Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiu mój Bismarck zaraz po adopcji miał wysięki na skórze, które też go drażniły. Pomogły zastrzyki i kąpiel w szamponie dr Seidla dla alergików. Zauważyłam ze po duższym czasie niekąpania - od jesieni do wiosny w tym sezonie - znowu zaczęło mu sie babrać i na szybko miał kuper myty w misce i szamponie. Pisze o tym, bo zazwyczaj wszyscy skupiamy się na alergiach pokarmowych, a mój ma to po prostu gdy juz sie kurz skumuluje i nawet częste czesanie nie pomaga - taki czyścioszek na stare lata mnie isę trafił, chociaż w życiu chyba nie był tak często kapany jak teraz, bo na widok przyrządów do czesania ucieka na maksa;)

Posted

salibinka napisał(a):
Pisałam o tym, że nowe ogłoszenia ukażą sie ok. 20 sierpnia - tak obiecała osoba, u której wykupiłam pakiet...
Ale do tej pory nie wróciła i nie mam info:shake:. Bazarek stoi.

Zatem pomoc ogłoszeniowa potrzebna, bo zrobi się Aniczkowi przestój...

Aniu :loveu: nic się nie martw, właśnie wykupiłem pakiet 60 ogłoszeń dla Anika:
http://www.dogomania.pl/threads/190083-60-ogłoszen-za-10-zł!-Na-zwierzaki-u-Missieek!-)/page23

coronaaj napisał(a):
Moze jakas alergia??? Co wet na to?

Przeslalam na Anika 70zl dzisiaj na Anie.....

Pięknie dziękujemy:loveu:

Magda dzięki za odwiedziny:loveu:
Jetem z Wami przy akcji pomocy w Bogatyni, ale mi głupio bo nie mam jak za bardzo pomóc.

a... i przesłałem też 2 deklaracje.

Posted

Wojtusiu :), wspaniale! A Myszka (ze spóźnialskiego bazarku) wróciła i chce wykonać "swój" pakiet.
Więc teraz nie wiem, czy niech robi Anika - a Ty wyślesz innego psiaka? Czy wysłałeś/wyślesz Anika a ja - Myszce innego psiaka. Jak wolisz?

Posted

magda z. napisał(a):
Gosiu mój Bismarck zaraz po adopcji miał wysięki na skórze, które też go drażniły. Pomogły zastrzyki i kąpiel w szamponie dr Seidla dla alergików.

Zobacze, jak nie bedzie przysychac po smarowaniu, to wybierzemy sie ponownie do pana doktora.

Posted

Wojtuś u nas już chyba po największym zamieszaniu - odpukać dość dużo psów wróciło do włascicieli, kilka czeka na odbiór - kierownik zrezygnował z pobierania opłat od powodzian, aby zabierali psiaki. Teraz lolka szaleje w akcji z budami, pomogły nam znajome z Niemiec i podesłały na to grosza.

Trzymam kciuki za psiurka

Posted

Wczoraj polalam prosto z butelki na wszystkie ranki na pupie i dzisiaj, odpukac ... puk, puk, puk ... nie wylizywal sobie nic.
I oby tak juz zostalo. Moze nie bedzie trzeba jednak jechac znow do lekarza. Bede obserwowac i odkazac.

Rozliczenie Anika zrobilam dzisiaj.
Hotelik oplacony do 26.08.2010
Do rozliczenia ostatnia wizyta u lekarza ... 26,- zl.
Po ostatniej wplacie Fundacji SOS dla Zwierzat pozostalo 124,- zl, ale z tego 100 zl kosztowalo badanie krwi i teraz ta pupa nieszczesna 50 zl.

Posted

[quote name='salibinka']Wojtusiu :), wspaniale! A Myszka (ze spóźnialskiego bazarku) wróciła i chce wykonać "swój" pakiet.
Więc teraz nie wiem, czy niech robi Anika - a Ty wyślesz innego psiaka? Czy wysłałeś/wyślesz Anika a ja - Myszce innego psiaka. Jak wolisz?[/QUOTE]

Wojtusiu, ponieważ czas nagli ze spóźnionym bazarkiem, musiałam coś wysłać, wysłałam narazie Idusię (nie chciałam dublować Anika, a nie wiem, czy od Ciebie już poszły dane). Twój pakiet zatem zostaje dla Aniczka.
Sorki za zamieszanie.

Posted

[quote name='lika1771']Ogłoszenia za darmo na 77 portalach [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191959-Pomogę-w-ogłaszaniu-bezdomnych-zwierząt-)-77-stro[/URL][/QUOTE]
Dzięki Lika, będziemy pamiętali, zajrzałem :)

[quote name='zuziaM']Wczoraj polalam prosto z butelki na wszystkie ranki na pupie i dzisiaj, odpukac ... puk, puk, puk ... nie wylizywal sobie nic.
I oby tak juz zostalo. Moze nie bedzie trzeba jednak jechac znow do lekarza. Bede obserwowac i odkazac.

