Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nikus napisał(a):
kilkanaście km:)

No wlasnie. Nikus byl juz u nas kilka razy, wiec wie, ze do nas bardzo fajnie sie jedzie, bo cala trasa autostrada i dopiero ok 10-12 km od zjazdu z autostrady,
drogami wolniejszymi.

Posted

Ja zawsze jechałem z Tychów więc w sumie porównywalnie....wyjeżdżałem ok 7.30 ze schroniska i spokojnie przed południem byliśmy na miejscu - bez szaleństwa na trasie:lol:

Posted

Ja tylko przekazałam prośbę rodzinki o pomoc w transporcie.
To ok. 350km. w jedną stronę. Dla jednych jak rzut beretem, dla innych daleko. :)

Zuziu, podałam Twój numer telefonu to uzgodnicie szczegóły przekazania Anika w łapki rodzinki :)

Z tego wszystkiego zapomniałam podziękować Salibince, Ranias i Wojtusiowi za wpłatę deklaracji. (3x10zł.) Dziękuję ślicznie :Rose:

Posted

Skontaktuj się z KORĄ . Ona zawozi psa do ZUZIAM. chyba z Wałbrzycha zobacz wątek.--post 890http://www.dogomania.pl/threads/181148-Kudlacz-Rufi-potrzebuje-ponad-300zl-deklaracji-POMOCY!!!!!!!!!/page36

Posted

Jakie cudowne wieści:multi::multi::multi:, o Aniku dowiedzieliśmy się ze strony przytuliska w Głownie zanim trafiliśmy na dogomanię .Bardzo nas poruszyła historia tego pięknego psa ,wierzyliśmy ,,że w końcu znajdzie prawdziwy dom ,że ktoś podaruje mu swoje serce,pokaże mu dobry świat, pokocha go takim jakim jest ,przygarnie go dając szczęście na nowo. Tak bardzo się cieszymy kochany Aniczku:iloveyou:,dziękujemy i pozdrawiamy wszystkich ,którzy pokazali Anikowi lepszy świat dając mu szansę bycia kochanym.

Posted

Kochani :loveu:
Proszę Was o info czy uzgodniony jest już transport Anisia,
- czy Państwo przyjadą bezpośrednio do ZuziM,
- czy dobrze byłoby poprosić kogoś o podwiezienie Anika do np. Wrocławia.

Mamy Kochane Cioteczki z Wrocławia, ze Zgorzelca Lolkę - czasu mało,
tylko praktycznie jutro,

ZuziaM:loveu:
gdybyś coś uzgodniła z Państwem daj nam proszę znać:)

To duża pomoc dla nas, że Państwo jadą po Anika, ale jeśli napomknęli o podwiezieniu Anika to musimy to wiedzieć,
- i czy na pewno poradzą sobie sami:)

Salibinko pisałaś, że Anisia byłoby najlepiej transportować bez przesiadek,
też tak myślę,
ale Kochani jak będzie, czy bezpośrednio, czy z jedną przesiadką
dowiedzmy się proszę;);)

Posted

wojtuś - wujku drogi :-) dobrze gadasz, jutro juz piątek, przydałoby się coś wiedzieć, tez uważam, że byłoby super i optymalnie gdyby nowy domek mógł spotkać się z Zuzią i popatrzeć na Anisia w "jego" otoczeniu

Posted

Aniś właśnie na spacerku z Małgosią:loveu:
Pomówiliśmy i wszystko wiem:D

- Państwo będą jutro u Małgosi ok. 11.00
- Aniś będzie przygotowany, wyczesany i .... Piękny Chłopak gotowy do drogi,
do swojego domku:)

Zerduszko Kochana:loveu:
prośba moja i Małgosi o malutką pomoc w tym początkowym okresie adaptacji Anika
- nowa dla Anika sytuacja życia w mieście, większy ruch (Anik sie przystosowuje,
Małgosia opowiadała jak na początku bał się warkotu traktora u niej na wsi)

- obowiązkowo zaciśnięte szelki na początek - gdyby sie czegoś wystraszył i mógł w panice uciekać,

