pietrucha204 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 stoi na brzegu i czeka na transport dalej :/ Quote
wiking042 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ja też czekam. Wczorajszy atak na media przynajmniej dla Krakowa przyniósł wymierne korzyści. Ludzie podobno bardzo się zmobilizowali. Nie rozumiem, czemu o Was milczą. Chyba, że coś mi umknęło. Trzymam kciuki za pomyślne wieści! Quote
pietrucha204 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 nic nie umknęło :( najwidoczniej ciekawsze tematy mają, a moze za mało psów jak dla mediów? a moze wierzą naszemu bohaterowi kapitanowi tonącego okrętu? Quote
egoist Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Żeby nie było tak że specjalnie nie dopuszczą tej osoby do schronu aby zdążyć ukryć niewygodne "fakty" :/ Quote
aiks Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Więc tak: Kasy na razie nie mam, ale postaram się mieć, a jak mi sie to uda, to coś wyślę...dużo nie dam rady niestety, ale zawsze coś. Mam 3 psy, w tym jeden niepełnosprawny, którego wzięłam ze schroniska niecałe 3 tygodnie temu...i w sumie muszę na lekarza dla niego uzbierać...a pracę mam na zlecenia co jakiś czas tylko a to coś innego, co próbuję jeszcze sie nie ruszyło...no, to koniec tłumaczenia;) ale... Mogę napisać artykuł na portal, na którym jestem zadomowiona z blogiem i artykuły też tam piszę, a raczej opowiadanka jakby...czasem. Więc mogę napisać artykuł, postaram sie wzruszająco jakoś go ugryźć i wtedy dodałabym link z kontem, na które wpłacać kasę można...może coś sie uzbiera. Czekam tylko na informacje z dzisiaj...i z kim się skontaktować w sprawie ewentualnych zdjęć, żeby zobrazować biedne zwierzaki i zniszczenia... No i ewentualnie, czy komuś z was najpierw do wglądu przesłać, zanim opublikowane to tam będzie...bo wiadomo, ja tu od niedawna i tylko z doskoku jakby... W każdym razie to mogę zrobić, tylko czy chcecie. Quote
pietrucha204 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 aiks jasne, że chcemy. poczekaj tylko na konkrety i foty:) do przytuliska trzeba będzie wszystko odnowa zakupić, potrzebna będzie karma, koce, legowiska dla psów, owies i siano dla koni... schronisko zobaczymy czy będzie chciało jakąkolwiek pomoc... Quote
pietrucha204 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 egoist napisał(a):Żeby nie było tak że specjalnie nie dopuszczą tej osoby do schronu aby zdążyć ukryć niewygodne "fakty" :/ niedługo powinno się wyjasnic wszystko Quote
marlenka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ja poczekm ile bedzie trzeba , tylko żeby się okazało że wszystko jest oki . Trzymam kciuki ..... Quote
kmurdz Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 dziewczyny, nie mam czasu czytac calego watku, ale chcialam sprawdzic jak dzis sytuacja. czy mam robic akcje na facebooku? dajcie mi znak na priva - jesli tak, jaka informacje wkelic i dane do zbiorki - zarowno konto jak i adres gdzie przesylac koce, karme itd.. dzialajmy! i dajcie znak, czy pieski ucierpialy, czy schronisko i przytulisko nie sa zalane. dzieki! Quote
aiks Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 ok...właśnie tak myślałam:) żeby poczekać, aż konkrety się pojawią i wtedy to jakoś zaplotę w arć:) dobra. no. :) ja tu co trochę zaglądam, więc jak tylko coś, to zrobię co mogę. w każdym razie chce sie nastawić na pomoc w tym, co napiszę, nie na ocenianie czy ktoś zawinił, czy nie, bo to będzie konstruktywne, a ocenianie winy nie w mojej gestii, bo ja nie od was tam. Wiadomo. To nie mogę. Zaniedbania, które nastapiły to już wasza działka i mediów. A ja media nie jestem, więc pożytku by z tego nie było żadnego, gdybym w ten sposób. Łomatko...niech już cos będzie wiadomo...oby było ok... Quote
