Nie chce sie porywac z motyka na slonce... Mam nadzieje ze Atos mimo wszystko znajdzie DT lub wyjezdzie do Rodzicow Maciusia. Wszystko lepsze od ulicy... Czy cos mu potrzeba oprocz kennela?? niestety nie dysponuje takim sprzetem... Dziękuję za dobre chęci :) Na razie to bardzo potrzebny mu wet i fryzjer. Chętnie przyjmiemy każda pomoc, na przykład karmę. Jak tylko uda mi się go dostarczyć jakoś do Rodziców Maciusia to bardzo potrzebne będą ogłoszenia, allegro itp. On będzie musiał szybciutko znaleźć domek. Quote
ilon_n Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 przed chwilą rozmawiałam z Tolą o ewentualnym DT dla Atosa .. jest jakaś szansa .. i jeszcze z innej beczki - wybaczcie offa, ale pilne jak diabli:: dla ślepego Szaraczka pilnie potrzebny jest transport z Kielc do Lublina .. ogólna lipa w tym temacie, chłopak jutro przyjeżdża do Kielc i nie ma drugiego segmentu podróży, więc może tu znajdzie chłopak pomoc??!! POMÓŻCIE proszę!! http://www.dogomania.pl/threads/185826-Szaraczek..pilnie!-transport-Kielce-Lublin-na-wtorek!POMOCY!!!LUB-DT-NA-4-DNI/page14 Quote
as_ko Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 ilon_n napisał(a):przed chwilą rozmawiałam z Tolą o ewentualnym DT dla Atosa .. jest jakaś szansa .. Co? Gdzie, kiedy, u kogo? :) Jaka bidna mała kuleczka puchata biedna :( Nikt nie jedzie jutro z Kielc do Lublina? Quote
ilon_n Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='as_ko']Co? Gdzie, kiedy, u kogo? :) Jaka bidna mała kuleczka puchata biedna :( Nikt nie jedzie jutro z Kielc do Lublina? DT u mojej znajomej i to całkiem darmowy!! ale jest pewien warunek i tu Atos musi się spisać na medal .. więc przez najbliższe dni będzie pod obserwacją ;) W temacie transportu - koszty nie grają roli, wszystko opłacimy choćby nawet przejazd w obie strony tylko błagam niech ktoś się znajdzie, by zabrać z Kielc tę biedną kuleczkę do DS w Lublinie .. on już tyle wycierpiał .. to już ostatni etap Jego trasy .. zapłacimy za przejazd tam i z powrotem Quote
evel Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='ilon_n']dla ślepego Szaraczka pilnie potrzebny jest transport z Kielc do Lublina .. ogólna lipa w tym temacie, chłopak jutro przyjeżdża do Kielc i nie ma drugiego segmentu podróży, więc może tu znajdzie chłopak pomoc??!! POMÓŻCIE proszę!! http://www.dogomania.pl/threads/185826-Szaraczek..pilnie!-transport-Kielce-Lublin-na-wtorek!POMOCY!!!LUB-DT-NA-4-DNI/page14 Kurde, on w tych Kielcach ile może siedzieć? Jakaś dziewczyna na wątku o wystawie lubelskiej chyba stwierdziła, że może go podrzucić w niedzielę do Lublina, ale trzeba by to potwierdzić! Quote
ilon_n Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 evl napisał(a):Kurde, on w tych Kielcach ile może siedzieć? Jakaś dziewczyna na wątku o wystawie lubelskiej chyba stwierdziła, że może go podrzucić w niedzielę do Lublina, ale trzeba by to potwierdzić! z tego co wiem mógłby tam awaryjnie przekoczować qrcze do soboty!! A co to za osoba, gdzie można znaleźć to info ?? jak się do niej zgłosić?? Quote
as_ko Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 ilon_n napisał(a):DT u mojej znajomej i to całkiem darmowy!! ale jest pewien warunek i tu Atos musi się spisać na medal .. więc przez najbliższe dni będzie pod obserwacją ;) Czekam na więcej szczegółów. Quote
ilon_n Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 as_ko napisał(a):Czekam na więcej szczegółów. DT w Poznaniu, wśród 3 suczek i stadka kotów .. więc Atos powinien być koto-lubny a przynajmniej koto-obojętny .. kwestia kastracji jak sądzę nie stwarza problemu .. a i tak przyda się na przyszłość .. tak więc najbliższy czas u Rodziców Maciusia można wykorzystać na wykonanie badań i zabiegu .. o ile nie będzie przeciwwskazań, no i obserwację Jego zachowań wobec kociego rodu .. :) Tak więc DT czeka zarezerwowany dla Atosa :) oby chłopak był rozsądny i znosił koty :) Quote
