magda z. Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Gosiu mój Bismarck zaraz po adopcji miał wysięki na skórze, które też go drażniły. Pomogły zastrzyki i kąpiel w szamponie dr Seidla dla alergików. Zauważyłam ze po duższym czasie niekąpania - od jesieni do wiosny w tym sezonie - znowu zaczęło mu sie babrać i na szybko miał kuper myty w misce i szamponie. Pisze o tym, bo zazwyczaj wszyscy skupiamy się na alergiach pokarmowych, a mój ma to po prostu gdy juz sie kurz skumuluje i nawet częste czesanie nie pomaga - taki czyścioszek na stare lata mnie isę trafił, chociaż w życiu chyba nie był tak często kapany jak teraz, bo na widok przyrządów do czesania ucieka na maksa;) Quote
wojtuś Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 salibinka napisał(a):Pisałam o tym, że nowe ogłoszenia ukażą sie ok. 20 sierpnia - tak obiecała osoba, u której wykupiłam pakiet... Ale do tej pory nie wróciła i nie mam info:shake:. Bazarek stoi. Zatem pomoc ogłoszeniowa potrzebna, bo zrobi się Aniczkowi przestój... Aniu :loveu: nic się nie martw, właśnie wykupiłem pakiet 60 ogłoszeń dla Anika: http://www.dogomania.pl/threads/190083-60-ogłoszen-za-10-zł!-Na-zwierzaki-u-Missieek!-)/page23 coronaaj napisał(a):Moze jakas alergia??? Co wet na to? Przeslalam na Anika 70zl dzisiaj na Anie..... Pięknie dziękujemy:loveu: Magda dzięki za odwiedziny:loveu: Jetem z Wami przy akcji pomocy w Bogatyni, ale mi głupio bo nie mam jak za bardzo pomóc. a... i przesłałem też 2 deklaracje. Quote
salibinka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Wojtusiu :), wspaniale! A Myszka (ze spóźnialskiego bazarku) wróciła i chce wykonać "swój" pakiet. Więc teraz nie wiem, czy niech robi Anika - a Ty wyślesz innego psiaka? Czy wysłałeś/wyślesz Anika a ja - Myszce innego psiaka. Jak wolisz? Quote
zuziaM Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 magda z. napisał(a):Gosiu mój Bismarck zaraz po adopcji miał wysięki na skórze, które też go drażniły. Pomogły zastrzyki i kąpiel w szamponie dr Seidla dla alergików. Zobacze, jak nie bedzie przysychac po smarowaniu, to wybierzemy sie ponownie do pana doktora. Quote
magda z. Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Wojtuś u nas już chyba po największym zamieszaniu - odpukać dość dużo psów wróciło do włascicieli, kilka czeka na odbiór - kierownik zrezygnował z pobierania opłat od powodzian, aby zabierali psiaki. Teraz lolka szaleje w akcji z budami, pomogły nam znajome z Niemiec i podesłały na to grosza. Trzymam kciuki za psiurka Quote
lika1771 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Ogłoszenia za darmo na 77 portalach http://www.dogomania.pl/threads/191959-Pomogę-w-ogłaszaniu-bezdomnych-zwierząt-)-77-stro Quote
ranias Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Aniczku, deklaracje za wrzesień i październik wysłałam dla ciebie piesiu :loveu: Quote
zuziaM Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Wczoraj polalam prosto z butelki na wszystkie ranki na pupie i dzisiaj, odpukac ... puk, puk, puk ... nie wylizywal sobie nic. I oby tak juz zostalo. Moze nie bedzie trzeba jednak jechac znow do lekarza. Bede obserwowac i odkazac. Rozliczenie Anika zrobilam dzisiaj. Hotelik oplacony do 26.08.2010 Do rozliczenia ostatnia wizyta u lekarza ... 26,- zl. Po ostatniej wplacie Fundacji SOS dla Zwierzat pozostalo 124,- zl, ale z tego 100 zl kosztowalo badanie krwi i teraz ta pupa nieszczesna 50 zl. Quote
salibinka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='salibinka']Wojtusiu :), wspaniale! A Myszka (ze spóźnialskiego bazarku) wróciła i chce wykonać "swój" pakiet. Więc teraz nie wiem, czy niech robi Anika - a Ty wyślesz innego psiaka? Czy wysłałeś/wyślesz Anika a ja - Myszce innego psiaka. Jak wolisz?[/QUOTE] Wojtusiu, ponieważ czas nagli ze spóźnionym bazarkiem, musiałam coś wysłać, wysłałam narazie Idusię (nie chciałam dublować Anika, a nie wiem, czy od Ciebie już poszły dane). Twój pakiet zatem zostaje dla Aniczka. Sorki za zamieszanie. Quote
wojtuś Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='lika1771']Ogłoszenia za darmo na 77 portalach [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191959-Pomogę-w-ogłaszaniu-bezdomnych-zwierząt-)-77-stro[/URL][/QUOTE] Dzięki Lika, będziemy pamiętali, zajrzałem :) [quote name='zuziaM']Wczoraj polalam prosto z butelki na wszystkie ranki na pupie i dzisiaj, odpukac ... puk, puk, puk ... nie wylizywal sobie nic. I oby tak juz zostalo. Moze nie bedzie trzeba jednak jechac znow do lekarza. Bede obserwowac i odkazac. Rozliczenie Anika zrobilam dzisiaj. Hotelik oplacony do 26.08.2010 Do rozliczenia ostatnia wizyta u lekarza ... 26,- zl. Po ostatniej wplacie Fundacji SOS dla Zwierzat pozostalo 124,- zl, ale z tego 100 zl kosztowalo badanie krwi i teraz ta pupa nieszczesna 50 zl.[/QUOTE] Małgosiu to super, ranki sie podgoją, a leczenie Anika potrzebne i na razie kasę mamy- to się nie martw :loveu: [quote name='salibinka']Wojtusiu, ponieważ czas nagli ze spóźnionym bazarkiem, musiałam coś wysłać, wysłałam narazie Idusię (nie chciałam dublować Anika, a nie wiem, czy od Ciebie już poszły dane). Twój pakiet zatem zostaje dla Aniczka. Sorki za zamieszanie.[/QUOTE] Aniu super;);) Ja to myślałem o którymś Twoim Psiaku, a w takim razie to wysyłam do Waderci Anika:) Quote
