Rodzice Maciusia :) Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 zapraszam do akcji na szerloku: nakarm psa Wystarczy raz dziennie kliknąć http://szerlok.pl/nakarm_psa/ Quote
as_ko Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 LadySwallow czy mogę mieć do Ciebie wielką prośbę? :) Czy byś temu przystojniakowi tekst ogłoszeniowy napisała? Będę bardzo wdzięczna. Szukam też kogoś kto może jakieś fajne allegro zrobić i proszę wszystkich o pomoc w ogłoszeniach. Byliśmy z Atosem na spacerze wieczornym, ślicznie się załatwił na dworze, w domu jeszcze ani razu mu się nie zdarzyła wpadka :multi: jestem z niego dumna. Pięknie chodzi na smyczy. Po tym strzyżeniu zaczął nawet biegać z moim TZ-em :) Za samochodem nie przepada, trzeba go włożyć do niego, ale potem już grzecznie jedzie. Mój TZ nie chce go oddać :( cały czas kombinuje co tu zrobić żebyśmy te 2 tygodnie mogli go jeszcze zatrzymać. Ale wtedy będziemy mieć 2 psy w domu. Na razie Atos sobie mieszka w oddzielnym pokoju, a ktoś z nas z nim tam siedzi i się uczy (bo u nas w mieszkaniu sesja na całego :roll:). TZ postawił sobie za punkt honoru, ze nauczy Atosa nie bać się ludzi, żeby mógł szybko znaleźć domek. Sama nie wiem... Quote
E-S Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Dajecie radę? Może inaczej - na ile by Wam ulżyło w codziennych obowiązkach, gdyby Atosa z Wami nie było ? Bo fakt-faktem - pobyt w piwnicy na przetrzymaniu awaryjnym nie uczyni z niego psa oswojonego, a rodzice Maciusia już i tak nie wiedzą w co ręce włożyć, więc nie będą mieć czasu się nim zająć, o czym lojalnie uprzedzili. Quote
bico Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='as_ko']LadySwallow czy mogę mieć do Ciebie wielką prośbę? :) Czy byś temu przystojniakowi tekst ogłoszeniowy napisała? Będę bardzo wdzięczna. Szukam też kogoś kto może jakieś fajne allegro zrobić i proszę wszystkich o pomoc w ogłoszeniach. tak jak pisałam stawiam 14 zł wyróżnione allegro dla Atoska, a zuzlikowa tu zajrzała, bo też ją o allegro dla psiaka męczyłam i męczyć ją biedaczkę będę nadal, wiec za parę dni je zrobi:oops::evil_lol::evil_lol::D ogłoszę też Atoska w jednej z lubelskich gazet, to też zawsze trochę trwa, zanim mi odpisze redakcja, a potem się ogłoszenie ukaże;) na kogo podawać namiary telefoniczne w ogłoszeniu i allegro??? fajnie, że Atos już wystrzyżony i wykapany, odżyje na pewno bez tych dredów, no i w te upały mu lżej:multi: Quote
as_ko Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 E-S napisał(a):Dajecie radę? Może inaczej - na ile by Wam ulżyło w codziennych obowiązkach, gdyby Atosa z Wami nie było ? Bo fakt-faktem - pobyt w piwnicy na przetrzymaniu awaryjnym nie uczyni z niego psa oswojonego, a rodzice Maciusia już i tak nie wiedzą w co ręce włożyć, więc nie będą mieć czasu się nim zająć, o czym lojalnie uprzedzili. Tak to dajemy radę, na razie największym problemem są spacery, bo Atos i Negra chodzą 3 razy dziennie na dwór i każde oddzielnie, żeby nie miały ze sobą styczności przynajmniej przez te pierwsze dni po szczepieniu. Najgorsze że jeszcze mam 4 egzaminy. E-S dziękujemy ślicznie za kocyk, Atos już go sobie przywłaszczył :D zaniósł sobie w to miejsce gdzie śpi, czyli pod okno i tam rozłożył. Atos boi się jeszcze jak ktoś go chce takim szybkim ruchem pogłaskać, trzeba z nim ostrożnie i powoli. Mało je ale to pewnie przez stres i te upały. bico super, dziękuję :) Namiary w ogłoszeniach na mnie trzeba podawać. Numer telefonu i maila wyślę Ci na pw. Quote
LadyS Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Napiszę jak tylko ten okropny ból głowy sobie pójdzie... spać przez te upały nie mogę... Atos fajny pies, ale dla mnie zbyt... nie reagujący :evil_lol: Jemu przydałby się czas, który ktoś by mu poświęcił. Quote
