Estrella Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Undercia']mąż przed chwilą przelał jakieś drobiazgi dla fundacji. Wiem, że niewiele, ale więcej nie mamy :([/QUOTE] nie ważne ile, ważne, że ze szczerego serca :) :loveu: Quote
Estrella Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Jak na razie zrobiłam tylko ogłoszenia tu: wszystkotujest.pl alegratka.pl morusek.pl psiamania.pl owi.pl hodowcy.com.pl kupiepsa.pl no i gumtree i jak zawsze - teraz nie dam rady więcej, ale później będę jeszcze robić :) edit: przygarnijzwierzaka.pl petsy.pl adopcjapsa.pl nasipupile.pl petworld.pl szerlok.pl pineska.pl pajeczyna.pl jeszcze wieczorem porobię. edit: e-zwierzak.pl animalia.pl ojej.pl tusprzedaj.pl zwierzeta.hiperogloszenia.pl mam problemy z kilkoma stronami, nie wiem, czy dam radę dodać na nich Basterka :shake: Quote
Estrella Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 no to hop Basterku :) (kilka razy edytowałam wcześniejszy post, teraz jest więcej ogłoszeń :lol: ) Quote
phase Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 `. Estrella Ty i tak wiele tych ogłoszeń zrobiłaś!.:loveu: Basterek na pewno , by się "ucieszył" ;) Quote
mysza 1 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Dzięki Estrella, miejmy nadzieję, że ktoś go zauważy wreszcie. Quote
Estrella Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 To już druga seria ogłoszeń.. Ciężko znaleźć odpowiedni domek dla takiego psa.. to musi być osoba doświadczona, a ludzie są wygodni i wolą "grzeczne" pieski :( Basterku - trzymaj się! I na dobranoc buziaki od cioci Estrelli :*:*:loveu: Quote
agnieszka32 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Podobny do Basterka w szczecińskim schronisku :( http://www.szczecin.schronisko.net/kwarantanna-id-51046.html Quote
malawaszka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 ma chyba niebieskie oko to które widac nie? Quote
Greven Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Baster dzisiaj rano rozwalił klatkę kennelową w której mieszka i wydostał się. Ugryzł mnie, gdy złapałam go za obrożę. Estrellko dziękuję za ogłoszenia. Niestety, nikt nie dzwoni... Quote
mysza 1 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Może powinien szelki nosi nosić, taki jest energiczny... A co z chętnym domem we Wrocku? Quote
Estrella Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Mocno Cię ugryzł ? Baster..:-( Jak on znajdzie dom z takim zachowaniem ? :shake: Quote
Greven Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Nie rozumiem, w czym szelki miałyby pomóc. Ugryzł tak, że mam siniaka. Ponadto Baster dokończył dzieła, klatka trzyma się w całości już tylko na karabińczykach, szeklach i opaskach plastikowych. Pogiął metalową podłogę, kraty w kilku miejscach, powyrywał na spawach. Zazwyczaj wycie, szczekanie, skowyty i demolkę zaczyna ok 3-4 nad ranem. Moi sąsiedzi są "zachwyceni", bo wrzaski Bastera uruchamiają wszystkie psy w okolicy i "trochę" trudno się wyspać :roll: Quote
S-ienna Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Kontaktowałaś się może z dziewczynami od adopcji huskopodobnych? Czy Baster ma swój wątek na forum husky?( wybaczcie, przez 62 strony wątku trudno się przebijać w poszukiwaniu tej informacji) Może one by jakoś pomogły ze znalezieniem nowego DT? Quote
mysza 1 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Greven']Nie rozumiem, w czym szelki miałyby pomóc. Ugryzł tak, że mam siniaka. Ponadto Baster dokończył dzieła, klatka trzyma się w całości już tylko na karabińczykach, szeklach i opaskach plastikowych. Pogiął metalową podłogę, kraty w kilku miejscach, powyrywał na spawach. Zazwyczaj wycie, szczekanie, skowyty i demolkę zaczyna ok 3-4 nad ranem. Moi sąsiedzi są "zachwyceni", bo wrzaski Bastera uruchamiają wszystkie psy w okolicy i "trochę" trudno się wyspać :roll: Napisałaś, że łapałaś go za obrożę, gdyby miał szelki nie byłoby takiej konieczności a pies nie ma takiego zasięgu. Poza tym, łatwiej mu nawiać w obroży. Ale nie odzywam się więcej. Quote
agnieszka32 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Gdybym siedziała cały czas w klatce, też bym wyła, szczekała i gryzła. I to niejeden raz bym ugryzła :angryy: Mysza1 - masz rację, nie odzywaj się, bo i po co. Nie wpłacasz kasy, nie masz nic do powiedzenia.:roll: Tyle osób zjawiło się na wątku, tyle ogłoszeń i wsparcia. I ani jednego słowa "dziękuję".:shake: Quote
