Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem i przepraszam za tak długie milczenie i nieobecność na forum. Złośliwość rzeczy martwych :shake:
Uzupełniłam wpłaty na pierwszej stronie. Zaraz opłacę Yogusiowi, tfu... Anikowi :) hotelik.

Wojtuś, jeśli chcesz przejąć wątek, nie mam nic przeciwko :) Ostatnio mam strasznego pecha, a Anikowi potrzebny ktoś z pozytywną energią :)

Posted

[quote name='zulugula']Dzisiaj przekazałam na miśka 200 zł (na konto Mantis).
100 - moje
13,50 - bazarek
80 - nadpłata po Lenie http://www.dogomania.pl/threads/177400-Wylysialy-100letni-LEN-wyciagniety-ze-schronu-Potrzebne-wsparcie-finansowe-PILNIE?p=13864676#post13864676
+ parę groszy do równego rachunku

Chciałam przypomnieć, żę na koncie fundacji S.O.S. dla zwierząt jest 394 zł za zeznania roczne dla Yogiego!!!
Aby je odebrać, trzeba mieć fakture na adres fundacji S.O.S. (na karmę, leczenie, hotel, itp).
Proponuję umieścić to w rozliczeniach, bo ucieknie.
Fundacja S.O.S. dla Zwierząt
Antoniów 1
41-508 Chorzów

[quote name='zuziaM']Jak pisalam, wystawie rachunek za nastepny miesiac na Fundacje.
Uzgodnimy jeszcze, czy na cala juz zebrana kwote, czy tylko za hotel 270 zl.
ale hjest jeszcze czas na to.
Mantis jak się cieszę że jesteś :loveu: i pozostań proszę naszym Wodzem :loveu:

Zuzia pisała, że może na ten miesiąc wystawi fakturę na Fundację, ale gdybyś już przelała za hotelik to nic, poprosimy Zuzię w przyszłym miesiącu :)

I prosiłbym Cię o nr tel na PW. Jak mam kontakt bezpośredni to jakoś się spokojnie czuje- bo nieraz gdy sam nie mogę wejść na Dogo to wiem że choć sms mogę wysłać :););)

Pięknie pozdrawiam:)

Posted

No ja też miałam problem z dostaniem się na Dogo, więc pewnie to jakieś szersze fatum.

Wojtuś, na wodza to ja się na pewno nie nadaje ;)
I dziękuję, że trzymasz rękę na pulsie, yyy... na klawiaturze :) Trudno nadrobić forumowe zaległości.
Nie wpłaciłam jeszcze za hotelik, także można prosić fundację o opłacenie hoteliku, badań, a wpłaty ze skarbonki zostaną na kolejne miesiące. No chyba, że Anik znajdzie domek :)

Przepraszam, czy jest na sali pisarz? :razz: Po takim "urlopie" od komputera, mam świeży zapał, mogłabym się zająć ogłoszeniami.

Posted

No to żeby nie powtarzać stron;) wklejam te zamówione, na których ma ogłosić Anika Zuza:

1. kokosy.pl
2. ojej.pl
3. pineska.pl
4. animalia.pl
5. gumtree.pl
6. vetmozga.pl
7. petworld.pl
8. autogielda.pl
9. adopcjapsa.pl
10. rozglos.net
11. anonseogloszenia.pl
12. najpewniej.pl
13. mammisia.pl
14. petsy.pl
15. aukcjezwierzat.pl
16. e-zwierzak.pl
17. adpedia.pl
18. olx.pl
19. szybko-sprzedam.pl
20. sprzedasz.pl
21. tablica.com
22. pchlitarg.info.pl
23. neeon.pl
24. bstok.pl
25. ogloszenia.e-podlasie.pl
26. ogloszenia.jard.pl
27. bialystok.biz.pl
28. gieldabialystok.pl
29. gielda.bai.pl
30. twoje-ogloszenia.pl
31. ogloszenia.trojmiasto.pl
32. kupsprzedaj.pl
33. twoje-x.net
34. ogloszenia-szczecin.webas.pl
35. ogloszenia.tasdj.pl
36. kupiepsa.pl
37. gablota.com
38. przygarnijzwierzaka.pl
39. morusek.pl
40. katowice.cwirek.pl
41. cafeanimal.pl
42. drobne.centrumofert.pl
43. argetto.pl
44. krakusik.pl
45. owi.pl
46. dwukropek.pl
47. aleokazja.pl
48. szerlok.pl
49. anonse.com
50. i-bazar.pl
51. ojoj.pl
52. info-krakow.pl
53. adsy.pl
54. eoferty.com.pl
55. portalogloszen.pl
56. spacerek.net
57. bardzi.pl
58. top-ogloszenia.com
59. oglosili.pl
60. oglosze.pl
61. offer.pl
62. mamoferte.pl
63. wybierzmiska.pl
64. darmobranie.pl
65. psiamania.pl
66. bazarek.biz
67. wa.stacja.biz
68. twojeanonse.com
69. sogl.pl
70. tlenek.pl

