Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

senitus napisał(a):
Hotel ze szkoleniem to karkołomne zadanie. Może ktoś powie ,że jestem okrutna , ale coś mi się wydaje .że sprawa jest przegrana. Pies nie nadaje się do ludzi jak ktoś napisał w miau. Śledzę wątek od samego zarania i powiem tak sytuacja jest beznadziejna. Jeszcze ten dług . On jest zdziczały i raczej tak pozostanie.

Oj nie, z tym się nie zgodzę. Naprawdę trudniejsze przypadki daje się wyprowadzić, tylko w tej chwili on nie ma takiej szansy.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam , ale pierwszy raz spotykam się z takim wypadkiem. To są trudniejsze przypadki? O jejku No i tu mamy ułomność fundacji i osób odpowiedzialnych za takiego psa. No , a stać forum na kilkumiesięczny koszt powiedzmy 2 tysiące miesięcznie za hotel i szkolenie. W mojej okolicy samo szkolenie kosztuje bez hotelu 1500 pln za kurs znajomi szukali.

Posted

senitus napisał(a):
Przepraszam , ale pierwszy raz spotykam się z takim wypadkiem. To są trudniejsze przypadki? O jejku No i tu mamy ułomność fundacji i osób odpowiedzialnych za takiego psa. No , a stać forum na kilkumiesięczny koszt powiedzmy 2 tysiące miesięcznie za hotel i szkolenie. W mojej okolicy samo szkolenie kosztuje bez hotelu 1500 pln za kurs znajomi szukali.

Sa co napewno dwa hotele dogomaniackie, ktore zajmuja sie trudnymi psami i koszt takiego pobytu to ok 400zl/mc Tylko ze Sandra raczej nie moze juz wyslac swojego psa do Bogatyni, gdzie mialby chyba najwieksze szanse na "wyprostowanie".

Posted

Tak naprawdę, to nikt nie wie, jak zachowuje się Baster. Znamy tylko opis jego zachowania od Greven, która nie dość, że ma pretensje do całego świata, że pieniądze jej na konto nie spływają, to jeszcze chyba żadnym szkoleniowcem nie jest, by ocenić, czy pies jest agresywny. Poza tym, mam wrażenie, że od jakiegoś czasu próbuje pozbyć się psa i kłopotu, wciąż podejmując temat jego eutanazji.

No i jaką mamy pewność, że pies w ogóle jeszcze żyje????

Posted

w tym przypadku tylko szkoleniowiec moze ocenic i pomoc, a Basterowi powinno dac sie szanse ....

dlaczego cyt. ,, Sandra juz raczej nie moze wyslac swojego psa do Bogatyni" ...?

Posted

W Szczecinie jest ośrodek szkoleniowy Grom- ze starymi metodami ( kolczatka) i starym podejściem, ale jednak jakiś szkoleniowiec jest- może on zgodził by się ocenić Bastera po kosztach? On chyba prowadzi również szkolenie "stacjonarne", tylko że dużo kosztuje :/
Jest również Psia Farma- może Diana zechciała by obejrzeć Bastera i wypowiedzieć się na temat jego zachowania i problemów?
Niestety, więcej szkoleniowców ze Szczecina nie znam :(

Posted

some napisał(a):
o ile dobrze pamietam z wątku to Baster już chyba był u Diany.

I co powiedziała Diana? Jak ona widzi resocjalizację Bastera? Jej opinia powinna być wiążąca ponieważ ma duże doświadczenie z tego typu psami.

Posted

Estrella przeedytowała post- wcześniej była mowa coś o tym, że nie ma sensu szukanie płatnego hoteliku z lub bez szkoleniowca, bo jest dług i to najpierw jego trzeba spłacić.
Więc jeżeli Diana chciała by jakieś pieniądze za poradę- to chyba nie ma sensu.

Posted

Tak, edytowałam, ale nie będę się tłumaczyć.
Chodziło o to, że Baster pójdzie do hotelu dopiero wtedy, kiedy spłacimy dług i będą deklaracje na hotel.
Dlatego rozsyłam wątek.

Posted

to może inaczej powiem. w razie potrzeby załatwiam 2-3 konsultacje u Diany (licząc po 1h). ewentualne koszty po mojej stronie. ale co w ogóle z Basterem? przecież tego nikt nie wie!