Estrella Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='agnieszka32']Tyle osób zjawiło się na wątku, tyle ogłoszeń i wsparcia. I ani jednego słowa "dziękuję".:shake: Nie wiem, czy mnie zaliczasz do tych osób, ale skromnie zwrócę Ci uwagę, że na poprzedniej stronie Sandra podziękowała mi za ogłoszenia. I to nie jedyne podziękowania, nie będę teraz szukać po stronach komu i za co dziękowała, ale dziękowała.. Mysza1 - masz rację, nie odzywaj się, bo i po co. Nie wpłacasz kasy, nie masz nic do powiedzenia.:roll: Przesadzasz. Quote
Estrella Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='S-ienna']...Czy Baster ma swój wątek na forum husky?...[/QUOTE] jakby co, to ja nie zakładałam mu wątku na forum husky. I nie przypominam sobie, żeby ktoś zakładał, ale poczekajmy na potwierdzenie od Greven. hopsamy Basterku :) :) Quote
ageralion Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Estrella']Przesadzasz.[/QUOTE] Nie przesadza. Wczytaj sie w watek... a tak przy okazji, zastanawia mnie troche brak nowych zdjec Bastera... Quote
Estrella Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='ageralion']Nie przesadza. Wczytaj sie w watek...[/quote] Widocznie mamy inne zdanie na ten temat, bo mogłabym jeszcze raz cały wątek od pierwszej strony przeczytać, a i tak dalej będę uważać, że agnieszka przesadza :) [quote name='ageralion']a tak przy okazji, zastanawia mnie troche brak nowych zdjec Bastera...[/QUOTE] co chcesz przez to powiedzieć ? Quote
agnieszka32 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Przesadzam, ale co najwyżej krzaczki w swoim ogrodzie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: No dobra, to wątek psa, skupmy się na tym, by pomóc psu. ;) Quote
ageralion Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Estrella']co chcesz przez to powiedzieć ?[/QUOTE] Chce przez to powiedziec, ze dawno nie bylo nowych zdjec Bastera. Jak bym w DT to rozumiem, ze fotek moglo nie byc ale teraz Sandra ma go pod nosem, mogla by pstryknac cosik... np pochwalic sie jak ladnie wyglada klatka po zabkach lobuza... Quote
Estrella Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='ageralion']Chce przez to powiedziec, ze dawno nie bylo nowych zdjec Bastera. Jak bym w DT to rozumiem, ze fotek moglo nie byc ale teraz Sandra ma go pod nosem, mogla by pstryknac cosik... np pochwalic sie jak ladnie wyglada klatka po zabkach lobuza...[/QUOTE] Myślałam, że coś więcej, ale ok. [quote name='agnieszka32']Przesadzam, ale co najwyżej krzaczki w swoim ogrodzie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] No dobra. To Ci się udało ;) Quote
Greven Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Ja zakładałam Basterowi wątek na podforum huskych. Kto pomógł, usłyszał ode mnie "dziękuję". A jeśli kogoś pominęła, to przepraszam za niedopatrzenie. Jeśli ktoś nie był u mnie i nie widział Bastera UWIĘZIONEGO non stop w klatce, niech nie przelewa jadu z paluchów na klawiaturę. Wył, szczekał i niszczył także na domowych tymczasach. Nawet za grube pieniądze nikt nie chciał się nim opiekować. Baster jest uroczy przez kilka pierwszych dni, a potem jest już tylko gorzej. Mysza, Baster zgryza szelki na sobie. Nie można go zostawić w szelkach. [quote name='agnieszka32']No dobra, to wątek psa, skupmy się na tym, by pomóc psu. [/QUOTE] No już widzę, jak pomagasz. [quote name='ageralion']np pochwalic sie jak ladnie wyglada klatka po zabkach lobuza...[/QUOTE] Nasz sweetaśny łobuziaczek rozwalił klateczkę nie ząbkami, a łapkami. Robił drap-drap i teraz klateczka ma ała. [U][B][I]edit[/I][/B][/U] Aha, zdjęcia zrobię przy okazji - oczywiście z aktualną gazetą :lol: bo mi zaraz któraś napisze, że zdjęcia stare, a stare się nie liczą :lol: Quote
agnieszka32 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Greven'] No już widzę, jak pomagasz. [/QUOTE] [B]No to otwórz szeroko oczy, albo przetrzyj okulary :diabloti: [/B]- pieniędzy co prawda Ci nie wpłacę, ale karmą chętnie wspomogę. Napisz tylko jaką karmę masz do oddania, ile kilogramów Baster zjadł tej suczce z tymczasu i na jaki adres mam wysłać. I wierz mi - moja deklaracja nie ujdzie nie zauważona i zostanie spełniona. ;) Karmę mogę zamówić dzisiaj, czekam tylko na informacje jak wyżej. Quote
Recommended Posts