Equus Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 O to super wiadomość! Patrzyłam, że od Ciebie do Kakowa to jakieś 230km to może tak wylicz dla jakichś 300 km w jedną stronę te przybliżone koszty, żeby się można było zorientować? Im szybciej psiak trafi do nowej właścicielki tym lepiej dla obojga! Quote
furciaczek Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Ja jeszcze dopytam Soemy kiedy bedzie jechala i czy bedzie mogla go zabrac. Z tego co pamietam to mialo byc jakos po 21. Quote
sacred PIRANHA Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 w tej chwili opcje transportowe to Soema (z sandomierza do krakowa) po21 czerwca, Basia miedzy 21 a 23 czerwcem (tarnobrzeg-krakow) lub ostatecznosc to murkowie cała trasa. Najpierw poczekamy na decyzje Soemy czy bedzie mogla psiaka zabrac bo sandomierz to najblizej murki wiec najbardziej by nam pasowało zeby skorzystać z tej opcji, jesli soema nie da rady to skorzystamy z pomocy Basi :-) Quote
AgusiaP Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Wysłałam wczoraj 30zł na Bamboo. Trzymam mocnooo kciuki. Quote
Murka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Bambo jak widać zupełnie ok, bardzo lubi bawić się piłeczką itp. Ponad wszystko lubi towarzystwo ludzi. Nadal jest chudziutki mimo, że ma spory apetyt i dużo zjada. Odrobaczaliśmy go niedawno (ma też wpis odrobaczenia w schronisku), może to podziała, a może potrzebuje więcej czasu, aby nabrać ciałka. Na problemy trzustkowe mi to nie wygląda, bo robi normalne koopki. Strasznie fajny z niego i milusiński piesek :) Jeśli chodzi o transport to nasz psiowóz 100 km pokonuje za ok. 30 zł i tak obliczamy zawsze koszty transportu. Aktualnie w grę wchodziłby na razie czwartek, bo w piątek TZ ma wyjazd do Lublina z psiakami do kardiologa. Jutro wszystko ustalimy i damy znać. Transport Soemy i Basi niestety jest nieaktualny (wczoraj Basia do mnie dzwoniła). Aha, PIRANHA prosiła mnie, abym zgrubsza nakreśliła finanse. Jak Bambo pojedzie to zrobię dokładne rozliczenie, teraz tylko tak informacyjnie: Wpłaty: 390 zł furciaczek Koszty: hotelowanie 10zł/doba 90 zł częściowe koszty transportu z Łodzi 130 zł leczenie (surowica, antybiotyki itp.) 4,50 zł odrobaczenie Quote
sacred PIRANHA Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 drmonka miałam do Ciebie dzwonić w związku z tą sprawą właśnie...dokładnych kosztów tranportu nie jesteśmy w tej chwili w stanie przedstawić bo moga być objazdy popowodziowe na trasie, tak mniej więcej liczymy że gdyby się takowe pojawiły to maksymalnie powinniśmy się zamknąć w 180zł- w związku z tym, że to nie mała kwota a wiadomo że pojawienie się psa w rodzinie to na poczatku trochę wydatków (posłanie,obroza, smycze, zabawki, karma, odkleszczanko i nie wiem czy w związku z tym brakiem tycia u Bambo nie dobrze by było zbadać mu kał na wszelki wypadek żeby wykluczyć jakiegoś tasiemca) to pomyślałam że podzielimy się na pół- wy jako nowi właściciele zapłacicie połowe i my jako miłośnicy Bambulca druga połowę, co Ty na to? Quote
Murka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Jest szansa na transport do Krakowa z Tarnobrzega w tą niedzielę (musielibyśmy Bambo dowieźć tylko do Tarnobrzega), czekam tylko na potwierdzenie. Byłyby wtedy dużo mniejsze koszty :) Quote
drmonka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Tak jestem zdecydowanie za, nie będę się wdawać w szczegóły ale mam obecnie mały problem z odzyskaniem alimentów stąd chciałabym wiedzieć ile mam przygotować pieniędzy. Dokładnie muszę jeszcze kupić wszystkie potrzebne rzeczy na start dla Bambo. podział kosztów Na pół za transport to super pomysł, powiem szczerze. Quote
Murka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Transport w niedzielę aktualny!!! Sylwka zabierze Bambo z Tarnobrzega (wyjazd ok.14.00). Także koszty transportu będą tylko od nas do Tarnobrzega, zaraz obliczę. Quote
Energy Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Equus napisał(a):super wieści, trzymam mocno kciuki!!! Super :lol: Quote
malawaszka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 aaa tu wszystko już dograne a ja własnie miałam pisać o opcji z Sylwką :lol: Quote
