Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

salibinka napisał(a):
Tak, niewidome psy są wyjątkowe.

A co z badaniem? Wspaniale, że Anik czuje się dobrze, ale dzięki profilaktyce będziemy mieć pewność, że jest zdrowy - raz, dwa - będziemy wiedzieć, w jakim stanie pójdzie do ewentualnego nowego domu (oraz damy szansę na taką wiedzę chętnym na adopcję). Wiem, wiem, że się powtarzam, ale to ważne.

Zuzia:loveu:
To byśmy Cie prosili o zrobienie tych podstawowych badań dla Anika:)

Salibinko:loveu:
A Ty reagujesz na imię Ania, bo jesteś przecież kobietką o imieniu Ania

Andegawenka:loveu:
Buziaki ode mnie za Szaraczka - a skąd go wzięłaś, jest jakiś link a może zdjęcia?

Wszystkim pozdrowienia;);)

Posted

[Andegawenka:loveu:
Buziaki ode mnie za Szaraczka - a skąd go wzięłaś, jest jakiś link a może zdjęcia?

Wszystkim pozdrowienia;);)

Zdjęcia jeszcze będą:
http://www.dogomania.pl/threads/185826-Niewidomy-Szaraczek-szcz%C4%99sliwy-juz-u-andegawenki-%29-Trzymajcie-kciuki!!!

zdjęcia na str,:1,10,17,27,31,33,34,35
Film: str 36 post 352 i str.19 post 186

zapraszam

może Yogi też znajdzie domek. Niewidome pieski potrafią się odwdzięczyć

Posted

dawno mnie nie było na dogo... pare razy zerknęłam co u Yogiego i po prostu teraz juz napisze bo mnie naprawde mocno zastanawia .... dlaczego on jeszcze nie ma tych badań zrobionych ????? nie pamietam dokładnie ale miesiac on juz jest u zuzi wiec nie wierze ze nie ma czasu na to by z nim podjechac....

u takiego staruszka ...przy zmianie chocby diety (apropo szukania nowego domku) może dojśc do komplkacji i śmierci

Posted

To już razem sobie mieszkają :) ?
A to Dylanka tak ? Ona chyba mieszkała w schronisku z innym pieskiem też razem i też kudłaczem i byli bardzo zżyci. Tylko jemu się już nie udało pomóc :(.
Ale może teraz stworzą taką fajną parę z Anikiem :).

Posted

Tak, to ta sunia ... ale ma na imie Dagusia. Jej koledze Dygusiowi wlasnie sie nie udalo ....
Anik nie mieszka z Dagusia, ale w ciagu dnia sobie tam siedzi.
Chociaz juz wyczail, ktoredy sie wchodzi i mi ucieka ..... pcha drzwi z calej sily i sie wymyka.

Posted

Nie czytalam watku od poczatku dlatego zapytam ... skad wiadomosc o tym, ze Anik siedzial w ciemnej komorce ?
Pytam, bo odnosze wrazenie, ze psiulek wychodzil niegdys na spacerki. Robi to bardzo ladnie, ale dodatkowo podczas spaceru potrafi sie swietnie bawic. Podskakuje, podbiega ... Jak sie tak czasem rozbryka, to potrafi zlapac zabkami za linke, na ktorej idzie i trzymajac ja w zabkach maszeruje dziarsko.

Posted

Zuziu, czy ja mogę Cię prosić o zrobienie jeszcze kilku zdjęć Anikowi - takich, żeby wypełniał kadr i żeby go było widać w całej krasie. Zamówiłam mu zestaw ogłoszeń.
I pytanie podstawowe - na kogo podać kontakt?
I drugie podstawowe - Kiedy wet?
I jeszcze jedno - jak stan zębów Anika?

Posted

W poniedzialek jade do pani doktor, bo musze kupic leki na stawy dla staruni Gabi. Zabiore Anika ze soba.
Zdjecia porobie dzisiaj lub jutro, jesli potrzebujecie.
Ale musze o to poprosic meza. Pojdzie ze mna na spacer z Anikiem i bedzie mu mozna porobi. Samej mi ciezko, jak psiak caly czas idzie pzede mna ... a jego pupki ... chociaz z pieknym ogonkiem .... to pewnie w ogloszeniu nie dacie ?