as_ko Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 ilon_n napisał(a):DT w Poznaniu, wśród 3 suczek i stadka kotów .. więc Atos powinien być koto-lubny a przynajmniej koto-obojętny .. kwestia kastracji jak sądzę nie stwarza problemu .. a i tak przyda się na przyszłość .. tak więc najbliższy czas u Rodziców Maciusia można wykorzystać na wykonanie badań i zabiegu .. o ile nie będzie przeciwwskazań, no i obserwację Jego zachowań wobec kociego rodu .. :) Tak więc DT czeka zarezerwowany dla Atosa :) oby chłopak był rozsądny i znosił koty :) Świetna wiadomość!! :) Podejrzewam że z kotami nie będzie większego problemu, bo Atos mieszka na osiedlu gdzie kotów jest multum, ale oczywiście trzeba to sprawdzić. Problem jest taki, że będąc u Rodziców Maciusia piesek nie będzie miał ani badań ani zabiegu, ponieważ Rodzice Maciusia biorą go tylko na przetrzymanie, nie mają czasu się psiną zajmować, obserwować go jakoś dokładnie czy jeździć do weta niestety. :( Uda się to zrobić po tych dwóch tygodniach kiedy piesek znowu trafi do mnie z powrotem. Wtedy może kastracje uda się zrobić laparoskopowo gdzieś w Lublinie, wtedy po 2-3 dniach mógłby jechać do Poznania. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 jest dokładnie jak pisze Asko. Nawet gdybym mogła to i tak kotów nie mam, ani nikogo kto poświęciłby swojego pupila do sprawdzenia. Quote
bico Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 as_ko napisał(a):Świetna wiadomość!! :) Podejrzewam że z kotami nie będzie większego problemu, bo Atos mieszka na osiedlu gdzie kotów jest multum, ale oczywiście trzeba to sprawdzić. Problem jest taki, że będąc u Rodziców Maciusia piesek nie będzie miał ani badań ani zabiegu, ponieważ Rodzice Maciusia biorą go tylko na przetrzymanie, nie mają czasu się psiną zajmować, obserwować go jakoś dokładnie czy jeździć do weta niestety. :( Uda się to zrobić po tych dwóch tygodniach kiedy piesek znowu trafi do mnie z powrotem. Wtedy może kastracje uda się zrobić laparoskopowo gdzieś w Lublinie, wtedy po 2-3 dniach mógłby jechać do Poznania. as_ko, zróbmy tam jak był ustalone - łapiesz Atosa, bierzesz go do weta na szczepienie i jedzie na awaryjne przetrzymanie do Rodzice Maciusia. Potem po 2 tyg. posiedzi u Ciebie kilka dni i jeśli lubi koty pojedzie do Poznania. Tola, dziękujemy za pożyczenie kennelu:loveu: lion n - dzięki za rezerwację i wyszukanie DT w Poznaniu:loveu: as_ko - uda Ci się odebrać ten kennel? Teraz już będzie z górki! Uda się:cool3: Musi! a Szaraczek z Kilec do Lublina dojedzie - damy radę i tam;) Quote
as_ko Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 bico napisał(a):as_ko, zróbmy tam jak był ustalone - łapiesz Atosa, bierzesz go do weta na szczepienie i jedzie na awaryjne przetrzymanie do Rodzice Maciusia. Potem po 2 tyg. posiedzi u Ciebie kilka dni i jeśli lubi koty pojedzie do Poznania. Tola, dziękujemy za pożyczenie kennelu:loveu: lion n - dzięki za rezerwację i wyszukanie DT w Poznaniu:loveu: as_ko - uda Ci się odebrać ten kennel? Teraz już będzie z górki! Uda się:cool3: Musi! a Szaraczek z Kilec do Lublina dojedzie - damy radę i tam;) W tej chwili czekam na wiadomość od Rodzice Maciusia, kiedy Atosa będę mogła jakoś do nich przetransportować do Krasnystawu. Kennel chyba dostarczy TZ Toli dzisiaj prosto do Rodzice Maciusia, czy nie? To ja nie mam co odbierać :) ja w czwartek po 13 mogę jechać po Atosa do Puław i go przywieźć do Lbn. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 asko - masz pw. Widzę, że Tola do mnie wczoraj dzwoniła, a ja nie odebrałam. Ale tak jak pisałam na pw, można dzisiaj kennel do nas podrzucić, nawet jeśli nikogo nie będzie w domu, to jeśli się da (a chyba tak) to można go przez ogrodzenie przerzucić (co wydaje mi się że nie jest trudne :evil_lol::evil_lol::diabloti::diabloti:) Quote
Becia66 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 mieć tylko nadzieje , że Atos gdzies nie zniknął..... Quote
as_ko Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Jutro rano jadę po pieska, bo akurat mam transport do Puław bezpłatny, więc jakoś go przetrzymam tę jedną noc w oddzielnym pokoju, żeby nie miał kontaktu z Negrą, po którą jadę dzisiaj do E-S. W czwartek fryzjer omówiony na godzi. 14.00 więc koło 16 myślę że będziemy już wyjeżdżać do Krasnystawu :) Mam nadzieję że nic nagle nie wyskoczy, ani żadnych komplikacji nie będzie (szczególnie boję się wizyty u weta) i plan wypali :) Trzymajcie kciuki! Quote
Tola Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 TZ rozmawiał juz w sprawie klatki; podwiezie ją dzisiaj Quote
bico Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 as_ko napisał(a):Jutro rano jadę po pieska, bo akurat mam transport do Puław bezpłatny, więc jakoś go przetrzymam tę jedną noc w oddzielnym pokoju, żeby nie miał kontaktu z Negrą, po którą jadę dzisiaj do E-S. W czwartek fryzjer omówiony na godzi. 14.00 więc koło 16 myślę że będziemy już wyjeżdżać do Krasnystawu :) Mam nadzieję że nic nagle nie wyskoczy, ani żadnych komplikacji nie będzie (szczególnie boję się wizyty u weta) i plan wypali :) Trzymajcie kciuki! o matko! Musi się udać! Plan jest dobry i przemyślany:) Tylko, żeby Atos nie nawiał i będzie dobrze. Trzymam kciuki:happy1: Quote
Recommended Posts