ilon_n Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 as_ko napisał(a):Od jutra, jak tylko będę miała zdjęcia Atosa po strzyżeniu, zaczynam mu intensywnie domku szukać, pierwsze co to potrzebne nam będzie allegro. ja już wczoraj podesłałam Atoska joli_li, bo wypytywała o PONkowate do adopcji .. ktoś z jej kręgów był zainteresowany adopcją tego typu psiaka .. no ale czy Atos w istocie PON-kowaty? hmmm ... zobaczymy czy będzie dalszy odzew .. tak czy siak Atos (nawet bez liftingu) urodziwy psiak, więc domek się znajdzie :) Quote
leni356 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ale super akcja :multi::multi: Psiak cudo, tylko mu pewnie gorąco w kożuszku Quote
as_ko Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 No jest bardzo ładny ale też bardzo strachliwy. Bardzo boi się ludzi, nie jest nauczony żyć z człowiekiem :( 2 miesiące żył na ulicy u nas na osiedlu. W ogóle będę miła ciekawie w nocy, bo zjadł, napił się i to całkiem sporo a na spacerze nic nie zrobił :( tak jest przestraszony, jak mój TZ kichnął to się zerwał nagle z przerażeniem w oczach. Myślę jednak że jak ktoś mu poświęci trochę czasu to będzie wspaniały pies, jak mnie widzi to już macha ogonkiem :) Quote
rodzice Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='as_ko']Kilka zdjęć pieska tak na szybko robione: Zapomniałam napisać że piesek waży ok 16-17 kg :) troszku podobny do tybeta tylko waga za wysoka bo tt maja tak do 13 kg Quote
bico Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 jaki z Atosika wspaniały i kochany psiaczek!:loveu::multi: as_ko - koniecznie porób mu dużo zdjęć, z "pozycji psa", takich z widokiem na pyszczek, nie z góry, to się do ogłoszeń bardzo przydadzą, no i do allegro przede wszystkim:cool3: Jeśli ktoś zrobi na prawdę fajne allegro dla Atoska, to stawiam psiakowi wyróżnienie za 14 zł;) Atos jest na prawdę fajniutki, "w typie rasy" i koniecznie trzeba go wykastrować zanim pójdzie do ds, żeby nikt się nie pokusił o rozmnożenie go:mad: A tutaj, zapraszam do arcyciekawej ciekawej lektury - głupota, chamstwo i totalna bezmyślność "wolontariuszy" z naszego podlubelskiego schronu w Krzesimowie,:mad:lektura jest krótka, kilka stron i zaczyna się dość niewinnie, a kończy...brak słów:crazyeye::shake::shake::mad: http://www.dogomania.pl/threads/180612-Krzesim%C3%B3w-w%C4%85tek-og%C3%B3lny.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82oszeniach!!!/page8 przeszła niestety ludzkie pojęcie... Quote
as_ko Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Piesek jest na prawdę baaardzo spokojny, w domu się nie załatwił, dopiero rano na dworze wysikał. Martwi mnie tylko ten brak kupki. Na spacerze nie reaguje na inne psy, koty, chyba ze jakiś się na niego wydziera, ale to on wtedy ucieka i chowa się za nas. Nie słyszałam żeby szczekał. Po prostu idealny pies :) Quote
E-S Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 To masz 2 ideały na tymczasie :) Dzisiaj Atos jedzie do Rodziców Maciusia ? Quote
as_ko Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Tak, dzisiaj. Mam nadzieję że na godz. 17-18 dotrzemy już do Krasnystawu :) Aż szkoda go oddawać :( Quote
zuzlikowa Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Atos...dobrze,że jesteś! Postaram się pomóc...na razie zaznaczam i o fotki jeszcze proszę!Te też do wykorzystania bezwzględnie,ale przydałoby się więcej...z poziomu psiaka i nie w pełnym słońcu...sory za mądrzenie,trochę jednak fotek już spaliłam robięc w pełnym słoneczku! Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 ja obiecuję, że mu porobię ładne foteczki jak będzie u mnie, tylko przypomnijcie mi proszę. Quote
ilon_n Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):ja obiecuję, że mu porobię ładne foteczki jak będzie u mnie, tylko przypomnijcie mi proszę. to ja już przypominam, bo później zapomnę :diabloti: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Asko - czy Ty masz net w aucie? :) czy wyjechałaś już z psiakiem czy nie? bo my chcemy wyskoczyć z domu na jakiś czas no i nie wiem w końcu o której będziesz. Ty wyjeżdżasz z Lublina tak? Quote
LadyS Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Rodzice, as_ko raczej dziś nie przyjedzie - dopiero wróciłyśmy od fryzjera... Na pewno się odezwie. Dla zachęty - Atos: Quote