Posted

[quote name='ranias']Czy miś Yogi jest teraz misiem Anikiem?[/QUOTE]

Na początku chyba na stronie schroniska gdzie był, to był jako Puszek chyba, potem na wątku jakoś tak nazwano go Miś Yogi, a w międzyczasie się okazało że on reaguje na imie Ania :).
No i teraz mamy Anika :).

Posted

Wymiziałam dzisiaj Anię - pięknie reaguje na to imię ;) - to wspaniały pies, ma śliczną mięciutką sierść. Cały czas chciał się tulić i pięknie podszczekiwał :)
Zapadł mi głęboko w serce - jest niesamowity - bezbłędnie wyczuwa obecność człowieka i kieruje się w jego stronę.
Wcale nie wygląda na swoje lata - komuś kto go adoptuje da wiele radości :)

Posted

[quote name='zuziaM']W poniedzialek jade do pani doktor, bo musze kupic leki na stawy dla staruni Gabi. Zabiore Anika ze soba.
Zdjecia porobie dzisiaj lub jutro, jesli potrzebujecie.
Ale musze o to poprosic meza. Pojdzie ze mna na spacer z Anikiem i bedzie mu mozna porobi. Samej mi ciezko, jak psiak caly czas idzie pzede mna ... a jego pupki ... chociaz z pieknym ogonkiem .... to pewnie w ogloszeniu nie dacie ?[/QUOTE]

Taka ładna pupka z ładnym ogonkiem - to może być całkiem dobra innowacja ogłoszeniowa ;) :)

Posted

[quote name='zuziaM']Calkowita i nieodwracalna.

Dzięki Zuzia:loveu:

[quote name='andegawenka']Nasze kochane :loveu:, jaki on piękny, zadbany...taki cudny baranek:loveu:
Strasznie ładny Psiak:)

[quote name='salibinka']Zuziu, czy ja mogę Cię prosić o zrobienie jeszcze kilku zdjęć Anikowi - takich, żeby wypełniał kadr i żeby go było widać w całej krasie. Zamówiłam mu zestaw ogłoszeń.
I pytanie podstawowe - na kogo podać kontakt?
I drugie podstawowe - Kiedy wet?
I jeszcze jedno - jak stan zębów Anika?
Zuzia a może być kontakt na Ciebie, czy to musi być osoba z wątku- będzie na razie z tym kłopot - Mantis się nie pojawia, Madallena ma bana,

tak po cichutku myślałem o leni356, jest tu z nami na wątku i również u Zuzi jest "jej" kudłata sunia Iga,

Leni356 Kochana Cioteczko:loveu: zgodzisz się? i moja prośba czy nie poprowadziłabyś wątku Anika i przejęła finanse wątku.
Mantis pewno jest strasznie zabiegana a tu finanse leżą.

[quote name='Livka']Wymiziałam dzisiaj Anię - pięknie reaguje na to imię ;) - to wspaniały pies, ma śliczną mięciutką sierść. Cały czas chciał się tulić i pięknie podszczekiwał :)
Zapadł mi głęboko w serce - jest niesamowity - bezbłędnie wyczuwa obecność człowieka i kieruje się w jego stronę.
Wcale nie wygląda na swoje lata - komuś kto go adoptuje da wiele radości :)
Dzięki Livka:loveu: wszyscy się cieszymy że Anik taki dziarski;);)

Kochani :loveu: Dziś dzwoniła do mnie Pani Zosia ze schronu w Głownie, pytała o Anika,
- raczej o Anię;) - i Prosiła Zuzię o wymizianie wszystkich przyjaciół Anika.
Druknę jej zdjęcia Anika i wyślę pocztą - nie ma niestety kompa.

Prosze Was Wszystkich - powinniśmy mieć osobę prowadząca wątek, która jest z nami na bieżąco- Mantis prosze tylko nie bądź urażona, sprawy Tofika poszły prędko,
jest u Zuzu w hoteliku, trzeba na bieżaco rozliczać finanse, nie jest jeszcze za późno a po co potem ma mieć ktoś jakiś żal że wpłacił kasę i nie ma jej odnotowanej na wątku.

