Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Miałam też kolejny telefon....dzwoniła Pani mieszkająca pod Ząbkami...ma dom z ogrodem i 11-letniego psa w typie ONka. Chciałaby malucha do towarzystwa dla tego starszego psiaka, tyle że psy tam nie przebywają w domu - byłyby cały czas na zewnątrz gdzie mają budę wyłożoną słomą do spania. Pani zapewniła że zimą, jak były mrozy to zabierała psa do domu... Natomiast jeśli chodzi o kastrację, to Pani jest raczej przeciwna ponieważ słyszała opinię że to nie jest wcale takie dobre dla psa, a sunia to wręcz powinna chociaż raz mieć szczeniaki....

To chyba jeszcze nie ten dom...:(

• Replies 796
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Miałam też kolejny telefon....dzwoniła Pani mieszkająca pod Ząbkami...ma dom z ogrodem i 11-letniego psa w typie ONka. Chciałaby malucha do towarzystwa dla tego starszego psiaka, tyle że psy tam nie przebywają w domu - byłyby cały czas na zewnątrz gdzie mają budę wyłożoną słomą do spania. Pani zapewniła że zimą, jak były mrozy to zabierała psa do domu... Natomiast jeśli chodzi o kastrację, to Pani jest raczej przeciwna ponieważ słyszała opinię że to nie jest wcale takie dobre dla psa, a sunia to wręcz powinna chociaż raz mieć szczeniaki....

Myśłę, że Kajko niebawem znajdzie lepszy domek. A Kokoszkowi gratuluję nowej Rodziny!!!!! Bardzo się cieszę, że tak szybko ktoś fajny go wypatrzył:-)

Posted

Tora&Faro napisał(a):
O mamo.....nieświadomie wprowadziłam Wisełkę w błąd:roll:...spytała mnie czy wiozę Kokosza do domku, a ja Jej na to że wiozę mając na myśli że rozmawiałam z Panią Agnieszką i podjęłam decyzję że maluch ma domek:):):)

To się dogadałyśmy. Z rozmowy wywnioskowałam że Kokosza zawozisz jak tylko będzie Pani decyzja. No i jak smsem zapytałam czy Kokoszek jedzie, a Ty odpisałaś że jedzie, to byłam na 100% pewna że właśnie jesteście w drodze z nim do nowej rodziny, a niech to... :roll: :roll: :roll:
No to czekamy do piątku :p

Posted

Wisełka napisał(a):
To się dogadałyśmy. Z rozmowy wywnioskowałam że Kokosza zawozisz jak tylko będzie Pani decyzja. No i jak smsem zapytałam czy Kokoszek jedzie, a Ty odpisałaś że jedzie, to byłam na 100% pewna że właśnie jesteście w drodze z nim do nowej rodziny, a niech to... :roll: :roll: :roll:
No to czekamy do piątku :p

No dogadałyśmy się pokazowo:evil_lol:....ale spokojnie, do piątku już blisko....

mysza 1 napisał(a):
Gosia, a doradziłaś szelki czy obrożę? Bo w szelkach by miał mniejsze sznase się wywinąć w razie czego. Mam manię ucieczkową :p

Powiedziałam Pani żeby chwilowo się wstrzymała ponieważ chłopcy dostali już wcześniej komplety obroża+smycz, a szeleczki chyba faktycznie dokupię...jednak są bezpieczniejsze, a tak naprawdę maluchy będą się dopiero uczyć chodzenia na smyczy.

Posted

W górę chłopcy!!!:)

Miałam telefon od Pani z Poznania, jest zainteresowana adopcją jednego z maluchów ale dopiero pod koniec czerwca...ma dzwonić w przyszłym tyg żeby ewentualnie umówić się na przyjazd do wa-wy...

Posted

Tora&Faro napisał(a):
W górę chłopcy!!!:)

Miałam telefon od Pani z Poznania, jest zainteresowana adopcją jednego z maluchów ale dopiero pod koniec czerwca...ma dzwonić w przyszłym tyg żeby ewentualnie umówić się na przyjazd do wa-wy...

Na wszelki wypadek szukamy dalej :) Kajko to mój ulubieniec, musi trafić też na superzasty domek :loveu:

Posted

Wisełka napisał(a):
Na wszelki wypadek szukamy dalej :) Kajko to mój ulubieniec, musi trafić też na superzasty domek :loveu:

Dokładnie tak:):):)...trochę mi go szkoda że zostanie sam...wiem, nienormalna jestem:oops:

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Dokładnie tak:):):)...trochę mi go szkoda że zostanie sam...wiem, nienormalna jestem:oops:

To jest nas już dwie:-) Ja też przeżyć nie mogę że Kajko zostanie bez brata... Jestem pewna, że Owieczka świetnie się nim zaopiekuje, że jak będzie płakał, to weźmie go do domu, ale poniewaz jestem nienormalna, to się zamartwiam;-)

Posted

Tora&Faro napisał(a):

Wiem, mam to samo :roll: :roll: :roll: ale przecież szczeniaki są rozdzielane, Kajko da sobie radę :lol:

Posted

[quote name='Wisełka']Dzisiaj w METRZE jest chłopaków ogłoszenie :loveu:
No nie ,BOMBA !!!!!!!!!!!!!!!

A swoja droga to jaki jest "klucz" to tego ,ze ogloszenia sa zamieszczane w Metrze , czy ktos je wybiera z portalu psy.pl?

Posted

Ewa Marta napisał(a):
To jest nas już dwie:-) Ja też przeżyć nie mogę że Kajko zostanie bez brata... Jestem pewna, że Owieczka świetnie się nim zaopiekuje, że jak będzie płakał, to weźmie go do domu, ale poniewaz jestem nienormalna, to się zamartwiam;-)

Nie tyle Owieczka ile Astaroth ;) ale trochę szkoda, że będą rozdzieleni, jednak od zawsze razem. Zapomną ale gorzej ma Kajko. Z drugiej strony Kajko będzie miał towarzystwo innych psiaków w hotelu ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie tyle Owieczka ile Astaroth ;) ale trochę szkoda, że będą rozdzieleni, jednak od zawsze razem. Zapomną ale gorzej ma Kajko. Z drugiej strony Kajko będzie miał towarzystwo innych psiaków w hotelu ;)

Już mi się dziewczyny w DT mieszają:-) Astaroth, wybacz;-) Ty też cudownie zaopiekujesz się sierotką:-)