bebcik Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 tak, czekanie na wieści jest ciezkie... Ciagle ten niepokoj o psy w schronisku.. Quote
KarolinaB Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 http://opole.gazeta.pl/opole/1,35086,7908796,Zwierzeta_z_kozielskiego_schroniska_juz_bezpieczne.html Przeklejam to z Facebooka. Aktualizacja jest z 22:41, więc nie z dzisiaj. Wiadomo cokolwiek? Może ktoś dzwonił do jakiegoś Urzędu miasta czy gazety? Quote
basia Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 I co, ciągle nic? Zwariuję przez tą niepewność .... Quote
pietrucha204 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 dzwonie do sztabu kryzysowego od 15 minut zajęte ciągle, w radiu nic nie wiedzą podali mi tylko telefony do sztabu :/ które już mam Quote
wiking042 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ja też od wczoraj zaglądam tu co jakiś czas. Wątek bardzo się rozrasta, nie mogę wszystkiego przeczytać. Pietrucha204, o co chodzi z tym czekaniem, pojechał tam ktoś, popłynął? Kto to jest i czemu się nie odzywa chociażby telefonicznie? Quote
pietrucha204 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 dzwonie do koelżanki co 15 min. stoi na brzegu dalej. nie wie co jest grane...transport mial być na 8. albo lódx albo jakieś wielkie auto:/ do sztabu nie umiem sie dodzwonić bozajęte ciagle Quote
wiking042 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 pietrucha204 napisał(a):dzwonie do koelżanki co 15 min. stoi na brzegu dalej. nie wie co jest grane...transport mial być na 8. albo lódx albo jakieś wielkie auto:/ do sztabu nie umiem sie dodzwonić bozajęte ciagle Ale to chodzi o schronisko? A co z przytuliskiem, zwierzęta są już bezpieczne? Czy odwrotnie? Pogubiłem się... Quote
KarolinaB Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Wiem, że Was to nie uspokoi, ale sądzę, że nawet jeśli tam potopiły się zwierzęta (chociaż z całego serca nadal wierzę, że uratowano wszystkie), to nie podadzą tego na razie do ogólnej wiadomości. W związku z tymi podtopieniami opinia publiczna jest już i tak wystarczająco napięta i poruszona. Niestety - tak działają media. Nie znam ludzi z tej miejscowości, a tylko oni w tej sytuacji wydaję się być pewnym źródłem informacji. Quote
MORETA/KEYA Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Wiking przytulisko bezpieczne a schronisko-pieski na jakimś wzniesieniu są Quote
wiking042 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 KarolinaB napisał(a):Wiem, że Was to nie uspokoi, ale sądzę, że nawet jeśli tam potopiły się zwierzęta (chociaż z całego serca nadal wierzę, że uratowano wszystkie), to nie podadzą tego na razie do ogólnej wiadomości. W związku z tymi podtopieniami opinia publiczna jest już i tak wystarczająco napięta i poruszona. Niestety - tak działają media. Nie znam ludzi z tej miejscowości, a tylko oni w tej sytuacji wydaję się być pewnym źródłem informacji. Zgadza się, trzeba wklejać link do wątku, gdzie się da, niech się roznosi informacja, wtedy i media się obudzą, tak jak wczoraj w Krakowie... Quote
nescca Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 K.......m........ ta bezsilnosc jest okropna. jednak staram sie miec nadzieje.Ale ten przeplyw informacji jest ponizej krytyki. Bedziemy sie potem zastanawiac co z tym zrobic.....teraz byle tylko psy byly bezpieczne. Quote
wiking042 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 MORETA/KEYA napisał(a):Wiking przytulisko bezpieczne a schronisko-pieski na jakimś wzniesieniu są Acha, dzięki! I to z tego wzniesienia mają być ewakuowane... Nie chcę sobie nawet wyobrażać, co tam się pewnie dzieje... tyle różnych psów w jednym miejscu, w stresie... straszne... Quote
Recommended Posts