ranias Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='Nevada']pupka goi się ładnie?[/QUOTE] Pupka nam nic nie odpowiada.Puk,puk Aniczku- jak pupka? Quote
coronaaj Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='ranias']Pupka nam nic nie odpowiada.Puk,puk Aniczku- jak pupka?[/QUOTE] Chyba lepiej bo nie zlizywal...Aniku lecz pupke.... Quote
zuziaM Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Na razie przyschlo. Ale jesli znow to zacznie lizac, to jednak pojediemy znow do pana doktora. To trzeba porzadnie wygolic, bo inaczej sie nie zagoi. Siersc bedzie sie stale przylepiala i bedie sie to zanieczyszczac. Quote
zuziaM Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Mam prosbe ... czy mozna juz przelac za pobyt Aniczka ??? Przepraszam, ale mam troche zaleglosci w rozlicvzeniach i chce to poukladac. Anik ma pobyt oplacony do 26.08 i zaleglosc za oplate u lekarza 26 zl. [B]Razem wiec : 296,- zl[/B] i bedzie uregulowane do 26.09.10 Quote
Mantis Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Zuziu, przepraszam, ale mi hasła jednorazowe "wyszły" :oops: Dziś dotarły nowe i przelew poleciał. Nowe wpłaty: lika1771 - 20zł. Randa - 30zł. Nevada - 20zł. wojtuś - 20zł. coronaaj - 70zł. ranias - 20zł. salibinka - 10zł. Anik bardzo dziękuje :Rose: Quote
ranias Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Mantis napisał(a):Zuziu, przepraszam, ale mi hasła jednorazowe "wyszły" :oops: Dziś dotarły nowe i przelew poleciał. Nowe wpłaty: lika1771 - 20zł. Randa - 30zł. Nevada - 20zł. wojtuś - 20zł. coronaaj - 70zł. ranias - 20zł. salibinka - 10zł. Anik bardzo dziękuje :Rose: A ja całuję słodkiego Anikowego pychola:loveu: Quote
zuziaM Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Mantis napisał(a):Zuziu, przepraszam, ale mi hasła jednorazowe "wyszły" :oops: Dziś dotarły nowe i przelew poleciał. Nie ma za co przepraszac. To ja przepraszam, ze sie upominam..... kilka wplywow za psiaki mam sporo opoznionych i dlatego czasami musze sie przypomniec. Ale naprawde sie nic nie stalo. Nawet jak bedziesz wplacac z drobnym opoznieniem, to sie nic nie stanie. Aniczkowa pupa nadal przyschnieta .... Smaruje mu taka dobra mascia z antybiotykiem, wiec powinna sie wygoic juz na dobre. To lepsze niz tablety niszczace watrobe. Quote
ranias Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Aniczku chodż, przewietrzymy pupkę na spacerku :lol: Quote
ilon_n Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Prędziutko proszę o info czy Anik potrzebuje ogłoszeń w internecie?? Jestem tuż przed zamówieniem pakietu ogłoszeń dla sfory psiaków i czekam na decyzje dla Anika Potrzebny byłby tekst+ fotki +dane kontaktowe. Quote
zuziaM Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Musze sie poskarzyc ... Anik mnie dzisiaj uchlal w noge. Bolalo i boli nadal .... Oczywiscie to moja wina, bo chlopak podczas obiadu poklocil sie z kolega z kojca obok i chcialam noga odsunac mu miske dalej od sasiada ..... Tak szybko mnie zlapal, ze nie zdazylam sie odsunac .... Normalnie moge mu z miski podczas jedzenia wyciagac wszystko, ale tym razem trafilam na klotnie .... i mam za swoje. Bylo troche krwi i bedzie wielki siniak. Quote
ranias Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 No popatrzcie, waleczny Aniczek, kto by się spodziewał,że ślepaczek taka bestyjka :lol: Quote
Onaa Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 A może Anik myślał, że to ten inny piesek mu miskę porywa i dlatego tak zareagował, może nie wiedział, że to Ty ? Quote
ranias Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Dogo07 napisał(a):A może Anik myślał, że to ten inny piesek mu miskę porywa i dlatego tak zareagował, może nie wiedział, że to Ty ? A pewnie, przecież piesio staruszek i węch już nie ten co kiedyś.No ale serduszko jeszcze waleczne:lol: Quote
salibinka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Biedne Twoje nogi, Zuziu :(. Mam nadzieję, że juz lepiej i nie boli tak bardzo. No, Aniczek nam się nie popisał, ale jest niewidomy i w stresie - w zamieszaniu o miskę - nie wiedział, co czyni zapewne ;). Quote
Recommended Posts