Rozliczenie Anika zrobilam dzisiaj.
Hotelik oplacony do 26.08.2010
Do rozliczenia ostatnia wizyta u lekarza ... 26,- zl.
Po ostatniej wplacie Fundacji SOS dla Zwierzat pozostalo 124,- zl, ale z tego 100 zl kosztowalo badanie krwi i teraz ta pupa nieszczesna 50 zl.[/QUOTE]
Małgosiu to super, ranki sie podgoją, a leczenie Anika potrzebne i na razie kasę mamy- to się nie martw :loveu:

[quote name='salibinka']Wojtusiu, ponieważ czas nagli ze spóźnionym bazarkiem, musiałam coś wysłać, wysłałam narazie Idusię (nie chciałam dublować Anika, a nie wiem, czy od Ciebie już poszły dane). Twój pakiet zatem zostaje dla Aniczka.
Sorki za zamieszanie.[/QUOTE]
Aniu super;);) Ja to myślałem o którymś Twoim Psiaku, a w takim razie to wysyłam do Waderci Anika:)

Posted

Na razie przyschlo. Ale jesli znow to zacznie lizac, to jednak pojediemy znow do pana doktora.
To trzeba porzadnie wygolic, bo inaczej sie nie zagoi. Siersc bedzie sie stale przylepiala i bedie sie to zanieczyszczac.

Posted

Mam prosbe ... czy mozna juz przelac za pobyt Aniczka ???
Przepraszam, ale mam troche zaleglosci w rozlicvzeniach i chce to poukladac.

Anik ma pobyt oplacony do 26.08 i zaleglosc za oplate u lekarza 26 zl.
[B]Razem wiec : 296,- zl[/B] i bedzie uregulowane do 26.09.10

Posted

Zuziu, przepraszam, ale mi hasła jednorazowe "wyszły" :oops: Dziś dotarły nowe i przelew poleciał.

Nowe wpłaty:

lika1771 - 20zł.
Randa - 30zł.
Nevada - 20zł.
wojtuś - 20zł.
coronaaj - 70zł.
ranias - 20zł.
salibinka - 10zł.

Anik bardzo dziękuje :Rose:

Posted

Mantis napisał(a):
Zuziu, przepraszam, ale mi hasła jednorazowe "wyszły" :oops: Dziś dotarły nowe i przelew poleciał.

Nowe wpłaty:

lika1771 - 20zł.
Randa - 30zł.
Nevada - 20zł.
wojtuś - 20zł.
coronaaj - 70zł.
ranias - 20zł.
salibinka - 10zł.

Anik bardzo dziękuje :Rose:

A ja całuję słodkiego Anikowego pychola:loveu:

Posted

Mantis napisał(a):

Nie ma za co przepraszac. To ja przepraszam, ze sie upominam..... kilka wplywow za psiaki mam sporo opoznionych i dlatego
czasami musze sie przypomniec.
Ale naprawde sie nic nie stalo. Nawet jak bedziesz wplacac z drobnym opoznieniem, to sie nic nie stanie.
Aniczkowa pupa nadal przyschnieta .... Smaruje mu taka dobra mascia z antybiotykiem, wiec powinna sie wygoic juz na dobre.
To lepsze niz tablety niszczace watrobe.

Posted

Prędziutko proszę o info czy Anik potrzebuje ogłoszeń w internecie??
Jestem tuż przed zamówieniem pakietu ogłoszeń dla sfory psiaków i czekam na decyzje dla Anika
Potrzebny byłby tekst+ fotki +dane kontaktowe.

Posted

Musze sie poskarzyc ... Anik mnie dzisiaj uchlal w noge. Bolalo i boli nadal ....
Oczywiscie to moja wina, bo chlopak podczas obiadu poklocil sie z kolega z kojca obok i chcialam noga odsunac mu miske dalej od sasiada .....
Tak szybko mnie zlapal, ze nie zdazylam sie odsunac ....
Normalnie moge mu z miski podczas jedzenia wyciagac wszystko, ale tym razem trafilam na klotnie .... i mam za swoje. Bylo troche krwi i bedzie wielki siniak.

Posted

Dogo07 napisał(a):
A może Anik myślał, że to ten inny piesek mu miskę porywa i dlatego tak zareagował, może nie wiedział, że to Ty ?

A pewnie, przecież piesio staruszek i węch już nie ten co kiedyś.No ale serduszko jeszcze waleczne:lol:

Posted

Biedne Twoje nogi, Zuziu :(. Mam nadzieję, że juz lepiej i nie boli tak bardzo. No, Aniczek nam się nie popisał, ale jest niewidomy i w stresie - w zamieszaniu o miskę - nie wiedział, co czyni zapewne ;).