LadyS Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Gdy pies cierpi, jest brudny, nie ma nikogo, kto by mu pomógł - bo po co pomagać brudnemu psu, który błąka się po ulicy? Na szczęście, temu psu się udało - znalazły się osoby, które postanowiły mu pomóc. Atos został zabrany do weterynarza, potem do psiego fryzjera - okazało się, ze jest psem w typie sznaucera. Obecnie Atos jest już wykąpany, zaszczepiony, odrobaczony - okazał się być pięknym psem. Na ludzi reaguje bardzo pozytywnie, nawet gdy coś go boli, nie ugryzie - liże po rękach, jakby chciał powiedzieć "wiem, że mi pomagasz, dziękuję". Jest obojętny w stosunku do innych psów, nie przejawia nawet grama agresji. Ładnie chodzi na smyczy, utrzymuje czystość w domu i nie niszczy. Obecnie czeka w domu tymczasowym na swój stały dom - prosimy, daj mu go, pokochaj Atosa! Warunkiem adopcji psa jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej z obowiązkiem kastracji psa. Skontaktuj się w sprawie adopcji Atosa: Quote
as_ko Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 No to super :) tekst już mamy! Dziękujemy. To jak z tym allegro? Bo ja by się z tym zeszło dłużej to ja mogę jakieś proste allegro już dzisiaj sklecić? Quote
E-S Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Poznałam dziś w nocy Atosa - piesek idealny :) Zrównoważony, słodki, prześliczny, nie jest strachliwy. Świetny psiak, nie wiem jak go As-co odda ? Quote
bico Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 as_ko napisał(a):No to super :) tekst już mamy! Dziękujemy. To jak z tym allegro? Bo ja by się z tym zeszło dłużej to ja mogę jakieś proste allegro już dzisiaj sklecić? zuzlikowa zrobi, ale to na dniach dopiero, ja wyróżnię, więc jak chcesz swoje dodatkowo robić, to ja nie widzę przeszkód:) a nuż to coś więcej da, może domek dla Atoska prędzej się znajdzie:) Quote
as_ko Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 E-S napisał(a):Poznałam dziś w nocy Atosa - piesek idealny :) Zrównoważony, słodki, prześliczny, nie jest strachliwy. Świetny psiak, nie wiem jak go As-co odda ? No i ja nie wiem, coraz bardziej się do niego przywiązujemy, szczególnie TZ, będzie trudno ale znajdziemy mu dobry dom i będziemy się cieszyć że jest szczęśliwy :) bico napisał(a):zuzlikowa zrobi, ale to na dniach dopiero, ja wyróżnię, więc jak chcesz swoje dodatkowo robić, to ja nie widzę przeszkód:) a nuż to coś więcej da, może domek dla Atoska prędzej się znajdzie:) Ok, to ja dzisiaj zrobię jakieś proste allegro. Quote
as_ko Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Atosowe allegro :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1076584940 Quote
E-S Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='as_ko']Atosowe allegro :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1076584940 ależ jesteś błyskawica :) Piękne allegro ! No i piękny bohater aukcji - ładowarka do komóry pod ręką, telefon się będzie gotował, zobaczysz :) Quote
bico Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='as_ko']Atosowe allegro :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1076584940 Mnie też się to allegro podoba, oby ktoś sensowny zadzwonił:happy1: a zuzlikową i tak dalej męczyć będę o drugie allegro:evil_lol: Quote
as_ko Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Zdecydowaliśmy z TZem że Atos raczej zostanie u nas do ewentualnego wyjazdu do Poznania,jeśli nie znajdzie wcześniej domu to musiałby pojechać tam na koniec czerwca, ponieważ od początku lipca mam praktyki i nie będzie mnie w Lublinie. Na razie dajemy sobie radę i nie wiem co musiałby się stać żeby było inaczej. Atos jest wspaniałym pieskiem, dzisiaj jak do niego poszłam to zaczął skakać na mnie i mnie lizać po rękach, nogach :) bardzo się cieszy jak poświęcamy mu naszą uwagę. Chciałabym go wykastrować też przed oddaniem do DS, zależy mi żeby zrobił to dr Kulik w Zamościu bo robi kastrację z malutkim nacięciem - 0,5 cm. E-S może pomorze mi przy transporcie. Jest to koszt chyba ok.150zł, dokładnie nie wiem, ale piesek już na drugi dzień jest w pełni sprawny i nie potrzeba żadnych kołnierzy. Problem jest tylko jeden jak zwykle :( kasa...Ja nie dam rady mu sfinansować tego zabiegu, choć bardzo bym chciała :( Quote
