Energy Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Cieszę się, że już jest w swoim domu:lol:dzięki za wieści. Drmonka dajcie mu proszę wiele miłości, której prawdopodobnie nigdy nie zaznał... Życzę Wam samych radosnych chwil spędzonych razem, ten słodziak na pewno da Wam wiele szczęścia:loveu: Quote
malawaszka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 hura hura :laola: dużo szczęścia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Murka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Super, że Bambuś dojechał, wielkie dzięki Sylwka :loveu: Jest strasznie chudy mimo, że ma ogromny apetyt (robi przy tym sporo kupek, ale o dobrej konsystencji). Jak go kąpałam to się bałam, że się przewróci pod strumieniem wody... Mam nadzieję, że to nic poważnego, może tasiemiec lub jakieś inne robale. Od wczoraj wieczorem nie karmiliśmy go, żeby Sylwka nie miała problemów w trasie, więc może mieć wzmożony apetyt ;) Jutro zrobię rozliczonko. Quote
drmonka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Bylismy na spacerze, Bambo totalnie trzyma się nogi, boi się trochę ze go zostawię. Jest naprawdę super, strasznie kochany. Quote
Sylwka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Jak z nim schodziłam po schodach z drugiego piętra (u rodziców) to ciągle się za mną oglądał i stawał na półpiętrach aby sprawdzić czy jest OK. Rozbrajał mnie tym bo pies rodziców leci na złamanie karku i ciężko go utrzymać na smyczy. Quote
filodendron Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Drmonka, trzymam za Was kciuki. Niech się psina zdrowo chowa i da Wam dużo radości :) Quote
furciaczek Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Super wiesci :) Trzymam kciuki za aklimatyzacje w nowym domku!!! Pelne rozliczenie wstawie jutro wieczorkiem. Quote
sacred PIRANHA Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 cieszę się że Bambulec już na miejscu:-) drmonka pamietaj o naszej rozmowie- on za jakiś czas a nawet chwilę moze zmienić swoje zachowanie więc bądz czujna i nie rozpieśc kolegi:-) jakby co pisz tutaj albo dzwon do mnie :-) jesli chodzi o rozliczenie się to Murka podliczy nas tutaj ze wszystkim, my jej zapłacimy co trzeba a Ty oddasz mi połowę kosztów podróży na moje konto (podam ci nr konta na PW - to wyjdzie ok 30zł) czytałam dzis wątek na bieżąco ale mam okazjonalnie bardzo słabego neta i ciągle mnie wywała a napisanie posta to masa wylanych łez i morze cierpliwości hihihi co do tego ze w trakcie podróży nie sikał ani nic to sylwka jako początkująca przewożącą dostarczająca hihi wiedz że psiaki bardzo często sie tak zachowują ze stresu:-) wiem że u Murki załapał że na soacerze sie sika ale zostawiał tez niespodzianki w boksie więc trzeba go teraz jak najczęściej wyprowadzac i chwalić jak zrobi na dworze a ignorowac jak zrobi w domu- czyli zabawa jak ze szczeniakiem- wychodzimy na spacer zawsze od razu po jedzeniu, spaniu, dłuższej zabawie;-) sylwka ja również dziękuje za transport:-) mam nadzieje ze sie jeszcze na forum gdzies spotkamy:-) Quote
Sylwka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Jasne ale jakoś tak zarejestrowałam że pies to jednak sika na spacerze bez specjalnego powodu ;). Od dziecka miałam psy ale od kilku lat mnie przestawiło na koty. Mój prywatny kot niestety potrafi ze stresu zrobić masakrę w transporterze (mycie na postoju kota usmarowanego q-pą to koszmar). Dobrze że drugi się tylko drze w czasie jazdy, bo dwa srajdki to jednak nawet jak na mnie za dużo. Quote
drmonka Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 No zobaczymy co będzie jak dzisiaj wrócę po pracy do domu, mam trochę stresa to jest fakt, wiadome pierwszy dzień sam z kotą. Jak do tej pory to jest naprawdę kochany, ale nikt nie wie co mu do głowy strzeli jak jest sam. Jak wychodziłam był zawiedziony i smutny ewidentnie. Nie lubi za bardzo chyba zostawać. Pchał się między drzwi. Serce mi się kraje ale nic się nie poradzi, musi się nauczyć zostawać sam. Quote
sacred PIRANHA Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 dzwoniłam:-) Bambo był grzeczny nie narozrabiał, nie zrobił żadnej niespodzianki w postaci sii czy qpy . całe 8 godzin sam zniósł dzielnie:-) Quote