- i gdyby Państwo potrzebowali jakiejś rady, bądź Zerduszko dla nich pomocą;);)
pięknie Cię proszę:loveu:

Posted

Jeszcze w to nie mogę uwierzyć :lying: ale bardzo, bardzo się cieszę :sweetCyb: Anisiu kochany będziesz pociechą dla swoich ludzi, ty taki spragniony jesteś ludzkiego zainteresowania i ciepłego dotyku :loveu:

andegawenko Ty nie opuszczałaś Anisia w chwilach największego zwątpienia :Rose:

Posted

Ja oczywiście już na wizycie oferowałam Pani pomoc, także nie ma problemu. Mieszkam 3 bloki dalej, według mnie osiedle jest bardzo dobre dla piesków po przejściach/"wiejskich" (jak na duże osiedle). Nie ma konieczności przechodzenia przez ulicę żeby iść z psem na spacer w spokojne miejsce, jedynie droga dojazdowa do garaży.

Ps. Myślałam, że on też nie słyszy ;)

Posted

Livka napisał(a):
Jeszcze w to nie mogę uwierzyć :lying: ale bardzo, bardzo się cieszę :sweetCyb: Anisiu kochany będziesz pociechą dla swoich ludzi, ty taki spragniony jesteś ludzkiego zainteresowania i ciepłego dotyku :loveu:

andegawenko Ty nie opuszczałaś Anisia w chwilach największego zwątpienia :Rose:

Tak Livko to prawda:):)
Prawie codzienie Andegawenka :loveu:
była u Anisia, i takie piękne cudaki nam wstawiała :Rose::Rose::Rose:
Nino Kochana:loveu:
To Twoja wytrwałość dziś owocuje;)

A dzięki Salibince :loveu::Rose::Rose:
bylismy dyscyplinowani u Anisia, żeby być u Niego i nie tracić wiary w dobry domek :):)

Posted

Anus slyszy i to doskonale !
Kiedy przechodze wzdluz kojcow, a on siedzi u siebie, to normalnie wodzi za mna oczkami i jakby mnie widzial. To jego doskonaly sluch tak kieruje jego oczkami.
Anusia wyczesalam naprawde porzadnie. Przez ostatnich kilka dni na kazdy spacer zabieram ze soba szczotke i nozyczki.
Dzisia przy pomocy mojej mamy ( bo samemu przy tym wiercipiecie trudno cos zrobic ) wycielam Anisiowi koltunki przyy lapkach. Teraz bedzie juz duzo latwiej je wyczesac po kapieli czy kiedy wyschna porzadnie.
Jeszcze dzisiaj i jutro na porannym spacerku powtorze to wszystko. Chce jak najwiecej kudelkow wyczesac, zeby pani od razu nie musiala z odkurzaczem biegac po domu. Juz nie gubi prawie wcale siersci.

Zrobilam wczoraj na wieczornym spacerku
Anus na swoim ukochanym rzepakowym polu .... juz sie szykuje do pochrupania listkow

Posted

[quote name='zerduszko']Ja oczywiście już na wizycie oferowałam Pani pomoc, także nie ma problemu. Mieszkam 3 bloki dalej, według mnie osiedle jest bardzo dobre dla piesków po przejściach/"wiejskich" (jak na duże osiedle). Nie ma konieczności przechodzenia przez ulicę żeby iść z psem na spacer w spokojne miejsce, jedynie droga dojazdowa do garaży.

:loveu: Zerduszko dzięki :loveu:

[quote name='andegawenka']Ja tutaj boję się oddchać, ogladam Waszą akcję na wdechu

I znowu..... piękne cudaki :loveu:

Posted

Dziś ostatnia noc samotności Aniczka. A jutro ostatnia rewolucja w jego życiu.
Obyś przeżył to bezstresowo chłopaku kochany. Trzymamy kciuki. Za podróż, za pierwsze chwile z rodzinką... I za Zuzię, która tak długo opiekowała się cudnym kudłaczkiem.

Posted

W nowym mieszkaniu przez pierwsze dni będzie Anikowi gorąco. Jest już sezon grzewczy-Będzie ziajał i dużo pił i często sikał. Powiedzcie o tym nowej Pani Anika,