Poprosiłam o nowe zdjęcia, ale skoro nie ma, wybiorę może coś z tego,co jest. Trudno. Może jednak Zuzia zrobi jakieś?

Spróbuję coś dla Anika napisać do jutra.

Czyli zostaje tak jak jest, tak Mantis? :) Będziesz już? Kontakt w ogłoszeniach na Ciebie, tak? Jeśli tak, to proszę, przypomnij. Jeśli nie, to na kogo?

Moja deklaracja poszła na dotychczasowe konto + ostatnie 10zł z aukcji.

Posted

[quote name='salibinka']Wojtku, no przecież musi być ten pierwszy raz ;) - a z Twoją rzetelnością i empatią - nie mogłoby się nie udać :).
Dzięki też, że zadzwonisz do Mantis. Rożne rzeczy zdarzają się nieoczekiwanie, warto wyjaśnić i poszukać rozwiązania.[/QUOTE]
Aniu dziekuję:loveu:
Mam już kontakt tel. do Mantis, gdybysmy pilnie coś potrzebowali to będe prosił Mantis o wskazówki gdyby znowu miała kłopoty z kompem:)

Posted

Imponująca lista :) Mogę Anikowi zrobić aukcję na Allegro.
[quote name='salibinka']Czyli zostaje tak jak jest, tak Mantis? :) Będziesz już? Kontakt w ogłoszeniach na Ciebie, tak? Jeśli tak, to proszę, przypomnij. Jeśli nie, to na kogo?

No myślę, że dwie awarie w ciągu jednego miesiąca to już wystarczająca katastrofa. Zresztą teraz jeśli "zniknę" to mnie Wojtuś "dopadnie" :lol:
Kontakt w ogłoszeniach może być do mnie.

Tel. 502 027 430. E-mail - [email protected]

Posted

[quote name='salibinka']No to żeby nie powtarzać stron;) wklejam te zamówione, na których ma ogłosić Anika Zuza:

1. kokosy.pl
2. ojej.pl
3. pineska.pl
4. animalia.pl
5. gumtree.pl
6. vetmozga.pl
7. petworld.pl
8. autogielda.pl
9. adopcjapsa.pl
10. rozglos.net
11. anonseogloszenia.pl
12. najpewniej.pl
13. mammisia.pl
14. petsy.pl
15. aukcjezwierzat.pl
16. e-zwierzak.pl
17. adpedia.pl
18. olx.pl
19. szybko-sprzedam.pl
20. sprzedasz.pl
21. tablica.com
22. pchlitarg.info.pl
23. neeon.pl
24. bstok.pl
25. ogloszenia.e-podlasie.pl
26. ogloszenia.jard.pl
27. bialystok.biz.pl
28. gieldabialystok.pl
29. gielda.bai.pl
30. twoje-ogloszenia.pl
31. ogloszenia.trojmiasto.pl
32. kupsprzedaj.pl
33. twoje-x.net
34. ogloszenia-szczecin.webas.pl
35. ogloszenia.tasdj.pl
36. kupiepsa.pl
37. gablota.com
38. przygarnijzwierzaka.pl
39. morusek.pl
40. katowice.cwirek.pl
41. cafeanimal.pl
42. drobne.centrumofert.pl
43. argetto.pl
44. krakusik.pl
45. owi.pl
46. dwukropek.pl
47. aleokazja.pl
48. szerlok.pl
49. anonse.com
50. i-bazar.pl
51. ojoj.pl
52. info-krakow.pl
53. adsy.pl
54. eoferty.com.pl
55. portalogloszen.pl
56. spacerek.net
57. bardzi.pl
58. top-ogloszenia.com
59. oglosili.pl
60. oglosze.pl
61. offer.pl
62. mamoferte.pl
63. wybierzmiska.pl
64. darmobranie.pl
65. psiamania.pl
66. bazarek.biz
67. wa.stacja.biz
68. twojeanonse.com
69. sogl.pl
70. tlenek.pl