bico Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 no to super, że psiak zostaje u Was na te 2 tygodnie:multi: koniecznie trzeba go wykastrować przed wyjazdem to będzie z głowy i będzie bezpieczny od psełdo:) as_ko, musisz niestety rozsyłać pw z prośbami o jednorazowe wsparcie na kastrację, inaczej tej kasy nie uzbieramy, nie ma innego sposobu:roll: ja na początek dorzucam od siebie 30 zł jednorazowo, proszę o konto na pw. Quote
E-S Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 as_ko napisał(a):Zdecydowaliśmy z TZem że Atos raczej zostanie u nas do ewentualnego wyjazdu do Poznania,jeśli nie znajdzie wcześniej domu to musiałby pojechać tam na koniec czerwca, ponieważ od początku lipca mam praktyki i nie będzie mnie w Lublinie. Na razie dajemy sobie radę i nie wiem co musiałby się stać żeby było inaczej. Atos jest wspaniałym pieskiem, dzisiaj jak do niego poszłam to zaczął skakać na mnie i mnie lizać po rękach, nogach :) bardzo się cieszy jak poświęcamy mu naszą uwagę. Chciałabym go wykastrować też przed oddaniem do DS, zależy mi żeby zrobił to dr Kulik w Zamościu bo robi kastrację z malutkim nacięciem - 0,5 cm. E-S może pomorze mi przy transporcie. Jest to koszt chyba ok.150zł, dokładnie nie wiem, ale piesek już na drugi dzień jest w pełni sprawny i nie potrzeba żadnych kołnierzy. Problem jest tylko jeden jak zwykle :( kasa...Ja nie dam rady mu sfinansować tego zabiegu, choć bardzo bym chciała :( Koszt takiej kastracji małego cięcia bezszwowej - 140 zł. Damy radę As-ko, nie martw się. Może skarpeta kudłaczy da nam dotację? trzeba do nich napisać. Często jeżdżę do Zamościa, więc bym go zabrała i 1 dobę przetrzymała u mojej mamy po zabiegu i wieczorem na 2 dzień przywiozła, także transport byłby za darmo. Trzeba ustalić kiedy dr Kulik idzie na urlop ! Bo możemy się nie wyrobić czasowo. As-ko, Atos jest u Ciebie na DT, napisz do skarpety kudłaczy prośbę o dotację na kastrację. Quote
as_ko Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Dziękuję bardzo bico :) Co ja bym bez was dziewczyny zrobiła:shake: ZBIERAMY NA KASTRACJĘ ATOSA!!! Potrzebujemy uzbierać 140zł! Mamy: as_ko - 40zł bico - 30zł skarpeta kudłaczy - 40zł Zdrapka - 30zł UZBIERANE 140zł Quote
as_ko Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 A, zapomniałam napisać jeszcze o jednej rzeczy. Miałam sprawdzić Atosa na koty, ale nie mam pojęcia jak to zrobić :| Nie znam nikogo kto ma kota w domu, tylko moja siostra ale jej kot się rzuca na psy więc to raczej odpada. Pod blokiem nie widać żadnych kotów jak na razie. Mam cichą nadzieję że może nie będzie musiał jechać do Poznania :) tylko od razu do DS to problemu by nie było, no ale to różnie może być. Quote
LadyS Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 as_ko napisał(a):A, zapomniałam napisać jeszcze o jednej rzeczy. Miałam sprawdzić Atosa na koty, ale nie mam pojęcia jak to zrobić :| Nie znam nikogo kto ma kota w domu, tylko moja siostra ale jej kot się rzuca na psy więc to raczej odpada. Pod blokiem nie widać żadnych kotów jak na razie. Mam cichą nadzieję że może nie będzie musiał jechać do Poznania :) tylko od razu do DS to problemu by nie było, no ale to różnie może być. A tak, gadasz, ja jak wracałam z kąpania Atosa to widziałam dwa, dokladnie pod Twoim blokiem :evil_lol: Ale patrząc na jego reakcję np. na psy, to sądzę, ze na koty też reagował nie będzie. Quote
as_ko Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 ladySwallow napisał(a):A tak, gadasz, ja jak wracałam z kąpania Atosa to widziałam dwa, dokladnie pod Twoim blokiem :evil_lol: Ale patrząc na jego reakcję np. na psy, to sądzę, ze na koty też reagował nie będzie. O widzisz, to jak ja chodzę z psami to pewnie wszystkie się po krzakach chowają, dzisiaj rano szukaliśmy właśnie kotów po osiedlu :D Mnie też się wydaje że byłoby ok. Quote
Recommended Posts