Leni356 poprowadź proszę wątek a co myślisz o tym
i Kochani na wątku -co myślicie?

Posted

Ja jestem tutaj od niedawna, ale myślę,że zawsze potrzebny jest "szefunio", który poprowadzi grupę, rozliczy co trzeba, pochwali albo op.... jak trzeba.;-)

Posted

Dziewczyny, nie bylam jeszcze z Anikiem na badaniach.
Powod ...... uzarlo mnie cos w noge i tak mi spuchla, ze sama musialam jechac do lekarza.
Biore teraz antybiotyki i ma odpuscic. Poki co boli jak diabli.

No i wlasciwie to moze i dobrze, bo teraz sie zrobil taki ukrop, ze w aucie chyba mam z 60 stopni..... Anik by sie zagotowal, a klimy nie mam .... niestety.

Pojedziemy za kilka dni. Obiecuje.

Posted

Chciałabym wpłacić moją deklarację dla Anika i resztę kwoty z aukcji. Mantis nadal nie ma. Czy ktoś ma może telefon do Niej? Czy wpłacać nadal Jej, czy czekać na nowego prowadzącego, czy jak...

Posted

[quote name='salibinka']Leni356, jeśli znalazłabyś siłę i czas - również bardzo proszę.[/QUOTE]

Ja niestety nie dam rady prowadzić kolejnego wątku, mój wątek kudłaczy leży i muszę się wziąć za aktualizację, a ani czasu ani siły ostatnio, od 4 tygodni nie miałam wolnego weekendu, ciągle w pracy więc muszę znaleźć czas na przymusowy urlop. Z Mantis rozmawiałam ostatnio, miała problemy z modemem, a wcześniej była mocno chora. Mogę podać telefon do niej jeśli coś pilnego

A może Wojtuś poprowadzi wątek? :razz:

Posted

[quote name='zuziaM']Dziewczyny, nie bylam jeszcze z Anikiem na badaniach.
Powod ...... uzarlo mnie cos w noge i tak mi spuchla, ze sama musialam jechac do lekarza.
Biore teraz antybiotyki i ma odpuscic. Poki co boli jak diabli.

No i wlasciwie to moze i dobrze, bo teraz sie zrobil taki ukrop, ze w aucie chyba mam z 60 stopni..... Anik by sie zagotowal, a klimy nie mam .... niestety.

Pojedziemy za kilka dni. Obiecuje.[/QUOTE]
Zuzia:loveu: Twoje zdrowie również ważne, a nie wiem czy nie najważniejsze, cobyśmy bez ciebie zrobili, musisz być zdrowa i energii pełna:)

[quote name='salibinka']Chciałabym wpłacić moją deklarację dla Anika i resztę kwoty z aukcji. Mantis nadal nie ma. Czy ktoś ma może telefon do Niej? Czy wpłacać nadal Jej, czy czekać na nowego prowadzącego, czy jak...[/QUOTE]
Ja wpłaciłem dzisiaj do Mantis, choć nie wiem czy to dobrze.

Salibinko :loveu: nie rozumiem tego:shake:

Na wątku powinna panowac radość, Anik tak się pieknie zadomowił u Zuzi i jest super Psiakiem, tylko sie cieszyć.

Mam tel do leni356 i Madalleny, jutro będę dzwonił, wiem że Leni356 ma kontakt z Mantis, może telefony pomogą - gdyby nie to czuję się odpowiedzialny za Anika i będę prosił Moda o przejęcie wątku, jeszcze nie prowadziłem wątku - ale się nie boję, chyba że Ty Salibinko - masz już doświadczenie - duzo więcej umiesz ze spraw Dogo - poprowadzisz wątek Anika:loveu:

Pieknie wszystkich pozdrawiam, damy radę:):)
ale jeszcze w takiej sytuacji to nie byłem;);)

Posted

Wojtku, no przecież musi być ten pierwszy raz ;) - a z Twoją rzetelnością i empatią - nie mogłoby się nie udać :).
Dzięki też, że zadzwonisz do Mantis. Rożne rzeczy zdarzają się nieoczekiwanie, warto wyjaśnić i poszukać rozwiązania.