Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

elinka napisał(a):
Ojej, jak długo ten Yogi szuka domku! :sad: Wątek zaczyna się w marcu, a tu już sierpień. Jestem tu z podpisu Nevady. 90stron to strasznie dużo, ale kilka przeczytałam. Będę śledzić dalsze losy Misia, zapisuję wątek.

No niestety Elinko z moich "podopiecznych"tylko Twoja Lilka ma dom i chory Żuczek. Adopcje Żuczka nazywam cudem...

Posted

[quote name='Mantis']Salibinko, Anik ma Allegro i to odnowione z nowymi już zdjęciami, na których wygląda uroczo, więc może, może...

Andegawenko, dziękuje za wpłatę deklaracji :)

...nie ma za co:lol: allegro jest super.....trzymamy kciuki...

Posted

Na metamorfozach widzę, że szczecinianka wkleiła tam kilka piesków wyadoptowanych za granicę, jest nawet jedna sunia ze słabym wzrokiem. Może w Niemczech Yogi miałby szansę? Może warto zapytać szczeciniankę o szczegóły takich adopcji?

Posted

andegawenka napisał(a):
Anik śnij o nowym wspaniałym domku....

Jestesmy i zyjemy.
Przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale odcielo mnie od internetu na tydzien.
Musze teraz pouzupelniac wszedzie na watkach wiesci.
Jutro napisze co u Anika.
Ale wszystko w najlepszym porzadku.

Posted

u nas tu upalow zadnych nie ma, pomarzyc mozna. dosc zimno, lekko jakby jesienno sie zaczyna robic. deszczyk pada co jakis czas, ale bez ulew. to sie anis nie przegrzewa na pewno

Posted

Pieknie Wszystkich witam i pozdrawiam po nieobecności:)

Anik teraz super sie prezentuje;)

Mantis dzięki za nowy banerek i allegro:)
Salibinka dzieki za nową partię ogłoszeń:)

A tym co Anika odwiedzaja i o nim pamiętają - Buziak:loveu:

I dla Zuzi oczywiście osobno - za jej Serce do Psiaków :loveu:

Posted

Przepraszam, ze dopiero teraz, ale tak rzadko teraz mam czas na siedzenie przy komputerze ...

Anikowi, jak obiecalam , zrobilam badanie krwi.
Wyniki sa takie, ze pani doktor stwierdzila, ze tak zdrowego psa daaaaawno u siebie nie widziala.
Wszystko jest zdrowiutkie.
Anik mial zbadana watrobe, trzustke, nerki, cukier i hemoglobine.
I jedynie ten ostatni wynik odbiega od normy, co znaczy ze Anik ma anemie.
Moze to byc wynik jeszcze po tasiemcu, ktory wysysal wszystko z tego, co Anik zjadal.
I powinno szybko sie unormowac, ale zeby to przyspieszyc, to kupilam dla niego witaminy, a dieta bedzie wzbogacona o surowe wolowe mieso.
Badanie bylo strasznie trudne do przeprowadzenia, bo Anik na chwile nie chcial ustac w miejscu.
Ja czasami nie umie sobie z nim poradzic ... zeby mu zalozyc szelki trzeba poswiecic 10 minut .... tak sie wierci, tak ciagnie, tak szarpie, lapie wszystko w zeby i nie chce oddawac .... Na szczescie do auta wszedl prawie sam. Upielam go w srodku na bardzo krotko i jakos dojechalismy.
To psiak wylacznie na duza otwarta przestrzen. W zadnym wypadku do malego mieszkania.
Siersc pieknie odrasta i robi sie naprawde sliczna.
To przepiekny piesio, ktory w domowych warunkach codziennie czesany bedzie wspaniala ozdoba kazdego ogrodu.
A poza tym to taki pieszczoch przytulak.
Czesanie srednio lubi. Na poczatku trzeba za nim sie nawykrecac, zeby siegnac szczotka wszedzie.
Potwornie zywy i ruchliwy piesio ..... wrecz niewiarygodnie ....

Wizyta kosztowala z witaminami - 100,- zl.
Tak wiec odliczam to z pozostalych po wplacie Fundacji 124,- zl i zostaje w anikowej skarpecie 24,- zl.
Hotelik ma Anik oplacony do 26.08.2010.