Poprosiłam o nowe zdjęcia, ale skoro nie ma, wybiorę może coś z tego,co jest. Trudno. Może jednak Zuzia zrobi jakieś?

Spróbuję coś dla Anika napisać do jutra.

Czyli zostaje tak jak jest, tak Mantis? :) Będziesz już? Kontakt w ogłoszeniach na Ciebie, tak? Jeśli tak, to proszę, przypomnij. Jeśli nie, to na kogo?

Moja deklaracja poszła na dotychczasowe konto + ostatnie 10zł z aukcji.[/QUOTE]
Właśnie Aniu zapytałem tez Mantis o ten kontakt przy ogłoszeniach:)
Aniu Kochana - do czasu odpowiedzi Mantis - gdyby sprawa była pilna - mógłby być kontakt do Ciebie i oczywiście do mnie też moze być, albo nawet dwa telefony, jak uważasz ;);)
Moj tel. 504-23-64-65

Pieknie pozdrawiam:)

Posted

[quote name='Mantis']Imponująca lista :) Mogę Anikowi zrobić aukcję na Allegro.

No myślę, że dwie awarie w ciągu jednego miesiąca to już wystarczająca katastrofa. Zresztą teraz jeśli "zniknę" to mnie Wojtuś "dopadnie" :lol:

Boze Święty Dwie Anie - co napisać teraz
Salibinko :loveu: i Mantis :loveu:
Bardzo dziękuję - to wiemy już- kontakt na Mantis

Dzięki za ogłoszenia i allegro :loveu:

Posted

[quote name='Mantis']Nie wpłaciłam jeszcze za hotelik, także można prosić fundację o opłacenie hoteliku, badań, a wpłaty ze skarbonki zostaną na kolejne miesiące.
[/QUOTE]

OK. Wiec zaraz wystawiam rachunek i wysylam do Fundacji.
Prosze tylko o powiadomienie ich, ze przyjdzie cos takiego, zeby nie byl nikt zaskoczony.

Anik juz sie bardzo oswoil z cala sytuacja. Zna juz rozklad dnia, pieknie spaceruje i nawet juz tak nie szaleje podczas przypinania linki, ale spokojniej czeka.
Apetyt nadal dopisuje, siersc odrasta coraz ladniejsza. Lupiez juz prawie zniknal.

Posted

Acha ... na koncie Fundacji jest 394 zl z zeznan rocznych 1% podatku.
Czy mam wystawic rachunek na calosc, czy tylko 270 zl za miesiac hotelowania ???? Badanie krwi takie podstawowe dla starszego psiaka ( anemia, watroba, trzustka, nerki ) bedzie kosztowalo ok. 60 zl

Zadecydujcie i dajcie jak najszybciej znac przez sms ( chce juz wypisac rachunek, a na necie juz moge nie byc ) 0695 555 221.

Posted

[quote name='zuziaM']Acha ... na koncie Fundacji jest [B]394 zl[/B] z zeznan rocznych 1% podatku.
[B]Czy mam wystawic rachunek na calosc, czy tylko 270 zl za miesiac hotelowania ???? Badanie krwi takie podstawowe dla starszego psiaka ( anemia, watroba, trzustka, nerki ) bedzie kosztowalo ok. 60 zl[/B]

Zadecydujcie i dajcie jak najszybciej znac przez sms ( chce juz wypisac rachunek, a na necie juz moge nie byc ) 0695 555 221.[/QUOTE]
Kochani:loveu:
Rozmawiałem właśnie z Zuzią. Wystawi rachunek za "Hotelikowanie Psiaka Anika" na całą kwotę tj. 394 zł.
Jest to kwota przeznaczona przez fundację dla Anika i szkoda byłoby nie wykorzystać jej w całości.