rita60 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):dzwoniłam:-) Bambo był grzeczny nie narozrabiał, nie zrobił żadnej niespodzianki w postaci sii czy qpy . całe 8 godzin sam zniósł dzielnie:-) Dzielny chłopczyk,brawo. Quote
Energy Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 No udało mi się w końcu wejść:cool3: Super Bambo, dzielny z ciebie psiak:loveu: Quote
Murka Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Super, że wszystko ok, oby tak dalej :) Poznałam trochę Bamba i nie sądzę, aby miał pokazać z czasem pazurki, to nie ten typ psa, on zupełnie pozbawiony jest jakichkolwiek przejawów agresji czy dominacji. Ostrożni oczywiście nigdy za wiele :lol: Oto końcowe rozliczenie: Wpłaty: 390 zł furciaczek Koszty: 290 zł hotelowanie 90 zł transport z Łodzi 130 zł surowica, antybiotyk, zastrzyk witaminowy, badanie i dojazd weta 4,50 zł odrobaczenie 55 zł transport do Tarnobrzega Razem: 569,50 zł 390 zł - 569,50 zł = -179,50 zł Pozostałość po hotelowaniu Bamba wynosi -179,50 zł. Quote
sacred PIRANHA Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 dzięki Murka:-) my jutro z furciaczkiem zrobimy porządek na naszych kontach i wstawimy nasze rozliczenie, przelejemy jutro tobie zaległość i napiszemy jak rozdzielimy pozostałość:-) Quote
drmonka Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 No drogie Panie, Bamboszek pokazuje już powoli na co go stać :) , jest małym złodziejem haha. porwał mi dzisiaj szynkę ze stołu jak byłam się kąpać , oprócz tego baaaardzo lubi spać na łóżku :) . oczywiście jak go karcę robi te swoje wielkie słodkie oczy hihi i jest naprawdę jak aniołek, wije się wtedy na ziemi i robi te swoje miny :) , no. Ale generalnie jest naprawdę bardzo grzeczny, nic nie robi takiego szczególnego, to są wszystko po prostu młodzieńcze wybryki. Trzeba go chyba troszkę ustawić i tyle. Śpi grzecznie , załatwia się na polu tylko i wyłącznie. A tak w ogóle to jest przesłodki, zdominowany przy okazji przez kotę :) To tyle info, zdjęcia niebawem. Quote
malawaszka Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 hahahaha za kilka lat te złodziejskie wyczyny będziesz nazywała "wubrykami psa w średnim wieku" :roflt: moje staruchy już są a kradną na potęgę i w dodatku sa w tym coraz lepsze :evil_lol: Quote
jambi Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 oj tam, chłopak ma po prostu poczucie humoru ;) a że szynkę porwał? może on nie dla siebie? może został zmuszony przez kotę i z racji zdominowania acz z obrzydzeniem dokonał tego niecnego czynu... Quote
filodendron Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 tak, tak - to na pewno była łapówka dla kocicy :D Quote
rita60 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Prosiłam mały badz grzeczny:razz:a chociaz dobra była szyneczka:evil_lol: Quote
Energy Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Moje też podkradają, a ponieważ są trzy to wszystkie zawsze udają niewiniątka:evil_lol:nawet przyłapane na gorącym uczynku, mając coś w pyszczku nie wiedzą o co chodzi:evil_lol: I też śpią w łóżku, no bo gdzie mają spać;) Quote
rita60 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 No chyba nie myslisz,ze beda spac na psim poslaniu:loveu: Quote
marysia55 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='rita60']Prosiłam mały badz grzeczny:razz:a chociaz dobra była szyneczka:evil_lol:[/QUOTE] jeśli zdobyta poprzez 'wystepek' to na pewno musiała być dobra :lol: no i przede wszystkim nie tuczy :p Quote
drmonka Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='rita60']No chyba nie myslisz,ze beda spac na psim poslaniu:loveu:[/QUOTE] hehe ależ skąd ;) , nawet mi to do głowy nie przyszło, a szynka taka se, taka wiecie za 19,99zł ;). No a Bambo jak mnie nie ma kolekcjonuje moje buty i pantofle w swoim koszu, ale nie niszczy nic. Patrzy teraz na mnie tymi swoimi oczyskami haha. Eh no brak słów :). Quote
Energy Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 No co do butów to bym nie miała za bardzo zaufania:cool3:właśnie kilka dni temu zjadły mojemu mężowi kolejne:diabloti: troszkę się zdenerwował ale i tak nie wiedział na kogo się złościć:evil_lol: A Bambo ma oczy super, takie niewinne:loveu:jak będą zjedzone buty to na pewno bedzie to sprawka kotka:evil_lol: Quote
Recommended Posts