as_ko Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Słuchajcie nie dam rady dzisiaj pojechać do Krasnystawu :( Dopiero wróciłam od fryzjera gdzie z Ladyswallow spędziłyśmy bite 2h na strzyżeniu Atosa, tak się biedny wyrywał jak mu łapki obcinali że my to padnięte i całe sponoce z tamtąd wyszłyśmy, bo go trzymałyśmy. Ale pies był bardzo grzeczny, nie warczał, nie pokazywał zębów ani nie szczekał. Miał straszne dredy :( Jak wróciłam do domu to jeszcze go wykąpałyśmy, bo latały po nim pchełki. Teraz jest obrażony na cały świat i śpi. Dzisiaj od rana jestem na nogach i ledwo żyję. Pani fryzjer mówi że Atos to mieszanka sznaucera, z resztą sama ma w domu miniaturkę. Tak wyglądałem przed strzyżeniem dzisiaj rano: Quote
malawaszka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 hahaha świetny jest! ale błagam obetnijcie mu tego kłaczka na klacie :modla: :roflt: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 no mi się lepiej podobał przed strzyżeniem.. :) ok, to my sobie jedziemy w świat :) jutro jestem cały dzień w domu, więc obojętne kiedy przyjedziesz. Tylko że ja wolałam dzisiaj, bo jutro mam robotników przy domu, a nie chciałabym żeby obserwowali przywóz kolejnego psiaka, bo już i tak myślą, że mamy fioła na tym punkcie i ściągamy psy jak cyganie :( no ale trudno. Quote
as_ko Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Malawaszko na razie nic nie możemy obciąć, bo jak Atos widzi nożyczki to dostaje ataku paniki. Mój TZ też twierdzi że wolał poprzednią wersję Atosa, ale piesek zdecydowanie woli aktualny stan, bo widać jak odzyskuje radość życia. Pierwsze co to postanowi wyspać się w pościeli mojej siostry po kąpieli :D Quote
malawaszka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 as_ko napisał(a):Malawaszko na razie nic nie możemy obciąć, bo jak Atos widzi nożyczki to dostaje ataku paniki. Mój TZ też twierdzi że wolał poprzednią wersję Atosa, ale piesek zdecydowanie woli aktualny stan, bo widać jak odzyskuje radość życia. Pierwsze co to postanowi wyspać się w pościeli mojej siostry po kąpieli :D ale jak wam się uda to tnijcie to bo masakra hahaha - jak latynoski lovelas z wystająca kępką włosów na klacie spod koszuli :roflt: ale i tak wielki szacun za NIE zostawienie kitki na końcówce ogona hihihihi a włoski mu odrosną i będzie pięknym i zadbanym kudłaczem bo teraz to pewnie nie miał tam za ciekawie :shake: Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Ciotki! Toście go wystrzygły! :D Pojechane po bandzie! :D :D :D Quote
as_ko Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 malawaszka napisał(a):ale jak wam się uda to tnijcie to bo masakra hahaha - jak latynoski lovelas z wystająca kępką włosów na klacie spod koszuli :roflt: ale i tak wielki szacun za NIE zostawienie kitki na końcówce ogona hihihihi a włoski mu odrosną i będzie pięknym i zadbanym kudłaczem bo teraz to pewnie nie miał tam za ciekawie :shake: Ok, jak sobie pozwoli to mu wytniemy :) Teraz to w tej sierści miał wszystko dosłownie :( nie było czego wyczesywać, bo same kołtuny i dredy, dlatego musieliśmy ciachać na zero. Quote
Energy Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 E-S napisał(a):Proszę, sznaucerek :) Lżej mu teraz, nie ? Ale fajnie wygląda:lol::lol:mnie się podoba i z tą kępką na klacie:evil_lol: Quote
ilon_n Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Śmiem twierdzić, że ten fryzjer zrobiłby sznaucerkę nawet z mojej leonbergerki :megagrin: No Atosku, masz czym powiewać do dziewczyn na klacie .. taka wtórna grzywka :evil_lol: na nadchodzącą falę upałów na pewno celne posunięcie .. chyba przemyślę ostrzyżyny mojej suni - sezonowo przerobię ją na hmm .. coś w innym typie .. Quote
LadyS Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Widać po sierści jego,że to mix sznaucera - na pewno nie pełny sznaucer, to powiedziała też p. fryzjerka, którą skądinąd podziwiam za cierpliwość, oddanie psom i branie za to groszy... To taki pieprz i sól zmiksowany - nic nie dało się zostawić, pani ubolewała, że łapki trzeba ostrzyć i firankę, no ale co zrobić. Atos mnie nienawidzi po kąpieli :evil_lol: ale widać, że jest o wiele lepiej jemu w te upały, więc nie ma co żałować fryzury poprzedniej... Quote
Recommended Posts