Pozostała kwota tj. 394 - 270 = [B]124 zł[/B] zostanie wykorzystana na badania Anika i jako zaliczka za hotelik na kolejny miesiąc:)

Pięknie pozdrawiam:loveu:

I jak sie ciesze jak Zuzia opisuje jaki Anik teraz spokojniejszy i piękny adopcyjny Psiak nam się zrobił:):)

Posted

[I]Najpiękniejsze lata życia spędził zamknięty w ciasnej komórce.[/I]
[I] Bez słońca, trawy, ludzkiej bliskości i troski - jak stary, zużyty przedmiot, który wstawia się w najciemniejszy kąt, żeby zapomnieć.
[/I]
[I]Proste, tanie bestialstwo – bardzo łatwe wobec bezbronnego, niechcianego stworzenia. [/I]

[I]Ciemność bezpowrotnie odebrała mu wzrok, ale nie poradziła sobie z ogromną wolą życia.
[/I]
[I]Anik przetrwał swoje piekło. Trafił do schroniska a stamtąd do hotelu dla zwierząt.
[/I]
[I]Bardzo szybko zaufał i nauczył się cieszyć z tego wszystkiego, co przypisane jest psu. Raduje go kontakt z człowiekiem, zwykła przechadzka, zapach ziemi, powietrze... [/I]

[I]Ma czternaście lat, waży (?), jest zaszczepiony i odrobaczony. Spaceruje na smyczy, zachowuje czystość w pomieszczeniu. Akceptuje koty i suczki. [/I]

[I]Bardzo potrzebuje DOMU i Osoby, która pokaże mu, że życie to jeszcze coś więcej i dalej – codzienna pieszczota, niepodzielona na dziesiątki innych psów opieka i troska, wspólnota i bezpieczeństwo.[/I]

[I]Jeśli możesz pomóc temu wyjątkowemu psu, prosimy, zadzwoń: (...) lub napisz (...)
[/I]

Posted

Aniu to piekny tekst o Aniku,
piekny bo pokazuje smutek Psiaka jak żył,
piekny bo wskazuje przyszłemu Panu że potrzeba tak niewiele by Anik był szczęśliwy - Pan do spacerów, głaskania, kochania,
piekny bo tak delikatny,
piekny dla wrazliwego Pana - taki zadzwoni:)

Dzięki:)

Aniu nie bądź smutna, wyczuwam to bo nie napisałaś zadnego komentarza np "Taki ułożyłam tekst - co myślicie"

Ja odpowiem jakby było to Twoje zapytanie. Anik znajdzie domek z takim tekstem:)

Posted

Szukamy transportu dla Puszka, najlepiej jak najtańszego, bo u psiaka krucho z kasą :(, od Pszczyny (koło Bielska Białej) ale może też być od Radomska czy Łodzi do Inowrocławia. Psiak ucieka przed wywózką do schronu umieralni :(, czeka na niego dt,
ale jeśli nie zdążymy zorganizować transportu to za kilka dni już mu nie pomożemy.

Posted

Mantis napisał(a):
Imponująca lista :) Mogę Anikowi zrobić aukcję na Allegro.

nika28 napisał(a):
Salibinka, piękny tekst :)
Na kogo ma być kontakt ? Chyba nie doczytałam.

Nika kontakt w ogłoszeniach na Anika na Mantis:)

Anik pięknie wszystkich pozdrawia;);)

Posted

ranias napisał(a):
Aniku, misiaczku zapraszam na wieczorny spacerek:-)

I na popołudniowy :)

Salibinka, piękny, wzruszający tekst :) Zaraz go wykorzystam :)

Dotarły nowe wpłaty. Ślicznie dziękuje w imieniu Anika :Rose:

50zł. - andegawenka
20zł. - ranias (lipiec/sierpień)