Murka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Transport do Tarnobrzega będzie wynosił 55 zł. drmonka podam Ci na PW tel. do Sylwki, która będzie wiozła Bambo do Krakowa, to się umówicie na odbiór itd :) Quote
sacred PIRANHA Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 no ja teraz tylko trzymam kciuki zeby wszystko poszło zgodnie z planem:-) Quote
Energy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):no ja teraz tylko trzymam kciuki zeby wszystko poszło zgodnie z planem:-) I ja bardzo mocno trzymam:p Quote
sacred PIRANHA Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Agusiu dziękujemy za wpłate (przez to zamieszanie z transportem nie zauważyłąm twojego posta) !!! Quote
jambi Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 ja przepraszam dziewczyny, nie zrobiłam jeszcze wpłaty z tytułu mojej deklaracji za czerwiec, ale chwilowo nie mogę łączyć się z bankiem internetowo, a ja właściwie tylko tak to robie... Quote
Energy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Na Bambo i inne pudliszony był robiony bazarek http://www.dogomania.pl/threads/185879-ROZLICZAM-BAZAR-dziecięcociuszkowy-na-Bambo-i-pudliszony-16.06. Ale Bambo raczej już nie będzie potrzebował pieniędzy chyba? Quote
sacred PIRANHA Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 jambi nie zrobiłaś jeszcze żadnej wpłaty na bambo? bo jesli zrobiłaś jedna to jesteś na bieżąco bo Bambo jest jeden miesiąc w hoteliku, w związku z tym że już w niedziele jedzie do domu stałego nie zbieramy deklaracji na drugi miesiąc na razie (nie chce zapeszyć więc rozliczenie itd będzie jak psiak trafi juz do DS i posiedzi kilka dni w nim) Energy Bambo prawdopodobnie pieniążkow nie potrzebuje (na razie nie chce zapeszać i dmucham na zimne):-) Quote
drmonka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 No ja powiem szczerze zaczynam mieć mocnego stresa już dzisiaj :) , ale takiego pozytywnego. Boję się czy Bambo mnie polubi, ale mam nadzieję że tak. Dzisiaj idę po jedzenie , smyczkę, piłki jakieś, spanko już ma. Bądź co bądź niedziela to wielki dzień, nowy członek naszej małej rodziny przyjeżdża :) Quote
Sylwka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 drmonka napisał(a):No ja powiem szczerze zaczynam mieć mocnego stresa już dzisiaj :) , ale takiego pozytywnego. Boję się czy Bambo mnie polubi, ale mam nadzieję że tak. Dzisiaj idę po jedzenie , smyczkę, piłki jakieś, spanko już ma. Bądź co bądź niedziela to wielki dzień, nowy członek naszej małej rodziny przyjeżdża :) Dla mnie też, bo po raz pierwszy będę transportem dla psiaka. Od zawsze w moim rodzinnym domu był pies (teraz też rodzice mają drania foxteriera), więc dam sobie radę ;) mimo że wsiąkłam w kocią branżę. Quote
sacred PIRANHA Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Bambo kocha wszystkich więc nie panikujcie hihihihi Quote
jambi Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):jambi nie zrobiłaś jeszcze żadnej wpłaty na bambo? bo jesli zrobiłaś jedna to jesteś na bieżąco bo Bambo jest jeden miesiąc w hoteliku, robiłam, robiłam! tyle że robiłam ją jakoś pod koniec maja - to była pierwsza wpłata, ja deklarowałam wpłaty stałe, więc dlatego myślałam, że skoro stałe - to miesięczne, a skoro 1 wpłata była w maju, a teraz mamy czerwiec to powinna być już 2-ga wpłata... źle myślałam? czy Wy to jakoś inaczej liczycie? drmonka napisał(a): Dzisiaj idę po jedzenie , smyczkę, piłki jakieś, ...i aparat...:p co byście mogli zdjęcia robic i nam tu wklejać:lol: Quote
sacred PIRANHA Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 jambi źle myślisz hihi my nie patrzymy na miesiące kalendarzowo tylko odliczamy co 30 dni:-) psiak trafił do hoteliku pod koniec maja więc następny miesiąc pobytu zacząlby sie pod koniec czerwca ale że bambo jedzie w niedziele do domku stałęgo to nie zbieramy już deklaracji na kolejny miesiąc bo nawet jeśli załapie kilka dni to opłacimy je z deklaracji jednorazowych:-) więc na razie wstrzymaj się z wpłatą, jakby cokolwiek poszło nie tak tfu tfu tfu i bambulec by wrócił to wtedy dostaniesz pw:-) Quote
Recommended Posts